![]() |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Adalet hanımcığım, hoş geldin, güzel yorumlarını özlemiştim. Yeşil kertenkele bir parçamız oldu, her gittiğimizde muhakkak görüyorum. İşte dün, biraz daha yakından çekme fırsatım oldu. Artık korkmuyorum da. Eklenti 512042 İlginçlikler hep karşıma çıkıyor. Sarı yaprak bitini ağaç bamyada görmüş, adını öğrenip tekrar baktığımda aynı yerde bulamamıştım. Dün yine koloni halinde önüme çıktılar. Vicdanım sızlasa da bulundukları dal ve yapraklarla beraber semaverin ateşinde yanmak zorunda kaldılar. Eklenti 512044 Eklenti 512043 Dün ilk kez iki kilo kadar domates toplayabildik, her nedense domatesler olgunlaşmak bilmiyor. Bekliyoruz artık. İnternet sorununa bir çare bulmanı dilerim. Yoksa bahçenin güncel görüntülerinden mahrum kalacağız. Sevgiyle... Hint yağı bitkisi, gerek yaprak yapısı, gerekse çiçeğiyle çok hoş ve yetiştirmesi kolay bir bitki. Eklenti 512045 Eklenti 512046 |
Birkaç gündür Mersin'deyim, mişsafirlerim vardı.
Evdeki masaüstü sorun yaratmıyor, vınn da burada iyi çekiyor, fırsat bulabilirsem bahçemden bir kaç foto paylaşırım Durul'cuğum. İnternet için şimdilik başka çözüm yok ne yazık ki, evimi değiştirdiğim için ttneti taşıyamadım bu sene yaylaya. Vınn ın insafına kaldım, seneye bir çare düşüneceğim bakalım. Makinan makro çekimleri çok güzel çekiyor, yaprak bitleri baya sevimli çıkmışlar :) |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım,
Rengârenk bahçenin yanında bizimki pek bir sönük kalıyor. Makro çekimler de olmasa halimiz harap. Bir de eşimin meyveleri.:rolleyes: Kuşlardan kaçırdıklarımız. Eklenti 513414 Cinsini bilmediğim ancak kütür kütür ve tatlı bir cins. Eklenti 513415 Eklenti 513416 Eklenti 513417 Çekirdeksiz karalar. Eklenti 513413 Son günlerde ne bahçenin, ne de bizim tadımız tuzumuz yok.:) Bugün öyle bunaltıcı bir sıcak vardı ki, bitkiler sararıp soluyor. Hatta aşılı cevizlerin yaprakları bile kavrulmuş kalmış. |
5 Eklenti(ler)
Anatohum projesi kapsamında elime ulaşan ayçiçeği (sımışka), büyümekle büyümemek arasında bocalıyor. Umarım tohum alabilirim, çimlenen tek tohumdu.
3 Ağustos, Eklenti 513418 Bugün. Eklenti 513419 Kabak kökenlerinden biri aslına dönmüş, sanırım sonunda spagetti kabağı görebildik. Eklenti 513420 Marina Di Chioggia kabak çiçeği ve meyvesi. Büyür umarım. Eklenti 513421 Eklenti 513422 |
5 Eklenti(ler)
Siyah süs biberinin ilk meyvesi.
Eklenti 513424 Yer elmaları çiçeklenmedi.:( Sulanmak istemiyor mu acaba? Yoksa çok sık mı dikmişim? Eklenti 513425 Henüz meyve vermeyen takas biberlerinin süsü şimdilik uğur böceği. Eklenti 513426 Bademler yok denecek kadar azdı. Koca ağaçta sincaplardan kalanlar sadece bunlar. Eklenti 513427 Eklenti 513428 |
5 Eklenti(ler)
Fazelyalar tohum yaptı, tohumların çoğu yere saçılmış. Kalanları aldım, çöplerinden ayırması bayağı zahmetli.
Tohum keseleri sararmadan önce. Eklenti 513429 İpekler tek tük açıyor. Eklenti 513430 Kınalar. Eklenti 513431 Eklenti 513433 Eklenti 513432 |
5 Eklenti(ler)
Tatsız tuzsuz bahçenin son görüntüleri. Bugün çok negatifim.
Eşimin aşı denemesi. Diğer aşıları aşıcıya yaptırıyordu. Tutarsa çok sevinecek. Eklenti 513437 Lastiklerdeki zinnialar. Ağaç altında olduklarından mıdır nedir yapraklar tırtıllar tarafından yeniyor. Eklenti 513439 Yıldız çadırları da açıyor, geç gittiğimiz için çiçekleri kapanmış oluyor. Eklenti 513438 Takas aslanağızları renklerini göstermeye başladı. Eklenti 513435 Eklenti 513436 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 514579 Tadına ilk önce kuşlar bakmış.:rolleyes: Eklenti 514580 Yakın görüntüsü. Çelikler tuttu mu acaba, sayın aliok1. Eklenti 514581 Bunlar da geçtiğimiz yıllarda dikilen fidanın ilk incirleri. Aydın yemişi dedi eşim.:) Tadı nefis. Eklenti 514582 |
4 Eklenti(ler)
Salça zamanı. Hep aklıma YeniGine geliyor.
Doğrandıkları bidonlarda iki gün bekletilen domatesler yumuşamışlar. Eklenti 514586 Geçirilmek üzere kevgirdeler. Eklenti 514587 Bu kadar posa kalıyor. Eklenti 514588 Eve gidince sinilere dökülüp güneşte olması beklenecek.:) Eklenti 514589 |
:) Sevgili SDurul süpeer, maşallah maşallah! Bunlar güneşte olacaklar, peki kaynatarak yaptıkların yok mu?
Ama bakar mısın şu güzelliğe; imrenilecek, özenilecek, sevilecek kadar değil mi? Allah'ım kolaylıklar versin, rastgelsin ağız tadı ile tüketmeyi, seneye tekrarını nasip etsin inşallah sevgili SDurul'um... |
Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz? Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim.
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Domates doğranan bidonları, gün boyu güneş alabilecekleri bir konumda tutuyorum. Alıntı:
Güneşte yapılan salça bu mesajda ayrıntılı anlatılmış. Ayrıca bu mesajda da toz topraktan korumak için cam kullanılmış. Az miktarlarda pratik çözüm olabilir. Fotoğraflar. Eklenti 514730 Eklenti 514731 Eklenti 514732 Soru ile alakalı değil ama bu fotoğrafı da paylaşmak istedim. Anatohum projesi kapsamında ulaştırdığınız ayçiçeği (sımışka) çiçeklendi. Bu saatten sonra tohum yapar mı, bekleyip göreceğiz. Eklenti 514733 |
Yaptiginiz salca, cok guzel gozukuyor. Kaynatmadan yapmis olmaniz cok hosuma gitti. Sonbaharda firsat bulursam denemek istiyorum. Merak ettigim baska konular soyle:
- Domatesler, ilk asamada bidonda bekletilirken, bidonun agzini kapatiyor musunuz (kapatmak bozabilir, emin degilim)? - Son asamada, goksuyu siniye aldiktan sonra, tuz katiyor musunuz? - Domatesleri asiditesi yuksek (tadi genelgecer pembe domateslerden ziyade daha eksice olan) cesitlerden mi seciyorsunuz? Kullandiginiz domatesler, bol cekirdekli ve sulu gibi gozukuyor. Ozellikle sosluk/salcalik olarak yetistirilebilecek bir cesit yerine cok amacli, taze yemelik olarak da tukettiginiz bir cesidi mi kullandiniz? Simiska'ya cok sevindim. Cektiginiz resimde, cicek sizinle ayni boyda gibi duruyor. Iyice uzayip devlesecek :) |
Sayın birnefestoprak, yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilmiyorum ama salça yapacaksanız sonbaharı beklemeyin. Sonbahar yağmurları başlamadan demekte fayda var.
Cevaplar sırasıyla, -Domatesler bidonda bekletilirken kapağını kapatıyorum. Bozulma olmuyor. Açık kalırsa sinekleniyor. -Göksuyunu süzüp döküyorum. Kevgirden geçirilen etli kısmı sinilere koyunca tekrar tuz ekliyorum. -Bahçede yetiştirdiğimiz ve kendimizce lezzetli bulduğumuz domatesleri kullanıyoruz. Her yıl, adını bilmediğimiz aynı çeşidi dikiyoruz. Fidelerini buranın bir köyünden alıyoruz. Sımışka şimdilik bir metre civarında, ben de atak bekliyorum.:) |
Domates olsa salcayi hemen yapacagim. Burda Eylul 15'ten sonra yagmurlar duracak; hava sicakliklari dusecek ama don olmayacak. Domates fidelerini hazirliyorum; Eylul sonu gibi cogunu ekerim. Siz ve diger uyeler domateslerinizi yetistirdiniz yetistirdiniz, resimlerini de gosterdiniz, agzimizi sulandirdiniz, simdi sira bende; dilimleyip dilimleyip buraya fotograflarini ekleyecegim :) Simdiden soyluyorum, lutfen kimsenin nazari degmesin; hastalikti, zararliydi ugrasmayayim :)
Salcaya eklediginiz (siniye alinmadan once ve sonra) tuzun bir olcusu var mi? Alıntı:
|
Sevgili Durul'cuğum, o gördüğün rengarenk bahçeden eser kalmadı, onbeş gündür 41 derece sıcak ve beraberinde bir türlü alışamadığımız susuzluk canına okudu bahçenin.
Senin bahçen süper bereket tarlası mübarek, bu arada kocaman bir MAAŞALLAH diyeyim nazar değmesin :) Üzümler harika, bademler incirler nefis, çeşit çeşit sebzeler, salçalar, e daha ne olsun. Benim keyfim iyiden iyiye kaçtı, hani sulama sorunu olmasa çoktan ineceğim yayladan ama, yine az da olsa sulama yapıyorum, gönlüm razı olmuyor bırakıp gitmeye. |
Alıntı:
Bizim domateslerde verim yavaş yavaş azalıyor, yakında kalmaz. Sizin fotoğrafları bekliyoruz. Salçaya eklediğim tuzun ölçüsü yok, göz kararı fakat biraz bolca. Yemeklerin tuzunu az koyarak dengeliyorum. Alıntı:
|
Bahçede bir yenilik.:) Ceviz ve zeytin silkme makinası alındı.
Sonuçları paylaşırım.:) |
Sayın SDurul,
Makinanız hayırlı olsun..Güle güle kullanın. Satın aldığınız makinayı mümkünse fotoğrafıyla, markası ve modeliyle, aldığınız yer ve yolu ( devlet desteklemesi gibi), fiyatı, tamir-yedek parça servisi olup olmadığı, yörenizde yaygın olarak kullanılıp kullanılmadığı, sarsıcı mı silkeleyici mi olduğu gibi detay bilgiler vererek ilgili başlığa yazabilirseniz çok sevinirim.. http://www.agaclar.net/forum/zeytin/28124.htm Ben de almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremiyorum..Geçen hafta İstanbul'da Karaköy ve Perşembe Pazarı'nda gezmediğim işyeri kalmadı.. Genelde Çin malı makinalar (EMRE EMR 170), Aima (İtalyan) markalar var..Fazla bir çeşit te yok..Önünüze bir katalog koyuyorlar, ''siz seçin biz getirtiriz, kargoyla yollarız'' diyorlar.. Çok kararsızım.. Taraklı silkeleyicilerin körpe filizleri ve taneleri çok zedelediği söyleniyor..Dal sarsıcıların da, kancanın takıldığı dalın kabuğunu zedelediği, olgunlaşmamış zeytinleri tam düşürmediği gibi mahzurları olduğu söyleniyor.Kafam oldukça karışık yani.. Teşekkür ederim.. |
Sayın Sdurul salçanız çok güzel görünüyor. Bende bu şekilde salça yapmayı denemek isterim. Fakat biz domatesi kaynatarak yaptığımız için sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Sizin yaptığınız şekilde kavanozda bozulmadan kalması için uyguladığınız bir işlem var mı?
Geçen sene maden suyu şişesinde yaptığınız domates sosundan yapmıştım. Bütün kış sayenizde mis gibi taze domates kokan çorbalar yaptım. Paylaşımlarınız için teşekkürler. |
3 Eklenti(ler)
Sayın pria, teşekkür ederim.
Zeytin ve ceviz hasatı için aldığımız aparatı (makine diyerek abartmışım) burada kullanan birinin tavsiyesi ile Bahtiyar Motor Ticaret Sanayii'den internet aracılığı ile, 1.300 Liraya, kendi imkânlarımızla aldık. Tamir, yedek parça servisi burada yok fakat alınan firma sattığı malın arkasında. Kurulumunda eşim sık sık arayarak takıldığı yerlerde onlardan yardım aldı. Sitelerinden anladığım kadarı ile yedek parça ve teknik destek yine aynı firmadan. Aparat sarsıcı değil silkeleyici. Kullanmaya başladığımızda olumlu ya da olumsuz sonucu verdiğiniz linkte paylaşırım. Fotoğrafları verdiğim linkte mevcut. Bende birkaç fotoğraf çektim. Eklenti 515876 Eklenti 515877 Aparatı çalıştıracak benzinli motor önceden elimizde vardı, yaklaşık değeri 2.500 L. Eklenti 515878 Firmanın iletişim bilgileri bu linkte mevcut. |
Alıntı:
Güneşte yapılan domates salçasının bozulma ihtimali pek yok. Biraz baskın tuz, hava kabarcığı kalmayacak şekilde kavanoza bastırma ve üzerine bir parmak kadar zeytinyağ koyarsanız dayanıklılığı artar. Geçen seneden kalan salçalar hâlâ bugün yapılmış gibi. Teşekkürler... |
5 Eklenti(ler)
Tohum takas biberleri meyve vermeye başladı.
Etiketleri karıştırdığım için bazılarını meyve verdiğinde belirleyebildim. İlk fotoğraf belirleyemediklerimden. Eklenti 515882 Arnavut biberi, Sevgili loveforlife'tan. Eklenti 515883 Jalapeno biber, Sayın bahçedenn'den. Eklenti 515884 Urfa kirazı, Sayın birnefestoprak'tan. Eklenti 515885 Siyah süs biberi, Sayın heyyamola'dan. Eklenti 515886 |
5 Eklenti(ler)
İlk ve tek spagetti kabağımız. Ne zaman hasat edilecek bilemedim. Sararması normal midir ki? Bu gidişle tohumluk olacak gibi görünüyor.
Eklenti 515890 Marina di chioggia kabak, buradaki kabağa benzemedi. Giderek mi o şekli alacak bilemedim. Eklenti 515891 Sımışka yerlere yatmış, destekledik. Eklenti 515893 Eklenti 515894 Fazelyalar tek tük açmaya devam ediyor. Eklenti 515892 |
Alıntı:
Tekrar güle güle kullanın..Bereketli ürünleriniz olsun. |
babam gilde bundan aldı çok iyi babam gil bu makine sayesinde güzde 1 ton zeytin silkiyor ama dikkatinize babam gilin dediğine göre ilk silkmeden sonraki silkme uçlara zarar veriyor buda zeytinin azalmasına neden oluyor babam gilden duyduklarım
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Denemeden yorum yapmam mümkün değil. Olumlu ya da olumsuz, sonuçları paylaşırım. Ceviz hasatına az kaldı. Yeşil kabuklar çatlamaya başlamış. Eklenti 517599 Hünnaplarda son durum. Eklenti 517600 Yer elmaları çiçeklerini bu zamana kadar açmadılar. Pazar günü baktığımda tomurcuklanmıştılar. Gökyüzüne merdiven kurmuşlar, bazılarının boyları çok uzun. Eklenti 517601 Eklenti 517602 Alt dallarından bir yakın çekim. Eklenti 517603 |
5 Eklenti(ler)
San marzano domatesler belirmeye başlamış.
Eklenti 517620 Jalopena ve Urfa kirazı biberlerden biraz topladım. Olgunlaşma süreçlerini kestiremediğim için, Tohum Paylaşım Etkinliği'nde paylaşıma açamıyorum. Umarım yetişirler. Eklenti 517619 Alıntı:
Şimdilik çok fazla büyümedi, çiçeği de küçük sayılır fakat tohumlar belirmiş. Birazını kuşlar yemiş bile. Eklenti 517616 Eklenti 517617 Korumaya aldık. Eklenti 517618 |
4 Eklenti(ler)
Basit, nazsız iddiasız, ekmeye bile zahmet etmediğimiz güzellerimiz. Kimi biber çimlendirme saksısında, kimi kekik saksısında büyümüşler.
Eklenti 517628 Eklenti 517629 Eklenti 517630 Zinniaların en güzel zamanları. Onlar da nazsız. Çok fotoğraflarını çektim ama sadece birini ekliyorum. Eklenti 517631 |
4 Eklenti(ler)
Sabah sefalarının değişik renkleri de açmaya başladı. Tohum Paylaşım Etkinliği'nde talep edenlere sürpriz renkler de gidecek.
Eklenti 517633 Eklenti 517634 Eski asterim, çiçeği güzel ama fazla boylanıp dağınık bir görüntü oluşturuyordu ve çoğunu sökmüştüm. Yeniden çoğalma yolunda ilerliyorlar. Eklenti 517635 Bu da Sayın alys'in, aldığım bitkilerin yanında hediye gönderdiği aster. Bunu daha çok sevdim. Küçük kare saksıdaydı, epey çoğaldı. Bu güzel bitki için teşekkürler, Sayın alys. Eklenti 517637 |
Alıntı:
|
SDurul abla cevizlere uyguladığınız kaolin kilinden ve ceviz silkeleme aletinden memnun kaldınızmı.Paylaşmanız mümkünmü?
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
Silkeleme aletini cevizde kullanmadık, cevizde biraz yorucu oldu. Bu sanırım zeytin içinmiş daha çok. Zeytinde kullanılacak. Bir haftadır süren, chandler dışındaki tüm cevizlerin toplanması bugün bitti. Fotoğraflar. Eklenti 518265 Eklenti 518266 Eklenti 518267 Eklenti 518268 |
5 Eklenti(ler)
|
Teşekkürler abla. Ürününüz bereketli olsun. Cevizin pek olmadığı bu yılda kilosunu kaç liradan satmayı düşünüyosunuz.
|
5 Eklenti(ler)
Gün itibariyle meyveler.
İncirler yağmurdan çatlamış. Eklenti 518278 Hünnaplar iyiden iyiye olgunlaşmış. Eklenti 518277 Geçen yılın aşı elması. Eklenti 518276 Üzümler tatlanmışa benziyor. Eklenti 518274 Eklenti 518275 |
maşallah SDurul,ürünleriniz pek bereketli görünüyor. özellikle cevizleriniz çok güzel ağız tadıyla güle güle tüketin.hünnap her zaman böyle verimlimi?benimde bir hünnabım var hayal bile edemiyorum sizinki gibi olacağını görünürde kurumuştu. eşim boşuna sulama diyordu bende vazgeçmedim. sizin anlayacağınız şimdi minnacık hünnabım var.
|
5 Eklenti(ler)
Hünnap her zaman böyle, münevver48. Hem de ne hastalanır, ne böceklenir, özel bir ilgi de istemez.
Sulamaya devam edin siz, o kendini kurtaracaktır.:) Bahçeden bir kaç ayrıntı. Sele karşı set oluşturan lastikler, bahçenin alt kıyısını tamamen kaplamışlar. Eklenti 518295 Yer elmaları ilk çiçeğini göstermiş. Eklenti 518297 Kasımpatılar tomurcuklanmış. Eklenti 518296 Horoz ibiği kendiliğinden çimlenmiş. Eklenti 518294 Cosmosların bordosu da varmış. Eklenti 518293 |
5 Eklenti(ler)
Tohum alma sırası Hint Yağı Bitkisi ve Sabah Sefalarındaydı.
Taze taze tohumlar. Eklenti 518300 Eklenti 518301 En az maviş kadar sevdim ben bu asteri. Seyretmeye ve fotoğrafını çekmeye doyamadım. Rengi fotoğraftakinden daha güzel. Pek yansımamış. Çoğaltmam gerekecek. Eklenti 518302 Eklenti 518303 Eklenti 518304 Son görüntülerimizdi.:) |
Kaolin kili olarak bunu mu kullandınız abla?
SunShader Kaolin Kili Uretimi ve Satisi |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025