agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 23-08-2016 16:09

5 Eklenti(ler)
Devamı. Sabah sefaları her yerde.:rolleyes:

Eklenti 625811

Eklenti 625812

Eklenti 625813

Sedum spurium saksısında sabah sefası. İşin kötüsü sökemiyorum.

Eklenti 625814

Merdivenin betonu arasında bir tane de sedum büyümüş. Tohumdan galiba.

Eklenti 625815

Sevgi Durul 23-08-2016 16:16

5 Eklenti(ler)
Son olarak, mısırlar.

Eklenti 625817

Eklenti 625818

Eklenti 625819

Badem hasadı hemen hemen bitti.

Eklenti 625816

Kavunda ilk hasat, kokulu, ufak, tadını bilmiyorum. Bizim küçük kıza gitti.:rolleyes:

Eklenti 625820

Sevgi Durul 07-09-2016 22:05

5 Eklenti(ler)
Pazar gününden. Bulutlu bir hava, Sonbahar adım adım yaklaşıyor.

Eklenti 627064

Biberler çok çalışkan, sağlıkları yerinde, durmadan veriyorlar. Dört karıktan her toplayışta birer kova topluyoruz. Dağıtım, turşu, kurutma, idare edip gidiliyor.

Eklenti 627066

Amma domatesler bozulmaya başladı. Yine de toplamaya devam ediyoruz. Salçalar oldu, sırada domates suları var.

Eklenti 627065

Katmerliler açtı geçti, yalınkatlar her yerde. Bazen sökmek zorunda kalıyorum.

Eklenti 627067

Eklenti 627068

Sevgi Durul 07-09-2016 22:29

5 Eklenti(ler)
Seri üretim vardı o gün. Salçayı, turşuyu yani her bir şeyi bahçede yapmak çok pratik geldi. Pazardan aldıklarımız da orada değerlendiriliyor.

6 kilogram kornişon salatalık almış. Tek tek yıkaya ayıklaya neredeyse akşam oldu. Önce gözün doyması önemli ya, gözümüz doydu. On iki kavanoz salatalık turşusu aynı yöntemle kuruldu.

Eklenti 627072

Eklenti 627073

Eklenti 627074

Bir kova domatesten, 19 soda şişesi sosumuz oldu. Pazartesi de aynı işlem iki kova domatesle yapıldı.

Eklenti 627076

Molalarda da kavunlar değerlendirildi.:rolleyes:

Eklenti 627077

Sevgi Durul 07-09-2016 23:17

5 Eklenti(ler)
Ben kış hazırlıklarıyla uğraşırken o da taş duvarın önündeki son odunları kesti. Epeydir uğraşıyor.

Eklenti 627109

Kışlık odunlarımızı hazırladı.

Eklenti 627110

Eklenti 627111

İki seferdir işlerden incir toplamaya sıra gelmiyor. Onlar da boş durmamış, ballarını akıtmış. Ben bunu görmezdim ya eşim gösterdi. O da kanıksadı,ilginçlikleri haber veriyor.:rolleyes:

Eklenti 627107

Eklenti 627108

Sevgi Durul 07-09-2016 23:56

5 Eklenti(ler)
Hava serinleyince karanfiller birer birer açmaya başladı.:)

Eklenti 627116

Eklenti 627117

Eklenti 627118

Eklenti 627119

Sedum saksısındaki sabah sefası.

Eklenti 627120

Şimdilik bu kadar.:)

A_NOMAD 08-09-2016 00:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1478712)
...Ben bunu görmezdim ya eşim gösterdi. O da kanıksadı,ilginçlikleri haber veriyor.:rolleyes:...

Eh, yavaş yavaş eğitiyoruz eşleri işte :D :D

Bu arada kış hazırlıklarınız süper, ellerinize sağlık ablam. Sincaplar epeydir arz-ı endam etmiyorlar buralarda, iyilerdir umarım ;)

akçabardak 08-09-2016 08:49

Kışlıklar hazırlanmış bile sevgili SDurul, ellerinize emeklerinize sağlık. Ağız tadıyla, sağlıkla tüketmek nasip olsun.

Adalet Yağcı 10-09-2016 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1476033)
:D Neden olmasın abla:D Turşu zamanı buralarda olursam kurarım, köy faslını bu yıl biraz uzatmayı planlıyorum da, olmadı sana elceğizimle kurduğum turşularımdan getiririm:cool:

Sevgili Suz-i Dilara'cığım, sen tatilini huzur içinde geçir hayırlısıyla yuvana dön.
Ben uzun süredir turşu yiyemiyorum tuza toleransım neredeyse sıfır, öyle tansiyon falan yok ama tuzlu yediğimde yüzüm gözlerim şişiyor.
Bu nedenle en tuzsuz peynirleri zeytinleri seçiyorum hep.
Teklifin için çok teşekkür ederim, biliyorum en alâsından yaparsın :)

Adalet Yağcı 10-09-2016 22:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1476247)
Hatta medeni çiçeklerden bile hoş. Bu mavi sana gelsin, Adalet hanım'cım.

Eklenti 625164

Ah sevgili Durul'cuğum, ne kadar naif bir mavi bu, çok teşekkür ediyorum ;)

Bu gün senin kulaklarını çınlattım neden biliyor musun, ilk defa markette Hünnap gördüm, hem de tazecik..
Hemen aldım, tazesi de kurusu kadar güzelmiş, çok mutlu oldum.
Birkaç sene önce "keşke sana tazesinden gönderebilseydim" demiştin, nihayet tatmak kısmet oldu.
Nedense Mersin'de Hünnap yok, ya bilmiyorlar ya iklim uygun değil.

Bahçen her zamanki kadar bereketli ve güzel, senin elinin değdiği her yer güzelleşiyor.
İşin çok ama kendi ürettiğin yiyeceklerinle daha sağlıklı besleniyorsunuz, bir çok kimseye nasip olmuyor ne yazık ki.
Bu arada cevizlere bayıldım ;)

Sevgi Durul 20-09-2016 22:49

5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, yine taze hünnap zamanı, bu sefer atlamam sanırım.:) Nasılsa ekinezyalar var sana gelecek.

Eklenti 628103

Dökülen tohumlardan asterler.

Eklenti 628104

Eklenti 628105

Eklenti 628106

Eklenti 628107

Sevgi Durul 20-09-2016 23:34

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD (Mesaj 1478716)
Bu arada kış hazırlıklarınız süper, ellerinize sağlık ablam. Sincaplar epeydir arz-ı endam etmiyorlar buralarda, iyilerdir umarım ;)


Çok sağ ol, A_NOMAD'cım. Sincapların arz-ı endamlarını göremiyoruz ama her yer badem, ceviz kabuğu dolu. İz bırakıyorlar yani. Bir de geçen gün, hem gidiş hem dönüşte bahçe yolunda gördük. Hızlıca arabanın önünden geçti.:):)


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1478721)
Kışlıklar hazırlanmış bile sevgili SDurul, ellerinize emeklerinize sağlık. Ağız tadıyla, sağlıkla tüketmek nasip olsun.

Son konserveler de kaynatıldı, Sevgili akçabardak. Çok sağ olun. Etrafın dağınıklığına bakmayın, yeni fırın ve ocak yeri yapımına temelden başlandı. Bu hafta fotoğraf makinasını unutmuşum, yoksa hazırlıkları çekerdim.:rolleyes:

Eklenti 628111

Tohum Paylaşım Etkinliği'nden maniye domatesler. (Sn. Atılgan'dan) Sadece iki tanesi kızardı. Lezzetliymiş.

Eklenti 628113

Mısırları kazdık, bunlar tohumluk olacak.:rolleyes:

Eklenti 628109

Kavunlar genelde küçük oldu ama tatları fena değil.

Eklenti 628110

Bu da bizim meşhur gün batımlarımızdan sonuncusu.:)

Eklenti 628108

TCM 21-09-2016 10:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1479792)
... Dökülen tohumlardan asterler...

Forumda 'asterler soğuğa dayanıklı' dendiği için etkinlikte tohum alıp yerine dikmiştik. Aubrieta - kekik gibi yaz kış yeşil / yeşilimsi daha sonra çiçeklenecek sanıyordum anlatılana göre. Veya phylox - ortanca gibi kışın yapraklarını kaybedip baharda tekrar kaldığı yerden yeşillenerek devam edecek. Siz diyorsunuz ki tohumlarından çıktı, yani alyssum gibi. Bi karar verin ona göre gardımızı alalım. :)

Gün batımı manzaranız pek güzel. Hazırlıklarınız daha da güzel. Böyle hareketli, yabana gitmeyen bahçelerde kıyıda köşede kurumuş kütük, kaya parçası olasım geliyor, sessiz sedasız olan biteni rahatça seyretmek için.

Sevgi Durul 21-09-2016 12:40

Sayın TCM,

Benim bildiğim, yani forumda öğrendiğim iki çeşit aster var. Bunlar tek yıllık. Bu ve bu mesajlardakiler çok yıllık. Adlarının aynı oluşu zaman zaman benim de kafamı karıştırır, ama öyle.

Gün batımımızı, kış hazırlıklarımızı beğendiğiniz için teşekkürler. İşlerden bunaldığımda bazen benim de kurumuş kütük, kaya parçası olasım gelir. Paylaşımlarla takip edenlere yaşatmaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler güzel yorum için. Saygıyla...

TCM 21-09-2016 13:25

İlk gösterdiğiniz mesajın hemen altındaki isli menemen i görmeyeydim iyiydi.

Sevgi Durul 29-09-2016 09:27

5 Eklenti(ler)
Güz çiğdemi ile giriş yapalım.

Eklenti 628700

Önceki yıllarda şimdiye kadar ceviz hasadı bitmiş olurdu. Chandler cevizler bir türlü olgunlaşmadı. Bugün toplamaya başlandı.

Eklenti 628696

Eklenti 628697

Sincaplar her yere kabuk bırakıyorlar.:p

Eklenti 628698

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1479867)
İlk gösterdiğiniz mesajın hemen altındaki isli menemen i görmeyeydim iyiydi.

Görülmese iyi olacaklardan biri.:rolleyes:

Eklenti 628699

Sevgi Durul 29-09-2016 09:35

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1480735)
Sincaplar her yere kabuk bırakıyorlar.:p

Sincap demişken, 28-04-2013 gününden. Bazılarını önceden eklemiştim, bu sefer daha az küçülterek kırptım. Sonraları da gördük ama hiç bu kadar yakından değil.:rolleyes:

Eklenti 628703

Eklenti 628704

Eklenti 628705

Eklenti 628702

Eklenti 628706

Sûz-i Dilârâ 29-09-2016 10:08

İnsanın şunları alıp cebine sokası geliyor, ne tatlı yaratıklar ya Rabbim. :)

Taze ceviz için de bütün tavuğu andırıyor ablacım. :)

Sevgi Durul 29-09-2016 10:28

5 Eklenti(ler)
Yıkılan fırının yerine yenisi başlandı. Önce temel atıldı, taş duvar üstü hizasına kadar duvar örüldü. Alttaki boşluğa odun depolanacak.

Bu sefer ki fırın, terastaki fırın gibi küçük tutuldu.:) Onun yapımını, bu, bu, bu bu ve bu mesajlarıma eklemiştim.

Eklenti 628709

Eklenti 628710

Ocak başı fırının önünde olacak.

Eklenti 628711

Reyhanlar çiçek açıp tohum yapıyor, hiç tohum almadım, kendiliğinden çimlenirse büyür.

Eklenti 628712

Devleşen aster bu sene keyifsiz, bazı dalları kurudu. Çiçeği nispeten az olacak gibi.

Eklenti 628713

TCM 29-09-2016 10:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1480735)
...
Görülmese iyi olacaklardan biri.:rolleyes:
...
Eklenti 628699

Taze cevizler hanımla - kızımın ilgi alanı, ben görsem olur, görmesem de ;)

Sevgi Durul 29-09-2016 11:23

5 Eklenti(ler)
Sayın TCM, başka alternatifler de var. Bu ve burada.:)

Geçen gün yağan şiddetli yağmur yine sel getirmiş. Lastiklerdeki sedumlar toprağa gömülmüş.:mad:

Eklenti 628716

Eklenti 628717

Sel korkuluğu da yıkmış. Şimdilik odun hatarının üzerinde yatıyor. Seneye işe yaramaz.:dilli:

Eklenti 628718

Korkulukla kimler fotoğraf çektirmedi ki?:rolleyes:

Eklenti 628719

Bu arada üzümler tatlanmış.:rolleyes:

Eklenti 628720

TCM 29-09-2016 11:35

Ödemiş li olarak odun ocağında yapılmış kızartmaya ailecek teslim olur, yaptığınız eziyetten dolayı esefle kınar, yanına ev yapımı, kaymağı üzerinde yoğurt isteriz.

Bir gün ben de yakalıyacam sizi ama yemekte ne olur bilemem artık.

Sevgi Durul 29-09-2016 11:35

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1480739)
İnsanın şunları alıp cebine sokası geliyor, ne tatlı yaratıklar ya Rabbim. :)

Keşke hep yakına gelseler.:)

Son görüntülerimiz. Tohumunu Paylaşım Etkinliği'nden edindiğim maniye domates. Aşılanan ağaçlar çabuk toparlanınca gölgede kaldılar. O yüzden geç kızarıyor. Lezzetli bir çeşit.

Eklenti 628721

Hünnap bu sene az. hep yüksek dallarda olmuşlar.

Eklenti 628722

Nar. Büyüyen bir tanecik. Bu fidanın ilk narı.

Eklenti 628723

Görüntüler Pazar günündendi.

Bulutlar... bulutlar...

Eklenti 628725

Eklenti 628724

Sevgi Durul 01-10-2016 13:29

5 Eklenti(ler)
Cevizde hasat zamanı.:)

Eklenti 628823

Eklenti 628824

Eklenti 628826

Eklenti 628828

Makina yokken günlerce yeşil kabuk ayıklardık. Şimdi çabucak oluyor. Ayrıca silkme de makinayla yapıldı, fotoğraflamayı atlamışım fakat burada mevcut.

Eklenti 628827

Sevgi Durul 01-10-2016 13:43

5 Eklenti(ler)
Kurutma yine plastik kasalarda.

Eklenti 628835

Eklenti 628830 Eklenti 628831

İç beyaz.

Eklenti 628832

Mevsimin gördüğüm tek kır çiçeği. Güz çiğdemlerine özenmiş.:rolleyes:

Eklenti 628833

Sevgi Durul 01-10-2016 13:50

5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş sezon sonuna geliniyor. Domatesler bozuldu ama sökmedik, üzerindekiler olgunlaştıkça topluyoruz.

Eklenti 628836

Kabak ve kavunları topladık. Bir iki kabak daha var, onlar belki biraz daha büyür diye almadım.:)

Eklenti 628837

Eklenti 628838

Güz çiğdemleri, dün bahçenin gülümseyen yüzüydü.:rolleyes:

Eklenti 628840

Eklenti 628839

musculus 06-10-2016 18:11

Abla lezzet açısından chandler mi yerli (Şebin-Bilecik-Yalova) ceviz mi?

Adalet Yağcı 06-10-2016 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1479792)
Sevgili Adalet hanım, yine taze hünnap zamanı, bu sefer atlamam sanırım.:) Nasılsa ekinezyalar var sana gelecek.

Sevgili Durul'cuğum, çoook teşekkürler ederim, hünnaplar nefisti, emeklerinize sağlık, ağaçlarına bereket.

Ekinezyaları hemen toprağa diktim, birkaç gün önce baktığımda bir tanesi yeni filizler vermiş, çok sevindim.
Bir kök bile yaşasa yeter, ben onu çoğaltırım :)

Cevizlere takıldı gözüm, mmm... sabırsızlanıyorum :)

Sincaplar senden korkmuyorlar herhalde, deli gibi kaçarlar, o kadar yakından bu kadar güzel fotoğraflamak büyük başarı, helal olsun.

Sıcağı ile yağmuru seli ile bir sezonu daha bitirdik, seneye daha az yorulacağını düşünüyorum, her şey yenilendi nasılsa.
Sağlıcakla kal canım..

Sevgi Durul 11-10-2016 08:41

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1480746)
Ödemiş li olarak odun ocağında yapılmış kızartmaya ailecek teslim olur, yaptığınız eziyetten dolayı esefle kınar, yanına ev yapımı, kaymağı üzerinde yoğurt isteriz.

Ev yapımı koyun yoğurdu olabilir, sanırım.

Eklenti 629873

Eklenti 629874

Biberler bahçeden, isli tava ve zeytinyağı da.:rolleyes: Kızartma için her ne kadar sağlıklı değil dense de, biz sık tekrarlıyoruz. Hoş yediklerimizden hangisi sağlıklı ki?

Odun ateşinde.

Eklenti 629872

Eklenti 629877

Gül de seyirlik.:)

Eklenti 629876

Sevgi Durul 11-10-2016 08:50

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1481461)
Sincaplar senden korkmuyorlar herhalde, deli gibi kaçarlar, o kadar yakından bu kadar güzel fotoğraflamak büyük başarı, helal olsun.

Sincaplar kaçıyorlar aslında. O fotoğrafları bahçeye hediye etmişlerdi. Çekerken de dakikalarca hareketsiz kalmış, biraz daha yakından çekebilmek için milim milim yaklaşmıştım.:rolleyes: Bu Pazar yine bahçe yolunda gördük. Arabanın önünden öyle bir hızlı koştu ki, fotoğraflamak çok zor.

Hünnap bu sene ağaçta çok az görünüyordu. Yine de yarım çuval kadar oldu.

Eklenti 629878

Eklenti 629879

Eklenti 629880

Eklenti 629881

Karanfillerden.

Eklenti 629882

Sevgi Durul 11-10-2016 09:01

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1481442)
Abla lezzet açısından chandler mi yerli (Şebin-Bilecik-Yalova) ceviz mi?


Her iki cins mevcutken, hatta tüm cinsler arasında, Şebin cinsini tek geçerdim. Fakat hastalıklara dayanıksızlığı, düşük verim, hepsini chandlere çevirdi. Kendimize ayırdığımız bir ağaç Şebin de sonunda aşılandı. Chandler da lezzetli, tabii bana göre.

Bilmem kaçıncı fırın yapımına başlanacak. Yerinin yapımı bitti.

Eklenti 629883

Kasımpatları Ekim'de açmaya başladılar. Bir süre önce tomurcukları bile sevindirmeye yetmişti.

Eklenti 629884

Bu papatyaya benzeyen cinsi bu sene hem çok güzel gelişti, hem bol tomurcuklu.

Eklenti 629885

Eklenti 629886

Eklenti 629887

Sevgi Durul 11-10-2016 09:10

5 Eklenti(ler)
Taşlı tarlanın emeksiz yemekleri, kendiliğinden çimlenip büyüyen cosmoslar.

Orada...

Eklenti 629891

Burada...

Eklenti 629892

Eklenti 629893

Zinyalar da öyle. Bu sezon kendi çimlenen büyüdü.:rolleyes:

Eklenti 629894

Eklenti 629895

Sevgi Durul 25-10-2016 10:04

5 Eklenti(ler)
Şimdi kasımpatı zamanı.

Eklenti 631071

Eklenti 631072

Eklenti 631073

Eklenti 631074

Eklenti 631075

Sevgi Durul 25-10-2016 10:12

4 Eklenti(ler)
Devamı.

Eklenti 631076

Eklenti 631077

Eklenti 631078

Eklenti 631079

Sevgi Durul 25-10-2016 10:15

4 Eklenti(ler)
Etkinlik tohumlarından (Sn. Muda) bamyadan aldığım tohumlar.

Eklenti 631080

Eklenti 631081

Eklenti 631082

Hepsi bu kadar.:rolleyes:

Eklenti 631083

Sevgi Durul 25-10-2016 10:20

4 Eklenti(ler)
Yine etkinlik tohumlarından (Sn. uss) kara turp, üç dört kök daha var.

Eklenti 631084

Eklenti 631085

Kendiliğinden yetişen sumaklar. Bahçenin sol tarafındaki taş duvarda çoktular. Alt kıyıdaki çavul sonradan örüldü. Şimdi boydan boya sumak doldu. Oraya tohum ekilse belki böyle olmazdı. Bazen akışına bırakacaksın, ne sulama ne gübre hiç bir şey yok. Gayet sağlıklılar.

Eklenti 631086

Eklenti 631087

NesliSezgin 25-10-2016 12:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1482051)
Ev yapımı koyun yoğurdu olabilir, sanırım.

Eklenti 629873

Eklenti 629874

Biberler bahçeden, isli tava ve zeytinyağı da.:rolleyes: Kızartma için her ne kadar sağlıklı değil dense de, biz sık tekrarlıyoruz. Hoş yediklerimizden hangisi sağlıklı ki?

Odun ateşinde.

Eklenti 629872

Eklenti 629877

Gül de seyirlik.:)

Eklenti 629876

Allahım o ne güzel bir şey elinize sağlık :)

Aytekin045 31-10-2016 21:33

Merhabalar bende aslen Manisa Demirciliyim meslek gereği Kastamonuda ikamet ediyorum.Bahçenizi inceledim gerçekten çok güzel. bu aralar bende taş fırına merak sardım epeydir araştırıyorum size bir uyarım olacak eğer fırının altını boş bırakırsanız alt çekmesi oluyor yani ekmek pişirdiğiniz zaman üstü pişer altı pişmez tecrübeyle sabittir.Kolay gelsin

Sevgi Durul 04-11-2016 07:34

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Aytekin045 (Mesaj 1484164)
Merhabalar bende aslen Manisa Demirciliyim meslek gereği Kastamonuda ikamet ediyorum.Bahçenizi inceledim gerçekten çok güzel. bu aralar bende taş fırına merak sardım epeydir araştırıyorum size bir uyarım olacak eğer fırının altını boş bırakırsanız alt çekmesi oluyor yani ekmek pişirdiğiniz zaman üstü pişer altı pişmez tecrübeyle sabittir.Kolay gelsin

Sayın Aytekin045, hoş geldiniz. Kastamonu'da benim de bir öğrencim öğretmenlik yapıyor, doğduğun yer değil doyduğun yer. Görevinizde başarılar dilerim.

Fırın eşimin sorumluluğunda, iletirim. Teşekkürler...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi NesliSezgin (Mesaj 1483442)
Allahım o ne güzel bir şey elinize sağlık :)


Beş fotoğrafın hangisinden bahsettiniz anlamadım ama teşekkür ederim.:)

Geçtiğimiz Pazar gününden fotoğraflar vardı, ekleyelim.

Kalanlar... Toplanıp toplanmayanlar.:rolleyes:

Eklenti 631895

Eklenti 631896

Eklenti 631897

Eklenti 631899

Eklenti 631898

Sevgi Durul 04-11-2016 07:41

5 Eklenti(ler)
Kasımpatlarının pembe olanını çok sevdik (eşim). Seneye her yere ondan dolduracakmışız. Çiçekler konusunda gelişme var.:rolleyes:

Eklenti 631900

Eklenti 631901

Eklenti 631902

Eklenti 631903

Eklenti 631904


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025