agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   SDurul / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/17576.htm)

Sevgi Durul 04-08-2014 12:57

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1309680)
Maşallah ne kadar güzel bir çicek..Rabbim bahtını açık etsin,acılarını göstermesin inşallah...

Yürekten amin. Hepimizin, herkesin evlatları hep gülsün.

Sevgili Adalet hanımcığım, hoş geldin, güzel yorumlarını özlemiştim.

Yeşil kertenkele bir parçamız oldu, her gittiğimizde muhakkak görüyorum. İşte dün, biraz daha yakından çekme fırsatım oldu. Artık korkmuyorum da.

Eklenti 512042

İlginçlikler hep karşıma çıkıyor. Sarı yaprak bitini ağaç bamyada görmüş, adını öğrenip tekrar baktığımda aynı yerde bulamamıştım. Dün yine koloni halinde önüme çıktılar. Vicdanım sızlasa da bulundukları dal ve yapraklarla beraber semaverin ateşinde yanmak zorunda kaldılar.

Eklenti 512044

Eklenti 512043

Dün ilk kez iki kilo kadar domates toplayabildik, her nedense domatesler olgunlaşmak bilmiyor. Bekliyoruz artık.

İnternet sorununa bir çare bulmanı dilerim. Yoksa bahçenin güncel görüntülerinden mahrum kalacağız. Sevgiyle...

Hint yağı bitkisi, gerek yaprak yapısı, gerekse çiçeğiyle çok hoş ve yetiştirmesi kolay bir bitki.

Eklenti 512045

Eklenti 512046

Adalet Yağcı 05-08-2014 12:19

Birkaç gündür Mersin'deyim, mişsafirlerim vardı.
Evdeki masaüstü sorun yaratmıyor, vınn da burada iyi çekiyor, fırsat bulabilirsem bahçemden bir kaç foto paylaşırım Durul'cuğum.

İnternet için şimdilik başka çözüm yok ne yazık ki, evimi değiştirdiğim için ttneti taşıyamadım bu sene yaylaya.
Vınn ın insafına kaldım, seneye bir çare düşüneceğim bakalım.

Makinan makro çekimleri çok güzel çekiyor, yaprak bitleri baya sevimli çıkmışlar :)

Sevgi Durul 14-08-2014 22:09

5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım,

Rengârenk bahçenin yanında bizimki pek bir sönük kalıyor. Makro çekimler de olmasa halimiz harap. Bir de eşimin meyveleri.:rolleyes:

Kuşlardan kaçırdıklarımız.

Eklenti 513414

Cinsini bilmediğim ancak kütür kütür ve tatlı bir cins.

Eklenti 513415

Eklenti 513416

Eklenti 513417

Çekirdeksiz karalar.

Eklenti 513413

Son günlerde ne bahçenin, ne de bizim tadımız tuzumuz yok.:)

Bugün öyle bunaltıcı bir sıcak vardı ki, bitkiler sararıp soluyor. Hatta aşılı cevizlerin yaprakları bile kavrulmuş kalmış.

Sevgi Durul 14-08-2014 22:26

5 Eklenti(ler)
Anatohum projesi kapsamında elime ulaşan ayçiçeği (sımışka), büyümekle büyümemek arasında bocalıyor. Umarım tohum alabilirim, çimlenen tek tohumdu.

3 Ağustos,

Eklenti 513418

Bugün.

Eklenti 513419

Kabak kökenlerinden biri aslına dönmüş, sanırım sonunda spagetti kabağı görebildik.

Eklenti 513420

Marina Di Chioggia kabak çiçeği ve meyvesi. Büyür umarım.

Eklenti 513421

Eklenti 513422

Sevgi Durul 14-08-2014 22:52

5 Eklenti(ler)
Siyah süs biberinin ilk meyvesi.

Eklenti 513424

Yer elmaları çiçeklenmedi.:( Sulanmak istemiyor mu acaba? Yoksa çok sık mı dikmişim?

Eklenti 513425

Henüz meyve vermeyen takas biberlerinin süsü şimdilik uğur böceği.

Eklenti 513426

Bademler yok denecek kadar azdı. Koca ağaçta sincaplardan kalanlar sadece bunlar.

Eklenti 513427

Eklenti 513428

Sevgi Durul 14-08-2014 23:15

5 Eklenti(ler)
Fazelyalar tohum yaptı, tohumların çoğu yere saçılmış. Kalanları aldım, çöplerinden ayırması bayağı zahmetli.

Tohum keseleri sararmadan önce.

Eklenti 513429

İpekler tek tük açıyor.

Eklenti 513430

Kınalar.

Eklenti 513431

Eklenti 513433

Eklenti 513432

Sevgi Durul 14-08-2014 23:27

5 Eklenti(ler)
Tatsız tuzsuz bahçenin son görüntüleri. Bugün çok negatifim.

Eşimin aşı denemesi. Diğer aşıları aşıcıya yaptırıyordu. Tutarsa çok sevinecek.

Eklenti 513437

Lastiklerdeki zinnialar. Ağaç altında olduklarından mıdır nedir yapraklar tırtıllar tarafından yeniyor.

Eklenti 513439

Yıldız çadırları da açıyor, geç gittiğimiz için çiçekleri kapanmış oluyor.

Eklenti 513438

Takas aslanağızları renklerini göstermeye başladı.

Eklenti 513435 Eklenti 513436

Sevgi Durul 23-08-2014 22:55

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aliok1 (Mesaj 1310260)
Rica etsem bu seneki incirleriniz olgunlaştığında bir kaç fotoğraf paylaşırmısınız :)

İncirler olgunlaşmaya başlamış.

Eklenti 514579

Tadına ilk önce kuşlar bakmış.:rolleyes:

Eklenti 514580

Yakın görüntüsü. Çelikler tuttu mu acaba, sayın aliok1.

Eklenti 514581

Bunlar da geçtiğimiz yıllarda dikilen fidanın ilk incirleri. Aydın yemişi dedi eşim.:) Tadı nefis.

Eklenti 514582

Sevgi Durul 23-08-2014 23:02

4 Eklenti(ler)
Salça zamanı. Hep aklıma YeniGine geliyor.

Doğrandıkları bidonlarda iki gün bekletilen domatesler yumuşamışlar.

Eklenti 514586

Geçirilmek üzere kevgirdeler.

Eklenti 514587

Bu kadar posa kalıyor.

Eklenti 514588

Eve gidince sinilere dökülüp güneşte olması beklenecek.:)

Eklenti 514589

YeniGine 24-08-2014 00:16

:) Sevgili SDurul süpeer, maşallah maşallah! Bunlar güneşte olacaklar, peki kaynatarak yaptıkların yok mu?
Ama bakar mısın şu güzelliğe; imrenilecek, özenilecek, sevilecek kadar değil mi? Allah'ım kolaylıklar versin, rastgelsin ağız tadı ile tüketmeyi, seneye tekrarını nasip etsin inşallah sevgili SDurul'um...

birnefestoprak 24-08-2014 04:41

Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz? Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1314714)
Salça zamanı. Hep aklıma YeniGine geliyor.

Doğrandıkları bidonlarda iki gün bekletilen domatesler yumuşamışlar.

Eve gidince sinilere dökülüp güneşte olması beklenecek.:)

Sevgi Durul 24-08-2014 22:56

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1314731)
:) Bunlar güneşte olacaklar, peki kaynatarak yaptıkların yok mu?

Öncelikle teşekkürler, YeniGine'cim. Kaynatarak yapmıyorum, malum Ege geliniyim, salçalar kayınvalide usulü.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1314741)
Icine domates dogranan bidonlari nerde tutuyorsunuz?

Domates doğranan bidonları, gün boyu güneş alabilecekleri bir konumda tutuyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1314741)
Bir de son asamada guneste bekletirken tozu engellemek icin bir onlem aliyor musunuz? Son asamalari da fotograflamaniz mumkun olursa cok sevinirim.

Bidonda bekleyen domateslerin suyu ayrışıyor ve göksu tabir ettiğimiz bu suyu, salçayı geçirmeden önce süzüyorum. Dolayısıyla kevgirden geçirilen kısım koyu kıvamda olduğu için günlerce sinide beklemiyor. Kayda değer toz olmuyor, içine düşen yaprak vs. ise karıştırılırken alınıyor. Örneğin son fotoğrafladığım kısmı iki günde oldu, kavanozlandı.

Güneşte yapılan salça bu mesajda ayrıntılı anlatılmış.

Ayrıca bu mesajda da toz topraktan korumak için cam kullanılmış. Az miktarlarda pratik çözüm olabilir.

Fotoğraflar.

Eklenti 514730

Eklenti 514731

Eklenti 514732

Soru ile alakalı değil ama bu fotoğrafı da paylaşmak istedim. Anatohum projesi kapsamında ulaştırdığınız ayçiçeği (sımışka) çiçeklendi. Bu saatten sonra tohum yapar mı, bekleyip göreceğiz.

Eklenti 514733

birnefestoprak 24-08-2014 23:15

Yaptiginiz salca, cok guzel gozukuyor. Kaynatmadan yapmis olmaniz cok hosuma gitti. Sonbaharda firsat bulursam denemek istiyorum. Merak ettigim baska konular soyle:

- Domatesler, ilk asamada bidonda bekletilirken, bidonun agzini kapatiyor musunuz (kapatmak bozabilir, emin degilim)?
- Son asamada, goksuyu siniye aldiktan sonra, tuz katiyor musunuz?
- Domatesleri asiditesi yuksek (tadi genelgecer pembe domateslerden ziyade daha eksice olan) cesitlerden mi seciyorsunuz? Kullandiginiz domatesler, bol cekirdekli ve sulu gibi gozukuyor. Ozellikle sosluk/salcalik olarak yetistirilebilecek bir cesit yerine cok amacli, taze yemelik olarak da tukettiginiz bir cesidi mi kullandiniz?

Simiska'ya cok sevindim. Cektiginiz resimde, cicek sizinle ayni boyda gibi duruyor. Iyice uzayip devlesecek :)

Sevgi Durul 25-08-2014 23:19

Sayın birnefestoprak, yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilmiyorum ama salça yapacaksanız sonbaharı beklemeyin. Sonbahar yağmurları başlamadan demekte fayda var.

Cevaplar sırasıyla,
-Domatesler bidonda bekletilirken kapağını kapatıyorum. Bozulma olmuyor. Açık kalırsa sinekleniyor.
-Göksuyunu süzüp döküyorum. Kevgirden geçirilen etli kısmı sinilere koyunca tekrar tuz ekliyorum.
-Bahçede yetiştirdiğimiz ve kendimizce lezzetli bulduğumuz domatesleri kullanıyoruz. Her yıl, adını bilmediğimiz aynı çeşidi dikiyoruz. Fidelerini buranın bir köyünden alıyoruz.

Sımışka şimdilik bir metre civarında, ben de atak bekliyorum.:)

birnefestoprak 25-08-2014 23:48

Domates olsa salcayi hemen yapacagim. Burda Eylul 15'ten sonra yagmurlar duracak; hava sicakliklari dusecek ama don olmayacak. Domates fidelerini hazirliyorum; Eylul sonu gibi cogunu ekerim. Siz ve diger uyeler domateslerinizi yetistirdiniz yetistirdiniz, resimlerini de gosterdiniz, agzimizi sulandirdiniz, simdi sira bende; dilimleyip dilimleyip buraya fotograflarini ekleyecegim :) Simdiden soyluyorum, lutfen kimsenin nazari degmesin; hastalikti, zararliydi ugrasmayayim :)

Salcaya eklediginiz (siniye alinmadan once ve sonra) tuzun bir olcusu var mi?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1315063)
Sayın birnefestoprak, yaşadığınız yerin iklim koşullarını bilmiyorum ama salça yapacaksanız sonbaharı beklemeyin. Sonbahar yağmurları başlamadan demekte fayda var.

Cevaplar sırasıyla,
-Domateslar bidonda bekletilirken kapağını kapatıyorum. Bozulma olmuyor. Açık kalırsa sinekleniyor.
-Göksuyunu süzüp döküyorum. Kevgirden geçirilen etli kısmı sinilere koyunca tekrar tuz ekliyorum.
-Bahçede yetiştirdiğimiz ve kendimizce lezzetli bulduğumuz domatesleri kullanıyoruz. Her yıl, adını bilmediğimiz aynı çeşidi dikiyoruz. Fidelerini buranın bir köyünden alıyoruz.

Sımışka şimdilik bir metre civarında, ben de atak bekliyorum.:)

Adalet Yağcı 29-08-2014 17:44

Sevgili Durul'cuğum, o gördüğün rengarenk bahçeden eser kalmadı, onbeş gündür 41 derece sıcak ve beraberinde bir türlü alışamadığımız susuzluk canına okudu bahçenin.

Senin bahçen süper bereket tarlası mübarek, bu arada kocaman bir MAAŞALLAH diyeyim nazar değmesin :)
Üzümler harika, bademler incirler nefis, çeşit çeşit sebzeler, salçalar, e daha ne olsun.

Benim keyfim iyiden iyiye kaçtı, hani sulama sorunu olmasa çoktan ineceğim yayladan ama, yine az da olsa sulama yapıyorum, gönlüm razı olmuyor bırakıp gitmeye.

Sevgi Durul 31-08-2014 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1315072)
Domates olsa salcayi hemen yapacagim. Burda Eylul 15'ten sonra yagmurlar duracak; hava sicakliklari dusecek ama don olmayacak. Domates fidelerini hazirliyorum; Eylul sonu gibi cogunu ekerim. Siz ve diger uyeler domateslerinizi yetistirdiniz yetistirdiniz, resimlerini de gosterdiniz, agzimizi sulandirdiniz, simdi sira bende; dilimleyip dilimleyip buraya fotograflarini ekleyecegim :) Simdiden soyluyorum, lutfen kimsenin nazari degmesin; hastalikti, zararliydi ugrasmayayim :)

Salcaya eklediginiz (siniye alinmadan once ve sonra) tuzun bir olcusu var mi?

Ürünlerin yetişme zamanları farklı demek ki. Ben domateslerin olduğunu düşünerek hemen yapın demiştim.

Bizim domateslerde verim yavaş yavaş azalıyor, yakında kalmaz. Sizin fotoğrafları bekliyoruz.

Salçaya eklediğim tuzun ölçüsü yok, göz kararı fakat biraz bolca. Yemeklerin tuzunu az koyarak dengeliyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1316195)
Sevgili Durul'cuğum, o gördüğün rengarenk bahçeden eser kalmadı, onbeş gündür 41 derece sıcak ve beraberinde bir türlü alışamadığımız susuzluk canına okudu bahçenin.

Sevgili Adalet hanım, sıcaklar bitkileri mahvetti ama o güzel bahçede muhakkak görülecek güzellikler vardır. Sevgilerimle...

Sevgi Durul 01-09-2014 17:03

Bahçede bir yenilik.:) Ceviz ve zeytin silkme makinası alındı.

Sonuçları paylaşırım.:)

pria 01-09-2014 18:49

Sayın SDurul,

Makinanız hayırlı olsun..Güle güle kullanın.

Satın aldığınız makinayı mümkünse fotoğrafıyla, markası ve modeliyle, aldığınız yer ve yolu ( devlet desteklemesi gibi), fiyatı, tamir-yedek parça servisi olup olmadığı, yörenizde yaygın olarak kullanılıp kullanılmadığı, sarsıcı mı silkeleyici mi olduğu gibi detay bilgiler vererek ilgili başlığa yazabilirseniz çok sevinirim..

http://www.agaclar.net/forum/zeytin/28124.htm

Ben de almayı düşünüyorum ama bir türlü karar veremiyorum..Geçen hafta İstanbul'da Karaköy ve Perşembe Pazarı'nda gezmediğim işyeri kalmadı..
Genelde Çin malı makinalar (EMRE EMR 170), Aima (İtalyan) markalar var..Fazla bir çeşit te yok..Önünüze bir katalog koyuyorlar, ''siz seçin biz getirtiriz, kargoyla yollarız'' diyorlar..

Çok kararsızım..

Taraklı silkeleyicilerin körpe filizleri ve taneleri çok zedelediği söyleniyor..Dal sarsıcıların da, kancanın takıldığı dalın kabuğunu zedelediği, olgunlaşmamış zeytinleri tam düşürmediği gibi mahzurları olduğu söyleniyor.Kafam oldukça karışık yani..

Teşekkür ederim..

trilye 01-09-2014 20:47

Sayın Sdurul salçanız çok güzel görünüyor. Bende bu şekilde salça yapmayı denemek isterim. Fakat biz domatesi kaynatarak yaptığımız için sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Sizin yaptığınız şekilde kavanozda bozulmadan kalması için uyguladığınız bir işlem var mı?

Geçen sene maden suyu şişesinde yaptığınız domates sosundan yapmıştım. Bütün kış sayenizde mis gibi taze domates kokan çorbalar yaptım. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

Sevgi Durul 02-09-2014 21:43

3 Eklenti(ler)
Sayın pria, teşekkür ederim.

Zeytin ve ceviz hasatı için aldığımız aparatı (makine diyerek abartmışım) burada kullanan birinin tavsiyesi ile Bahtiyar Motor Ticaret Sanayii'den internet aracılığı ile, 1.300 Liraya, kendi imkânlarımızla aldık.

Tamir, yedek parça servisi burada yok fakat alınan firma sattığı malın arkasında. Kurulumunda eşim sık sık arayarak takıldığı yerlerde onlardan yardım aldı. Sitelerinden anladığım kadarı ile yedek parça ve teknik destek yine aynı firmadan.

Aparat sarsıcı değil silkeleyici. Kullanmaya başladığımızda olumlu ya da olumsuz sonucu verdiğiniz linkte paylaşırım.

Fotoğrafları verdiğim linkte mevcut. Bende birkaç fotoğraf çektim.

Eklenti 515876

Eklenti 515877

Aparatı çalıştıracak benzinli motor önceden elimizde vardı, yaklaşık değeri 2.500 L.

Eklenti 515878

Firmanın iletişim bilgileri bu linkte mevcut.

Sevgi Durul 02-09-2014 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi trilye (Mesaj 1316874)
Sayın Sdurul salçanız çok güzel görünüyor. Bende bu şekilde salça yapmayı denemek isterim. Fakat biz domatesi kaynatarak yaptığımız için sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çeviriyoruz. Sizin yaptığınız şekilde kavanozda bozulmadan kalması için uyguladığınız bir işlem var mı?

Geçen sene maden suyu şişesinde yaptığınız domates sosundan yapmıştım. Bütün kış sayenizde mis gibi taze domates kokan çorbalar yaptım. Paylaşımlarınız için teşekkürler.

Sayın trilye, öncelikle çok teşekkür ederim. Paylaşımlarımın işe yaradığını duymak, beni gerçekten çok sevindirdi.:)

Güneşte yapılan domates salçasının bozulma ihtimali pek yok. Biraz baskın tuz, hava kabarcığı kalmayacak şekilde kavanoza bastırma ve üzerine bir parmak kadar zeytinyağ koyarsanız dayanıklılığı artar. Geçen seneden kalan salçalar hâlâ bugün yapılmış gibi. Teşekkürler...

Sevgi Durul 02-09-2014 22:34

5 Eklenti(ler)
Tohum takas biberleri meyve vermeye başladı.

Etiketleri karıştırdığım için bazılarını meyve verdiğinde belirleyebildim.

İlk fotoğraf belirleyemediklerimden.

Eklenti 515882

Arnavut biberi, Sevgili loveforlife'tan.

Eklenti 515883

Jalapeno biber, Sayın bahçedenn'den.

Eklenti 515884

Urfa kirazı, Sayın birnefestoprak'tan.

Eklenti 515885

Siyah süs biberi, Sayın heyyamola'dan.

Eklenti 515886

Sevgi Durul 02-09-2014 22:50

5 Eklenti(ler)
İlk ve tek spagetti kabağımız. Ne zaman hasat edilecek bilemedim. Sararması normal midir ki? Bu gidişle tohumluk olacak gibi görünüyor.

Eklenti 515890

Marina di chioggia kabak, buradaki kabağa benzemedi. Giderek mi o şekli alacak bilemedim.

Eklenti 515891

Sımışka yerlere yatmış, destekledik.

Eklenti 515893

Eklenti 515894

Fazelyalar tek tük açmaya devam ediyor.

Eklenti 515892

pria 03-09-2014 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1317117)

Zeytin ve ceviz hasatı için aldığımız aparatı (makine diyerek abartmışım) burada kullanan birinin tavsiyesi ile Bahtiyar Motor Ticaret Sanayii'den internet aracılığı ile, 1.300 Liraya, kendi imkânlarımızla aldık.

Eklenti 515876

Eklenti 515877

Eklenti 515878

.

Zahmet edip verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın SDurul..

Tekrar güle güle kullanın..Bereketli ürünleriniz olsun.

alperen 45 09-09-2014 22:51

babam gilde bundan aldı çok iyi babam gil bu makine sayesinde güzde 1 ton zeytin silkiyor ama dikkatinize babam gilin dediğine göre ilk silkmeden sonraki silkme uçlara zarar veriyor buda zeytinin azalmasına neden oluyor babam gilden duyduklarım

Sevgi Durul 15-09-2014 20:31

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alperen 45 (Mesaj 1318423)
ilk silkmeden sonraki silkme uçlara zarar veriyor buda zeytinin azalmasına neden oluyor

Denemeden yorum yapmam mümkün değil. Olumlu ya da olumsuz, sonuçları paylaşırım.

Ceviz hasatına az kaldı. Yeşil kabuklar çatlamaya başlamış.

Eklenti 517599

Hünnaplarda son durum.

Eklenti 517600

Yer elmaları çiçeklerini bu zamana kadar açmadılar. Pazar günü baktığımda tomurcuklanmıştılar.

Gökyüzüne merdiven kurmuşlar, bazılarının boyları çok uzun.

Eklenti 517601

Eklenti 517602

Alt dallarından bir yakın çekim.

Eklenti 517603

Sevgi Durul 15-09-2014 20:49

5 Eklenti(ler)
San marzano domatesler belirmeye başlamış.

Eklenti 517620

Jalopena ve Urfa kirazı biberlerden biraz topladım. Olgunlaşma süreçlerini kestiremediğim için, Tohum Paylaşım Etkinliği'nde paylaşıma açamıyorum. Umarım yetişirler.

Eklenti 517619

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1317131)
Sımışka yerlere yatmış, destekledik.

Şimdilik çok fazla büyümedi, çiçeği de küçük sayılır fakat tohumlar belirmiş. Birazını kuşlar yemiş bile.

Eklenti 517616

Eklenti 517617

Korumaya aldık.

Eklenti 517618

Sevgi Durul 15-09-2014 21:14

4 Eklenti(ler)
Basit, nazsız iddiasız, ekmeye bile zahmet etmediğimiz güzellerimiz. Kimi biber çimlendirme saksısında, kimi kekik saksısında büyümüşler.

Eklenti 517628

Eklenti 517629

Eklenti 517630

Zinniaların en güzel zamanları. Onlar da nazsız. Çok fotoğraflarını çektim ama sadece birini ekliyorum.

Eklenti 517631

Sevgi Durul 15-09-2014 21:30

4 Eklenti(ler)
Sabah sefalarının değişik renkleri de açmaya başladı. Tohum Paylaşım Etkinliği'nde talep edenlere sürpriz renkler de gidecek.

Eklenti 517633 Eklenti 517634

Eski asterim, çiçeği güzel ama fazla boylanıp dağınık bir görüntü oluşturuyordu ve çoğunu sökmüştüm. Yeniden çoğalma yolunda ilerliyorlar.

Eklenti 517635

Bu da Sayın alys'in, aldığım bitkilerin yanında hediye gönderdiği aster. Bunu daha çok sevdim. Küçük kare saksıdaydı, epey çoğaldı. Bu güzel bitki için teşekkürler, Sayın alys.

Eklenti 517637

birnefestoprak 15-09-2014 22:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1317131)

Eklenti 515890

Marina di chioggia kabak, buradaki kabağa benzemedi. Giderek mi o şekli alacak bilemedim.

Resimdeki kabak, Turk's Turban'a (Turk'un Kavugu-Fransiz cesididir) benziyor.

musculus 19-09-2014 12:48

SDurul abla cevizlere uyguladığınız kaolin kilinden ve ceviz silkeleme aletinden memnun kaldınızmı.Paylaşmanız mümkünmü?

Sevgi Durul 21-09-2014 20:06

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1319474)
Resimdeki kabak, Turk's Turban'a (Turk'un Kavugu-Fransiz cesididir) benziyor.

Turk's Turban ekmemiştim. Sanırım yine çapraz tozlaşma sonucu bu yine.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi musculus (Mesaj 1320138)
SDurul abla cevizlere uyguladığınız kaolin kilinden ve ceviz silkeleme aletinden memnun kaldınızmı.Paylaşmanız mümkünmü?

Sayın musculus, kaolin kilini 4-5 yıldır uyguluyoruz ve tabii ki memnunuz. Ekleyeceğim fotoğrafta, ceviz iç rengi ne kadar isabetli bir uygulama olduğunu gösteriyor zaten.

Silkeleme aletini cevizde kullanmadık, cevizde biraz yorucu oldu. Bu sanırım zeytin içinmiş daha çok. Zeytinde kullanılacak.

Bir haftadır süren, chandler dışındaki tüm cevizlerin toplanması bugün bitti. Fotoğraflar.

Eklenti 518265

Eklenti 518266

Eklenti 518267

Eklenti 518268

Sevgi Durul 21-09-2014 20:11

5 Eklenti(ler)
Fotoğrafların devamı.

Eklenti 518269

Eklenti 518270

Eklenti 518271

Eklenti 518272

Eklenti 518273

musculus 21-09-2014 20:25

Teşekkürler abla. Ürününüz bereketli olsun. Cevizin pek olmadığı bu yılda kilosunu kaç liradan satmayı düşünüyosunuz.

Sevgi Durul 21-09-2014 20:25

5 Eklenti(ler)
Gün itibariyle meyveler.

İncirler yağmurdan çatlamış.

Eklenti 518278

Hünnaplar iyiden iyiye olgunlaşmış.

Eklenti 518277

Geçen yılın aşı elması.

Eklenti 518276

Üzümler tatlanmışa benziyor.

Eklenti 518274

Eklenti 518275

münevver48 21-09-2014 20:50

maşallah SDurul,ürünleriniz pek bereketli görünüyor. özellikle cevizleriniz çok güzel ağız tadıyla güle güle tüketin.hünnap her zaman böyle verimlimi?benimde bir hünnabım var hayal bile edemiyorum sizinki gibi olacağını görünürde kurumuştu. eşim boşuna sulama diyordu bende vazgeçmedim. sizin anlayacağınız şimdi minnacık hünnabım var.

Sevgi Durul 21-09-2014 21:30

5 Eklenti(ler)
Hünnap her zaman böyle, münevver48. Hem de ne hastalanır, ne böceklenir, özel bir ilgi de istemez.

Sulamaya devam edin siz, o kendini kurtaracaktır.:)

Bahçeden bir kaç ayrıntı.

Sele karşı set oluşturan lastikler, bahçenin alt kıyısını tamamen kaplamışlar.

Eklenti 518295

Yer elmaları ilk çiçeğini göstermiş.

Eklenti 518297

Kasımpatılar tomurcuklanmış.

Eklenti 518296

Horoz ibiği kendiliğinden çimlenmiş.

Eklenti 518294

Cosmosların bordosu da varmış.

Eklenti 518293

Sevgi Durul 21-09-2014 21:56

5 Eklenti(ler)
Tohum alma sırası Hint Yağı Bitkisi ve Sabah Sefalarındaydı.

Taze taze tohumlar.

Eklenti 518300

Eklenti 518301

En az maviş kadar sevdim ben bu asteri. Seyretmeye ve fotoğrafını çekmeye doyamadım. Rengi fotoğraftakinden daha güzel. Pek yansımamış.

Çoğaltmam gerekecek.

Eklenti 518302

Eklenti 518303

Eklenti 518304

Son görüntülerimizdi.:)

musculus 26-09-2014 18:46

Kaolin kili olarak bunu mu kullandınız abla?
SunShader Kaolin Kili Uretimi ve Satisi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025