![]() |
4 Eklenti(ler)
Ankara toplantısında hediye edilen Mercan ağacı (Erythrina crista galli) çiçek açtı.
Eklenti 440227 Eklenti 440228 Eklenti 440229 Eklenti 440230 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Yaz tatilinde Göcek'den aldığımız begonvil bozulur gibi olmuştu. Şu an kendini toparlamış gözüküyor.
Eklenti 440314 Eklenti 440315 Eklenti 440316 Eklenti 440317 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
gerçekten harika.araziniz biraz daha büyük olsa girişe turnike koyup para basarsınız :)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Hint ginsengi (ashwagandha) meyveleri olgunlaşıyor. Umuyorum kökü de gelişiyordur. Meyvesinin hafta sonu tadına bakacağım. Sayın Meyvelitepe Blog'un da çok acı olduğundan bahsediyordu. Deneyip göreceğiz.
Eklenti 440360 Eklenti 440361 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Bu sene ilk defa gojiberry'nin çiçeklerini görmek nasip olmuştu. Bu kadar çiçek açtıktan sonra bir meyvesini de görmek nasip oldu.
Eklenti 440364 Eklenti 440365 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Phlox Temmuz ayından beri açık. İlk zamanlardaki kokusunu kaybetti fakat çiçeği hala açık.
Eklenti 440368 |
1 Eklenti(ler)
2011-2012 Dönemi kışında soğuklardan zarar gören bu çam türü neredeyse tamamen kurumuşken bu sene bu hale geldi.
Eklenti 440369 |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Göcek'ten aldığımız Ipomea batatas purple ortama çok güzel uyum sağladı.
Eklenti 440373 Eklenti 440374 Eklenti 440375 |
2 Eklenti(ler)
Mum çiçeği bu yıl hep çiçekte. İstekleri bu kadar az, zor şartlara dayanıklı çok nadide bir bitki.
Eklenti 440378 Eklenti 440379 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Eritrinayı saksıda tutup kışın içeri mi alıyorsunuz sanırım yoksa dışarıda mı kışı geçiriyor. |
Alıntı:
|
Sayın Tturt bahçedeki herşey harika görünüyor. Eşinizin bir dal alıpta büyüttüğü bitkinizin adı sedum sarmentosum hepsini de güle güle büyütün:)
|
5 Eklenti(ler)
Bahçemizi takip eden sevgili üyelerimiz benim hibiscus sevdamı bilirler. En azından benim şu ana kadar ülkemizde ulaşamadığım hibiscus rosa sinensis renkleri için yurt dışından tohum ve çelik getirterek bu renkleri ülkemizde de görme isteğimi biliyorsunuzdur.
Zaman zaman gerek bu sayfaya gerekse bu sayfaya eklediğim farklı renkteki rosa sinensis fotoğrafları ile bir gün benim bu renklerde rosa sinensislerimin olma hayalini sizlerle paylaşmıştım. İlk önce sarı ve kırmızı ağırlıklı rosa sinensis sonrada aşağıya fotoğraflarını eklediğim rosa sinensis ile hayallerim yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı. Tomurcukta olan başka rosa sinensislerin renklerini de sabırsızlıkla bekliyorum. Sayın can17can yurt dışından bu yılın başında bir çok tohum getirtmişti. Bu tohumların çimlenme aşamasında toprak harcından kaynaklı bir şansızlık yaşadığı için çok büyük kısmını kaybettiğini öğrendim. Umarım tekrar dener. Bu bitki Antalya, Adana gibi sıcaklık değerleri yüksek olan illerimizde mutlaka daha güzel açacaktır. Aşağıya eklediğim fotoğrafların daha fazla miktarı ile fidelerin gelişimlerini bu sayfada paylaştım. Merak edenler buradan takip edebilirler. Açan iki hibiscus rosa sinensis'in tohumlarını Sayın Richard Johnson'un ebay'da ki açık artırmasından almıştım. Fakat geçtiğimiz kış, kış bahçesinde etiketleri düşmüş görevlide alıp atmış. Bu nedenle hangi hibritlerin çapraz döllenmesinden oluşan tohumlar olduğunu bilemediğimi Richard Johnson'a yazmıştım kendisi bunu bilmenin artık imkansız olduğunu yazmış. Bu renklere eşimle birlikte isim vereceğiz ve bir süre sonrada International Hibiscus Society da tescilini sağlamaya çalışacağız. Üretici olarak benim ismim gözükecek hybridizer olarak da Sayın Richard Johnson'un ismi gözükecek. Aşağıya fotoğrafları 1. Gün ve 2. Gün olarak ekliyorum. 1. Gün Eklenti 440556 Eklenti 440557 Eklenti 440558 Eklenti 440559 Eklenti 440560 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025