![]() |
5 Eklenti(ler)
Sincaplar göreve başlamışlar.:rolleyes:
Eklenti 508309 Eklenti 508310 Lastiklere dikilen bitkiler büyüyorlar. Eklenti 508311 Tohum takas horozibiği. Eklenti 508312 Yine tohum takastan iyi ki talep etmişim dediğim, fazelya (arı otu). Eklenti 508313 |
5 Eklenti(ler)
Tohum Takas etkinliğinden talep ettiğim iki çeşit kabak vardı. Spagettti kabak ve marina di chioggia çeşitleri. Şu anda çürümekten kurtulan dört adet kabak fidem var. Bunlardan üçü aynı, biri farklı. Kazasız belasız meyve verirlerse cinsini öğrenebileceğiz.
Eklenti 509128 Eklenti 509129 Patlıcanın çiçeği çok görkemli. Bol miktarda çiçeğimiz var.:) Eklenti 509130 Olgunlaşmaya doğru gideni ise henüz üç tane. Eklenti 509131 Takas cosmosu pembe açtı. Eklenti 509132 |
5 Eklenti(ler)
Glayörler.
Eklenti 509138 Henüz kalıcı yerine alamadığım pervane çiçeklim dal uçlarındaki bu kadarcık çiçekle bile ortalığı kokuya boğuyor. Eklenti 509137 Yeşil kertenkelemiz horoz ibiklerinin bulunduğu lastiği mesken tuttu. Yaklaşınca lastiğin kenarına saklanıveriyor. Eklenti 509136 Belki tekrar olacak ama ben bu fazelyayı çok sevdim. Tohum almayı başarabilirim umarım. Eklenti 509134 Eklenti 509135 |
5 Eklenti(ler)
Pembe katmerli gül hatmi, bir gün öncesi.
Eklenti 509142 Bir gün sonrası. Eklenti 509141 Geçenlerde bir tanıdık bahçesinden vermişti. Bizim buralarda ayvadana adı ile anılan, mide rahatsızlıklarında ve bebeklerin gaz sancılarında kullanılan bu bitkinin, civanperçemi olduğunu öğrendim. Eklenti 509143 Güneş gibi. Eklenti 509144 Konserve zamanı. Şeftali konservesi pazar günü yapıldı. Eklenti 509145 |
5 Eklenti(ler)
Açmaya başlayan zinnialar, hep aynı renk çıktı.
Eklenti 509147 Eklenti 509148 Noktalı kelebek. Eklenti 509149 İki senedir bekleten güzellik. Phlox. Eklenti 509150 Eklenti 509151 |
sevgili durul emeğinize sağlık çiçekleriniz çok güzeller seyrine doyum olmuyor..
sağlık sıhhatle sefasını sürün. bir sorum olacak. glayörlerinizin soğanlarını kışın söküyormusunuz. toprakta kalsa sakıncası olurmuki. kararsız kaldım. selamlar.. |
Ablacığım horozibikleri kısa kalmış sende. Rahat bir yer buldular mı rahatlıkla bir adam boyu oluyorlar. Bir de sık ekilmişler belki de o yüzdendir. Yoksa püskülleri daha büyük oluyor. Çok fazla tohum veriyor ve dökülüyor.
|
Alıntı:
Glayörlerin soğanlarını sökmüyorum, sadece baharda yer değiştirmek için sökmüştüm. Burada dayanıyorsa, sizin oralarda sökmeye gerek yoktur sanırım. Sevgiler... Alıntı:
|
Bence fazla yüz verme sonra kurtulamazsın abla. Çünkü aynı semizotu gibi küçücük tohumları var ve bol miktarda tohum oluşturuyor. Bence sen sadece su vermeye devam et gübre falan verme.
|
Konserve gördüğüm zaman içim gidiyor. Afiyetle tüketin sevgili SDurul.
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Verimli bir çeşit gerçekten. Fidelerini boşalttığım saksıya domates fidesi şaşırtmıştım. Domatesi suladıkça etrafında bir saksı dolusu daha horoz ibiği çimlendi. Tam benlik bir bitkiymiş. Teşekkürler, bu nazsız bitki için.:) Alıntı:
Bu gün geç saatlerde yine gittik, biraz şeftali daha vardı. Bu sefer tembel işi oldu ama. Şeftaliler çok küçük olduğu için bütün yaptık, iyice küçüklerini de kabuklu denedim. İşler çabucak bitti.:rolleyes: Eklenti 509238 Eklenti 509239 Bu arada bir kaç fotoğraf çektim. Sedumlar, Eklenti 509240 Biber çimlendirme saksısında kendiliğinden çimlenen ipek çiçeği. Eklenti 509241 Vee pembe katmerli gül hatmi açmış. Eklenti 509242 |
Sevgili SDurul, konserveler harika görünüyor. Sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin....
|
Sevgili SDurul öncelikle konservelerini ağız tadı ile yiyip bitiresiniz, afiyet olsun. :D Yaşasın geliyor salçalar, turşular, konserveler zamanı.
:) Çörekotu; sorduğun yorumun tam üzerinde de çörekotunun fotoğrafını paylaşmışsın. Oh nihayet öğrendik, çok şükür. Glayöllerin ve gülhatmilerinin maşallahı var çok güzeller. Zaten biliyorsun ben gülhatmiyi hele hele katlısından kırmızısından olanına bayılırım. Ellerine sağlık. |
Bende erikten yaptım, etrafta bol bol erik ağacı var çünkü. Süzgeçten geçirip kaynattım. Şimdi açınca bir miktar suyla seyreltip içiyoruz ailecek. Kışa hazırlık yapmayı çok sevdiğimden görünce böyle bayılıyorum :D
|
Alıntı:
:D Aslında şimdi sevgili SDurul mesajlarımızı okuyunca yine aklıma getirdiniz salça zamanını diyecek. |
El emeğiyle yapılanın tadı başka oluyor işte sevgili YeniGine. Hele malzeme de bahçedense.
|
Alıntı:
|
Sevgili tarla kuşu, teşekkür ederim.
Sevgili YeniGine, evet ya bazen çok bilindik bir bitkiyi bile karıştırabiliyoruz. Bir keresinde bir saksımda çok güzel yapraklı bir bitki çimlendi. Bu nedir, diye merak edip dururken sonrasında o bitki akşam sefasına dönüştü. Oysa ne hayallerim vardı, ektiğim diğer tohumlarla alâkalı. Katmerli gül hatmi tohumlarını takasta paylaşıma açacağım takip edersen iyi olur.:) Salça zamanını aklıma getirdiniz ama daha kocaman bir kaygım daha var. Bu sene tarhana da yapılacak.:rolleyes: Sevgili yağmur, tereciye tere satmışım demek ki.:) Ben kaynatıp süzgüden geçirdiklerimi böyle yapıyorum. Tek içimlik, gayet pratik ve güzel oluyor. Konunun ilk mesajında domates sosu var fakat meyveler de bu şekilde hazırlanabiliyor. |
Estağfirullah sevgili SDurul, benim yaşım kaç ki? 2-3 yıldır kendi elimle doğal olsun diyerek yapıyorum. Sizin bahsettiğiniz mesajı daha önceden okumuştum. Bir hevesle 40 kadar soda şişesi biriktirdim ama aleti alan yok malesef :( Bakalım artık seneye kısmet olur da alınırsa öyle tek içimlik yapmak istiyorum bende.
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili yağmur, siz gençlerin doğal için çabalamaları çok daha önemli. Tebrik ederim.
Eğer aleti bulamazsanız alıp gönderebilirim. Sebzelerden haberler... Eklenti 510179 Daha hiç toplamadık. Eklenti 510182 Şimdilik sağlıklılar, ilerleyen günlerde ne olur bilmem. Eklenti 510183 Selde mil dolan patlıcan karığı toparladı ve ilk hasadı yaptık. Eklenti 510180 Eklenti 510181 |
5 Eklenti(ler)
Ludmilla's red plum domates, tek kök çimlenmişti. Saksıda ve çiçeklendi.
Eklenti 510187 Red robin domates, geçen sene olduğu yerde yeniden çimlenmiş. Özel bir bakım yok, şaşırtma bile yok. Olacaksa oluyor galiba.:) Eklenti 510188 Kalıcı ıspanakların bonusu, kırmızı pancar. Eklenti 510190 Kalıcı ıspanakların yanında büyüyen ve onu da bonus sandığım bitki, asma çıktı. Kökünden kestim, ıspanaklarıma zarar vermesin. Eklenti 510189 Süs ayçiçeğinin sarısı iyice dallandı. Eklenti 510191 |
5 Eklenti(ler)
Yaşlı armut ağacı ve meyveleri.
Eklenti 510193 Eklenti 510194 Hint yağı bitkisinde henüz çiçek yok fakat yeni yaprakları oyalı gibi. Eklenti 510195 Eklenti 510196 Arı otu ve arı. Eklenti 510192 |
5 Eklenti(ler)
Kınalar pek keyifli değil. İlk fotoğraftakinin yeni yaprakları pembeleşmiş nedense.
Eklenti 510206 Eklenti 510207 Çiçek ararken sarı yaprak biti buldum. İlk gidişte imha edilecek. Eklenti 510209 Tomurcuk sandıklarım yaprakmış.:rolleyes: Araujia sericifera (Ağaç bamyası) Eklenti 510205 Bu sene çiçeğini pek göremediğim sabah sefası tomurcuğu. Eklenti 510208 |
5 Eklenti(ler)
Marketten aldığım glayöllerin güzel renkleri sona kalmış. Mor ve kırmızı açacak.
Eklenti 510214 Eklenti 510215 Böyleydi, Eklenti 510211 Böyle açmış. Eklenti 510212 Eklenti 510213 |
Sevgili SDurul,
Sabah sefasını ben ve komşum ekmiştik. Onunki sabahtan öğleye kadar güneş alan yerde benimkiler ise sabah güneşi görmüyor. Onun çiçekleri onlarca açtı, hala açıyor, benimkiler ise 3-5 tane açıp sezonu kapattılar ancak boyları uzuyor, o kadar. Acaba sizin çiçeğiniz nasıl bir yerde dikili? Bu durum çiçeklenmesini etkilemiş olabilir mi? |
Sevgili SDurul,ağız tadı ile sıhhat içinde tüketmek nasip olsun...Çiceklerinize yine maşallah...
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çiçeklenmeme hem güneş-gölge durumundan hem de zamansız yer değiştirmeden kaynaklanıyor olabilir. Bundan sonrası için çiçek bekliyorum artık.:) Sevgili yağmur, dün kayısılardaydı sıra.:) Eklenti 510505 Eklenti 510506 Eklenti 510507 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 510512 Eklenti 510513 Eklenti 510514 Eklenti 510515 Eklenti 510516 |
sevgili SDurul,maşallah kışlıklar hazırlanmış,allah ağız tadıyla yedirmeyi nasip etsin. kayısılarınızdan reçel yapıyorsunuz galiba kayısınızın türünü öğrenebilirmiyim.bahçemde iki kayısı ağacım var. 4 , 5 yıl oldular ama hiç ürün vermiyor.eşim bu sene aşı yapalım diyor bilmeden de ne tür aşı yapacağımıza karar veremiyoruz.birde kayısının verimli olması bölgeye göre değişiyor.ılıman bir yer için hangi kayısı türlerini önerirsiniz.sevgilerimle
|
Keşke bende sabah sefalarımın açacağını bilsem, bana anneannemi hatırlattığı için bu çiçeği çok seviyorum (gerçi tam bir doğasever olduğundan onu hatırlatan pek çok bitki-çiçek var) ama balkonum onun isteklerine uygun değilmiş anladım. Bu saatten sonra coşkuyla açarsa da güzel bir sürpriz olur :)
Sevgili SDurul, Ellerinize sağlık, bende orada olmak istedim görünce. Kayısı pek sevdiğim bir meyve değildir, pazarda bize sattıkları kocaman şeyler eski tadı vermediğinden mi bilemiyorum. Afiyet olsun şimdiden. |
Alıntı:
Ilıman bir yer için tür önerisinde bulunamıyoruz. Eşime sordum o da bilgi sahibi değil. Keşke yardımcı olabilseydik. Bu adresten kopyaladığım aşağıdaki bilgi belki yardımcı olur. Linkin tamamını inceleyin isterseniz. Kolay gelsin. Sevgiler... Kayısılarda, sürgün ve çiçek tomurcuklarının kış dinlenmesinden çıkabilmesi için belirli bir soğuklama süresine ihtiyaç duyarlar. Soğuklama ihtiyacı karşılanmayan ağaçların çiçek tomurcukları dökülür ve yaprak tomurcuklarında düzensiz uyanma görülür. Kayısı çeşitleri seçilirken ve bir bölgeden başka bir bölgeye kayısı çeşidi götürülürken, soğuklama ihtiyacını karşılayıp karşılamayacağı önceden bilinmelidir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgelerde soğuklama ihtiyacı kısa olan çeşitler seçilmelidir. Kurutmalık kayısı çeşitleri, sofralık ve turfanda çeşitlere göre daha uzun soğuklama sürelerine ihtiyaç duyarlar. Kış soğuklama ihtiyacı +7.2 oC’nin altında geçen saatler toplamıdır. Bazı kayısı çeşitlerinin soğuklama süreleri aşağıda verilmiştir: |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili yağmur, size anneannenizi hatırlatan sabah sefası bana da anneannemi ve çiçeklerini hatırlattı. Umarım, sabah sefalarınız coşkuyla açar da sizi sevindirir. Alıntı:
Bahçe alındı alınalı bu konserve işleri bizde gelenek halini aldı. Hem değerlendirmiş oluyoruz, hem de kışın yemesi güzel oluyor. Ayrıca bizim küçük kız şeftali başta olmak üzere meyve konservelerini severek tüketiyor. Dünden bazı görüntüler. Yeşil kertenkeleyle ilk defa böyle yüz yüze geldik. Ürkütmemek için yakından çekemedim, hatta bir ara üzerime doğru gelmeye kalkınca korkmadım değil. Sol altta. Eklenti 510637 Hint yağı bitkisi de bir kaç gün içinde tomurcuk yapmış. Eklenti 510640 Siyah süs biberi mi, siyah dolmalık biber mi meyve verince belli olacak. Eklenti 510638 Herkesin kabakları meyve verdi, bizimkiler ancak çiçekte, yani tomurcukta. Eklenti 510636 Domateste ilk hasat. Çok lezzetli bir çeşit, adını bilmiyorum. Eklenti 510639 |
5 Eklenti(ler)
Katmerli kına, biraz toparlanmış.
Eklenti 510646 Son açan glayöller. Eklenti 510644 Eklenti 510642 Eklenti 510643 Eklenti 510645 |
Domateste ilk hasat yapılmış, haydi bereketi bol olsun; rastgelsin inşallah Sevgili SDurul.
Kınanın rengi çok güzelmiş açık somon, glayöllerine de maşallah Sevgili SDurul. |
Benimde bir oluklu kertenkelem var, bu sene ne zaman bahçeye insem karşılaştık, oğlumun ilk sürüngen deneyimi oldu. Kertenkelelerde benim farkettiğim (gerçi bizim oluklu resmen yılan gibi ama olsun) meraklı hayvanlar, öyle yılan gibi ses duyar duymaz kaçmıyorlar. Demekki sizin yeşilce de sizi merak etmiş sevgili SDurul :D
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Yeşilceye alıştık artık, sevgili yağmur. Beni merak etmekte haklı, çok sık karşılaşıyoruz. Bugün bahçede teftiş vardı. Eklenti 511179 Çok fotoğrafını çektim en güzel çiçeğimizin. Kendi istediği için bir poz da kuzunun yanında. Eklenti 511180 Pembe katmerli gül hatmi de tohum yapıyor. Geçen sene yapmamıştı. Eklenti 511178 Mor çiçekli biber açmış. Bakalım ektiklerimden dolmalık siyah biber mi, yoksa siyah süs biberi mi olacak? Eklenti 511177 |
Alıntı:
|
Lavantin
Lavantin Tuttumu?
|
Rica etsem bu seneki incirleriniz olgunlaştığında bir kaç fotoğraf paylaşırmısınız :)
|
Sevgili Durul'cuğum;
Nihayet güzel bahçeni gezme fırsatı bulabildim. Her zamanki gibi ilginç hayvanları yakalamakta üstüne yok :) Yeşil kertenkele hiç görmemiştim, çok sevimli görünüyor. Sen kabakların geciktiğinden bahsediyorsun, ben daha kızarmış domate göremedim bu sene. Yayla bu sene çok soğuk, insanın aklı almıyor, merkezle uzaklığımız kuş uçuşu 10 km. bulmaz, Mersin yanıyor biz burada hırka giyiniyoruz. Domateslerin olgunlaşmamasına şaşmamak lazım yani. Şimdi int. için kullandığım vınn'ın gönlü olursa bahçeni dolaşayım biraz ;) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025