![]() |
15.03.2013 Hobi Bahçem
5 Eklenti(ler)
Merhaba Sevgili Dostlar.
Bu yıl Bahçede çok işimiz var çok. Meyve ağaçlarının aralarındaki taşları toplayıp sıralı bir şekilde dizdik. Sevgili Eniştem Bağda aşı yayıyor, Aşılı bağları budayıp sırıklara bağlıyor. Ben, Sevgili ablam ve sevgili eşim taşları ayıklayıp diziyoruz.Bu yıl da Sevgili Hasan abimizi bize yardım etmesi için üçreti karşılığında çalıştırdık. Gündüz Bahçe çalışmaları gece balkon serada tohum ekme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. |
5 Eklenti(ler)
Bahçede çalışırken gök yüzünde Turnaların yoğun sesleriyle geçişlerini izledik. Atatürk Barajı göl suları yakın olduğundan sanırım göç yolları tarlamızın üstünede;)
-Taşları ayıklamak bayağı zormuş.Bazı iri kayaları manivela yardımıyla çıkardığımız oldu.Sonuçta Toprağın yağışlardan dereye akmasını kısmende olsa azaltmış olacağımız gibi aynı zamanda çapalama ve otları ayıklamada daha rahat olacak. |
5 Eklenti(ler)
Bağ çalışmalarını sevgili eniştem tek başına yapması bayağı yorucu geldi.
|
5 Eklenti(ler)
Senelik iznimin 20 gününü bahçede geçirdik. Kısmende olsa çalışmalar bitti. Fidancıda gördüğüm fıstık çamını dayanamayıp aldım.
|
5 Eklenti(ler)
İzin bitti. Artık hafta sonları bahçeye gidebiliyoruz. Kızım Sara ben ve sevgili eşim. MehmetAli Okulda kursu olduğundan gelemedi. Düz kısımda bulunan diğer meyve ağaçlarının bel küreği ve kazma ile etrafını açmaya başladım. Otlar bayağı sarmış toprak sertleşmiş.
|
5 Eklenti(ler)
Çalışmalarımız sonucunda bahçedeki işimizin 2/3 bitti. Ağaçlardan Nektarin ve şeftalimiz çiçek açtı. Ablamın bahçesinde Adıyaman ters lalesi ilk çiçeğini açtı.İki yıl önce Köyümüzden soğan olarak getirdiğimiz fidanlar her yıl tekrar açıyor.
|
Elinize sağlık. Bahçe işi ne kadar yorucu olsa da beyin rahatladığı için bence yorgunluğa fazlasıyla değiyor. İnşallah bahçeniz bu sene daha yeşil ve bereketli olur.
|
Alıntı:
|
Sayın bahtiyar02,
Ellerinize sağlık güzel çalışmalar olmuş. Zeytin yetişen heryerde fıstık çamı rahatlıkla yetişir yalnız aşısız olanlar aşılı olanlara göre daha geç verime başlıyor ve aşılılarda verim daha fazla oluyor. Arazinizin yapısı çok aşırı kar yağmıyorsa fıstık çamı yetiştirmek için çok uygun. Gelecek için kazançlı yatırımdır bilginize. Muğladan selamlarımla. |
oh ne güzel tatil
|
Alıntı:
Saygılar. |
Aşıl fıstık çamı üretimi bildiğim kadarıyla Muğla orman işletme müdürlüğüne bağlı karabörtlen fidanlğında var başka yerlerde varmı bilmiyorum.
|
Alıntı:
Saygılar |
çok güzel bir bahçeniz var ,arada bir izliyorum.fırsat bulursam ziyaret etmek istiyorum
|
Alıntı:
|
evet duydum hastanede olduğunuzu ,çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum.eşim de t.p a.o 'da çalışıyor ,kaza geçirdiğiniz gün haberimiz oldu ,çok üzüldük.
|
Alıntı:
saygılar |
habib yılmaz ,bakım onarım servisinde
|
Alıntı:
Saygılar |
Gözüme takılan güzellikler
5 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar Kayınbabamın bahçesine köyüne özellikle bahçe ortamını çok sevdiğimden her hafta ziyaretlerine gideriz. Kayın biraderim Mehmet KOÇ Kendisi ve tüm ailesi çiftçilikle uğraşmaktalar. 3 yıl önce diktikleri yaklaşık 2 bin kök Hicaz narı ve Tütün yetiştirmekte ancak Nar masraflı ve bakımlı olduğu gibi Meyveside fazla rağbet bulmuyor çok ucuza gidiyor.Geçen yıl kilosu 500krş'a satıldı. Geri kalan ise çöpe gitti.Herhangi bir fabrika olmadığı için bazı tüccarlar en güzelini seçip kilosunu 350 krş'a aldı.:( Üzülerek belirteyimki köyde bir çok kişi kayınbabamlar dahil narları söküp yerine tütün ekmeye başladı. Tütün bazı yerlerde kilosu 70,00 Tl ye kadarda gidiyor. Onlarda kendilerince çok haklı. Köyde ve Adıyaman'da incir çeşidi bol olmasına rağmen yinde dalında telef olmakta. Siyah incir ve değişik türde incirler halen meyve vermeye devam ediyor. Özellikle siyah incir sonbaharın sonuna kadarda meyve verdiği oluyor.
|
devam
5 Eklenti(ler)
İncir türlerinin bodur türü ve erkencisi olan kabak veya bardak inciri adlandırılır bahçelerin kenarlarına,sarp ve ekilmeye elverişli olmayan arazilere dikimlekte ve deşti olarak yetiştirilmekte yumuşak kabuklu, Tatlı,erkenci ve verimli bir tür. Siyah incir, Bardak veya kabak incirinin iri ve küçük meyvelisi, iri,kalın kabuklu güz incir halen meyve veren bazı türler. Adıyaman'da ve çevre illerimizde 6-7 tür incir türü yetiştirilmektedir.
|
son olarak
5 Eklenti(ler)
Bir Tabakta dört tür incir;)
Ben ve sevgili eşim, Kayınbiraderim bahçenin sahibi sevgili Mehmet KOÇ Hicaz narları, İncir türleri Saygılarımızla |
Alıntı:
|
Sevgili Muda;
Burada nar ekşisi pek yapan yok. Kayınbabamın bahçesindeki çatlamış narlardan bizzat kendim nar ekşisi yapmaya çalıştım. Yaklaşık 100kğ çatlamış narı tek tek tanelerini ayıkladık. Yarın Ablamın köyüne gidip orda şırasını çıkarıp odun ateşinde yapmaya çalışacağız. İnanın çok yorucu bir işçiliği var. Nar ekşisi için iyi bir ateşe ve oduna ihtiyaç var;) Evde ocakta kesinlikle yapmayın derim. Maliyeti arttığı gibi lezettlide olmaz. Burda tamamen doğal yöntemler kullanılıyor herhangi bir katkı maddesi kullanılmıyor. Nar ekşisi tüketimide en az ticari boyutu kadar çok az. Narların yarısı çatladı ticari değeri kalmadı. Ancak nar ekşisi olarak değerlendirilecek oda dediğim gibi işçiliği ve maliyeti çok. Yarın resimleri paylaşmaya çalışırım. Saygılar |
Bahtiyar bey selamlar, ben forumun yeni üyelerindenim. Gaziantep liyim, ismim İbrahim forum a çok sevdiğim kızımın adıyla kaydoldum(Beyza), sizin gibi doğa aşığı insanların uğraşlarını görüp mutlu olmaktayım aynı zamanda bana da şevk ve güç vermekte. Çalışmalarınızı takdirle takip etmekteyim. Saygılar
|
Merhaba sevgili beyzaçiçek27;
Aramıza hoşgeldiniz.Sizi uyarıyım bu siteye girmek kolay çıkmak çok zor.;) Kesinlikle bağımlılık yapar istesenizde kurtulamıyorsunuz bir süre sonra bizimgibi deliler kervanına katılırsınız.:D Tekrar aramıza hoş geldiniz.Kızınız beyza'yı yerimize öpün. Saygılar |
Kolay gelsin sayın bahtiyar02..
Çalışmalarınız, gayretleriniz, fotoğraflarınız çok güzel.. İnşallah 3-5 sene sonra cennetten bir köşe gibi olur bahçeniz.. |
Sayın bahtiyar02 gerçekten öyleymiş ben iki senedir merak ettiğim konulara bakıyordum bu siteye... sonunda üye oldum ama bide baktımki hergün defalarca foruma bakmaktan kendimi alamıyorum :D:D
|
Sn bahtiyar02 çalışmalarınızı ilgiyle ve imrenerek izledim.Bravo size ve ailenize.Yaz başında deşti domates yazılarınızı takip etmiştim ama arazi çalışmalarını yeni gördüm .sizden deşti domates ve varsa iri çekirdek karpuz tohumu istiyebilirmiyim?
|
Sevgili bahtiyar02
uzun zamandır bahcenize de siteye de sık giremiyordum sizi de bahcenizi de özlemişim. Dostum görüşmek üzere. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025