agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   bahtiyar02 / Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/15582.htm)

bahtiyar02 21-12-2012 22:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1072874)
Sayın Bahtiyar02, mayıslı ve kanlı portakal için babamı seferber ettim.
Tedarik edebilmek için başka köye gidecek.

Sevgili vehibe Hanım;
Çok sevindim.Aynı zamanda sizlere zahmet verdiğim için üzüldüm. Tüm ailenize ve Sevgili babanıza sevgiler saygılar.

vehibe 22-12-2012 09:48

Lütfen öyle düşünmeyin. Biz burada birbirimize yardım etmek ve bir şeyler öğrenip paylaşmak için
Buradayız.

seyirr 22-12-2012 12:02

sevgili dosum / abeyim zeki abi
herşeyden öte bizim uğraşımız gönül işi gönül işi dostlarla yapılır. sizin gibi dostlarımızla bilgilerimizi tecrubelerimizi paylaşmak, ilkokul yaşındaki cocukların bilyelerini paylaşması kadar güzel bir duygu . Nice günlere sağlık ,barış ve mutlu bir şekilde geçirmek dileği ile.......................
turgut barın

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1072467)
Sevgili dostlar 2006 yılından bu yanı bahçemde bulunan ağaçlar,sebzeler ve meyme fidanları konusunda gerek satın aldığım gerekse hediye gönderenleri bu konu başlığı altında teşekkür etmek istiyorum.Başta sevgili Malina'ya sizi görmesemde içimde sürekli saygı duyduğum birisi olduğunuzu bilmenizi isterim. Sizin sayenizde bir çok dostum kardeşim en önemlisi bir ailem oldu.
-Bahçeme 20 adet Ayvalık, 5 adet gemlik Zeytin fidanı hediye eden Sevgili Nuhi bey Urla /İZMİR
İletişim; Zeytin Fidanı-İZMİR Ürün, mahsül pazarı Urla İlan
-Sevgili Yusuf USTAOĞLU Gojiy bery,Güz zeytini, Rus kivisi, kocayemiş,Mut meyvesi,Mayer limon,Lime fidanı ve kumkat satın aldım. İletişim;Yusuf USTAOĞLU
-Sevgili Turgut BARIN Dostum (seyirr site üyelerimizden) Natal Eriği, Pitaya, Kumkat iri tür fidan hediye olarak gönderdi.
-Sevgili Romantik(sitemiz üyelerinden) pavpav,Koca yemiş,Karaka Black Böğürtlen ve Ahududu ( Yediveren) fidanı satın aldım.
-Ceycey (site üyelerimizden) Rize mandalinası,portakalı,limonu, Ağaç kavunu,Çin Turuncu, Kumkat ve mayer limon satın aldım.
-Sevgili Sonul bey Dostum(site üyelerimizden) Çekirdeksiz nar,Siyah incir, Palmiye fidanları ve tohumlar ve bir çok tohum hediye gönderdi.
-Sevgili KAPTANzst (site üyelerimizden) Karayemiş,Kivi ve aklıma gelmeyen birçok fidan hediye gönderdi.
-Sevgili egetropical (site üyelerimizden) Bodur zeytin fidanı 4 adet satın aldım. İletişim;www.egetropical.com
-Ali rıza bey Mersin Silifkeden Aşılı ve aşısız Keçiboynuzu fidanları,Mayer limon,Kumkat
-Sevgili Tubay(site üyelerimizden) Adet kızılcık fidanı hediye gönderdi.
Diğerleri; Sevgili Denizakvaryumu,Sevgili Meyvelitepe,Sevgili Satı Uğurtan, Sevgili Bari,Sevgili cemo,Sevgili kuyucu ,Sevgili jineop, Sevgili athena -asena,Sevgili amatör hobici,Sevgili ciceksever70, Sevgili mrduran,Sevgili vehibe ve Sevgili Ahmetbey07 aklıma gelenler Hatırlayamadığım dostlardan özür diliyorum.
-Son olarak sevgili İsmail bey Mersin Erdemli'den her türlü fidanı uygun fiyata aldığım İletişim;Fidan retim Merkezi/ Erdemli-fidanclk ====>> TURUNGLLER WEB STES* Ana Sayfa <<==== teşekkürlerimi bir borç bilirim.
İyiki agaclar.net ailesi var iyiki ben bu ailenin parçasıyım. Tüm agaclar.net ailesini seviyor,sayıyorum.
sevgiler saygılar

bahtiyar02 24-12-2012 01:53

Sevgili dostum,kardeşim seyirr(Turgut BARIN)
Tüm iyi dilek ve temennilerin için çok teşekkür ederim.İnan seni tanımak benim için bir onur.
Sevgiler saygılar

bahtiyar02 29-12-2012 21:30

2012 Kışı Bahçem

5 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili dostlar;
İşimden ve havanın durumuna göre fırsat bulduğumda bahçeye gitmeye devam ediyorum. Bu yıl Manisa- Alaşehir'de Emekli bir ustam termal sıcak su arama sondaj firmasında çalışıyor. Kendisinden Alaşehir ilçesinde bulunan üzüm bağlarından çelik göndermesini rica etmiştim. Sağ olsun erinmeden geçen hafta 5 tür Üzüm çeliği gönderdi. Cuma günü Sevgili eşimle bahçeye diktik.

bahtiyar02 29-12-2012 21:38

4 Eklenti(ler)
Çelikleri uzun iki çukur kazıp içlerine yanmış küçükbaş hayvan gübresi koydum. Çelikleri sıralı bir şekilde diktim. Üstüne toprak ve tekrar gübre koyup iyice ayağımla basıp suladım. Hava parçalı bulutluydu ama sanırım çukurları kazarken yorulduğumu unutmuşum;) Bağ çeliklerinin yanına Yöremize ait siyah incir çeliklerinden 4 adet diktim. Onlar kalıcı ama bağ çelikleri ilk baharda bağımızın aşı tutmamış Amerikan asmalarına aşılanacak.

bahtiyar02 29-12-2012 21:44

5 Eklenti(ler)
Gelmişken Keçiboynuzlarının resimlerinide çektim.İlk fidan aşısız olan.İkinci resimdeki ise aşılı tür. Bahçede iki aşılı iki adet te aşısız keçi boynuzu var. Sevgili Romantikten aldığım Kocayemiş Maşallah ikinci senesinde yoğun çiçekli;) Yaklaşık dört senelik ikinci Kocayemişte herhangi bir çiçeklenme görmedik.:( Son olarak Güz zeytini iyi durumda ama henüz oda çiçek açmadı.Umarım bu yaz çiçek açar.
Saygılar

vehibe 30-12-2012 08:35

Bahtiyar bey, diktiğiniz üzüm çeliklerini ne zaman oradan alacaksınız?
Bizim asmalar daha yapraklarını tam dökmedi, sanırım sizin orada kış daha erken geliyor.
Bizim burada Genelde ocağın ilk haftasından sonra budama yapılır.

bahtiyar02 30-12-2012 17:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 1077748)
Bahtiyar bey, diktiğiniz üzüm çeliklerini ne zaman oradan alacaksınız?
Bizim asmalar daha yapraklarını tam dökmedi, sanırım sizin orada kış daha erken geliyor.
Bizim burada Genelde ocağın ilk haftasından sonra budama yapılır.

Sevgili vehibe hanım ;
Adıyaman merkezde kış Kasım ayının ikinci haftasında başlar. En sert kışı ise Ocak ayının ikinci haftası ve Şubat ayının ikinci haftasına kadar sürer. Atatürk barajı göl suları Adıyaman merkeze çok yakın olduğundan iklim sert geçmiyor.Adıyaman merkezde bazı asmalarda halen Yapraklarını dökmelerine rağmen tek tük üzüm ve koruk var. Benim diktiğim çeliklerin çoğunluğu Mart ayının sonlarına doğru Amerikan asmalarını aşılamak için kullanılacak. Bir kısmıda köklendirilip deneme mahiyetinde bahçede dikilecek.Amaç hangi uygulamanın daha verimli ve iyi oldu tespit edilecek.
Saygılar

bahtiyar02 04-01-2013 10:23

Bahçede yalancı bahar

5 Eklenti(ler)
Merhaba sevgili dostlar;
03.01.2013 Perşembe günü tarlaya bir kaç kök fidan dikmek için gitmiştik. Çukurları makineyle kazdık. Bahçede bulunan tek elma ağacı çiçek açmıştı. ;) Sanırım on gündür güneşli geçen havalardan etkilenmiş. Sizlerle paylaşmak istedim.
Saygılar

seyfi0505 04-01-2013 20:32

emeginiz gözlerinizden belli Allah işinizi ras getirsin

bahtiyar02 05-01-2013 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seyfi0505 (Mesaj 1080451)
emeginiz gözlerinizden belli Allah işinizi ras getirsin

Çok teşekkür ederim.Dilerim Tüm dostlarla birlikte.
Saygılar

zeyve 07-01-2013 11:08

Zeki abi; burgu makinasından memnunmusun?Bende bi tane almayı düşünüyorum.baharda 50-60 tane fidan dikecem ama ilerde yine lazım olacağını tahmin ediyorum.onun için bilgi verirsen sevinirim.

bahtiyar02 08-01-2013 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeyve (Mesaj 1081762)
Zeki abi; burgu makinasından memnunmusun?Bende bi tane almayı düşünüyorum.baharda 50-60 tane fidan dikecem ama ilerde yine lazım olacağını tahmin ediyorum.onun için bilgi verirsen sevinirim.

Merhaba;
Evet Makinadan çok memnunum. Çukurları kazması işlerimi çok kolaylaştırdı.Ancak sert ve taşlık yerlerde iş görmez. Çukurların derinliği 1 metre.Burgunun yarı çapı 30cm.
Saygılar.

zeyve 09-01-2013 14:08

yer taşlık değil ancak biraz killi onun için toprak yapısı sert.ama dediğim gibi kaya taş falan yok.motor kuvvetliyse eğer işimi görür sanırım.marka ve model sözylerseniz sevinirim.
teşekkür ederim.

bahtiyar02 09-03-2013 00:28

02.02.2013 Bahçem

5 Eklenti(ler)
Merhaba dostlar,
İlkbaharın gelişiyle bahçede hareketlilik yine başladı. Orman fidanlığından aldığım çam türleriyle, Ş.Urfa Bozova ilcesine 25- 30km uzaklıkta bulunan arkadaşımın köyüne gidip 10 adet Antep Fıstığı fidanı alıp getirip bahçeye dikmeye. İlk bahardan dolayı yollar bozuk ve çamurlu arabamız bahçeye 500 metre uzaklıkta park edip malzemeleride elle veya el arabasıyla taşımak zorundayız. Dikim esnasında en büyük yardımcımız yine çukur açma motoru. Onun sayesinde 30 kök çam ve 10 kök fıstık fidanı diktik. Yarın dikeceğimiz incir ve Hicaz narları ve Pikan cevizi fidanlarının çukurlarınıda önceden kazdık.;)

bahtiyar02 09-03-2013 00:52

5 Eklenti(ler)
Gördüğünüz köstebek çukurları değil bağın gözleri açılıyor. (Göz açmak bağ fidanının çevresi çukur şeklinde açılıp budanması ve aşılanması gereken fidanlara yapılan uygulama) Ben Sevgili eşim,Sevgili Gönül ablam,eniştem ve tutuğumuz yardımcı elamanımız Hasan abi. Eniştem bağı buduyor Hasan abi bağların çukurlarını(gözlerini) açıyor. Ablam ve eşim budanan bağ çeliklerini toplayıp Bahçenin sınırına toprak kaymasını önlemek için istifliyor. Sevgili Eşim yemek saatinde ahçılık görevinide yapıyor;) Bende tek başıma Çukur kazma motoruyla çukurları kazıp sonrada yeni getirdiğimiz fidanları dikiyorum. Bahçenin bir kısmında kayalık yer vardı orayı değerlendirmek için çukurları manivela yardımıyla çukurları kazıp zar zor dört adet çam ağacı dikebildim. Yorgunluğu ancak çay molasında unutuyorsunuz;) İşin bahçe boyutu var ama birde Balkon serada Ekilecek onlarca tohum çeşitleri beni bekliyor;)
Saygılar

YeniGine 09-03-2013 02:20

Sayın Bahtiyar; kolay gelsin, emekleriniz boşa gitmesin, rastgelee...

dr.arif 09-03-2013 11:04

bahtiyar abim baharı karşılamış bile... kolay gelsin

h_dogan 09-03-2013 11:11

Bahtiyar abi eline sağlık. Bir şey soracağım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de neden ağaç dikimi az. 2006 sonu 2007 mayıs arası askerliğimi Batman'da yapmıştım. Adana'da her yer yeşil olduğu için oraya gidince ruhum sıkılmıştı oradakilere söyledim neden ağaç dikmiyorsunuz diye. ;)

Safranlı 09-03-2013 13:00

Bahtiyar abim bu cennet vatan adına yaptıkların için seni seviyoruz...
Eliniz dert görmesin
ailecek ne kadar güzel şeyler yapıyorsunuz

fikreteren 09-03-2013 15:49

Bahtiyar bey daha çok yapacak işler var..

bahtiyar02 09-03-2013 22:27

Sevgili YeniGine, Sevgili dr.arif, Sevgili h_dogan, Sevgili Safranlı ve Sevgili fikreteren tüm iyi dilek ve temennileriniz için Çok teşekkür eder saygılar sunarım.

bahtiyar02 09-03-2013 22:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1116430)
Bahtiyar abi eline sağlık. Bir şey soracağım Güneydoğu Anadolu Bölgesi'de neden ağaç dikimi az. 2006 sonu 2007 mayıs arası askerliğimi Batman'da yapmıştım. Adana'da her yer yeşil olduğu için oraya gidince ruhum sıkılmıştı oradakilere söyledim neden ağaç dikmiyorsunuz diye. ;)

Sevgili h_dogan;
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı.:( Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.
Saygılar

hepgül 09-03-2013 23:28

Sayın Bahtiyar02 ellerinizi, kollarınız dert görmesin. Mahsülünüz bol ve bereketli olsun. Sağlıklı ve huzurlu günlerde saygıdeğer Eşiniz ve tüm aile fertleriyle yemeyi nasip etsin Rabbim. Başarılar diliyorum tüm ailenize saygılarımı iletin lütfen. Allah ağzınızın tadını bozmasın...

seyfi0505 09-03-2013 23:48

Sayın Bahtiyar02 sıkı bir çalışma emek sizi bekliyor bahçeniz çok güzel olacak İnşallah.Saygılar

bahtiyar02 10-03-2013 18:35

Sevgili hepgül ve Sevgili seyfi0505 Tüm iyi dilek ve temennileriniz için Çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Orhan Özbilgiç 10-03-2013 20:52

Sevgili bahtiyar02;
Senin, şu emeklerinin sonucu ortaya çıkacağından emin olduğum cennet bahçesini, bir televizyon programı olarak görmeyi çok isterim.

Ailecek çok çalıştınız. Çok yoruldunuz. Ama sanırım tünelin ucunda ışık görünmüştür artık. Bu yaz çok daha çeşitli ve çok sayıda ürünü göreceğinizi ümidediyor ve arzuluyorum.

Kolay gelsin dostum. Az daha gayret et. Gönlüm seninle...

vehibe 10-03-2013 21:16

Sayın bahtiyar bey, kolay gelsin. Bahar geldi iş yoğunluğu arttı. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.

h_dogan 10-03-2013 21:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 (Mesaj 1116877)
Sevgili h_dogan;
Güney Doğu Anadolu bölgesinde Adıyaman ilinde yaşıyan birisi olarak sizin tesbitinizi bende bire bir yaşıyorum. Canlı şahit benim bahçemin çevresinde eskiden ormandan kalma bir kaç alıç ağacından başka bir ağaç kalmamış. iki yıl önce bahçeye su kuyusu için sondaj yaparken yaşlı bir amca ile bir kaç yakın köyden tanıdık kişiler yanımıza geldi. Yaşlı adam bana " Bahtiyar bey sizin araziniz 13 dönüm ve hobi amaçlı uğraşıyor su kuyusunu kazdırıyorsunuz. Bizim 70 dönüm arazimiz var ve ekmek kapımız ama biz kuyu kazmadık bizde karar verdik su kuyusu kazdıracağız dedi. Ne oldu sonuç derseniz ****** söylenen tamamen lafta kaldı.:( Bildiğim kadarıyla yakın çevreme sorduğumda gençlerin köyde yaşamayı istemeyip büyük şehirlere çalışmaya veya okumayı tercih ettiklerinden ne hayvancılık nede tarım Yapılmakta. Kalan Anne Babaları tarafındanda araziler ya kendi ihtiyaçlarını karşılacak kadar sebze dikilmekte veya tahıl ekilmekte. Bölgemizde özellikle Adıyaman halkı Tütün tarımıyla uğraşırdı.Tütün kalkınca alternatif tarıma yönelmek maliyet gerektirdiğinden ancak ekonomisi iyi kişiler tarafından yapılmakta. Örnek Kayınbabam tarlalarına 2000 kök Hicaz narı dikti ürün satışına gelince çok cüzi fiyatlarda toptancılar alıp (350krş kğ fiyatı) piyasada 1,50tl yani eski parayla bir buçuk milyona satıyor. Tücar kabala almadığı gibi tek tek irilerini seçip alıyor. Kalan ürün ise elde kalıdıyor. İşlem veya değerlendirilecek başka bir yer olmadığı için ya kendilerine nar ekşisi yapılıyor veya çürüyor. Bir çok kişi nar ağaçlarını çekip başka alternatif olan İzmir Tütünü dikiyor. Yorumu size bırakıyorum.
Saygılar

Bu tesbitinize tamamen katılıyorum. Malesef üreticinin adam akıllı üretim yapması malını satabilmesine bağlı ama tüccarlar kesinlikle çok acımasız. Sadece kendini düşünüyor. Olan üreticiye ve tüketiciye oluyor. Bizim Adana'da bile portakalın kilosu dalında 35 kr iken tezgahta 1 tl'den satılıyorsa varın siz düşünün. Şu anda çiftçiler ne ekeceğini şaşırmış durumda. Çiftçinin elinde mal oldumu fiyatlar düşüyor, mal tüccarın eline geçtimi çiftçide mal kalmadı mı fiyatlar artıyor. Büyük marketler ve tüccarlar parayı götürüyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025