![]() |
Sevgili gilan ne güzel kareler bunlar:) İçimiz açıldı:) Güller, clematisler, sardunyalar, maviş, hepsi ayrı güzel:) Ellerinize, yüreğinize sağlık:)
|
Sevgili gilan, clematislerin ve güllerin harika ebruli gül, kırmızı sarmaşık gül, mor gülünüz ve rosa multiflora harika sağlıkla huzurla keyfini sürün sevgiler.
|
Çok güzel bir bahçeniz var ayrıca yetiştirmiş olduğunuz çiçekler harika güller yasemin Clematisler hepsi çok güzeller bordo beyaz gül çok harika aynısından benim bahçemdede var.çiçeklerin görüntülerinide çok güzel fotoğrafla aktarmışsınız ellerinize sağlık.Paylaşım için teşekkürler
|
Sn gilan bahçeniz tek kelime ile muhteşem. Clematis. güller, aslanağzı, yasemin, sardunyalar, hercailer.... hangisini sayayım çok güzeller. aslanağzını bende çok seviyorum sıra halindeki çiçekleri yanına gidince derinden gelen kokusu çok asil. benim bahçemde de bu sene doruk noktaya ulaştı. ama farklı renklerini bulmam lazım. Yalnız 341 deki beyaz çiçeğe vuruldum o ne biçim bir şey lütfen ismini yazarmısınız ne zaman açıyor çiçekleri uzun süre kalıyormu? Bilgi verirseniz çok sevineceğim.Sizde bahçeme misafir olursanız sevinirim. Sevgiler
|
Sevgili Gilan, her şey çok güzel, bol bol fotoğraflarını görmek isterim.
|
Sevgili Gilan clematisler harika sarmaşık gül çok güzel beyaz mavişe bayıldım her biri birbirinden güzel ellerine saglık sevgiler...
|
Alıntı:
Rosa multiflora çok hoş gerçekten ama sadece tek sefer açıyor maalesef. Aslanağzında ben koku fark etmedim. En azından yayılan bir koku kesinlikle yok ama belki burnumu dayasam kokuyordur. :p Ben de yakında balkonlarda daha çok zaman geçirmeye başlayacağım galiba. Bana hafiften yollar görünüyor bu ara... Alıntı:
Makro lense ben de bayıldım. Keskinliği çok iyi. Mavişin bir tane de katmerlisinden var aslında ama onu zaten çok harap durumdayken çok ucuza almıştım, henüz toparlayamadı. Gerçi itiraf etmeliyim bu aralar ben de çok ilgilenemedim. Aslında bahçede olan pek çok şey saksıda da oluyor ama işte koccaman saksı gerekiyor, onlar da nereye sığacak... Alıntı:
Umarım petunyalar hemen bozulmaz da bu güzelliğin tadını çıkarabiliriz. :) |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sarmaşık gül kaç yıllık inanın ben de bilmiyorum çünkü tam 5 sene önce biz taşındığımızda bahçede vardı. Ama en azından 8-9 yıllık vardır sanırım... Oturmuş bir bahçe ister istemez zaman alıyor. Ben bu işe ilk başladığımda bir bitkiyi dikip bir ay beklemek çok gelirdi. Şimdi ise yeni bir bahçe yapsam düzene girmesi için kendime en az 4 yıl zaman veririm. :) Alıntı:
|
Aşı işi
Alıntı:
Aşı Makası burada. |
Sevgili acemifüsun, Satı Uğurtan, çetin,
Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. :) Alıntı:
Beyaz çiçeğin adı çan çiçeği (campanula carpatica). Ama biz forumda mavişin beyazı diyoruz. :p Maviş ise şu: http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1304001578 Ben beyazı henüz bir ay kadar önce aldım, o yüzden çiçeklenme dönemi her sene aynı mı yoksa serada mı çiçeklendirildi ya da ne kadar süre çiçekli kalacak tam bilemiyorum. En kısa zamanda ben de bahçenize uğrayacağım. Sevgiler. :) |
Sevgili Periş,
Çok teşekkürler. :) Alıntı:
|
Alıntı:
Bol bol fotoğraf çekmeye çalışırım. :) |
Sevgili Gilan aslanağzı tohumlarından gönderebilirseniz sevinirim ama size yorgunluk vermek istemem. Bahçenizde hüsnüyusuf göremedim bahçenize çok yakışır. Bende gönderebilirsem size hüsnüyusuf tohumu gönderebilirim.Maviş beyazı araştıracağım.Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Sevgiler
|
Teşekkürler sevgili gülsu :)
Ben bu ara bahçeye yeni türler eklememeye çalışıyorum ama size aslanağzı tohumu toplamaya çalışırım. :) Daha da değişik türler için İlhami Bey'e de danışabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5240&page=5 |
Bravo , bravo, bravo. Sn. Malina'nın kızmayacağını bilsem en büyük harflerle yazacaktım.
Zevkin için , bitki seçimin ve çeşitliliği için, bitkiler hakkındaki bilgin için, o hediye gelen makro objektifle (Çok kıskanıyorum :p)çektiğin şahane fotolar için bravo. Bu bahçe de senin güler yüzünün ve sukunetinin yansıması var. Tebrikler sevgili Gilan. Sakın uzaklara gitme. |
Gilannnn
Sakın biyere gitmeee:(( |
Çoook şımardım ama ben. :cool::cool::cool:
:) |
Her kare çok çok güzel. Çiçekler şımarmış, bence sen de şımarabilirsin.:)
|
Sevgili Gilan bahçen muhteşem olmuş,fotoğrafların zaten harika görüntüde...Güllerin ve Clematislerine bayıldım,Aslanağızlarıda iyice coşmuş,ellerine sağlık canım,çalışan bir genç kız dan bu kadarı beklenmez... Seni kutluyorum.Keşke bütün gençlerimiz senin gibi olsa.. Bütün köşeler çiçek dolmuş.sevgiler ve selamlar canım....
|
Sevgili Gilan bahçenin güzelliğinden esas konuyu unuttum...ankaradaki sel ve dolu olayını işitince aklıma bütün Ankara'lı arkadaşlar ve sen geldin.İnşallah hafif atlatmışsınızdır. Geçmiş olsun. Selamlar.
|
Sevgili Gilan;
Öyle güzel bir çiçekleriniz varki nutkum tutuldu. Güllerinizi sanırım uzun budamışsınız, çok yakışmış. Her çalıda onlarca gül. Nefis.;) Yalnızca güller mi? Diğer tüm çiçekli bitkiler adeta çiçekten yıkılıyor. Bahçenizin düzeninde de dikkati çeken bir özen var. Sağlık ve mutlulukla keyfini çıkarın.:) |
Sevgili gilan nasılsınız, haberlerdeki afeti gördüm umarım iyisinizdir, inşallah bir zarar ziyan yoktur. Sevgiler
|
Alıntı:
Alıntı:
Gerçekten iş ile birlikte biraz zor oluyor. Ama neyse ki günler uzadı da artık hafta içi bazı akşamlar da biraz ilgilenebiliyorum. 100 m2'lik bahçenin bile işi bitmiyor, daha büyükleriyle nasıl uğraşılıyor acaba? :rolleyes: Ama tabii inşallah daha büyükleri de olur da ben de uğraşırım. :D Alıntı:
Bizim güller zaten istesem de pek kısa olamıyor galiba. :) Pembe gülü Şubat'ta 20 cm'den budadım, şu anki tomurcukları boyumdan yüksekte. Ama haklısınız diğer güllerde dalları yüksek bıraktım. Yaşlanan dalları bir kaç yılda bir kesiyorum, yerlerine yenileri geliyor. Genç dalları eğer birbirini engellemiyorsa bırakıyorum. Daha dolu dolu görünüyorlar bence. :) |
Alıntı:
Alıntı:
Meraklanmanız, ilgilenmeniz beni çok çok mutlu etti, çok teşekkür ederim. :) Ankara'nın bazı bölgeleri gerçekten bir afet atlattı. (Tabii bu altyapı eksiklikleri için mazeret olmamalı.) Bizim taraflarda çok şükür hasar yok. Bilirsiniz bahar yağmuru burada sel olur akar, 1 m ötesi kuru bile kalır. :rolleyes: |
sevgili gilan bahçenizi gezdim ne güzel çiçekler kıskandım doğrusu
|
Sayın gilan.
Kuruyan çiçeklerinize üzüldüm. Çalışmalarınızı takdir ediyorum.Harikasınız. Saygılar selamlar. |
Ayhan219 ve Adil Bey,
Çok teşekkür ederim. Kıskanacak bir şey yok. Biraz emek ve sabırla elde edilemeyecek başarı yok! ;) |
2 Eklenti(ler)
Tekrar merhaba! :)
İlk olarak bir sür önce hazırladığım sempervivum aranjmanı: 3 çeşit içeriyor. Eklenti 229171 Bu aralar çiçek açmak üzere. (Belki bana kızacaksınız ama ben sempervivumun çiçeksiz halini daha çok seviyorum aslında.) Eklenti 229172 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
3 yıl önce aldığım dikensiz böğürtlen ilk defa çiçek açtı. :)
Eklenti 229176 Yediveren limon yediveriyor! :D Eklenti 229177 Sedum kam. variegatum çiçeğini gösterdi: Eklenti 229178 Cam güzelleri de bahçedeki daimi yerlerini aldılar. Etkilenmemesi için her sene dikerken üstten biraz toprak değişimi yapıyorum. Eklenti 229179 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025