agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   gilan / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/19696.htm)

gilan 28-06-2011 16:45

1 Eklenti(ler)
Frambuazlar!
Geçen sene önlerine çit yapmıştım hatırlarsanız: http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1272668377

Çitin yeri değişmedi ve şu anki hali bu! :D

Eklenti 229180

gilan 28-06-2011 16:49

4 Eklenti(ler)
Saksıdaki zakkum çok güzel çiçeklendi. Tomurcuğu oluşalı 2 ay oluyor sanırım, çok yavaş açıyor, umarım uzun sürer.

Eklenti 229186

Eklenti 229187

Saksıda begonvil. 3 yıldır benimle. Hiç bir zaman çok coşkulu olmuyor ama yaşıyor da.
Demir eksikliği mi var acaba?

Eklenti 229188

Güzel çiçeklerini de gösterdi. ;)

Eklenti 229189

nurguldk 28-06-2011 16:49

Canım sonunda geldim, gördüm, bayıldım. Her gördüğüme bayılmamaya karar verdim :)))

Frambuazlar!!! Darısı başıma diyorum :))

gilan 28-06-2011 16:56

3 Eklenti(ler)
Bu sardunyanın durumu çok kötüydü. Baharda toprağının büyük kısmını değiştirdim, bol da Biofarm organik humus ekledim. Sonuçta coştu. Oldukça sığ bir saksısı var (uzun beyaz saksılardan) ama toprak besin açısından yeterli olduğunda dert etmiyor demek ki.

Eklenti 229190

Bahçenin rengi sardunyalar:

Eklenti 229191

Ortanca da açıyor:

Eklenti 229192

gilan 28-06-2011 16:59

2 Eklenti(ler)
Petunya-lobelya aranjmanları:
Sarkan lobelyalar (üst resimdeki sağdaki beyaz ile alt resimdeki soldaki maviler) geçen sene Zengarden'dan aldığım tohumlardan yetiştirdiklerim.

Eklenti 229193

Eklenti 229194

Periş 28-06-2011 17:26

Sevgili Gilan çilekler harika görünüyor rengarenk sardunyalara bayıldım ortancanın rengi çok güzelmiş ellerine emeklerine saglık sevgiler...

gilan 28-06-2011 17:38

2 Eklenti(ler)
2 güzel gül resmiyle de kapanışı yapalım.

Eklenti 229195

Eklenti 229196

Bu arada beni takip eden herkese hem biraz hüzünlü hem de sevindirici bir haberim var. Ay başında Amerika'ya bir iş ile ilgili görüşmek için gitmiştim. Bu arada bu gezi sırasında çektiğim değişik bitki fotoğraflarını foruma ekledim:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24834

Görüşme sonucunda çok güzel bir iş teklifi aldım ve geçen hafta kabul ettim. Eğer işler yolunda giderse Ekim ayının başında Seattle'da işe başlayacağım. Zor bir karar ama bir yandan da heyecan verici. Amerika tecrübesi mesleğim açısından çok faydalı olacak. 3 yıllık bir süre için düşünüyorum. Döndüğümde hayalimdeki bahçeli evi alabilmek açısından da faydalı olacağını umuyorum. :)

Bu durumda gilan'ın Bahçesi biraz öksüz kalacak. Evdekiler "Sen ilgileniyorsun diye bakmıyorduk, sen gidince ilgileniriz, bakımsız bırakmayız." diyorlar ama ne kadar olur bilmiyorum. Benim kadar nerede ne ekili, neyin ne isteği var bilemezler tabii. Muhtemelen çimler biçilir, bahçe sulanır, gerisi de artık kendi halinde olduğu kadar... Bir de bu evde kiracı olduğumuz düşünülürse... :o

Gitme ihtimalimi düşünerek bu sene fazla bir şey almamaya çalıştım ama hazırı yetiyor zaten. En azından her sene içeri dışarı taşınan 20 kadar saksı var mesela. Mevsimlikleri alıp dikmekle ise hiç uğraşamazlar muhtemelen.
Oof of işleri zor! :)

Neyse ama çok can sıkmamak lazım. Sonuçta bu bahçede bir sürü şey öğrendim, hepsi yanıma kar. :rolleyes:

gilan 28-06-2011 17:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 828831)
Canım sonunda geldim, gördüm, bayıldım. Her gördüğüme bayılmamaya karar verdim :)))
Frambuazlar!!! Darısı başıma diyorum :))

Frambuazlar bir kaç seneye önü alınmaz hale gelirler hiç merak etme sen! :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 828849)
Sevgili Gilan çilekler harika görünüyor rengarenk sardunyalara bayıldım ortancanın rengi çok güzelmiş ellerine emeklerine saglık sevgiler...

Çok teşekkürler sevgil Periş. Umarım bardak menekşeniz biraz kendini toplamıştır. :)

Kiraz 28-06-2011 18:48

Sevgili Gilan, adına çok sevindim, gidişin de gelişin de güzel olsun, şimdiden planını yapmışsın gelince bahçeli evin de olsun :)

Bahçen yine çok güzel, aranjmanlar çok hoş olmuş. Begonvil sık sık besin desteği istiyor, yoksa yapraklarından belli ediyor. Bana da demir eksikliği gibi geldi.

Gidene kadar bahçeni bizlere kapama, merak etme evdekiler de gayret edecekler, bu güzellikleri kaybetmek istemezler, onlara iyi iş bırakıyorsun.

feriha 28-06-2011 19:04

Yeni işin, yeni hayatın hayırlı olsun Gilancım..

Düşlediğin gibi bahçeli evine de kavuşursun bu kararın sonucunda.

Bizi güzel resimlerinden, yazılarından mahrum etmeyeceğini umuyorum..

Ne güzel arajmanlar, bahçe düzenlemeleri paylaşmışsın yeni başlığında.. Lütfen devam et.

Senin Seattle'da buradakinden daha fazla verecek haberlerin olacağını hissediyorum;)

jineop 28-06-2011 19:33

Sevgili Gilan,
çok güzel bir haber... Uzayada gitsen, eminim sen bitkilerini bulursun. Lobelyalar her yere yakışıyor. Keyifle kalman dileğiyle...

gilan 28-06-2011 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 828888)
Sevgili Gilan, adına çok sevindim, gidişin de gelişin de güzel olsun, şimdiden planını yapmışsın gelince bahçeli evin de olsun :)

Bahçen yine çok güzel, aranjmanlar çok hoş olmuş. Begonvil sık sık besin desteği istiyor, yoksa yapraklarından belli ediyor. Bana da demir eksikliği gibi geldi.

Gidene kadar bahçeni bizlere kapama, merak etme evdekiler de gayret edecekler, bu güzellikleri kaybetmek istemezler, onlara iyi iş bırakıyorsun.

Çok çok teşekkür ederim. :)
Umarım gerçekten büyük bahçeli bir evim olur ve sıfırdan burada hepberaber düzenleriz. :)

Sen de öyle diyorsan begonvile bir şeyler vereyim ben.

Ekim'e kadar bu bahçemden resimler, notlar eklemeye devam ederim tabii. Ondan sonra da bir gilan'ın Balkonu başlığı açarız herhalde artık. :D

gilan 28-06-2011 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 828892)
Yeni işin, yeni hayatın hayırlı olsun Gilancım..

Düşlediğin gibi bahçeli evine de kavuşursun bu kararın sonucunda.

Bizi güzel resimlerinden, yazılarından mahrum etmeyeceğini umuyorum..

Ne güzel arajmanlar, bahçe düzenlemeleri paylaşmışsın yeni başlığında.. Lütfen devam et.

Senin Seattle'da buradakinden daha fazla verecek haberlerin olacağını hissediyorum;)

Çok sağ ol sevgili feriha. :)
Çok haklısın, kesinlikle Seattle'dan da bir sürü şey eklerim foruma. Değişik bulduğum bir bitki görünce fotoğrafını çekmeden duramıyorum zaten. Hemen aklıma sizlerle paylaşmak geliyor. :) Sevgili çiçeksever70 sayesinde ne çok değişik bitki, manzara görüyoruz mesela. Ben de Amerika elçisi olarak gidiyorum diyelim. :D

gilan 28-06-2011 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 828899)
Sevgili Gilan,
çok güzel bir haber... Uzayada gitsen, eminim sen bitkilerini bulursun. Lobelyalar her yere yakışıyor. Keyifle kalman dileğiyle...

:D
Çok teşekkürler sevgili lir. :)
Oradayken para da biriktirmek istediğim için bahçeli bir evim olmaz sanırım ama balkonuma neler koyacağımın planlarını yapmaya başladım bile! :)

jineop 28-06-2011 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 828925)
Çok sağ ol sevgili feriha. :)
Çok haklısın, kesinlikle Seattle'dan da bir sürü şey eklerim foruma. Değişik bulduğum bir bitki görünce fotoğrafını çekmeden duramıyorum zaten. Hemen aklıma sizlerle paylaşmak geliyor. :) Sevgili çiçeksever70 sayesinde ne çok değişik bitki, manzara görüyoruz mesela. Ben de Amerika elçisi olarak gidiyorum diyelim. :D

Bu güzel hizmetinize bizler de döndüğünüzde yeni bahçeniz için istediğiniz çiçekleri yetiştirmeyi tamamlamış oluruz. Söyleyin şimdi en çok istediğiniz çiçekler hangileri :confused:

ciceksever70 28-06-2011 22:17

Yeni isiniz hayirli olsun sevgili gilan. Dilerim hersey gönlünüzden gectigi gibi olur. Sevgiler.

gilan 29-06-2011 10:44

Çok sağ ol sevgili çiçeksever70. :)

Periş 29-06-2011 10:45

Sevgili Gilan Yeni işiniz hayırlı olsun Seattle dan eklediginiz resimler bir harikaydı bardak menekşesinde şu an bir problem yok tekrar çok teşekkür ederim düşünceniz için İnşallah istediginiz gibi bahçeli bir eviniz olur sevgiler...

gilan 29-06-2011 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 828970)
Bu güzel hizmetinize bizler de döndüğünüzde yeni bahçeniz için istediğiniz çiçekleri yetiştirmeyi tamamlamış oluruz. Söyleyin şimdi en çok istediğiniz çiçekler hangileri :confused:

Sevgil lir, bu sözleriniz beni o kadar mutlu etti ki! :)

Aslına bakarsanız ileride yapmak istediğim bahçenin bile kabaca planları hazır. :D Çok çok teşekkür ederim. Şimdilik zahmet vermek istemem ama zaman yaklaştıkça paylaşımlarınızı seve seve kabul ederim. :)

sabah 29-06-2011 11:26

Merhaba,

Yeni iş için kutlarım. Çok güzel bir fırsat, sizin için çok yararlı olacak. Şirketi de başarılı seçimi ve şansı için kutlamak gerek. :rolleyes:

Size en iyisi Amerika'daki agaclar.net muhabiri diyelim, malina bir kimlik versin...:rolleyes:

Fırsat buldukça oralardaki sergileri, kulüpleri araştıralım, yıllık gezi takvimini hazırlayalım. :rolleyes:

Sevgi Durul 29-06-2011 11:34

Sevgili gilan, yeni işiniz, yeni yaşamınız hayırlı olsun. Oradaki güzelliklerden de, bizleri haberdar etmeniz dileklerimle... Sevgiler...

denizakvaryumu 29-06-2011 12:59

Gilan'ın balkonunda görüşmek üzere :)

Hayırlı olsun...

nurcanaybay 29-06-2011 13:14

Fırsat buldukça, oranın bahçe düzenlemelerini de paylaşacağınızdan eminim ....ne mutlu size de bize de :))

Kendim gidecekmişim gibi heyecanlandım ,tebrikler :)

Begonvil'in suyu fazla gelmiş olabilir ,ben saksıda ki begonvili hafta da bir bolca suluyorum yetiyor.

berrinb 29-06-2011 13:15

Sevgili Gilan, yeni işin hayırlı olsun,ama üzülmedim dersem yalan olur.İnşaallah bu sahifeyi yanlız bırakmazsın.Bize oradaki değişik,ve güzel görüntüleri eklemeni ,bizi bırakmamanı diliyorum...Seni çok özleyeceğimi,hissediyorum. Ben bu bahçede seni bekliyor olacağım.Yolun açık ,ve hayırlı olsun. Selam ve sevgilerimi gönderiyorum.....

berrinb 29-06-2011 13:36

Seattle gezisine göz attım.Sana oradada yazdığım gibi.....Türkiye sizin gibi mükemmel gençlere şu şarkıyı söylüyor şu anda....SEN DE BAŞINI ALIP GİTME NE OLUR ......NE OLUR TUT ELLERİMİ......HAYATTA HİÇ KİMSEYE , İHTİYACIM OLMADI ... SİZLERE OLDUĞU KADAR..... İnşaallah sende bu zengin güzelliklere kapılıp da oralarda temelli kalmazsın. Aksi halde vatanın büyük bir genç değeri kaybetmiş olur canım.....Yolun açık ve hayırlı olsun.Bu satırları içim sızlayarak yazıyorum....Neredeyse ağlıyacağım.....

acemifüsun 29-06-2011 13:36

Sevgili gilan yeni işin, yaşamın hayırlı olsun:) Güle güle git, güle güle gel canım:) Bizleri oralardan habersiz bırakma. Biraz hüzünlendim, senin gibi gençlere çok ihtiyacımız var, her şey gönlünce olsun. Sevgiler.

acemifüsun 29-06-2011 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berrinb (Mesaj 829265)
Seattle gezisine göz attım.Sana oradada yazdığım gibi.....Türkiye sizin gibi mükemmel gençlere şu şarkıyı söylüyor şu anda....SEN DE BAŞINI ALIP GİTME NE OLUR ......NE OLUR TUT ELLERİMİ......HAYATTA HİÇ KİMSEYE , İHTİYACIM OLMADI ... SİZLERE OLDUĞU KADAR..... İnşaallah sende bu zengin güzelliklere kapılıp da oralarda temelli kalmazsın. Aksi halde vatanın büyük bir genç değeri kaybetmiş olur canım.....Yolun açık ve hayırlı olsun.Bu satırları içim sızlayarak yazıyorum....Neredeyse ağlıyacağım.....

Sevgili berrinb ne güzel duygularınızı anlatmışsınız. Gilan'nın gideceğini okuyunca ben de aynı duyguları yaşıyordum. Yüreğinize sağlık.

gülsu 29-06-2011 14:00

Sevgili Gilan yeni işin ve bahtın hayırlı olsun. İnşallah dönüşün muhteşem olacak diyorum. İstediğin bahçeli eve kavuşursun. Hayallerinizden kesinlikle vazgeçmeyin bir gerçekleşecektir. Sağlıcakla kalın

gilan 29-06-2011 20:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 829178)
Merhaba,

Yeni iş için kutlarım. Çok güzel bir fırsat, sizin için çok yararlı olacak. Şirketi de başarılı seçimi ve şansı için kutlamak gerek. :rolleyes:

Size en iyisi Amerika'daki agaclar.net muhabiri diyelim, malina bir kimlik versin...:rolleyes:

Fırsat buldukça oralardaki sergileri, kulüpleri araştıralım, yıllık gezi takvimini hazırlayalım. :rolleyes:

Çok teşekkür ederim. :)

Ben şimdiden gezilecek birkaç tane serayı belirledim. :D Bilenler çok güzel park ve bahçeler de olduğunu söylüyorlar. Fikir vermesi açısından yerel bitki forumlarına da üye olmak istiyorum. Dünyada tanımadığımız bilmediğimiz bir sürü çeşit var gibi geliyor bana. Şunun şurasında clematisi öğreneli kaç sene oldu mesela...
Ben tanıtım elçiliği görevine hazırım, yıllık gezi takviminde yolu düşen herkesi de çoook memnuniyetle ağırlarım. ;)

gilan 29-06-2011 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 829181)
Sevgili gilan, yeni işiniz, yeni yaşamınız hayırlı olsun. Oradaki güzelliklerden de, bizleri haberdar etmeniz dileklerimle... Sevgiler...

Çok teşekkür ederim sevgili SDurul. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 829230)
Gilan'ın balkonunda görüşmek üzere :)

Hayırlı olsun...

Sesinizi duymak ne güzel! :)
Çok teşekkür ederim. Balkon başlığı kesinlikle gelecek. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülsu (Mesaj 829279)
Sevgili Gilan yeni işin ve bahtın hayırlı olsun. İnşallah dönüşün muhteşem olacak diyorum. İstediğin bahçeli eve kavuşursun. Hayallerinizden kesinlikle vazgeçmeyin bir gerçekleşecektir. Sağlıcakla kalın

Çok teşekkür ederim. :)
İstemek başarmanın yarısıdır diyelim! :D Şaka bir yana, iyi niyetli olup gereken emeği de gösterince istenilen şeyler bir şekilde oluyor. Ben buna inanıyorum. Umarım sırf ben değil, hepimiz hayallerimize kavuşuruz. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025