agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   gilan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19696.htm)

nurguldk 21-04-2011 10:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 789349)
Normal frambuaz Haziran civarında meyve veriyor. Yediveren olanın meyve zamanı sonbahara kadar uzuyor yanlış bilmiyorsam. Aynı yediveren güller gibi...

O zaman ben bunları rezerve ettim. :)

Tamam :)) Ben bir süre şehirdışında olacağım. Sonrasında müsait olduğumuzda sen benim, ben senin bahçeye bir operasyon düzenleyebiliriz :)

gilan 21-04-2011 11:07

burak alkan, ligustrum, hanndan, ve sevgili nurcanaybay,
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. :)

Sevgili füsunANK,
Frambuazlarda yaş pastaya hiç sıra gelmiyor. Bizim ev kalabalık, frambuaz seven de çok. Yemek için bile birbirimizle yarışıyoruz. :p Bir sonraki bahçem için düşüncem "Hem pasta, hem reçel yapıp, üstüne de istediğimiz kadar yiyebilecek kadar frambuaz" yetiştirmek. :)
Hercai menekşe'den sevgiler... :D

Dudi 21-04-2011 11:15

Bordo-pembe gülünüz açtığında da fotoğraflarmısınız sevgili gilan ?

Satı Uğurtan 21-04-2011 11:26

Sevgili gilan, çiçekleriniz çok canlı ve çok güzel, menekşeleriniz ayrı bir güzel, alisum kışın bir kısmı kuruyup yok olur, fakat ilkbaharda düşen tohumlardan, bir yıl öncekinden daha çok çıkarlar.

gilan 21-04-2011 15:19

Sevgili Dudi,
Bordo pembe gülümün çiçeğini ilk sizin balkonda görmüştüm. :)
Açtığında fotoğraflarım tabii ama evdeki bilgisayarımda da geçen seneki resimleri olmalı. Bir bakayım, yükleyeyim. :)

Sevgili Satı Uğurtan,
Çok teşekkür ederim. :)
Alisyumun dibinde yeni çimlenmiş olan pek göremedim. Ama var olanlar yayılırsa, o bile kapatır sanırım saksıyı.

zenfree 21-04-2011 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 788884)
Hostalar da başlarını çıkardı:
Buraya sevgili nurcanaybay’ın fikriyle yabani menekşelerden dikeceğim. Hostalar uykudayken onlar toprağı kapatır, çiçeklenir; hostalar uyanınca da menekşelerin keyfi kaçmış oluyor zaten.

Eklenti 204448

Geçen sene ilk aldığımda henüz bahçedeki yerleri hazır olmadığı için saksıya dikmiştim:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=38

Yaprakları çok güzel ama sanırım saksıda oldukları için geçen sene çok gelişemediler. Ancak sonbaharda bahçeye geçebildiler. Sözde kış için malçlama yapacaktım ama unutmuşum. :D Çok da gerek yokmuş ama anlaşılan. :)

Yaprak bitkisi ama çiçeği de göz alıcı değil mi? :)

Eklenti 204449

Eklenti 204450

Hostaları çok seviyorum. Çiçeği çok zarifmiş.

gilan 21-04-2011 22:34

3 Eklenti(ler)
Sevgili Dudi,
Bordo pembe gülün geçen seneki fotoğrafları: ;)

Eklenti 205001

Eklenti 205003 Eklenti 205002

Dudi 21-04-2011 22:41

Hımm evet çok güzel, bu sene budama yapmadın değil mi?

gilan 21-04-2011 22:50

Hiç budama yapmadım.
Geçen sene geçen çiçeklerini kesmiştim sadece.

Bayağı uzamasını istiyorum aslında kapının üstlerine doğru. Saksısı yeterince geniş. Harç olarak da leonarditten, organik gübreye, mineral tozuna kadar özene bezene hazırlamıştım. Bakalım şimdilik keyfi yerinde gibi. :)

Dudi 21-04-2011 23:00

Ben de bu sene budadım, geçen sene dokunmamıştım. Bakalım nasıl olacaklar :) Paylaşırız buradan ;)

rodoslu 22-04-2011 09:26

Çok güzel bir bahçe...Daha çook bitki ekilebilir , çook resim çekilebilir, siteye eklenebilir ;)

Periş 22-04-2011 16:09

Sevgili gilan gülün rengi çok tatlı enfes hayran kaldım maşallah...

gilan 22-04-2011 23:09

Sayın rodoslu,
Şu an için bitki sayısını daha arttırmamayı düşünüyorum ama fotoğraflar katlanarak gelecektir, foruma eklenecektir. :)

Burak Bey,
Ben de bu gülün fotoğrafını gördüğümde bayılmıştım. :) Sitemizdeki Mutlu Bey'den geçen sene satın aldım. İsterseniz kendisiyle iletişim kurabilirsiniz.

limon_sever 25-04-2011 22:49

Sevgili gilan,
Bahçenizi baştan sona yeni gezebildim. Çok güzel bir düzen ve herşey yerli yerinde. Emeklerinize çok değmiş ellerinize sağlık. Bahçenizde denemeler yaparak nelerin yetişebileceğini ve hüsranla sonuçlananları gördüm. O denemeleri bende yapıyorum. Başarılı olana kadar denemeye devam. Çitlerinize de bayıldım. Öyle bir çit yapmayı bende düşünüyorum. Çiçek ve bitki köşeleri de çok güzel. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

sevgice 26-04-2011 01:04

Sn. gilan ankara pazarlarına 131 nolu resminiz deki sedum sp. tricolor, sedum spurium, çeşitleri geldi mi acaba

gilan 26-04-2011 10:14

Tricolor görmedim ama spurium vardır sanıyorum. Bu hafta sonu çiçekçilere bakmadım, o yüzden tam bilemiyorum.
Bir iki hafta içinde Karşıyaka peyzajlarına gideceğim, orada bayağı çok çeşit oluyor ama uzak olduğu için yılda en fazla 2-3 kere gidebiliyorum.

gilan 26-04-2011 10:18

Sevgili limon_sever,
Bahçemi beğenmenize sevindim. İklim biraz zorluyor tabii ama sınırları zorluyoruz. :)
Ben de size denemelerinizde başarılar dilerim.

berrinb 26-04-2011 17:12

Sevgili Gilan gülünüzün rengi çok güzel ebruli ,bu cinsin sarı kırmızılı olanını Galatasaraylı olduğum için bende yazlığa dikmiştim geçen sene .Piyano dersleri almanıza çok memnun oldum.Benim de çok eskiden kalma bir piyanom var,20 sene evvel çalıyordum,Şimdilerde akordu fena halde bozuldu tuşlarda katılaştı,tamir görmesi gerekiyor.50 senelik var herhalde.Piyanonun yanı sıra org çalıyorum,şu anda elimdeki üçüncü orgum ,bütün Türk Müziği Enstrümanlarını ve ritmlerini veriyor.Harika bir şey.l8 yaşında akordiyonla başladım,daha sonra kanun dersi aldım. Sizi çok takdir ediyorum.Müziği sakın bırakmayın. müzik,resim, çiçek bitki ,insanın ruhunu besler ,genç kalmasını sağlar.mesleğinizin yanısıra bu uğraşları sürdürebilmenize bayıldım diyebilirim.Mutluluklar hep sizinle olsun sevgili Gilan .Görüşmek üzere yavrum, iyi günler.

gilan 26-04-2011 20:41

Ben de Galatasaraylıyım. :)
Bitkilerden ayrılamayacağım kesin. Bu sevgi bir kere bulaşınca insanı bırakmaz sanırım. Yeter ki sağlıklı sıhhatli olalım. Piyanoyu da çok seviyorum, yavaş da olsa ilerleyeceğim.
Ama sizin on parmağınızda on marifet varmış. :)
50 senelik antika bir piyano ne kadar güzel. Akordu yaptırılır, sonra sıfır olanına değişilmez bence. :)

sevgice 27-04-2011 17:10

Sn. gilan maalesef daha bulamadım istedigim sedum ve çeşitlerini.Unal sera da da yokdu.
size de aradıklarımın hangi turler oldugunu nasıl göstere bilirim bilmiyorum.
Ama birkaçi sizde var o kesin :))

gilan 27-04-2011 17:52

Bir iki haftaya Karşıyaka'ya gittiğimde bulduğum her sedumdan alayım bari size. :D

gilan 28-04-2011 16:38

4 Eklenti(ler)
Geçen hafta sonu hava çok güzel olduğu halde dışarıda işim olduğu için bahçe işi yapamadım. (Hafta içi iş nediyle zaten vaktim olmuyor.)

Ama bitkileri kontrol edip, birkaç fotoğraf çektim.

Amaryllis çok güzel açmış. Başka çiçek sapları da yolda. 3 senedir içeri, dışarı, o saksıya bu saksıya taşınıp, soğukta kalıp, sıcakta durup, vs. çiçek açamamıştı. O da özlemiştir herhalde: :D

Eklenti 206874

Havaların serin gitmesi her zaman çok kötü olmuyor. :)
Bu sümbül bir aydır sanırım serin havaların da sayesinde capcanlı durumda. Her gün sabah akşam geçerken kokluyorum. :)
Şimdi yavaş yavaş bozulmaya başladı ama.

Eklenti 206876

Bu da böyle bir sümbül. Teyzem bahçesinde üreyenlerden söküp getirmişti. İlk başlarda herhalde soğanı küçük, güneşi az diyerek böyle seyrek açtığını düşünmüştüm ama anlaşılan türü böyle. Onu da öyle seveceğiz artık. :)

Eklenti 206873

Laleler de açmaya başladı:
Ev halkı "Hani kırmızı? Hani sarı?" diyor ama bende mor-pembe-beyaz çiçek sevdası var. :)
Hem aldılar da dikmedik mi! :D

Eklenti 206875

gilan 28-04-2011 16:44

4 Eklenti(ler)
Don riskinin büyük oranda ortadan kalkmasıyla bazı bitkiler özgürlüklerine kavuştu.

Buz çiçeği köşedeki yerini aldı:
Arkada kış bahçesinden kumkatlar selam vermiş. :)

Eklenti 206887

Güler Abla'nın hediyesi maviş çok keyifli:
Mavişlerimizin türü campanula isophylla sanırım.

Eklenti 206888

Geçen sene de çok sevindirmişti bizi: :)

Eklenti 206889

Geçen sene Zengarden tohumlarından sarmaşık latin çiçeği ekmiştim. Kış olurken de her şeyi alıyorum sen de gel diye aldım içeri.
Buyrun sonuç: :)

Eklenti 206890

gilan 28-04-2011 16:49

3 Eklenti(ler)
Şeftali geçen sene ilk defa çiçek açmıştı, bu sene bayram havasında: :)

Eklenti 206901

Erik daha mütevazı ama ona da ayıp olmasın:

Eklenti 206902

Yediveren çilekler de çiçekte:

Eklenti 206903

gilan 28-04-2011 17:09

3 Eklenti(ler)
Geçen sene Karşıyaka'dan aldığım obrizyalar:
Çiçekleri göz dolduruyor ama aslında seyrek bir yapıdalar. Ben bu sene oldukça yayılmış olacağını düşünüyordum ama geçen yaz çok sarsıldı. Ya ilk senesi olduğu için, ya da yaz sıcaklarından çok hoşlanmadı, bilemiyorum. Bu sene gözleyeceğim.

Eklenti 206907

Yeni gül gibi bir karanfil aldım: :)
Çiçekleri geçene kadar saksıda keyfini çıkarmayı düşünüyorum. Sonra yere geçecek.

Eklenti 206908

Bunlar da iş yerindeki masamın yeni misafirleri fitonyalar: :)
Aydınlık, pencere yanı ama hiç doğrudan güneş almıyor, tam istedikleri gibi.

Eklenti 206909

gilan 28-04-2011 17:12

1 Eklenti(ler)
Bu da bu hafta sonunun işi. :)
Beni bekleyen düzenlenecek bir dünya saksı. Bir bu kadar da yan tarafta var. :rolleyes:

Eklenti 206919

günebakan 28-04-2011 17:21

Muhteşem görünüyorlar gerçekten rengarenk:)

Dudi 28-04-2011 18:54

Karanfil gerçekten çok güzel görünüyor. Fitonyalarda şımarıklıktan coştum coşucam diyorlar :D

limon_sever 28-04-2011 19:22

Yeni bitkileriniz çok güzel. Bahçenizde güzel gelişmeler var.
Frambuazlara güzel bir set uygulaması yapmışlar bir inceleyin.
http://www.gardenscure.com/420/flowe...spreading.html

acemifüsun 28-04-2011 20:43

Sevgili gilan, evet size menekşe arkadaş, ya da menekşeci diyebiliriz:) Gerçekten ne kadar güzeller değil mi?:) Ben de her türünü çok seviyorum, yabani mor menekşe, hercai menekşe, A.menekşesi...Hercailer İzmirde sonbahardan yaz başına kadar sağlıklı kalabiliyorlar ve balkonda mutlaka menekşelerim oluyor.
Çilek kasalarınız ve berry bahçeniz de çok güzel:) Bahçenizin, çiçeklerinizin bol bol keyfini yaşayın:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025