![]() |
5 Eklenti(ler)
Devamı. Sabah sefaları her yerde.:rolleyes:
Eklenti 625811 Eklenti 625812 Eklenti 625813 Sedum spurium saksısında sabah sefası. İşin kötüsü sökemiyorum. Eklenti 625814 Merdivenin betonu arasında bir tane de sedum büyümüş. Tohumdan galiba. Eklenti 625815 |
5 Eklenti(ler)
Son olarak, mısırlar.
Eklenti 625817 Eklenti 625818 Eklenti 625819 Badem hasadı hemen hemen bitti. Eklenti 625816 Kavunda ilk hasat, kokulu, ufak, tadını bilmiyorum. Bizim küçük kıza gitti.:rolleyes: Eklenti 625820 |
5 Eklenti(ler)
Pazar gününden. Bulutlu bir hava, Sonbahar adım adım yaklaşıyor.
Eklenti 627064 Biberler çok çalışkan, sağlıkları yerinde, durmadan veriyorlar. Dört karıktan her toplayışta birer kova topluyoruz. Dağıtım, turşu, kurutma, idare edip gidiliyor. Eklenti 627066 Amma domatesler bozulmaya başladı. Yine de toplamaya devam ediyoruz. Salçalar oldu, sırada domates suları var. Eklenti 627065 Katmerliler açtı geçti, yalınkatlar her yerde. Bazen sökmek zorunda kalıyorum. Eklenti 627067 Eklenti 627068 |
5 Eklenti(ler)
Seri üretim vardı o gün. Salçayı, turşuyu yani her bir şeyi bahçede yapmak çok pratik geldi. Pazardan aldıklarımız da orada değerlendiriliyor.
6 kilogram kornişon salatalık almış. Tek tek yıkaya ayıklaya neredeyse akşam oldu. Önce gözün doyması önemli ya, gözümüz doydu. On iki kavanoz salatalık turşusu aynı yöntemle kuruldu. Eklenti 627072 Eklenti 627073 Eklenti 627074 Bir kova domatesten, 19 soda şişesi sosumuz oldu. Pazartesi de aynı işlem iki kova domatesle yapıldı. Eklenti 627076 Molalarda da kavunlar değerlendirildi.:rolleyes: Eklenti 627077 |
5 Eklenti(ler)
Ben kış hazırlıklarıyla uğraşırken o da taş duvarın önündeki son odunları kesti. Epeydir uğraşıyor.
Eklenti 627109 Kışlık odunlarımızı hazırladı. Eklenti 627110 Eklenti 627111 İki seferdir işlerden incir toplamaya sıra gelmiyor. Onlar da boş durmamış, ballarını akıtmış. Ben bunu görmezdim ya eşim gösterdi. O da kanıksadı,ilginçlikleri haber veriyor.:rolleyes: Eklenti 627107 Eklenti 627108 |
5 Eklenti(ler)
Hava serinleyince karanfiller birer birer açmaya başladı.:)
Eklenti 627116 Eklenti 627117 Eklenti 627118 Eklenti 627119 Sedum saksısındaki sabah sefası. Eklenti 627120 Şimdilik bu kadar.:) |
Alıntı:
Bu arada kış hazırlıklarınız süper, ellerinize sağlık ablam. Sincaplar epeydir arz-ı endam etmiyorlar buralarda, iyilerdir umarım ;) |
Kışlıklar hazırlanmış bile sevgili SDurul, ellerinize emeklerinize sağlık. Ağız tadıyla, sağlıkla tüketmek nasip olsun.
|
Alıntı:
Ben uzun süredir turşu yiyemiyorum tuza toleransım neredeyse sıfır, öyle tansiyon falan yok ama tuzlu yediğimde yüzüm gözlerim şişiyor. Bu nedenle en tuzsuz peynirleri zeytinleri seçiyorum hep. Teklifin için çok teşekkür ederim, biliyorum en alâsından yaparsın :) |
Alıntı:
Bu gün senin kulaklarını çınlattım neden biliyor musun, ilk defa markette Hünnap gördüm, hem de tazecik.. Hemen aldım, tazesi de kurusu kadar güzelmiş, çok mutlu oldum. Birkaç sene önce "keşke sana tazesinden gönderebilseydim" demiştin, nihayet tatmak kısmet oldu. Nedense Mersin'de Hünnap yok, ya bilmiyorlar ya iklim uygun değil. Bahçen her zamanki kadar bereketli ve güzel, senin elinin değdiği her yer güzelleşiyor. İşin çok ama kendi ürettiğin yiyeceklerinle daha sağlıklı besleniyorsunuz, bir çok kimseye nasip olmuyor ne yazık ki. Bu arada cevizlere bayıldım ;) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, yine taze hünnap zamanı, bu sefer atlamam sanırım.:) Nasılsa ekinezyalar var sana gelecek.
Eklenti 628103 Dökülen tohumlardan asterler. Eklenti 628104 Eklenti 628105 Eklenti 628106 Eklenti 628107 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok sağ ol, A_NOMAD'cım. Sincapların arz-ı endamlarını göremiyoruz ama her yer badem, ceviz kabuğu dolu. İz bırakıyorlar yani. Bir de geçen gün, hem gidiş hem dönüşte bahçe yolunda gördük. Hızlıca arabanın önünden geçti.:):) Alıntı:
Eklenti 628111 Tohum Paylaşım Etkinliği'nden maniye domatesler. (Sn. Atılgan'dan) Sadece iki tanesi kızardı. Lezzetliymiş. Eklenti 628113 Mısırları kazdık, bunlar tohumluk olacak.:rolleyes: Eklenti 628109 Kavunlar genelde küçük oldu ama tatları fena değil. Eklenti 628110 Bu da bizim meşhur gün batımlarımızdan sonuncusu.:) Eklenti 628108 |
Alıntı:
Gün batımı manzaranız pek güzel. Hazırlıklarınız daha da güzel. Böyle hareketli, yabana gitmeyen bahçelerde kıyıda köşede kurumuş kütük, kaya parçası olasım geliyor, sessiz sedasız olan biteni rahatça seyretmek için. |
Sayın TCM,
Benim bildiğim, yani forumda öğrendiğim iki çeşit aster var. Bunlar tek yıllık. Bu ve bu mesajlardakiler çok yıllık. Adlarının aynı oluşu zaman zaman benim de kafamı karıştırır, ama öyle. Gün batımımızı, kış hazırlıklarımızı beğendiğiniz için teşekkürler. İşlerden bunaldığımda bazen benim de kurumuş kütük, kaya parçası olasım gelir. Paylaşımlarla takip edenlere yaşatmaya çalışıyorum. Tekrar teşekkürler güzel yorum için. Saygıyla... |
İlk gösterdiğiniz mesajın hemen altındaki isli menemen i görmeyeydim iyiydi.
|
5 Eklenti(ler)
Güz çiğdemi ile giriş yapalım.
Eklenti 628700 Önceki yıllarda şimdiye kadar ceviz hasadı bitmiş olurdu. Chandler cevizler bir türlü olgunlaşmadı. Bugün toplamaya başlandı. Eklenti 628696 Eklenti 628697 Sincaplar her yere kabuk bırakıyorlar.:p Eklenti 628698 Alıntı:
Eklenti 628699 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 628703 Eklenti 628704 Eklenti 628705 Eklenti 628702 Eklenti 628706 |
İnsanın şunları alıp cebine sokası geliyor, ne tatlı yaratıklar ya Rabbim. :)
Taze ceviz için de bütün tavuğu andırıyor ablacım. :) |
5 Eklenti(ler)
Yıkılan fırının yerine yenisi başlandı. Önce temel atıldı, taş duvar üstü hizasına kadar duvar örüldü. Alttaki boşluğa odun depolanacak.
Bu sefer ki fırın, terastaki fırın gibi küçük tutuldu.:) Onun yapımını, bu, bu, bu bu ve bu mesajlarıma eklemiştim. Eklenti 628709 Eklenti 628710 Ocak başı fırının önünde olacak. Eklenti 628711 Reyhanlar çiçek açıp tohum yapıyor, hiç tohum almadım, kendiliğinden çimlenirse büyür. Eklenti 628712 Devleşen aster bu sene keyifsiz, bazı dalları kurudu. Çiçeği nispeten az olacak gibi. Eklenti 628713 |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Sayın TCM, başka alternatifler de var. Bu ve burada.:)
Geçen gün yağan şiddetli yağmur yine sel getirmiş. Lastiklerdeki sedumlar toprağa gömülmüş.:mad: Eklenti 628716 Eklenti 628717 Sel korkuluğu da yıkmış. Şimdilik odun hatarının üzerinde yatıyor. Seneye işe yaramaz.:dilli: Eklenti 628718 Korkulukla kimler fotoğraf çektirmedi ki?:rolleyes: Eklenti 628719 Bu arada üzümler tatlanmış.:rolleyes: Eklenti 628720 |
Ödemiş li olarak odun ocağında yapılmış kızartmaya ailecek teslim olur, yaptığınız eziyetten dolayı esefle kınar, yanına ev yapımı, kaymağı üzerinde yoğurt isteriz.
Bir gün ben de yakalıyacam sizi ama yemekte ne olur bilemem artık. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Son görüntülerimiz. Tohumunu Paylaşım Etkinliği'nden edindiğim maniye domates. Aşılanan ağaçlar çabuk toparlanınca gölgede kaldılar. O yüzden geç kızarıyor. Lezzetli bir çeşit. Eklenti 628721 Hünnap bu sene az. hep yüksek dallarda olmuşlar. Eklenti 628722 Nar. Büyüyen bir tanecik. Bu fidanın ilk narı. Eklenti 628723 Görüntüler Pazar günündendi. Bulutlar... bulutlar... Eklenti 628725 Eklenti 628724 |
5 Eklenti(ler)
Cevizde hasat zamanı.:)
Eklenti 628823 Eklenti 628824 Eklenti 628826 Eklenti 628828 Makina yokken günlerce yeşil kabuk ayıklardık. Şimdi çabucak oluyor. Ayrıca silkme de makinayla yapıldı, fotoğraflamayı atlamışım fakat burada mevcut. Eklenti 628827 |
5 Eklenti(ler)
Kurutma yine plastik kasalarda.
Eklenti 628835 Eklenti 628830 Eklenti 628831 İç beyaz. Eklenti 628832 Mevsimin gördüğüm tek kır çiçeği. Güz çiğdemlerine özenmiş.:rolleyes: Eklenti 628833 |
5 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş sezon sonuna geliniyor. Domatesler bozuldu ama sökmedik, üzerindekiler olgunlaştıkça topluyoruz.
Eklenti 628836 Kabak ve kavunları topladık. Bir iki kabak daha var, onlar belki biraz daha büyür diye almadım.:) Eklenti 628837 Eklenti 628838 Güz çiğdemleri, dün bahçenin gülümseyen yüzüydü.:rolleyes: Eklenti 628840 Eklenti 628839 |
Abla lezzet açısından chandler mi yerli (Şebin-Bilecik-Yalova) ceviz mi?
|
Alıntı:
Ekinezyaları hemen toprağa diktim, birkaç gün önce baktığımda bir tanesi yeni filizler vermiş, çok sevindim. Bir kök bile yaşasa yeter, ben onu çoğaltırım :) Cevizlere takıldı gözüm, mmm... sabırsızlanıyorum :) Sincaplar senden korkmuyorlar herhalde, deli gibi kaçarlar, o kadar yakından bu kadar güzel fotoğraflamak büyük başarı, helal olsun. Sıcağı ile yağmuru seli ile bir sezonu daha bitirdik, seneye daha az yorulacağını düşünüyorum, her şey yenilendi nasılsa. Sağlıcakla kal canım.. |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 629873 Eklenti 629874 Biberler bahçeden, isli tava ve zeytinyağı da.:rolleyes: Kızartma için her ne kadar sağlıklı değil dense de, biz sık tekrarlıyoruz. Hoş yediklerimizden hangisi sağlıklı ki? Odun ateşinde. Eklenti 629872 Eklenti 629877 Gül de seyirlik.:) Eklenti 629876 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hünnap bu sene ağaçta çok az görünüyordu. Yine de yarım çuval kadar oldu. Eklenti 629878 Eklenti 629879 Eklenti 629880 Eklenti 629881 Karanfillerden. Eklenti 629882 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Her iki cins mevcutken, hatta tüm cinsler arasında, Şebin cinsini tek geçerdim. Fakat hastalıklara dayanıksızlığı, düşük verim, hepsini chandlere çevirdi. Kendimize ayırdığımız bir ağaç Şebin de sonunda aşılandı. Chandler da lezzetli, tabii bana göre. Bilmem kaçıncı fırın yapımına başlanacak. Yerinin yapımı bitti. Eklenti 629883 Kasımpatları Ekim'de açmaya başladılar. Bir süre önce tomurcukları bile sevindirmeye yetmişti. Eklenti 629884 Bu papatyaya benzeyen cinsi bu sene hem çok güzel gelişti, hem bol tomurcuklu. Eklenti 629885 Eklenti 629886 Eklenti 629887 |
5 Eklenti(ler)
Taşlı tarlanın emeksiz yemekleri, kendiliğinden çimlenip büyüyen cosmoslar.
Orada... Eklenti 629891 Burada... Eklenti 629892 Eklenti 629893 Zinyalar da öyle. Bu sezon kendi çimlenen büyüdü.:rolleyes: Eklenti 629894 Eklenti 629895 |
5 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Etkinlik tohumlarından (Sn. Muda) bamyadan aldığım tohumlar.
Eklenti 631080 Eklenti 631081 Eklenti 631082 Hepsi bu kadar.:rolleyes: Eklenti 631083 |
4 Eklenti(ler)
Yine etkinlik tohumlarından (Sn. uss) kara turp, üç dört kök daha var.
Eklenti 631084 Eklenti 631085 Kendiliğinden yetişen sumaklar. Bahçenin sol tarafındaki taş duvarda çoktular. Alt kıyıdaki çavul sonradan örüldü. Şimdi boydan boya sumak doldu. Oraya tohum ekilse belki böyle olmazdı. Bazen akışına bırakacaksın, ne sulama ne gübre hiç bir şey yok. Gayet sağlıklılar. Eklenti 631086 Eklenti 631087 |
Alıntı:
|
Merhabalar bende aslen Manisa Demirciliyim meslek gereği Kastamonuda ikamet ediyorum.Bahçenizi inceledim gerçekten çok güzel. bu aralar bende taş fırına merak sardım epeydir araştırıyorum size bir uyarım olacak eğer fırının altını boş bırakırsanız alt çekmesi oluyor yani ekmek pişirdiğiniz zaman üstü pişer altı pişmez tecrübeyle sabittir.Kolay gelsin
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Fırın eşimin sorumluluğunda, iletirim. Teşekkürler... Alıntı:
Beş fotoğrafın hangisinden bahsettiniz anlamadım ama teşekkür ederim.:) Geçtiğimiz Pazar gününden fotoğraflar vardı, ekleyelim. Kalanlar... Toplanıp toplanmayanlar.:rolleyes: Eklenti 631895 Eklenti 631896 Eklenti 631897 Eklenti 631899 Eklenti 631898 |
5 Eklenti(ler)
Kasımpatlarının pembe olanını çok sevdik (eşim). Seneye her yere ondan dolduracakmışız. Çiçekler konusunda gelişme var.:rolleyes:
Eklenti 631900 Eklenti 631901 Eklenti 631902 Eklenti 631903 Eklenti 631904 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025