![]() |
Teşekkür ederim ben de sizin bayramınızı kutlarım Sevim4:)
|
Maydonozlarınızın kıymetini bilin. Şimdi canım cekti. Merhaba. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
|
Teşekkür ederim Cumhur bey:)
|
Bahçeniz, oldukça şirin görünüyor.acaba, sahte ruj çiçeğiniz, tuttumu merak ettim.ben de dalından ektim, yaprakları sarardı düştü fakat dalı yeşil bekliyor.o yüzden sormak istedim.
|
Tutmuştu ama sonradan öldü:( sevgili İremsila ama sabırla bekleyin hiç beklemediğiniz bir anda süpriz yapabilir:)
|
Sevgili günebakan
Ortak kullanım alanlarındaki sorunları sizin gibi sanırım herkes yaşıyor. Bizim apartmanımızın önü ve arkası oldukca büyük sayılabilecek bahceye sahip. İçindede her türlü çiçek, ağaç ( Ceviz, Dut, Yenidünya. Nar, Zeytin, Şeftali, Sedir ) ve bitki mevcut. Her sene yönetici ve yönetim seciliyor dolayısıyle bitki seven biri yönetimseyse sorun yok her şey güzel, yok eger bitkilere karşı duyarsızsa o zaman bahce resmen ağlıyor. Biz yazın haftada iki kez suluyoruz bahceyi ( cok sıcaklarda üç kez ) Yönetimin biri bahcedeki sedirleri, palmiyeleri gülleri ve narları sökmek için katlara danıştı sebep dediğimizde su çok gidiyor su parası cok geliyor oldu, kabul etmedik tabii ( Allahtan apartmanımızda bitki sever çok ) Anlıyacağınız bu tür sorunlar her yerde oluyor Allah herkesin kendine nasip etsin, inşallah en kısa zamanda hayalinizdeki yere ve bahcelere sahip olursunuz. Sağlıcakla kalın. |
Sonbahar bahçe bakımları.
Sevgili günebakan bahçenize yaptığım bayram ziyaretleri uğurlu geldi herhalde hiç boş kalmıyor bahçeniz hep üye ziyaretleri ile boş kalmıyor dolup taşıyor bahçeniz, izniniz olursa bahçeniz için sonbahar bakımlarına ilişkin açıklamalarım olacak
Bahçesi olan arkadaşlara bu başlıktan seslenerek sonbaharda bahçe temizliği ve kış bakımlarını yapmak üzere solarizasyon konuları içinde paylaşılan bilgilerinden yararlanarak malç uygulaması ile bahçemizde bulunan yabani ot tohumlarının bertarafının sağlanması ile ağaç köklerinin sert soğuklardan korunması amaçlanmaktadır. Arkadaşlar malçın en önemli özelliklerinden bir taneside hastalıkların kaynağının ilaçlar ve zehirler kullanmadan masrafsız ve artı değer sağlayan malç olayının bahçemizdeki solucanlara yataklık ederek barınmalarını mütakip populasyonlarının artışını sağlıyarak bir savunma, topraklarımızı besleme ordusunu kurmuş olacağız. Konuyu biraz açmam gerekirse bahçemizdeki malç uyguladığımız toprakların nemin artmasından solucanlar buralarada toplanacaklar çürümeğe yüz tutmuş malçın onlara bir ziyafet sofrası kurması ile buralarda nüfüslarını artırarak çürüntüleri işleme faaliyetleride arttığında menülerine topraklarda bulunan azgınlaşmış bakteri ve mikroorganizmalarıda katarak topraklarımıza eniyi gübre ile beraber enzimleri oluşturmanın yanında bu zararlıların populasyonlarınıda elimine ederek baskılanmasını sağlıyacaklardır. |
İzin ne demek bahçe sizin:) bilgiler için çok teşekkürler.
|
Sevgili günebakan paylaşımlarda bulunduğum bilgiler ışığında bahçenizde ne gibi uygulamalar başlatacaksınız, yorumunuz diğer bahçesi olan üye arkadaşlarıda içine alacak şekilde kapsamalı bir açıklamanızı bekliyorum sevgiyle kalın.
|
Sayın Epsody verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Ama ben bu sene taşınmayı düşündüğüm için bahçeyle pek uğraşmıyorum. Ama sizin bilgilerinizden ben ve arkadaşlarımız illaki yararlanırlar:)
|
Sayın Epsody, benim gibi bir çok arkadaşımız da toprağın nasıl malçlanması gerektiğini bilmiyor olabilir.
Son baharda toprağın ne şekilde malçlanması gerektiğini açıklarsanız çok seviniriz. Benim bahçem şimdiden ot doldu, baharda nasıl olacak bilmem :( |
malçlama yaparken yapraklaru kullanmamaya özen gösterin
dal öğtücü makinalar var bahausta 250 ytl var olduğnu gördüm sayın günebakan bahçeniz çok güzel yaprakları toplayıp ayrı bir yerde yakmanızı öneririm yaprakların aralarında mantarların barıması çok kolaydır |
Sayın Epsody nin dal öğütücüsüne baktığımda oldukça iri öğüttüğünü gördüm, daha ufak boylara ayarlanabilir mi?
Öğütüğümüz dalları mı bahçeye seriyoruz? Ayrıca ağaçlarda hastalık varsa budanan dalları ilaçlamak mı gerekiyor, yoksa atmak mı? |
Sevgili Adalet Yağcı ilginiz ve sorunuz için teşekkür ederim, malç için idel sayılabilir makinanın ayarı daha küçük hale getirilebilir , benim malç yöntemim klasik malçlamaya göre daha avantajları olan bir yöntem ayrıntılarıyla açıklamakta fayda var ben malçlamadan önce çiçek ve ağaçlarımın iz düşümlerine göre kompost ve leonardit karışımı seriyorum daha sonrada üstüne dal ve yarakların dal öğütücüden çıkan malzemeyi seriyorum.
Benim görüş ve tecrübelerime göre ağaç ve dallarınızda hatta bahçenizde ilaç veya hastalıklı olabilirler hiç önemli değil. Şimdi size malç olayındaki işlemleri sıralıyarak malçın önemini bahçenize ne kadar yararlı bir yöntemle toprağınızın ve bahçenizin organik bir yapıyla zenginlik kazanacağını açıklıyayım, yukarıda saydığım işlemler tamamlanıpta ilk yağmularla beraber malç malzemeniz üzerinde mikroorganizma faaliyetleri başlayınca malzemeniz işleme tabii olarak ayrışma sonucuyla toksin ve ısı oluşumu ile toprak faaliyetide başlıyarak toprak faunası bitkileriniz için besin ürtimi toksin olumuyla çürümenin hızlanması ve ayni zamanda bitki toprağınıza düşmüş yabani ot tohumlarının çimlenme özelliklerinin kaybı ve toprağınıza organik materyel olarak katılmaları ile baharda bahçenizin otlanma olayının olmaması ilk sıradaki faydaları sayılabilir. İkinci işlemde malç örtüsünün altındaki bu doğal işlemin en büyük kahramanlarından solucanlarda bu organik zenginliklerden paylarını almak için buralarda toplanmaya hatta malç malzemesinin onlara barınak olarak yataklık sağlamasıyla burada kolonilerini artırarak popusyonlarını çoğaltıp üremeleriyle, sizin daha önce kompost veya ahır gübresi leonardit ve üstüne malçın ilavesiyle eklemiş olduğunuz bu organik mataryeller solucanlar ve diğer taprak faunası tarafından bir beslenme ziyefeti anlayışıyla tüketilerek işlenip bitkiler için çok yararlı bitki besin maddelerinin yanında bitkilere çok değerli enzimlere dönüşeceklerdir. Şimdi gelelim malçın üçücü faydasına toprağımızda veya bitkilerimiz üzerindeki dal ve yapraklarda mevcut zarar yapıcı patojen bakteri ve hastalık yapıcı etmenlerin solucanlar tarafından menülerine katılarak bertarafının sağlanması ile bildiklerimiz tamamlanabilir |
Sayın Epsody, bilgi için çok teşekkür ederim, benim gibi bir çok bahçe sahibinin de ilgileneceği bir konuda yardım ettiniz.
Sevgili Günebakan, bu bilgilerle bahçenizin güzelliğine güzellik katacaksınız, bu sayfa bizler için de referans olur. |
Günabakan'ın taşınmasına ilk üzülen ben oldum
Alıntı:
|
Sn Epsody yanlış anlaşılmasın Ağaçlar neti bırakmayı düşünmüyorum benim eşim memur olduğu için tayin olma durumumuz var ondan bahsettim:)
Siz lütfen bilgilendirmeye devam edin benim hayalim de küçük bahçeli bir ev var zira:) |
Bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzeller. Gördüklerim bana, hayalinizdeki bahçeli eve kavuştuğunuzda çok daha güzel bahçeniz olacağını düşündürdü. Ellerinize sağlık.
|
Çok teşekkür ederim Sayın Sdurul umarım hepimiz hayallerimize kavuşuruz:)
|
Merhaba günebakan
Sizinde bahçenize uğradım, bahçenize küsmüşünüz herhalde, bahçe küslük bilmez, biraz çapa, biraz temizlik bahar kapıda kısa zamanda toparlarız size çıraklık yaparım nereden başlıyalım hadiyin havalar güzelleşiyor. Saygılarımla |
Estağfurullah sn Nuri bey ben ancak size çıraklık edebilirim. Ayrıca bahçeme küsmüş değilim bu yaz İstanbula taşınmak gibi bir durumumuz var. Çiçeklerimi geride bırakamıyacağım için ekmeyi düşünmüyorum.
|
Bahçeli bir evde oturmak mutlaka çok büyük bir şans. Ancak, herşey demek değil! Üstelik, profilinize bakınca gördüm, daha gençsiniz sayın günebakan.. Hayat sürprizlerle doludur. Bir bakmışsınız İstanbul' dada çiçek dikecek bir bahçe, olmadı bir balkon?..
Değil mi? Neden olmasın? Hoş olmasada ne dedik? Bahçe ve çiçek herşey demek değil! Yaşamınız boyunca tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk içinde yaşayın. |
Çok haklısınız sn. Orhan bey bahçe ve çiçek herşey demek değildir. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim:)
|
Sevgli günebakan ,İzmir den ayrılacağınıza üzüldüm,bahçelerımızde birlikte oturup kahve içip sohpet edeceğimizi düşünmüştüm,yinede siz gıtmeden bunu yapabiliriz bize beklerim,sizinle tanışmak isterdim. SEVGİLER..
|
Teşekkür ederim sevgili Fatoş şu yağmurlar bir dinsin bakalım. İnşallah buluşuruz:)
|
Çok sevindim,mesajınızı bekliyorum, sevgili günebakan...
|
3 Eklenti(ler)
Şimdilik bahçeyi kullanmasamda zaman içinde fikrim değişebilir. Ama çiçeklerim heryerde güzelliklerini göstermeye devam ediyorlar:)
Sakızlar tek tek açmaya başladılar Eklenti 127871 Sarı kraliçe sedum palmeri Eklenti 127872 Lalelerin öncüsü diğerleri bunu görünce bizde açarız çiçeklerimizi diye tomurcuk vermeye başladılar:) Eklenti 127873 |
2 Eklenti(ler)
Bir tanecik begonya rex im yeni yapraklar vermeye başladı.
Eklenti 127874 Yağan yağmurlardan bir türlü kendine gelemiyen amarlis soğanını topraktan çıkardım biraz kuruttuktan sora tekrar toprağa aldım. Hemen canlanmaya başladı:) Eklenti 127875 |
Sevgili Günebakan, artık Bahar gelsin değil mi?
Şöyle ısınsın toprak ve bize tüm güzelliklerini sunsun. Sarı kızı göremedim :( diğerleri çok iyi görünüyorlar, benim de amaryllislerim bahçede Hazirandan önce açacaklarını sanmam, hava çok serin gidiyor. |
Evet adalet ablacığım burda da yağmur çok yağdı toprak bile çekmiyor suyu artık.Ama şikayet etmemek gerek. Ben amarlisleri kuruttuktan sonra şimdilik içerde tutuyorum bakalım ne olacak:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025