![]() |
5 Eklenti(ler)
İki haftada gülerin bir kısmı çiçeklerini dökmüş bir kısmı da yağmurlardan çiçeklerini tam açamadan dökülmüştü. Budamak çok vaktimi aldı. Üzerleri şu gonca dolu ve açmaya güzelliklerini sunmaya devam ediyorlar.
Kokulu güllerimiz ise kokuları ile tüm yorgunluklarımızı unutturuyorlar. Eklenti 301953 Eklenti 301954 Eklenti 301955 Eklenti 301956 Eklenti 301957 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Labelyalar çok keyifli açıyorlar.
Eklenti 302057 Eklenti 302058 Eklenti 302059 Eklenti 302060 Eklenti 302061 |
5 Eklenti(ler)
Sakız sardunyaların geçen çiçeklerini koparttım. Sezon başında sardunyaları saksıya diktiğimizde aldığımız çeliklerin neredeyse hepsi tutmuş. Görünüşleri sağlıklıydı.
Eklenti 302096 Eklenti 302097 Eklenti 302098 Eklenti 302099 Eklenti 302100 |
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili eşimin bu yıl düzenlediği köşelerde her şey yolunda gözüküyordu.
Eklenti 302112 Eklenti 302113 Bu köşelerdeki bazı çiçekler. Eklenti 302114 Eklenti 302115 Eklenti 302116 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Lobelyalara bayıldım harika görünüyorlar tabi güller ve sardunyalar da ayrı bir güzel:)
|
Sayın tturt,
çiçekleriniz çok güzel özellikle lobelyalarınız harika. Lobelyaları Lilium saksılarınamı diktiniz görüntü çok güzel olmuş. Sevdiklerinizle beraber bol çiçekli günler dileğimle. |
Sayın Smnunal,
Bahçemize hoş geldiniz. Lobelyaların bir kısmını lilium saksılarına bir kısmını, askılı saksılara bir kısmını duvara takılan saksılara, bir kısmını da yere diktik. |
5 Eklenti(ler)
Cirinumlar yoğun şekilde yapraklandı. Temmuz ayında o güzel kokulu çiçeklerini bizlere sunacaktır.
Eklenti 302277 Beyaz galalrın soğanlarını geçen sezon sonu ayırmıştım. Bir kısmını saksılara aldım bir kısmını şu andaki bölgesine yakın yerlere diktim. Sanırım yeniden çoğalmış her yerden çıkıyor fakat yaprakları çok ufak bakalım çiçek vereceklermi. Eklenti 302278 Eklenti 302279 Kumkuat erken çiçeklenmiş sonrada yoğun yağışlara ve akşam soğuklarına maruz kalmıştı. Bazı çiçekleri meyveye dönüşmüş. Bir yandan da yeni sürgünler veriyor. Eklenti 302280 Calamondin yoğun olarak sürgünde. Kumkuatla aynı anda Sayın Mutlu Kutlu'dan almıştım. Kumkuatın geçen sene yoğun olarak meyvelerini yemiştik. Bakalım bu sene Calamondinin de meyvelerini görebilecekmiyiz. Eklenti 302281 |
Bahçenizi her zamanki gibi büyük bir zevkle dolaştım. Her şey çok daha güzelleşmiş. Ellerinize sağlık, ağız tadı ile sağlıkla vakit geçirin.
|
2 Eklenti(ler)
Sabah sefaları bu sene bir çok saksıda. Bir çok cins ve renk mevcut. Tohumların cimlenme oranı türlerine göre farklılıklar gösterdi. Geçmiş yıllarda yetiştirip tohum aldığım sabah sefalarının çimlenme oranı %100'e yakın olurken yurt dışından bu sene gele tohumların çimlenme oranı %70-75 gibi oldu. Saksıları saracakları yerlere koydum, şimdilik destek çubuklarına saracaklar, biraz uzayınca iplere ve yağmur zincirlerine tutunacaklar. Umarım bundan sonra çok şiddetli yağmurlar olmaz yoksa çok etkileniyorlar. Umarım bu sene bol bol çiçeklerini görüp fotoğraflayabilirim.
Eklenti 302286 Bodur sabah sefalarından bir kaç tohum ekmiştim çoğu çimlenmiş. Eklenti 302287 |
2 Eklenti(ler)
Bu sene yaz orkidelerinin (Peacock Orchid) çoğunu bir saksıya diktim. Saksılara geç dikmeme rağmen çabuk boylandılar. Bu saksıdakilerin soğanı küçüktü bakalım çiçek verecek mi?
Eklenti 302298 Lisianthusları da bu sene bir kaç saksıya bir arada diktim. Eklenti 302299 |
3 Eklenti(ler)
Kaç yıldır bahçemizde gojiberry var fakat henüz meyvelerini yemek nasip olmadı. Bir yerlerde ters giden bir şey var ama bilemiyorum. Aşağıya fotoğraflarını koyduğum gojiberry'ler gül bahçesi adını verdiğimiz bölgede, burada diğer berry çeşidleride var onların meyvelerini yedik. fakat gojiberry'lerin meyvesini yemek nasip olmadı. Bu sene çelikten büyüyen gojiberryleri başka yere koyacağım bir tanesini de büyük saksıda deneyeceğim.
Eklenti 302308 Eklenti 302309 Eklenti 302310 |
Sayın tturt,
Lsisanthusları aynı saksı içerisinde biraz sıkışık olmuş haldeler siz daha önceden yetiştirdiğiniz için merak ettim böyle gelişmeleri nasıl olacak diye. Size ve sevdiklerinize sağlıklı huzurlu bol çiçekli günler dileğimle. |
1 Eklenti(ler)
Bu ağacımız sert geçen kıştan -18 dereceyi görmekten ve üzerinde duran karlardan çok etkilenmişti. Eşim budamasını yaparken hiç umudu yoktu fakat yaralarını sarmaya ve yeşillenmeye başlamış.
Eklenti 302330 |
2 Eklenti(ler)
Sayın Smnunal,
İnternette araştırma yaparken lisianthusların bazı yerlerde toplu olarak dikildiğini görünce bizde bu sene denemeye karar verdik. Geçmiş senelerde lisianthusları hep ikili, üçlü gruplar halinde dikmiştik, bu nedenle bu ilk tecrübemiz. Amacımız aşağıdaki gibi farklı renklerden oluşan bir lisianthus kümesi oluşturmak. Eklenti 302332 Eklenti 302333 |
2 Eklenti(ler)
Plumeriadan aldığım çeliğin çiçek topuzu oluşturduğunu daha önce belirtmiştim. Daha yeni yaprak çıkarmaya çalışırken çiçek topuzu ve çiçekler gelişme evresine devam ediyor.
Eklenti 302389 Çelik aldığım anaç plumeria ise yeni oluşturduğu gözlerden yapraklanmaya hızla devam ediyor. Eklenti 302390 |
5 Eklenti(ler)
Sezonun ilk ahududuları bu fotoğraf çekildikten sonra afiyetle yenildi.
Eklenti 302397 Frenk üzümleri yavaş yavaş kızarmaya başladılar. En kızarmış olanı da artık yok. Eklenti 302398 Çileklerde olgunlaşmaya başlamış. Çileklerinde olmuşları da afiyetle yenildi. Eklenti 302399 Dut'un olmuşlarının ne olduğunu artık yazmama gerek kalmadı sanırım. Eklenti 302400 Bu senenin tek eriği umarım Egemizi bekler. Eklenti 302401 |
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sebze bahçesinde her şey yolunda gözüküyordu. Desteğe ihtiyacı olanların destek çubuklarını diktim.
Eklenti 302405 Eklenti 302406 Eklenti 302407 Eklenti 302408 Eklenti 302409 |
4 Eklenti(ler)
Maydanozlardan bir kısmından bir parti hasat yapmıştık. Hem hasat yaptığımız herler 15 gün içinde büyümüş hemde hasatı yapılmayanlar hasata gelmişti.
Eklenti 302410 Derotları da olmuştu. Eklenti 302411 15 Gün önce ektiğim fesleğenler çıkmaya başlamış. Eklenti 302412 Reyhanlardan bir parti hasat yapmıştık. Bunlarında zamanı gelmişti, ama eşim İzmirde olduğu için hiçbirinin hasatını yapmadım. Eklenti 302413 |
1 Eklenti(ler)
Haberano biber tohumları bir süre çimlenmemişti daha sonra 2. parti parmak havuç tohumu ekmek için saksı toprağı hazırlarken haberano tohumlarınında olduğu küçük viyolleri bu saksıya boşaltmıştım iki tanesi çimlenmiş mutlu oldum.
Eklenti 302415 |
4 Eklenti(ler)
İri dalyalar ve liliumlar gelişimlerine devam ediyorlardı. liliumların bazılarında çiçek sapları oluşmaya başlamış.
Eklenti 302421 Eklenti 302422 Eklenti 302423 Eklenti 302424 |
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Parmak havuçları iki yere diktik gelişimleri iyi gözüküyor.
Eklenti 302493 Eklenti 302494 Turp'lar erken olgunlaşmaya başladı. Eklenti 302495 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025