![]() |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Son.
Yabani bir bitkinin tohum kesesi gibi geldi. Eklenti 613197 Etkinlik tohumlarından, siyah turp. Eklenti 613195 Sarıkız saksıyı doldurdu. Eklenti 613196 Yer minesi tamamen kurumuş gibi olmuştu. Ama yeniden yeşerip, çiçek açmaya başladı.:) Eklenti 613198 |
Her şey harika ablacım. Antep fıstığı Eskişehir'de de yetişir mi acaba ?
Geçen yıl senden gelen karanfil tohumları, ilk defa bu yıl açacak. Renklerini merak ediyordum görmüş oldum:). Adalet ablanın dediği gibi senin çekimlerini zevkle izliyoruz. Sevgilerimle. |
Alıntı:
|
Bu mevsimde bitkileri kimse durduramıyor. :)
Baksanıza taşlar, odunlar dememişler, her buldukları aradan fırlamışlar. ;) Hint yağı bitkisinin özellikle kırmızı yapraklısı çok hoşuma gidiyor. Ama sanki bir yerlerde bir sakıncasını okumuştum. İstilacı mıydı, zehirli miydi, bir şey vardı... Siz tavsiye eder misiniz? |
Sevgili aleydi, menengiç yetişen her yerde Antep fıstığı yetişebilir. Ama Eskişehir'li olduğum halde orada Menengiç yetişip yetişmediğini bilmiyorum. Bir araştır istersen.;)
Tohum Paylaşım Etkinliği'de paylaşmış olduğum tohumlar, kırmızı ve beyaz olanlardı. Pembelerden henüz dağıtıma koymadım. Yani kırmızı ve beyaz açacaklar. Trifolium, (Yonca) yapraklarına şimdi dikkat ettim, evet. Teşekkürler Sayın h_dogan. Sevgili gilan, tüm eziyetlere rağmen bitkiler, baharın hoşgörüsünü kullanıyor. Taşların, odunların arasından çıkanlar beni ziyadesiyle memnun ediyor.:) Hintyağı bitkisinin tohumları bana ilk ulaştığında yetiştirmeyi başaramamıştım. Şaşırtma sonucu kaybetmiştim hepsini. Şaşırtmayı sevmeyen, güneşi ve suyu çok seven bir bitki, tabii ki de tavsiye ederim.:) Ama bebeğiniz olduğu için çok çok dikkatli olmalı. Ya da büyüdüğünde yetiştirmeli. Ben hem kırmızısını hem yeşilini yetiştirme şansına eriştim. Bu, bu, bu ve bu mesajlarda fotoğrafları mevcut.:rolleyes: Evet tohumlarının zehirli olduğunu, forumda okumuştum. Dikkatli olmak gerekiyor.:dilli: Hem yaprakları, hem çiçeği, hem tohumu oldukça dekoratif.:) |
5 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz Pazar gününden.:)
Gökyüzü kapkara, yağmur yağdı yağacak. Eklenti 614861 Eklenti 614862 Sonunda beklenen yağmur bardaktan boşanırcasına yağdı. Yağmur sonrası sempervivum, yavrular gelişiyor. Eklenti 614863 Sedumlar. Eklenti 614864 Eklenti 614865 |
5 Eklenti(ler)
Sedum lineare ile devam edelim.
Eklenti 614868 Tomurcuklanmış. Eklenti 614867 Geçmiş yıllardan kalan sabah sefası tohumlarını bayatlamıştır diye öylesine toprağa atmıştım. Bir de taze olsalarmış ne olacakmış bilemedim.:rolleyes: Eklenti 614869 Akşam üzeri bulutlar dağıldı, güneş çıktı.:) Eklenti 614870 Bir kaç çiçek. Eklenti 614871 |
5 Eklenti(ler)
Depo yerleşmeye başladı.:rolleyes:
Eklenti 614873 Raflar yüksek olduğu için muntazam yerleştirememiş.:rolleyes: Eklenti 614874 Bu sene mümkün olduğunca az sebze diktik. Biber karıkları. Eklenti 614875 Domatesler, her zaman ki domateslerimizden, fide olarak alındı. Benim ektiklerim, erken ekmeme rağmen dikilecek boyuta ulaşmadılar.:rolleyes: Eklenti 614876 Karanfiller. Eklenti 614877 |
5 Eklenti(ler)
Öncelikle 500 000. tıklama, 17 oylama ve 24 486 beğeni için çok çok teşekkürler.:)
Sayfamızın sessiz takipçileri için, kır çiçekleri... Eklenti 615326 Eklenti 615325 Eklenti 615327 Eklenti 615324 Eklenti 615328 |
5 Eklenti(ler)
Deve dikeni (kenger), tomurcuk ve çiçekleri. Şifalı bir bitki olduğunu öğrendim.
Eklenti 615331 Eklenti 615332 Eklenti 615333 Cevizler büyümüş. Eklenti 615330 Reçellik Antep fıstığı. Bu sefer tam zamanında toplandı. Eklenti 615329 |
5 Eklenti(ler)
Zeytin aralarından toprak sürülmeye başlandı. Toprak kına gibi oldu. Arada rüzgâr mis gibi toprak kokusu getiriyordu.:)
Eklenti 615337 Eklenti 615338 Eklenti 615339 Eklenti 615340 Eklenti 615336 |
5 Eklenti(ler)
Zeytin demişken, çiçeklenmişler.:)
Eklenti 615343 Baba tarla sürerken oğlu badanaya devam etti. Eklenti 615346 Nar tomurcuk ve çiçeği. Eklenti 615344 Eklenti 615345 Aslanağızları. Eklenti 615347 |
Alıntı:
Sol üstteki ve yanındaki aynı çiçek mi? Sahlep orkidesi mi ? Sağ alttaki pembemsi olan çiçeğin nedense bende çoğunlukla moru bulunmakta. Ancak o kadar çiçeğin arasından bir tane de pembe olanı çıkıyor. İlk yıl çıkıyor. İkinci yıl çiçek açtıktan sonra ölüyor. İki yıllık campunala olduğunu düşünüyorum. |
4 Eklenti(ler)
Yine bitlenmiş. Ağaç bamyada tomurcuk ararken gördüm. Zaten ne zaman tomurcuk ararsam ya unlu bit ya da bu sarı bitler karşıma çıkıyor. Ama bu sarı biti başka hiç bir bitkide görmedim. Geçen sene de ağaç bamyada görülmüştü. Bu mesajın üç ve dördüncü fotoğrafı.
Eklenti 615355 Karışık görüntüler. Sedum lineare açmaya başlamış. Eklenti 615357 Karanfilin bu çillisi de varmış. Eklenti 615358 Kirazlar olgunlaşma yolunda. Eklenti 615356 Bu arada dün bamya ve kabak ektik. Ayrıca eşim bostan ekti. Burada kavuna bostan deniyor da.:) Bu kadar.:rolleyes: |
Şu sondaki kirazlar da ne bileyim :) uzanıp koparasım geldi :)
|
SDurul abla cevizler için, Tarımsal Kaplama Kaolin den memnunmusunuz?
|
Antep fıstığı reçeli de mi oluyormuş? Fotoğraflarını bekliyoruz o zaman. ;)
Aslanağızları çok güzel açmış. Bodurunu da boylusunu da ayrı seviyorum. :) Benim sayfamdakilere siz değişik bir tür diyene kadar fark etmemiştim. Gerçekten de öyleymiş. Bu sayfadakiler benim Ankara'da da yetiştirdiğim çok sevdiklerimden. Hem kalıcı, hem de çok güzel çiçekli. Benimkiler de iyi performans gösterir umarım. Şimdilik biraz çekingenler ama fazla gölgede kaldılar sanki. :o |
Ne kadar yaratıcı bir milletiz, patlıcandan, domatesten, süs biberinden derken Antep fıstığından da reçel yapıldığını öğrendim :)
Bence güzel olacaktır, farklı bir kokusu ve tadı var fıstığın. Ben ceviz reçelini de çok severim, herkes başaramıyor ama, reçel mi reçel, yaptım mı yaptım, oldu mu oldu mantığı. Bu işin ustalarından yediğim ceviz reçelini başka hiç bir yerde yemedim, kocaman cevizlerden yapıyorlar istenilen sonuca ulaşılamıyor. Kır çiçeklerin yine can yakıyor Durul'cuğum, yabani orkidelere benziyor, acaba onlardan bahçene bir bölüm yapsan nasıl olur ki? Ortam değiştirmeyeceği için çok güzel yayılırlar, sonbaharda birkaç soğanı söküp yarı topraklı bir halde bahçene dikebilirsin, çok güzeller varsın yayılsın dursun bahçene. |
Deve dikeninin kenger olduğunu ilk senden duydum sevgili SDurul'um. Ben de çevrede görürüm hep bilmediğim için şu dikenden böyle güzel çiçek açacak der şaşırırdım. Şimdi kenger olduğunu da duyunca hepten şaşırdım.
|
Kır çiçekleri de bahçe çiçekleriyle yarışır güzellikte. 3931 nolu mesajda ikinci fotograftaki beyaz çiçekler papatya mı?
|
Fıstık reçelini ilk Sakız adasında tatmıştım. Eve dönerken kendime birkaç kavanoz fıstık, ceviz v.s. ve bolca eşe dosta dağıtmak üzere sakız reçeli almıştım, diğer gidişlerimde bu sefer sadece fıstık reçeli dağıttım. İnanılmaz bir talep geldi. Pişman olmayacaksınız ;)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Antep fıstığı reçelini, geçen sene günebakan'ın hatırlatmasıyla yapmıştım. Fıstıkları toplama zamanı gecikmiş olduğu için tam istediğim gibi olmamıştı. Bu sefer içinde sert kabuk oluşmadan topladım, şu anda yapım aşamasında. Geçen sene yaptığım Antep fıstığı reçelinin tarifi ve görüntüsü burada. Alıntı:
Salep orkidesini, bahçenin en üst köşesindeki çalılıkların arasında gelinim gördü. Ben yılan korkusuyla oralara pek çıkmıyorum artık. Anne burada güzel bir çiçek var, soğanlı galiba dedi. Başka yere dikelim diye, sökmek istedi, sökemedi. Fotoğraftakinden çok daha güzel aslında, bir türlü net bir fotoğraf çekemedim. Alıntı:
Sizde mor açan pembe çiçekli bitkinin, campanula olabileceğiyle aynı fikirdeyim. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Teşekkürler abla...
|
Alıntı:
Evet evet, çok korktuğum yılanı yakınımda gördüğümde de çok beğenmiş ve hatta sevimli olduğunu düşünmüştüm. Tabii boy boy fotoğraf çekmeyi de ihmal etmemiştim.:rolleyes: Meğerse bu sevimli yaratık bir Şeritli Engerekmiş.:rolleyes: Bir de bu gülen yüz çok ilginç gelmişti.:p |
O gülen yüzü, gülen bir zombiye benzettim :)
|
5 Eklenti(ler)
Pazar gününden...
Kavunlar çimlenmişler. Basılmaması için etrafı çevrildi. Eklenti 616651 Dutlar ve frambuaz. Eklenti 616652 Eklenti 616653 Sedumlar gösteriye başladı. Eklenti 616654 Eklenti 616655 |
5 Eklenti(ler)
Sedumlardaki renk değişiklikleri, tomurcuklar.
Eklenti 616656 Eklenti 616657 Eklenti 616658 Eklenti 616659 Eklenti 616660 |
5 Eklenti(ler)
Bu sezon çiçek adası özgür takılıyor. Alakasız yerlerde bir şeyler çimleniyor ve büyüyorlar. Karman çorman bir yer oldu.:rolleyes:
Bir kenarına hurdalar yığıldı, bir kenarının taşlarını traktör dağıttı. Olsun, yakında hepsi düzene girer.:rolleyes: Hatmiler de oradaki zeytin fidanına zarar verdiği düşünülerek, tepeleri uçurulmuş.:mad: Kimin yaptığı belli.:mad: Katmerlilere üzüldüm ama. Eklenti 616661 Eklenti 616662 Sarıkızı rüzgâr hırpalamış. O yine de açmaya çalışıyor.:) Eklenti 616665 Coreopsis grandiflora. Eklenti 616663 Eklenti 616664 |
5 Eklenti(ler)
|
Sayın Sdurul; kavunlar için olay yeri inceleme ekibi kurulmuş ^_^
|
Alıntı:
Sen o hatmilerin tohumlarından yeniden çimlendir ağaçlardan uzak biryerlere dik, yoksa rahat vermeyecek bitkilerine :) |
Lilium ve beyaz papatyalar bayıldım bu görüntüye sevgili SDurul'um.
Sedumların maşallah çiçeklenmeye başlamışlar. Gülhatmilere ben de üzüldüm açıkçası. Hoş benim hatmilerimi de artık yağmur mu, çocuklar mı, bina görevlisi mi hepsi bellerine yakın yerlerinden kırılmışlar... :( |
Benim coreopsisler daha tomurcukta.
Beyaz liliumlar nefis olmuş, güzel kokuyorlar diye biliyorum. Sarı lilium da açmak üzere, maşallah. Ben de geçen yıl bir sarı lilium almıştım, bu yıl iki tane çıktı:)))) Beyaz lilium da listede. Maşallah bahçenize:) |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sayın dongyul ilk gördüğümde aynı şeyi düşünmüş fakat buraya yazmamıştım. Daha doğrusu nasıl yazacağımı bilememiştim. Bakalım olay yerinde nasıl kavunlar göreceğiz? Alıntı:
Elimdeki bütün hatmi tohumlarını alt başlardaki lastiklerin içine attım. Seneye oralarda büyürler umarım. Alıntı:
Benim bildiğim, koca sitede bitkileri sabote edilen bir sen bir ben varız.:mad: Zorluklara rağmen direneceğiz. Yapacak başka bir şey yok. Alıntı:
Sarı liliumlar kokulu değil. Beyaz, (lilium candidum) mis kokulu. Bu da Sayın alys'ten aldığım, lilium stargazer. Eklenti 617347 A101 liliumları çok küçük, bu sene açmayacak sanırım. Sizler için, kır çiçeği. Eklenti 617348 |
5 Eklenti(ler)
İlk domates ve biberimizi pazar günü gördük.:)
Eklenti 617941 Eklenti 617942 Eklenti 617943 Eklenti 617944 Eklenti 617945 |
5 Eklenti(ler)
Bamyalar da çıkmış. Bizim küçük kız ve annesi birlikte ekmişlerdi.:)
Eklenti 617946 Kabak. Eklenti 617947 Mısırlar bu halleriyle çok sevimli. Bamya ve mısırlar etkinlik tohumlarından. (Sn. Muda ve Sn. olmez'den.) Eklenti 617948 Reyhanlar ve fesleğenler fide olarak alındı.:rolleyes: Eklenti 617949 Eklenti 617950 |
4 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025