![]() |
Alıntı:
|
Hava yağmurlu, bahçeye gidemiyoruz ki, sevgili aheste. Katmerli sarı nergisin bütün tomurcukları açmak üzereydi, biz tekrar gidene kadar solmamışlarsa, sizin için de koklarım. Hafif, hoş bir kokusu vardı.:)
Yağmur yağsın da, varsın biz bu Pazar evde kalalım.:rolleyes: |
Yağsın yağsın yoksa biz de kuruyacağız. Doğaya saygısı yok insanların iyi günlerimiz bunlar.
|
5 Eklenti(ler)
Öğleden sonra küçük kız anneanneye, biz bahçeye.
Meyve çiçekleri şimdilik soğuktan etkilenmiş gibi görünmüyorlardı. Çok sevindim.:) Eklenti 476151 Eklenti 476152 Eklenti 476153 Eklenti 476154 Karalahana çiçeklerini açmaya başlamıştı. Eklenti 476155 |
5 Eklenti(ler)
Gördüğüm bir manzara karşısında sevincim yarım kaldı. Bu mesajdaki çuhalar bir de alev çiçekleri, çin karanfilleri, havuzdan atılan balçığın altında kalmışlardı.
Eklenti 476162 Eklenti 476163 Eklenti 476164 Eklenti 476172 Biraz temizledim, baktım olacak gibi değil, onları söküp başka yerlere diktim. Havuz boşaltıldı ve temizleniyor. Oluşan yosundan damlama hortumları tıkandığı için havuzun üzeri kapatılacak, su deposu olarak kullanılacak. Bu arada oturma alanımız da genişlemiş olacak. Eklenti 476166 |
Bütün sayfalarınızı hayranlıkla dolaştım özene özene, bende sizden aldığım hevesle terasta çekimler yaptım ama henüz sayfama ekleyemedim. Meyve ağaçlarınızın her biri geline dönmüş maşallah bol da meyvelerini hasat edersiniz inşallah...
Şunu ilave etmeden geçemeyeceğim, Bu gezi esnasında en çok kocayemişin olgunlaşmış halini düşünerek geçti, ne zor bir meyveymiş:)... Berketli bir sezon dilerim sevgi ve selamlar... |
5 Eklenti(ler)
Temizlik esnasında bu kadar zarar verilmişse havuz kapatılırken ne olur bilmem. Dökülecek betonlardan bitkilerimi kaçırmam gerekiyor. Bu gün bir kısmını taşıdım taşıdım. Önümüzdeki günlerde taşınacaklardan bazıları.
Eklenti 476180 Eklenti 476181 Gülleri taşıyamam, yaprakları ne de güzel. Eklenti 476182 Sedum rubrotinctumun soğuğa dayanıklılığı kanıtlandı. Yeniden yeşermişler. Kabıyla birlikte o da yer değiştirecek. Eklenti 476183 Taş duvar şebboyum iyi ki zarar görmeyecek yerde. Yine açmış. Eklenti 476184 |
4 Eklenti(ler)
Yenidünya ağacımız yoktu, bu fidan sonbaharda dikildi.
Eklenti 476188 Kır çiçeği. Eklenti 476186 İyi ki dikmişim dediğim coreopsis grandiflora yeşeriyor. Eklenti 476185 Şebboylari çok seviyorum, bu pembe geçen yıl ekilen tohumlardan. Üzerinde arılar vızıldıyordu. Eklenti 476187 |
5 Eklenti(ler)
Bazı soğanlıların bugünü.
Eklenti 476190 Eklenti 476191 Eklenti 476192 Eklenti 476193 Eklenti 476194 |
5 Eklenti(ler)
Ve son.
Eklenti 476195 Eklenti 476196 Bazı lalelerin dibinde sürgün gibi bir şeyler belirmiş. Eklenti 476197 Eklenti 476198 Eklenti 476199 |
Bahçelerin yüzü gülmeye başladı bizler de keyiflenmeye başladık.
Sevgili Durul'cuğum, süper kareler yakalıyorsun, fotoğrafçılığı meslek olarak seçseydin çoook başarılı olurdun, kutluyorum seni canım. |
Bugün 19 Mart 2014.Cevizleriniz uyanmaya başladı dimi.
|
Hasekileri derin alırsan yerinden birşey olmuyor. Toprağını dağıtmadan bel küreği ile cıkarttım ben.(10 gün önce) Şimdi tomurcuktalar canım. Arka bahçeden öne transfer ettim, gözümün önünde açsın diye:)
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Evet kocayemiş çok bekletti, meyvelerini tadabildik, çok şükür.:) Alıntı:
:o:o:o Fotoğraf çekmeye bahçe sayfamla başladım. Hattâ ilk başladığımda fotoğrafları gelinime çektiriyordum. Beğendiğinize çook sevindim, Adalet hanım'cığım.:) Evet önümüzdeki günlerde bahçeler şenlenecek, yüzlerimiz gülecek. Bugün hava iyiden iyiye ısındı ve ben tohumlarımdan bazılarını ektim. Tohum takastan öyle çok biber tohumu talep etmişim ki, bu sene sadece biber yiyeceğiz sanırım. Biber çeşitlerini ayrı ayrı etiketledim, bir karışıklık söz konusu olmaz inşallah. Çünkü tam on iki çeşit. Alıntı:
Henüz değil, eşim 29 Mart diyor. Pazar günü gittiğimde fotoğraf çekerim. Alıntı:
Hasekileri alırken bazılarının toprağı dağıldı, tutmazlarsa çok üzülürüm, cemo. Hep değişik renklerdeydiler ve ilk açacaklardı bazıları. 16 Kasımda açmaya başlamışlar, kesintisiz yaklaşık dört aydır çiçekliler. Bergenia. Eklenti 477409 Basur otu, Ranunculus ficaria. Eklenti 477412 Akyıldız da açmış. Eklenti 477410 Eklenti 477411 |
5 Eklenti(ler)
Havuzun temizlenmesi bitti, kırım yıkım başladı.
Eklenti 477955 İyi ki bitkileri taşımışım, şimdiden o bölüm molozlar ve moloz çuvallarıyla doldu. Eklenti 477956 Taşıdığım bitkilerin durumları iyi görünüyor. En çok haseki küpelerinden korkuyordum. İyiler. Eklenti 477958 Bugün de ekinezyaları, ağaç bamyanın birini, pervane çiçekli yasemini söktüm. Bu sefer tenekeye diktim. Bol gübreli çam toprağına leonardit ekledim. İnşaat bitince teneke ile birlikte yeni yerine dikilecek. Ağaç bamya, minik yapraklar vermiş. Bu değişiklik iyi gelir de belki bu sefer açar.:) Eklenti 477957 Pervane çiçekli yasemin fazla kök yapmamış, zaten genel durumu pek iyi değildi. Bütün dallarını budadım, budadığım parçaları da toprağa sapladım. Onun da minik sürgünleri vardı. Eklenti 477954 |
5 Eklenti(ler)
Ağaçlardaki uyanışlar.
Ceviz. Eklenti 477986 Dut. Eklenti 477987 Antep fıstığı. Eklenti 477989 Armut. Eklenti 477990 Kiraz. Eklenti 477988 |
5 Eklenti(ler)
Bugün şeftali çiçeklerinin günüydü. Öylesine güzeller ki.
Eklenti 477993 Bu iki fotoğraf geçen yıl aşı yapılan fidanlara ait. Bakalım şeftalileri nasıl olacak? Eklenti 477994 Eklenti 477995 Bu da başka bir çeşit, çiçeği de farklı. Eklenti 477996 Eklenti 477997 |
4 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Son olarak, bir kaç yabani bitki, bazılarının adını öğrenmiştim, unuttum. Kalan bir kaç görüntü yarına.
Eklenti 478007 Eklenti 478008 Yabani muskari. Eklenti 478009 Kanarya gülüm açacak mı ne? Eklenti 478011 Eklenti 478010 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Son paylaşım. Double Daffodil Erlicheer nergislerim. Gerçekten çok güzel kokuyorlar. Eklenti 478776 Eklenti 478777 Eklenti 478778 Laleler de açmaya başlamış. Eklenti 478779 Eklenti 478780 |
Bahçeniz ve çiçekleriniz,hepsi çok güzel ellerinize sağlık bol renk ve bereketli olsun.
|
Aynı nergizden benimde var. Hakikaten harika kokusu var.
|
Misler gibi kokmuş bu sayfa, neden acaba :)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bir tomurcuk sapı daha çıkarmış. Eklenti 479226 Çiçekler, beş günde hiç solmamışlar. Müthiş kokuları rüzgârın etkisiyle sağa sola savruluyordu. Eklenti 479227 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Laleler... Eklenti 479235 Eklenti 479236 Eklenti 479237 Eklenti 479238 |
Ne güzel görüntüler... Bazen bitkilerimiz uğruna çok yoruluyoruz, çok üzülüyoruz ama sonundaki bu keyif hepsini unutturuyor. O güzel kokular, o harika görüntüler bizi alıp masal diyarlarına götürmeye yetiyor. Emeklerine sağlık!
|
Lâleler de, benim size ''erlicheer'' nergislerle birlikte hediye olarak gönderdiğim lâleler herhalde sayın SDurul ?
Ayrıca soğanlıların ekili olduğu alanda taşlarla yaptığınız peyzaj çok hoşuma gitti.. |
Sevgili SDurul maşallah bu güzellikler nedir böyle? Emeklerine sağlık.
Beyaz nergislerine bayıldım bayıldım... Lalelerin, renk uyumu maşallah onlara da bayıldım. Ve sanıyorum ilk kez çiçek bahçenin bir bölümünü yakından görüyorum. Sayın pria'nın dediği gibi taş peyzajın çok güzel, zaten genel taş peyzajını biliyordum fakat yakından görünce çok daha güzelmiş Sevgili SDurul... Harika olmuşlar harika, maşallah!.. Emeklerine sağlık... |
Maşallah nergizler harika görünüyor. Ablacığım sizin elinizde her şey güzel oluyor. Ellerinize sağlık.
|
Sevgili Durul'cuğum, birkaç sene önce ne yapabilirim acaba diye düşünüp yoruyordun kendini.
Bak neler yaptın, bunun dahası da olacak, o nergisler, laleler çoğalacak müthiş bir göz sefası olacak. Emeklerinin karşılığını en güzel şekilde alıyorsun canım, zaten ne varsa doğada var, bize ihanet etmeyen en büyük dostumuz. Sağlık ve mutlulukla kal, öyle çok öyle çok çiçeklerin olsun ki, hangisini seveceğini şaşır :) |
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Geçen sene tablette çimlendirdiğim lupini, bir süre saksıda büyütmüş, daha sonra saksısıyla birlikte bahçeye dikmiştim. Fakat maalesef üzerine titrediğim lupin, çapa makinasının gazabına uğramıştı. Onun yeniden yeşerdiğini görünce nasıl sevindiğimi anlatamam.:) Hemen korumaya aldım, yerini eşime de gösterdim, yine çapa yapılıyor çünkü.:rolleyes: Eklenti 480032 Eklenti 480033 Eklenti 480034 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Açmayanlar sadece büyük yapraklar çıkardılar. Eklenti 480036 Eklenti 480035 Alıntı:
Eklenti 480038 Eklenti 480037 Ayva da tomurcuklanmış. Eklenti 480039 |
Sdurul Abla, bir kök lupinden dört yavru mu vermiş?:eek: Hayata dört koldan mı sarılmış ne! ;)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu nergisler de beşinci çeşit nergislerim. İki sene önce arkadaşımın verdiği bir soğan dört olmuş. Arkadaki kireç varili için özür.:) Eklenti 480040 Eklenti 480041 Bu çimlenen ot mu çiçek mi bilemedim. Eklenti 480042 Kara lahanalardan çok tohum alacağız galiba. Eklenti 480043 Japon ayvasının ikinci yılı. Açmadı ama yaprakları da çok güzel. Eklenti 480044 |
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok haklısın Sevgili Adalet hanım, bire bin veren toprak en sadık dostumuz, şu günlerde çok ihtiyacım olan morali biraz olsun onun verdikleriyle alıyorum.:) Hâlâ ilk başladığım gibiyim, ''Dünya'nın Bütün Çiçekleri'' diyorum, hep. İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum, hepimiz için olsun. Sevgiler... Sevindirenlerden bazıları. Ağaç şakayık bu sefer iki kök olmuş, bu sene de açacak gibi görünmüyor. Eklenti 480046 Aynı safalar katmerlenmiş. Eklenti 480047 Eklenti 480048 Bu şebboy duvar dibinde kendiliğinden çimlenmiş ve rengi başkalaşım göstermiş. Eklenti 480050 Sümbüller açmaya devam ediyor. Eklenti 480049 Alıntı:
|
Balıkesir taraflarında ve çoğu yerde cevizler 31 mart 2014 sabahı oluşan kırağı ve dondan nakavt sayın sdurul. Manisa taraflarında durum nedir.
|
Bizim cevizlerde de az da olsa zarar var, sayın Helot.
|
Bahçelere bahar gelmeye başlamış Sevgili Sdurul nergizleri ve şebboyları benim içinde koklayın lütden:)
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Alıntı:
İlk iki fotoğraftaki ağaçlar toparlar mı bilmem. Eklenti 481264 Eklenti 481265 Diğerleri toparlamış gibi görünüyor. Eklenti 481266 Eklenti 481267 Eklenti 481268 |
Öpüyorum seni Sdurul ablacığım :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025