agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

TCM 25-07-2016 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1473934)
Ay ben o sincapları yerim yaaaa:D :D Biz sincaplara "galli" deriz:D Bizim köyde de bol bol var. ;)

Bahçende çok çeşitli arkadaşların var abla. ;) Senin bahçen benim olsa onları kendime alıştırırdım:D

Nasıl olacak o iş? Biz de pek severiz, arada görünüp kayboluyor bizimkiler.

Sûz-i Dilârâ 25-07-2016 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1473937)
Nasıl olacak o iş? Biz de pek severiz, arada görünüp kayboluyor bizimkiler.

Aklıma ilk kaptan Jack Sparrow'un adaya atıldığında deniz canlılarını kendine alıştırmak için suyun içinde günlerce hareketsiz yatması geldi:D

Ne bileyim biz de etrafımıza cevizler atıp hareketsiz bekleyip bizim zararsız olduğumuza inandırırız belki. Ya da şu klasik koşullanmayı deneyebiliriz. Biraz zor ve sabır isteyen bir süreç olsa da bu sincap alıştırma işi başarabilirdim diye düşünüyorum:D Hani bir şekilde değişik yöntemlerle çalışarak:D

TCM 25-07-2016 21:18

Komşulara maskara olacaz yani, bağdaş kurup, parmaklar uçlardan bitişik, dizlerin üzerine konmuş, önümüzde cevizler ve sürekli sinir eden ses; 'hımmmmmmmm'

Mücevher Çalısı 25-07-2016 23:40

Sincap

Yaşadıkları Yerler

Akdeniz adaları ve İzlanda hariç tüm Avrupa’dan, Japonya’ya kadar dağılmıştır. Türkiye’de Batı Karadeniz bölgesinde Bolu'da, Trakya, Doğu Karadeniz bölgesi Trabzon, Kuzeydoğu Anadolu’da (Kars civarı),Orta Akdeniz Toros Dağlarında yaşar. Ceviz ve meşe ağaçlarını çoğaltabilmek amacı ile son yıllarda Kayseri civarında dağıtılan sincaplar yaşama alanı bulmakta ve ağaçlandırmaya katkı sağlamaktadır. Daha fazlası Vikipedi

Cosmic Scrat-tastrophe (2015)

[youtube]zgSNlmkJCpg[/youtube]

Sevgi Durul 26-07-2016 23:04

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar hepiniz sayfamıza hoş gelmişsiniz, ne güzel ben yokken bahçe sessiz kalmamış. Teşekkürler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1473926)
Konservelerin mevsimi gelmiş yine, yorucu işler bunlar, öyle beş on şişe değil kim bilir kaç şişe hazırlıyorsun.
Allah kolaylıklar versin..

Bugün yaptıklarımızla beraber elli altı kavanoz şeftali oldu. Bir iki fotoğraf.

Eklenti 623083

Eklenti 623084

Bundan sonra sadece domates suyu kaldı. Yani işler biraz kolaylandı desem de değil aslında. Salçaları unutmuşum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1473930)
Çekirge değil o, peygamber devesi :D

Her gördüğüm yeşil böceği çekirge sanıyorum. Biliyordum ama ben bunu. Hemen düzelteyim.:rolleyes

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1473934)
Bahçende çok çeşitli arkadaşların var abla. ;) Senin bahçen benim olsa onları kendime alıştırırdım:D

Bu mümkün olamıyor, Sûz-i Dilârâ. Son zamanlarda izleri var, kendileri yok. Kendileri evciğin tavan arasında yaşıyorlar, asmadan hızlı hızlı inip çıkıyorlar. Nadiren görüyoruz.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1473956)
Ne bileyim biz de etrafımıza cevizler atıp hareketsiz bekleyip bizim zararsız olduğumuza inandırırız belki.

O kadar sabır bende yok ki. Zaten eşim ruh sağlığımdan şüphelenmeye başladı, öylece hareketsiz sincap beklesem şüphesini tesciller.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1473988)
Komşulara maskara olacaz yani,

Bizde görecek komşu yok, var da yok, ağaçlardan görünmem öyle hareketsiz beklesem ama eş faktörü devreye giriyor burada.

Komşulara maskara deyince, aslında maskaralık bir konu var. Teras ve balkonlarda fotoğraf çekimi. Hele geçen gün gördüğüm bir tomurcuk üzerine gece yarısı flaşlı çekim, epey bir dikkat çekmiştir. Yaz günü herkes balkonlarda.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1474010)
Yaşadıkları Yerler
Türkiye’de Batı Karadeniz bölgesinde Bolu'da, Trakya, Doğu Karadeniz bölgesi Trabzon, Kuzeydoğu Anadolu’da (Kars civarı),Orta Akdeniz Toros Dağlarında yaşar.

Teşekkürler... Ama Ege bölgesini unutmuşlar.:)

Bugünden.

Korkuluk işe yarayacak. Kavun çiçekleri meyveye dönmeye başlamış.

Eklenti 623087

Eklenti 623085

İlk bamya hasadı iki tane. Pazardan alınanlara eklenip pişirilecek.:rolleyes:

Eklenti 623086

Sevgi Durul 01-08-2016 23:13

5 Eklenti(ler)
Geç ekilen kabak ve kavunlarımız, biraz büyümüşler. Umarım bu sene yüz güldürürler. Damlama ile sulanıyorlar. Fakat yaşadığım yerde bunların sulanmaması gerektiği ile ilgili bir bilgi duydum. Ne kadar doğru bilemiyorum.

Eklenti 623612

Eklenti 623613

Eklenti 623614

Eklenti 623615

Kavunlardan alakasız bir hasat. Kabuğundan ayrılan iki ağacın biri toplandı, diğeri sırada.

Eklenti 623616

Sevgi Durul 01-08-2016 23:26

5 Eklenti(ler)
Pazar günü akşam üzeri eltimlerin bahçesine uğradık. Orada da biraz görüntü aldım. Bir kaçı.

Fotoğraftaki biberi söktü, bize verdi, sağ olsun.

Eklenti 623619

Fasulyeleri çok güzeldi.

Eklenti 623620

Zinniaları çok güzel açmıştı fakat sadece bunu ekliyorum. Sanırım farklı bir zinnia.

Eklenti 623621

Oraya gitmeden bahçede topladığımız biberlerden biraz turşu yaptık. Fidesini Emcelli biberi diye aldığımız biberler, geçen senekinden farklı çıktı.:confused:

Eklenti 623618

Eklenti 623617

YeniGine 01-08-2016 23:41

Evet geçen senekilerle ilgisi yok, dolmalık biber gibiler sevgili SDurul'um...

Turşular, konserveler, meyve suları maşallah maşallah harika; emeklerine sağlıık... Afiyetle tüketip, tekrarı nasip olsun inşallah!..

Sevgi Durul 01-08-2016 23:41

5 Eklenti(ler)
Yıldız çadırı geçen sene dökülen tohumlardan çimlenmişti. Sarılmaya ve açmaya başladı.

Eklenti 623627

Bu da yeni çimlenmiş bir kına çiçeği sanırım.

Eklenti 623626

Ağaç bamyada vuslata erdik. Tohum yaparsa bu yılın paylaşım etkinliğinde paylaşılacak.

Eklenti 623623

Eklenti 623624

Eklenti 623625

Adının ağaçla başladığına bakmayınız, bu bir sarılıcı, ağaçla ilgisi yok. Çiçeğinin hoş bir kokusu var. (Araujia sericifera)

Sevgi Durul 01-08-2016 23:53

5 Eklenti(ler)
Yakında mısırlar yenecek kıvama gelir.

Eklenti 623631

Belirmeye başlamışlar.

Eklenti 623630

Bir kökü böceklenmiş.:dilli:

Eklenti 623629

Bu sefer patlıcan biber közlemesine iyi alıştık. Sirke, sarımsak, zeytinyağı ile hafif bir yaz yemeği oluyor.

Eklenti 623632

Eklenti 623633

Sevgi Durul 02-08-2016 00:02

5 Eklenti(ler)
Kabak çiçeğini eklemezsem küser.:rolleyes:

Eklenti 623638

Sabah sefaları her yerde. Bulundukları yerlerde sarılacak bir şey olmadığından yerlerde.

Eklenti 623636

Eklenti 623637

Bu sene tohum çimlendirme özürlü olduğumdan, kendiliğinden çimlenen zinnia.

Eklenti 623635

Katmerli hatmi son çiçeklerini açıyor.

Eklenti 623634

Sevgi Durul 02-08-2016 00:06

5 Eklenti(ler)
Biraz da yabani bitkilerden.

Eklenti 623639

Eklenti 623640

Eklenti 623641

Eklenti 623642

Eklenti 623643

Sevgi Durul 02-08-2016 00:11

5 Eklenti(ler)
Son.

Biraz alakasız olacak, önce çiçek adasındaki domat zeytin.

Eklenti 623644

Biber karığında büyüyen semizotları sarı sarı açmış.

Eklenti 623645

Bu sedum diğerlerinin arasında gelişememişti. Ayırınca çoğalmaya başladı. Çok mini mini bir şey.

Eklenti 623646

Mis kokulu phloxlar.

Eklenti 623647

Eklenti 623648

Sevgi Durul 05-08-2016 00:15

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1474728)
Turşular, konserveler, meyve suları maşallah maşallah harika; emeklerine sağlıık... Afiyetle tüketip, tekrarı nasip olsun inşallah!..

Teşekkürler, Sevgili YeniGine.

Sıra salçalarda. İki üç gün önce doğradığım domatesleri bugün geçirdim. Kavanoza doldurup eve getirdim. Bir yandan domates toplamaya ve aynı işlemlere devam edilecek.:)

Eklenti 623974

Devamını teras sayfamda paylaşırım.:)

Bu sene depo yapılırken bazı asmalar kesilmek zorunda kalınmıştı. Kalanlardan bu kara üzüm, komşu ile sınır taş duvarların orada fakat bu sene bakılamadığı için külleme olmuş. Yine de tadı güzel.

Şeftaliler bitmemiş, ikisi yan yana güzel durdu.

Eklenti 623975

Son olarak yabani bir bitkinin çiçeği.

Eklenti 623976

Sûz-i Dilârâ 05-08-2016 17:45

O kadar şeftali kompostosunu kim yiyecek abla:D

Biber turşusu kavonozlarına bayıldım, ne kadar düzenli ve sıkışık:D ben bir türlü beceremem öyle tıkış tıkış bidon, kavanoz doldurmayı, annem kızar, bidonları boş bırakıyorsun diye:D

Közleme patlıcanlara kavuşmamıza az kaldı, yakında köye gideriz atarız köze biz de:D sonra mısır, sonra patates, bağlardan üzüm, bahçelerden meyve, dağlardan yabani meyveler canım köyüm benim seni hiç bu kadar özlememiştim. :o

Sevgi Durul 06-08-2016 15:11

Küçük kız yiyecek, Sûz-i Dilârâ.:rolleyes: Şeftalide tazesinden çok konservesini seviyor.:)

Turşularda bir ayrıntı; ben yıkayıp, saplarını kesip, kavanoza diziyorum. Suyunu, tuzunu ve sirkesini eşim ekliyor. Çünkü aynı miktarlarda bile eklesem benim turşu olmuyor. (Denenmiştir.):rolleyes:

Közde patlıcana iyi alıştık. Zeytinyağı, sirke ilavesiyle güzel bir salata oluyor. Dolapta her an hazır. Çıkarıp, (doğrayıp, sirkeleyip sarımsaklayıp,) çabucak hazırlayıp afiyetle yiyoruz.:rolleyes:

En kısa zamanda köyünüze kavuşmanızı dilerim. Aslında balkonda mangalda da yapılabilir, biz mangal yaktığımızda evde de közlüyoruz.:)

idris şenol 06-08-2016 15:21

birlik berağberlik takım çalışması çok güzel

Sûz-i Dilârâ 08-08-2016 17:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1475263)
Küçük kız yiyecek, Sûz-i Dilârâ.Şeftalide tazesinden çok konservesini seviyor.

Turşularda bir ayrıntı; ben yıkayıp, saplarını kesip, kavanoza diziyorum. Suyunu, tuzunu ve sirkesini eşim ekliyor. Çünkü aynı miktarlarda bile eklesem benim turşu olmuyor. (Denenmiştir.):rolleyes:

Közde patlıcana iyi alıştık. Zeytinyağı, sirke ilavesiyle güzel bir salata oluyor. Dolapta her an hazır. Çıkarıp, (doğrayıp, sirkeleyip sarımsaklayıp,) çabucak hazırlayıp afiyetle yiyoruz.

En kısa zamanda köyünüze kavuşmanızı dilerim. Aslında balkonda mangalda da yapılabilir, biz mangal yaktığımızda evde de közlüyoruz.

O zaman şifa olsun diyelim sevgili kızına:cool: Ben de kompostoda şeftali sevenlerdenim ama yapmıyorum:D

Ayıptır söylemesi ben de turşularda çok iddialıyım bir yiyen tadını unutamıyor:D Van'da komşularımın turşularının suyunu, tuzunu, sirkesini ben ayarlardım, burada da komşum çok beğenince onunkini de birlikte kurduk. ;)

Közlenmiş patlıcanı derin dondurucuya atmak istiyorum, kışın çok özlüyorum ama bu ev sobalı olunca mutfakta oyalanmak insanı donduruyor:rolleyes: Yazdan hazırlamak pratik olacak.

TCM 08-08-2016 20:13

Közleme tavaları var altı delikli saplıları 10 sapsızları 5 tl. civarı. Elektrikli veya tüplü ocaklarda da oluyor; kestane, mısır, patlıcan vs. için. Meşe odunu gibi olmasa da...

Adalet Yağcı 09-08-2016 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1475263)

Off off off..! Senin yabani çiçeklerin bile medeni çiçeklerinden farkı yok Durul'cuğum.
Salçalar, konserveler, turşular..
Turşu demişken; beyefendi çok maharetli herhalde, bizde turşunun suyunu sirkesini tuzunu çok kavgacı! sinirli insanlara yaptırırlar, ya da yedi tane kavgacı tanıdığın adını sayarlar:D

Phloxlar efsane olmuşlar, maşallah...

Özge 09-08-2016 18:22

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1474733)
Bu sene tohum çimlendirme özürlü olduğumdan, kendiliğinden çimlenen zinnia.

Tohum paylaşım etkinliğinde sizden gelen zinnia tohumları bakın ne hale geldi :)

Eklenti 624558Eklenti 624555

Sûz-i Dilârâ 09-08-2016 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1475580)
... bizde turşunun suyunu sirkesini tuzunu çok kavgacı! sinirli insanlara yaptırırlar, ya da yedi tane kavgacı tanıdığın adını sayarlar:D

Üstüme alındım şimdi:D

Sevgi Durul 10-08-2016 11:58

Alıntı:

Turşu demişken; beyefendi çok maharetli herhalde, bizde turşunun suyunu sirkesini tuzunu çok kavgacı! sinirli insanlara yaptırırlar, ya da yedi tane kavgacı tanıdığın adını sayarlar
Sevgili Adalet hanım, beyefendi çok maharetli, övünmek gibi olmasın da elinden gelmeyen iş yoktur. (Köy fırını yapımı gibi.):rolleyes:

Eh biraz da saman alevi gibi sinir, asabiyet olunca turşusu dillere destan oluyor.:rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pin-up (Mesaj 1475613)
Tohum paylaşım etkinliğinde sizden gelen zinnia tohumları bakın ne hale geldi :)

Yaşasınnn, emeklerin işe yaradığını görmekten mutlu oldum. Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.:)

Diğer çilli zinnialar da yetiştiler mi? Paylaşım etkinliğinde paylaştıklarım çillilerdi. Bu pembe tek köktü ve tohumlardan az bir miktar diğerlerine karışmıştı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1475635)

Yok yok alınma, biz ona; baskın karakterli olma durumu, diyelim en iyisi.

Biraz fotoğraf vardı, şimdi zamanım kısıtlı, daha sonra eklerim.

Özge 10-08-2016 20:28

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1475691)
Yaşasınnn, emeklerin işe yaradığını görmekten mutlu oldum. Çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık.:)

Diğer çilli zinnialar da yetiştiler mi? Paylaşım etkinliğinde paylaştıklarım çillilerdi. Bu pembe tek köktü ve tohumlardan az bir miktar diğerlerine karışmıştı.

Şanslıymışım o zaman :) Çünkü kırmızının çiçekleri çillilerden daha katmerli ve gösterişli. O kadar göz alıcı bir rengi var ki...
Çilliler de gayet güzel oldu, onları da seviyorum.

Çiçeği dalında kurutup tohum alacağım değil mi? Çiçek kuruyunca hemen kesebilir miyim yoksa beklemeli miyim? (İlk defa tohum alacağım da:o)

Eklenti 624612
Eklenti 624614
Eklenti 624613

Sevgi Durul 11-08-2016 17:36

5 Eklenti(ler)
İşte buna çok sevindim, bahçede kendiliğinden çimlenenler böyle açmazsa ve de siz paylaşım etkinliğine katılırsanız, sizden talep ederim çillinin tohumlarından.

Çiçekler dalında iyice kuruduktan sonra tohum alabilirsiniz. Yeteri kadar tohum alınca geçen çiçekleri keserseniz çiçeklenme süresi uzar.

Bir kaç fotoğraf.

Ağaç bamya tohum tutar umarım. Sarı bitler temizlendikçe yerine yenileri geliyor. Pek fazla zararı yok gibi.

Eklenti 624698

Eklenti 624699

Salçalık domatesler.

Eklenti 624700

İncirler olmaya başladı.

Eklenti 624702

Erikler toplandı, dağıtıldı.

Eklenti 624701

Sevgi Durul 11-08-2016 17:42

4 Eklenti(ler)
Reyhan, mis kokulu.

Eklenti 624707

Üzümler olgunlaşma yolunda.

Eklenti 624708

Eklenti 624709

Eklenti 624710

Adalet Yağcı 11-08-2016 23:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1475635)

Sûz-i Dilârâ'cığım, inan ben denedim, hiç faydası olmuyor :D

Bazı insanların elinden bazı yemekler güzel çıkar, turşu reçel gibi şeyler de öyle.
Bu arada bu sene turşularımı sana kurdurtmak gibi dahiyane bir fikir geldi aklıma :p

Sevgi Durul 13-08-2016 10:27

5 Eklenti(ler)
Yıl 1980. Köyde çalışırken, öğle yemeğini her gün arkadaşlarla birlikte yediğimiz dönemlerde, bazen evden yemek götürmediğimizde, yağda yumurta yapardık. Arkadaşlarım benim yaptığım yağda yumurtayı çok severek yerler, illa benim yapmamı isterlerdi.:rolleyes:

Tabii o zamanlar yirmili yaşlarda, hayatı toz pembe gören, hiç acı tatmamış, pek fazla yemek bilmeyen, baş sıkıştığında başvurulacak en kolay malzeme, yumurta-tereyağ ikilisine güvenen bir acemi çaylak. Güzel günlerdi.

Ayrıca pirinç pilavımı da beğenirler.:rolleyes:

Turşudan nerelere geldik.

Dün yüne turşular, salçalar, biber ve domateslerle boğuşma günüydü. Bidonda olan salça geçirilip güneşe kondu. Yeni toplanan iki kova domates doğrandı. Hiç fotoğraf çekmedim, hep aynı şeyler.

Ama yeşillimizi görünce, makinayı elime aldım.

Eklenti 624924

Olmuyor olmuyor dediğimiz kavunlar bizi utandırdı. Kim demiş olmuyor diye, bir tanesi futbol topu büyüklüğüne erişmiş.:rolleyes:

Eklenti 624925

Eklenti 624926

Eklenti 624927

Her taraf arılarla dolu.

Eklenti 624928

A_NOMAD 13-08-2016 10:38

Yeşiliniz harika ya, bayıldım! O ne profesyonel bir poz vermedir arkadaş, sanki ömrü fotoğraf modeli olarak geçmiş :D

Sûz-i Dilârâ 13-08-2016 10:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1475872)
Sûz-i Dilârâ'cığım, inan ben denedim, hiç faydası olmuyor :D

Bazı insanların elinden bazı yemekler güzel çıkar, turşu reçel gibi şeyler de öyle.
Bu arada bu sene turşularımı sana kurdurtmak gibi dahiyane bir fikir geldi aklıma

:D Neden olmasın abla:D Turşu zamanı buralarda olursam kurarım, köy faslını bu yıl biraz uzatmayı planlıyorum da, olmadı sana elceğizimle kurduğum turşularımdan getiririm:cool:

SDurul ablacığım tereyağlı yumurtadan nerelere gelmişsin ve kendini oldukça geliştirmişsin, darısı başıma. Ben de torunlarının yemeklerini unutamadığı bir anneanne, babaanne olmak istiyorum ileride. Sütten yoğurt yapmayı öğrenene kadar bir 15 lt sütü mahvetmişliğim var. 5'er litre halinde satın aldığımız. İlk içli köfteyi yaptığımda eşim bulgurdan içe geçene kadar epey mücadele vermişti. Şincilerde kâğıt gibi oluyor:D

Salça yapmak sabır işi ayrıca hiç sevmedim geçen sene denedim. Dünya kadar domatesi yıkadım, doğradım, canım çıktı, 2 lt'lik bidonu anca doldurdu. Bu sene uğraşmayacağım anneden, kaynanadan almaya devam.:rolleyes:

Ellerine sağlık ve kolay gelsin ablacım. ;)

Sevgi Durul 14-08-2016 22:42

5 Eklenti(ler)
Öğle yemeği bahçeden.:rolleyes:

Eklenti 625165

Alıntı:

İşte buna çok sevindim, bahçede kendiliğinden çimlenenler böyle açmazsa ve de siz paylaşım etkinliğine katılırsanız, sizden talep ederim çillinin tohumlarından.
Bahsettiğim zinnia çilli çıktı. (Zinnia peppermint stick):) Talep etmeme gerek kalmadı.:)

Eklenti 625161

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1475580)
Off off off..! Senin yabani çiçeklerin bile medeni çiçeklerinden farkı yok Durul'cuğum.

Hatta medeni çiçeklerden bile hoş. Bu mavi sana gelsin, Adalet hanım'cım.

Eklenti 625164

Hele bugün öyle bir kır çiçeği gördüm ki, daha önce hiç görmemiştim. Bu mevsimde yılan falan gelir diye yukarı bahçeye hiç çıkmam. Bugün eşimle birlikte incirlere bakmaya çıkmıştım, iyi ki de çıkmışım, bu pembeyi gördüm. Daha sonra eklerim.:rolleyes:

Yolda gelip giderken hep yılan yastığı görüyorum. Bugün bahçede epey aradım, yoktu maalesef.:)

Paylaşım etkinliğinden gelen tohumlardan mısır, sadece bir koçanı olmuş, eşimle paylaştık.:rolleyes:

Eklenti 625162

Eklenti 625163

Lezzetli bir çeşitmiş. Teşekkürler, Sayın olmez.

Sevgi Durul 15-08-2016 11:52

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1476026)
Yeşiliniz harika ya, bayıldım! O ne profesyonel bir poz vermedir arkadaş, sanki ömrü fotoğraf modeli olarak geçmiş :D

Bir bakıma öyle. Çektiğim ve eklediğim pek çok fotoğrafından bu ve bunu bulabildim.:):rolleyes:

Bu sefer ki arkası bana dönük olduğundan en doğal haliydi. Birini gördüklerinde hemen telaşlanıp kaçmaya çalışıyorlar çünkü.

Bu sene hünnabın çiçeği azdı.

Eklenti 625199

Dolayısıyla meyvesi de az.

Eklenti 625200

Dün işlerimi bitirmiş dinlenirken önümde hop diye bir şey sol taraftaki asmadan atlayıp koşturmaya başladı. Güneşte rengi o kadar güzel bir kahverengiydi ki.

Bu arada ben de yerimden hopladım. Anında sağ taraftaki asmadan tırmanıp üst kata çıktı. Ne de olsa yuvası çatıda. Fotoğraf çekebilmeyi çok isterdim fakat bir anlık bir görüntüydü. Önceden çektiklerimle idare edelim.:rolleyes:

Tüh, vah keşke çekebilseydim derken yerde çok hızlı yürüyen bir şey gördüm. Bu besili bir tırtıldı. Çok acelesi varmış gibi hızlı hareket ediyordu.:)

Eklenti 625201

Güzel bir kelebek olacağı sırtındaki desenlerinden belli oluyordu.

Eklenti 625202

Ocaklığın altındaki odunların üzerine çıktığında epey dinlendi, belli ki yorulmuştu. Hatta başkalaşımını burada tamamlayacak diye düşünürken, odunların aralıklarında kayboldu.:rolleyes:

Eklenti 625203

Sevgi Durul 15-08-2016 12:11

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1476033)
:
Salça yapmak sabır işi ayrıca hiç sevmedim geçen sene denedim. Dünya kadar domatesi yıkadım, doğradım, canım çıktı, 2 lt'lik bidonu anca doldurdu. Bu sene uğraşmayacağım anneden, kaynanadan almaya devam.:rolleyes:

Hımmm, şimdilik annelere güveniliyor. Öyle olsun.:)

Ben çok seviyorum sanki? Öyle çarşıdan alınmış gibi bir iki günde bitmiyor. Topladıkça devam, neyse ki alıştım. Bu arada, bu sene eşim doğramaya yardım ediyor. Yani, nur topu gibi bir yardımcım oldu.:rolleyes:

Her cevaba birkaç görüntü.:rolleyes:

Biberden kolyelerimiz takılmaya başlandı.

Eklenti 625204

Cevizler bereketli.

Eklenti 625205

Nar fidanı çok çiçek açmıştı. Sadece bir meyve tutmuş. Bu arada yeni bir çiçek vermiş. Bu mevsimde normal midir, bilemedim.

Eklenti 625207

Eklenti 625206

Kıyılardaki yaşlı üzümlerden.

Eklenti 625208

Sevgi Durul 19-08-2016 10:17

5 Eklenti(ler)
Ürünlerden haberler...:rolleyes:
Eklenti 625520

Eklenti 625514

Eklenti 625511

Eklenti 625512

Eklenti 625513

Sevgi Durul 19-08-2016 10:23

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Eklenti 625521

Eklenti 625522

Eklenti 625523

Eklenti 625524

Bir kova siyah incir. Dağıta dağıta eve gelindi.:rolleyes:

Eklenti 625525

Sevgi Durul 19-08-2016 10:30

5 Eklenti(ler)
Bamyada tek tek ürün alıyoruz henüz. Biraz geç ekildi, biraz da gölgede kalmışlar.

Eklenti 625531

Çiçeği çok hoş.

Eklenti 625532

Biber, tohumdan yetiştirdiğim emcellinin ilk meyvesi.

Eklenti 625534

Tatlı biber bol. Bu sezonun favori yemeği biber sote.:rolleyes: Yıkandı doğrandı sotelendi.:)

Eklenti 625533

Delosperma lastiği doldurdu.

Eklenti 625535

Sevgi Durul 19-08-2016 11:26

5 Eklenti(ler)
Yukarı eklemem gerekiyordu, yanlış eklemişim.

Eklenti 625537

Tohumdan maniye domates. Çiçekleri çok iri. Şimdiye kadar iki kökten birisi iki domates yaptı. Henüz kızarmadılar.

Eklenti 625538

Karışık.

Eklenti 625539

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1476247)
Hele bugün öyle bir kır çiçeği gördüm ki, daha önce hiç görmemiştim. Bu mevsimde yılan falan gelir diye yukarı bahçeye hiç çıkmam. Bugün eşimle birlikte incirlere bakmaya çıkmıştım, iyi ki de çıkmışım, bu pembeyi gördüm. Daha sonra eklerim.:rolleyes:

Alıntıda bahsettiğim kır çiçeği. Sizlerce de güzel dğil mi?

Eklenti 625540

Çok net değil fakat eklemek istedim.

Eklenti 625541

A_NOMAD 19-08-2016 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1476649)
...Alıntıda bahsettiğim kır çiçeği. Sizlerce de güzel dğil mi?

Bizim oralarda bu çiçeğe naftalin otu/güve otu derler, çiçekteyken kurutup dolaplara falan koyarlar, güveleri kaçırıyormuş :rolleyes:

Muda 20-08-2016 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi
Alıntıda bahsettiğim kır çiçeği. Sizlerce de güzel dğil mi?

[ATTACH
625540[/ATTACH]

Çok net değil fakat eklemek istedim.

Eklenti 625541

Bizim buralarda farklı dağlarda da var. Çiçekli vaziyette toplayıp çay olarak satıyorlar. Kekiğe benzer kokusu var. Benim araştırmama göre adı origanum sipyleum. Az bir şey bende de var.

Sevgi Durul 23-08-2016 16:00

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1476731)
Bizim buralarda farklı dağlarda da var. Çiçekli vaziyette toplayıp çay olarak satıyorlar. Kekiğe benzer kokusu var. Benim araştırmama göre adı origanum sipyleum. Az bir şey bende de var.

Ad için teşekkürler. Acele acele fotoğraf çekerken koklamak hiç aklıma gelmedi.

Sevgili A_NOMAD, naftalin otu, güve otu da dendiğine göre kokulu bir bitki.

Şimdi de yabani bitki muamelesi gören sabah sefaları coştu. Cevizlerin damlama geçen yerlerinde büyüyüp açmışlar ve cevize sarılmaya başlamışlar. Dün otlar biçilince sabah sefaları da biçilmiş oldu.

Eklenti 625806

Her zaman ki aceleciliğiyle cevizlerin damlamalarını toplamaya başladı. Eylül geldi diyor, başka bir şey demiyor. Yeniden döşemek gerekmez umarım.

Biçilmeden önce böyleydiler.

Eklenti 625810

Merdivenin betonlarının arasında çimlenmiş, büyümüş açmış, ellemedim.

Eklenti 625807

Bu da yeni çimleniyor.

Eklenti 625808

Eklenti 625809

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025