![]() |
5 Eklenti(ler)
İlk baharın gelişiyle çalışmalarımızda yoğunlaştı. Bağın budanmasıyla başladık .Her yıl büyük problemdi neden mi? Budayan kişiler farklı budama şekilleri uyguluyor ****** kendilerine göre doğru olduğunu yapıyorlar. Sağolsunlar hepsi yinede yardımlarını esirgemiyorlar. Bu yıl Sevgili Dostum Mahmut ÇELİK iki yıl önce verdiği sözü yerine getirerek bağı budadı ve bu arada eğitim vermeyide esirgemedi. Ellerine yüreğine sağlık.
... Budamadan sonra yine Kardeşlerim yardımlarını esirgemedi. Abdurrahman Abi sağolsun iki gün bağın köklerini (Halk dilinde gözlerini) açmak için yardım etti. İlk kez bu uygulamayla bağın kök kısımlarında bulunan Amerikan asmalarının yeni çıkan dallarını kazma ve makas yardımıyla kökünden çıkardık.. Bunları çıkarmazsak bağın gelişimini etkiler zarar verir. Gözler açıldığından çukurlara daha fazla yağmur su dolar bağın sürülmesi sonucunda çukurlar kapanır. Budanan bağın bağlama işi gelecek haftaya kaldı. .. Ektiğimiz Tohumlardan Maydanoz,Tere ve Kıbrıs sarmısakları çimlendi. İlk kez geçen yılda bahçede doğal yetişen (Körme,Sirim) yaban sarmısaklarından toplayıp oluşturduğumuz karıklara diktik. geçen yıl ektiğimiz 5 adetin durumu çok iyi. Gelişmelerden haberdar etmek dileğiyle saygılar... |
Bol bereketli bir sezon dilerim. Ellerinize emeklerinize sağlık, en çok ta size yardımcı olan ellerinden öperim annenizin emeklerine sağlık, koly gelsin.
|
Alıntı:
|
Sayın Bahtiyar
Selamlar , Kolay gelsin Her şey çok güzel
|
Alıntı:
|
Sayın Bahtiyar
1 Eklenti(ler)
Çalışmalarınızda başarılar dilerim ıyi günler . Mesajınızı tekrar tekrar okudum Bin kere haklısınız Fakattt
|
Alıntı:
|
Buğday hasadı
2 Eklenti(ler)
Buğday hasadı Her ne kadarda biçerdöverle yapılsada ayıklama yine Doğal yöntemlerle Canım Annem ve SevgiliEşimin yardımlarıyla ayıklanmaya başladı. Rüzgar ile daha az emek harcanarak kabası ayırılıyor. Geri kalan Kalburlarla tekrar ayıklanacak. Önce Tohumluk sonrada unluk ayrılacak.Saygılarımızla
|
Hünnap Pekmezi Yaptım.
5 Eklenti(ler)
Merhaba Dostlar;
Üç yıldır Hünnap pekmezi yapıyorum. Her yıl bir öncekinden daha lezzetli geliyor bana. Belkide yıllar bir tecrube kattığı için olabilir. Kendi bahçemde 2 adet Aşılı iri tür Hünnap ağacı var. Bu yıl meyvalar düşündüğümden daha iyi çıktı ancak meyvalar tam olgunlaşmadan rüzgar yarısını döktürdü. Bursa'da Hünnap yetiştirip satan bir firmadan 30kğ satın alıp kendi Hünnap meyvalarını ekleyip pekmez yaptım. İşlem sonuçlanana kadar yaklaşık 24 saat zaman gerekli. Bizim yaptığımız uygulama Normal üzüm pekmezinin yapılışına yakın. Burda kullandığımız Pekmez toprağını aynısını Hünnap pekmezinde kullandık. Sonuç 33kğ Hünnap meyvesinden 7kğ pekmez aldık. İşin ilgiç yanı ise araştırdığım kadarıyla iki kişiden birisi benim. Hünnap üretiçilerine sorduğumda pekmezinden kimsenin haberi yok ne yazık ki. Yıllar önce Sevgili Meyvelitepe Dostum sayesinde kendim pekmez yapmayı denedim. Kendimiz severek tüketiyoruz. Darısı diğer meyva türlerinde. Saygılarımla, |
İlk kez duydum hünnap pekmezini. Değerli bir paylaşım. Teşekkür ederim bizlerle paylaştığınız için. Size de afiyet olsun. Paylaştığınız için çok sağ olun.
|
Sayın bahtiyar02; hünnap pekmezinde , üzüm pekmezinde olduğu gibi toprak kullanımı yapıyor musunuz ?
|
Evet kullandım.
|
Ellerinize sağlık, afiyetle tüketiniz.
Bizim bahçede de 3 ağaç var ama biz taze taze tüketiyoruz. Hünnap kurusu yapmayı da daha doğrusu kurutulmuşunu da yeni öğrendik. İnşallah pekmezine de sıra gelir. |
Alıntı:
|
İlk kaynatmadan sonra posadan şırayı nasıl ayırdınız?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025