![]() |
4 Eklenti(ler)
Kasım ayında, az da olsa hâlâ biber toplamaya devam ediyoruz. Domatesler çoktan bittiler.
Eklenti 583947 Eklenti 583948 Eklenti 583949 Alıntı:
Biz çok yosunlandığı için temizliğini baş edemedik, su deposu olarak kullanırız diye kapattık. Üst bahçedeki su deposu yeterli geliyordu, bahçe aletleri için depo oldu şimdi. 15 Temmuz 2012 den. Eklenti 583950 |
börek muhacır böreğine (kapak böreği) ne benziyor.
|
sn SDurul;benim aklımda bu börek kaldı içi keçi peynirlimiydi birde köy yufkası ile yapmışsınız ellerinize sağlık bizler için de yeseydiniz.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Trabzon hurmalarını toplama görevi bana düştü.:rolleyes: Bir kaç da fotoğraf çektim.:rolleyes: Eklenti 584557 Eklenti 584558 Eklenti 584559 Yarım kova çıktı. Eklenti 584560 İçlerinden bir tanesi çok olgunlaşmıştı. Eklenti 584561 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Yeni gübremiz geldi.
Eklenti 586008 Saksılar için, biraz gübreli toprak eledim. Eklenti 586007 Bizde aksiyon hiç bitmez.:rolleyes: Evciğin arka kısmındaki fırın yıkılacak. Ora kapatılarak depo, garaj olarak kullanılacak.:) Şimdi en büyük derdimiz yeni fırın nereye yapılacak?:rolleyes: Eklenti 586005 Eklenti 586006 Malzeme indirildi, demir de alındı, gelecek. Eklenti 586010 |
5 Eklenti(ler)
Yabani bitki muamelesi gören zinnialar.
Eklenti 586011 Eklenti 586012 Eklenti 586013 Eklenti 586014 Eklenti 586015 |
5 Eklenti(ler)
Son domatesleri topladık, kökenleri söktük.
Eklenti 586016 Biraz yer elması çıkardım. Taze taze yemesi çok güzel. Eklenti 586019 Kara lahanaları yine tırtıl sarmış. Eklenti 586020 Kalan güllerden. Eklenti 586018 Beyaz kokulu. Eklenti 586017 |
Alıntı:
Sevgiler... |
:) Aman fırını otluk yerlere değil de eve yakın bir yerlere yapın da nereye yaparsanız yapın sevgili SDurul.
Son domatesler turşu olur sanırım artık. Yer elmaları bildiğim yer elmalarından farklı geldi bana. Afiyet olsun. Ve benim sayfamda sana bulduğum bir şeyi gösterdim, tabi sen yine görmedin... :( |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Mücevher Çalısı, iki sene önce yarım kg. kadar yer elması dikmiştik. İlk hasatta iki kova yer elması kazdık. Meğer yendikçe kazılacakmış, dağıttık bizde.:)
Şimdi büyüyüp açanlar, kazılmaktan kurtulanlar. Sarı sarı papatya şekilli çiçeklerini çok sevdim. Güneş gibi. Ayrıca meyveleri de çok leziz. Bir ara yemeğini denemek istiyorum. Eşimin daha çok sebze yemekleri yemesi gerekiyor, severse devam ederiz.:) Sevgiyle... Sevgili YeniGine, otluk yer yok zaten devamlı sürülüyor. Evciğin sağ tarafına yaparız, oturma yerine bir kapı açarız, dolaşmadan fırına ulaşırız diyor. Ben oraya kapı açtırmak istemiyorum, sanki o taraftan yılan gelir gibime geliyor. Şeritli engereği o tarafta görmüştüm.:dilli: Sayfana tekrar bakayım, gözümden kaçmış bulduğun şey. Sevgiyle... Bugün rüzgardan kırılmasın diye aşıları bağladı. Ben de biber topladım, biraz daha toprak eledim, ot yoldum. Bana yapacak fazla iş yoktu. Sadece iki fotoğraf çektim. Günler çok kısa hemen akşam oldu. Gün batımı. Eklenti 586462 Bu da Sonbahar kır çiçeği. Eklenti 586463 |
Aşkolsun SDurul,bugün soru yok mu?(Bu nedir)
|
5 Eklenti(ler)
Epey zamandan beri aşılar, kışın sert rüzgarlarına karşı bağlanıyor. İpler, çadırı çağrıştırıyor.
Eklenti 587947 Eklenti 587948 Sonbahar. Eklenti 587950 Eklenti 587949 Güz gülü. Eklenti 587951 |
1 Eklenti(ler)
Sayın SDurul ;219.Mesajınızdaki 4. resime Horoz İbiği demişsiniz,Benim bögürtlen diye ektiğim ne oldugunu bilemediğim bir bitkim vardı sitemizde sormuştum,şu anki durumu buna benzedi acaba bu bitki Horoz İbiğimi ki acaba?,yardımcı olabilirmisiniz...
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Sayın abk, hor görmek mi? Yok öyle bir şey, yabani bitkilere nasıl değer verdiğimi sayfamı takip edenler bilir.:)
''Yabani bitki muamelesi gören zinnialar'' derken tarafımdan ekilmediğini kendi kendilerine çimlenip, güzel çiçeklerini açtıklarını belirtmek istemiştim.;) Sayın eurosat55, bu mesajımın 4. fotoğrafı horoz ibiğinin bir çeşidi. Google görsellerine baktığımızda da bunu görebiliriz. Bu durumda sizin bitkinizin de horozibiği olduğunu söyleyebilirim. Sedum reflexum ve sedum album tarafından neredeyse boğulan sedum lineare, sedum spurium ve sedum makinoi bir kaç ay önce ayrı saksılara (kovalara) alınmıştı. Serbestçe büyüyorlar şimdi. Eklenti 588183 Eklenti 588184 Eklenti 588185 |
SDurul,son cümlenizden bir şey anladımsa Arap olayım.:(:p
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Demek istediğim, sedum album ve reflexum aynı saksıda yaşadıkları bitkilere pek yaşam hakkı tanımıyorlar. Oldukça benciller. Hele sedum reflexumun olduğu toprakta yabani ot bile görünmüyor. O yüzden saksılarını ayırdım, yok olmaya yüz tutanlar kendi mekanlarında serbest serbest büyümeye başladılar. Sedum reflexumlu fotoğrafları silmişim ama bir fotoğraf sedum albumludan gelsin. Bakın, sedum spurium nasıl boğulmuş görelim.:rolleyes: Eklenti 588340 |
Benim de Sedum spuriumum çok güzel olmuştu, saksısını tamamen doldurmuştu, ta ki yanına çok küçücük bir dal sedum sarmentosum dikene kadar.
Çok kısa bir zamanda o küçücük dal tuttu ve geliştikçe gelişti, bir ara baktım sedum spurium bozulmaya başlamış ama sebebini anlayamamıştım. O sonradan gelen dal parçası yedi bitirdi demek ki, şimdi bir güzel tek başına saksıyı istila etti yaylana yaylana bütün saksıyı kapladı :mad: Sedum spuriumdan eser kalmadı :( Bu demek oluyor kii, gücü gücü yetene :) aslında beni sevgili loveforlife uyarmıştı ama ne ara büyüdü ne ara gelişti de Sedum spuriumu yok etti anlayamadım. |
Çok iyi oldu bunu okumam. Bende lastiklere bu şekilde ekmiştimi senden gelenleri ablacım. Birde diyorum nazlı bu hiç büyümüyor. Meğer boğulmuş, kıyamam.En sevdiğim türlerden biri . Hemen alıp saksılara ekeyim. Yoksa hiç kalmayacak.
|
Maşallah resim çok güzel.Boğulan boğulana.
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, şimdi boğulmaktan kurtuldular da sedum spurium ve sedum makinoi hiç açmadılar henüz. Sırada açmaları var. Bakalım ne zaman?
Pazar günü tembellik ederek bahçeye gitmedim. Bahçe eve geldi. Son hasat.:rolleyes: Eklenti 589937 |
Alıntı:
|
Sayın Resulgur, bununla ilgili bir tarifim yok. Yarısını dağıttım bile, bir kaç verecek yerim daha var.
Ayrıca tam olgunlaşmadan toplandıkları için kalanları olgunlaştıkça tüketiriz, kısacası ziyan olmuyorlar.:) |
4 Eklenti(ler)
Eklemediğim yılın son görüntüleri. Pazar gününden.
Yıkım devam ediyor. Fırın artık yok.:( Eklenti 590896 Nanelerimin yeri, naneler de artık yok.:( Eklenti 590898 Bir zamanlar salkım salkım üzümlerin sallandığı talvar da artık yok. Burada depo, traktör garajı yer alacak yapılınca.:rolleyes: Eklenti 590897 Her sonbaharda yapılan yaprak toplama ve yakma bu sene kışa kaldı. Ağaçlar aşı için kesildiğinden her zamanki gibi bol değil, kuru yapraklar.:) Eklenti 590899 |
4 Eklenti(ler)
Kar bastırdı, iyi ki haylan kabağın tohumlarını alıp eve getirmişim. Burada paylaşıma açtım.:)
Eklenti 590900 Eklenti 590901 Sedumların kış halleri. Sedum reflexum ve sedum album.:rolleyes: Eklenti 590902 Eklenti 590903 |
1 Eklenti(ler)
|
Ablacım ellerine sağlık turşu çok güzel görünüyür. Tarifini de isteriz:). Bahçede tadilat hiç bitmiyor. Sürekli bir şeyler çıkıyor. Kolay gelsin.
|
2 Eklenti(ler)
Aleydi'cim, teşekkür ederim. Tarif annemden. Fakat ben hazırlıyorum, suyunu tuzunu sirkesini eşim ekleyip kapağını o kapatıyor. Her nedense aynı tariften benim turşu olmuyor. Her halde elimden. Bir litrelik kavanoza bir çorba kaşığı iri tuz, yarım çay bardağı sirke, sarımsak. Hepsi bu kadar. Her turşu için bizim ölçülerimiz bu. Bir de bahçenin suyundan turşular daha güzel oluyor.
Kavanozu açtığımızda üç gün ancak dayanıyor. Eklenti 591744 Tadilat işleri bitecek gibi görünmüyor. Hava yağışlı olduğundan bu hafta kendisi de gidemedi. Her gittiğinde işler biraz kolaylanıyor. Ben de evde yine bahçe ile ilgili uğraşıyorum. Dün biber dolması yapmıştım. İç artınca derin dondurucuya koyduğum asma yaprakları imdadıma yetişti.:rolleyes: Eklenti 591745 |
Of of sayfanın başında her seferinde iç geçirten bir börek bizi karşılıyor. Sonra sapsarı biber turşusu. İşte buna hiç dayanamam yaprak sarması:). En sevdiğim üçlü.
Yaprağı poşetleyip derin dondurucuya koymuştum ablacım. Elime aldığımda parçalanıp, un ufak oldular. Nerede hata yapıyorum. Haşlayıp koymuştum ondan olabilir mi. Daha doğrusu, sararken artanları o şekilde kaldırmıştım. Sevgiler. |
Aleydi'cim, yaprakları derin dondurucudan çıkarınca bekletmeden bir tencereye alıp, üzerlerine kaynak su döküp bir iki taşım kaynatıyorum, ben. Benimkiler de artmış yapraklardı. O zaman hiç un ufak olmadan kullanıma hazır hale geliyorlar.
Bir de böyle dene istersen. Ayrıca yaprakları konserve edince de aynı taze yaprak gibi oluyor. Link verecektim şimdi bulamadım. Buldum, buldum. Buradaymış.:rolleyes: Sevgilerimle... |
Bahçeyi özlemişim, üstelik bugün kendi gitti, beni götürmedi.:mad:
''Yollar don çamuru jeep belki çıkmaz, yayan giderim'' dedi. Biraz önce telefonla görüştük, jeep çıkmış, yaya kalmamış.:mad: Söz verdi, yarın götürecek.:rolleyes: Geçen sezon söküp yeniden diktiğim soğanlılarımı çok merak ediyorum. Aklım orada kaldı.:rolleyes: |
Sevgili Durul'cuğum bahar yaklaştıkça hepimizin içi pır pır etmeye başladı, kim gitti kim kaldı merakı da cabası.
Ben bile sattığım bahçemi aklımdan çıkaramıyorum, kendimi sık sık bahçeyi düşünürken yakalıyorum, "Clematisler uyanmıştır, Nergisler açmıştır, Güller o güzelim bordo yapraklarını çıkarmaya başlamıştır" gibi :) Bugün bahçenden güzel fotoğraflar gelecektir, bakalım neler göreceğiz, merakla bekliyorum. |
4 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, vuslata eremedik ne yazık ki. Dün konuşan çiçeğimiz bizdeydi, bugün de dede doktorda.
Konuşan çiçeğimiz ki, bahçeyle büyüdü, 4,5 yaşında, o artık yazan çiçek olmuş. Dün ben mutfaklarda uğraşırken kendi kendine yazılar yazmış. O yazılarda neden bizde olduğunu da açıklamış. Eklenti 594301 Eklenti 594304 Eklenti 594302 Eklenti 594303 Kelime aralarında boşluk yok, bazı harfler es geçilmiş ama bu yaşta böyle yazması beni sevindirdi. Ailece, öğrenmemesi için özel gayret gösterilse de o alacağını almış. Yapacak bir şey yok. Daha sonra bu mesajımı silerim. |
Maşallah Durul Hanım,torununuz almış yolu gidiyor.
|
Ben diyorum hep sana Sevgili SDurul, bu çocukta büyük bir hazine var. Adam olacak çocuk! Şimdiden böyle ya, sonrasını düşünemiyorum. İnşallah hep beraber görürüz büyük başarılara imza atacağı günleri.
|
Gülümsemekten gözlerim dolacak neredeyse. Ne kadar güzel yazılar...
”GTİ” Bittim ben buna! :) |
Alıntı:
Çocuk kısa yoldan ne demek istediğini anlatmış işte. Anlamadık mı? Pekala da anladık :p |
1 Eklenti(ler)
Çok sağ olun arkadaşlar, şimdi de fotoğrafçılığa merak sardık. Çekip duruyor, orijinal bir kare yakalarsa sizlerle paylaşırım.:)
Bugün 7 Şubat.:( Şubat ayında bahçe biberleri. Haşlanıp kızartma ve turşu oluyorlar.:rolleyes: Eklenti 594870 |
Kuru bibere ben de bayılırım. Ama benim kuru biber tarifi biraz farklı. Baştan kuru biberi haşlıyoruz. Sonra tencereye zeytinyağı koyup ona bir yemek kaşığı kadar un katıp kavurarak haşlanan biberleri ekliyor ve çok az su ilave ederek beş dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz. Sonra da sarımsaklı yoğurt eşliğinde afiyetle yiyoruz. Tavsiye ederim Sevgili SDurul.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025