agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Seleste'nin Bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/12776.htm)

seleste 30-05-2010 20:10

2 Eklenti(ler)
Nazlı Hanım teşekkür ederim.

Bahçe dışındaki kayısı yıkılmak üzere. :)
Eklenti 148180

Kayısı ve şeftalinin budanması gerekiyormuş,yeni öğrendim. Malatyalı bir komşu taşındı, önümüzdeki kış kayısıyı malatya kayısı aşılamayı teklif etti. Ben Malatya kayısıları hakkında, ilçeler arasında bile lezzet farkı olduğunu duymuştum. Toprak ve iklim farklılaştığı içinmiş. Belki de şehir efsanesidir bu ilçeler arasında bile lezzet farkı olması. Her ne hal ise, kışın bu kayısı aşılanacak, ama öncelikle ermek üzere olan bu kayısı eş dostla tanıdık ve tanımadıklarla birlikte yenecek. Zaten bu yüzden bahçenin dışına diktim.

Bir tane de şekerpare cinsi kayısı var, bu yıl dikildi. Böylece dışarda 2 zeytin, 2 kayısı, 2 kiraz bir hünnap bir şeftali bir de böğürtlen oldu.

Bahçe küçük ya, bir gül, ona sarmış bir sarmaşık gül, ona sarmış bir şey daha var, bulabilecek misiniz ? :)
Eklenti 148181

Kendiliğinden çıkmış kıyamıyorum sökmeye.

serifetaylan 30-05-2010 21:05

senin ve adil ustanın ellerine sağlık canım kardeşim seninle gurur duyuyorum

seleste 30-05-2010 21:25

Ablacığım çok teşekkürler. En kısa zamanda bahçede birlikte olmak dileğiyle.

seleste 11-05-2012 19:57

5 Eklenti(ler)
Bahçemden 2012 manzaraları

Ön Balkonum
Eklenti 294139

Begonvilim

Eklenti 294140

Toplu halde çiçeklerim
Eklenti 294141
Hemen açıp solan kaktüsüm

Eklenti 294143

Eklenti 294144

seleste 11-05-2012 20:02

Arka ve ön bahçemden genel görünüşler

5 Eklenti(ler)
Eklenti 294146

Eklenti 294147

Eklenti 294148

Eklenti 294149

Eklenti 294150

seleste 11-05-2012 20:08

Ön bahçede bulunan S düzenlemsi fikri için sevgili Jineop a teşekkürler. Bu bölüm gayet nizami ! idi. Şimdi çok daha iyi görünüyr. Her sene bu bölüme yer açelyaları dikiyorum. Bu sene de yeni diktim, henüz boşlukları tam doldurmadı. Etrafındaki çim ise doğal gaz çalışmaları nedeniyle bozulduğu için yeniden çimlendirildi.

Arka bahçe ise hala nizami !. O sınırlara sebze dikiyorum. Bahçe çok küçük olduğu için en ergonomik biçimde değerlendirmem gerekiyor. Bu bölümde geçen yıldan beri yaptığım kompostu kullandım. Belki 1 tonu bulmuştur ; bahçeden kestiğim bir tutam çimi bile çöpe atmadım.

akçabardak 12-05-2012 08:21

Sevgili seleste bu gün bahçenize ziyarete geldim ellerinize sağlık çiçekleriniz çok güzel. Bende yeni katıldım aranıza benim sizler gibi büyük bahçem yok ama işte kendimce birşeyler yapmaya çalışıyorum. Arkadaşlarımın bahçelerini ziyaret ediyorum çok değişik bitkiler var içim gidiyor o güzellikleri görünce ve çok mutlu oluyorum. Tekrar emeklerinize sağlık güle güle büyütün bitkilerinizi. Saygılar

Halil Önen 12-05-2012 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 964281)
Ön bahçede bulunan S düzenlemsi fikri için sevgili Jineop a teşekkürler. Bu bölüm gayet nizami ! idi. Şimdi çok daha iyi görünüyr. Her sene bu bölüme yer açelyaları dikiyorum. Bu sene de yeni diktim, henüz boşlukları tam doldurmadı. Etrafındaki çim ise doğal gaz çalışmaları nedeniyle bozulduğu için yeniden çimlendirildi.

Arka bahçe ise hala nizami !. O sınırlara sebze dikiyorum. Bahçe çok küçük olduğu için en ergonomik biçimde değerlendirmem gerekiyor. Bu bölümde geçen yıldan beri yaptığım kompostu kullandım. Belki 1 tonu bulmuştur ; bahçeden kestiğim bir tutam çimi bile çöpe atmadım.

Apartman bahçelerinde otlar büyüdü ve kesilip biçilerek yol kenarlarına, duvar diplerine yığılıyor, sonra da çöpçüler gelip alıyor ve çöplüklere atılıyor.

Doğanın serveti heba ediliyor; gördükçe üzülüyorum... Halbuki bahçenin bir köşesine yığılsaydı, üzerine bir az toprak atılsaydı ne iyi olurdu derim hep gördüğümde...

Öğretmenim siz bir harikasınız ve bahçeniz de sizin kadar harika ...

Safranlı 12-05-2012 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen (Mesaj 964607)
Apartman bahçelerinde otlar büyüdü ve kesilip biçilerek yol kenarlarına, duvar diplerine yığılıyor, sonra da çöpçüler gelip alıyor ve çöplüklere atılıyor.

Doğanın serveti heba ediliyor; gördükçe üzülüyorum... Halbuki bahçenin bir köşesine yığılsaydı, üzerine bir az toprak atılsaydı ne iyi olurdu derim hep gördüğümde...

Öğretmenim siz bir harikasınız ve bahçeniz de sizin kadar harika ...

Hocamın yazdıklarının tümüne kabul buyurursa imzamı atarım....
aynı üzüntüleri yaşarken bu site sayesinde ümitlerimizde yeşeriyor...
daha çok yapılacak iş var....

jineop 12-05-2012 10:42

Sevgili seleste uzun zamandır görüşemedik. Geçen zamanda ne kadar hoş bir bahçe oluşturmuşsun. Çocuklara sevgin, ilgin dün gibi aklımda. Okul bahçesi uğraşların. Bugün bahçenin son halini gördüğüm zaman inan hiç şaşırmadım. Sevgi dolu, estetik ve bilinçli super bir yer olmuş. Gönülden kutluyor ve seni kucaklıyorum. Çok öptüm.

Not: Çok beğendim, nazar boncuklarını yıldızlar olarak astım bahçene.

seleste 27-05-2012 13:37

Değerli akçabardak, umarım en kısa zamanda siz de bir bahçeye kavuşursunuz.

Değerli Halil Bey, bahçede çalışırken en çok duyduğum 2 soru vardır:
- 1 torba gübre bu kadar ucuzken ne diye çimlerle gübre yapmaya uğraşıyorsun ?
- Meyve ağaçlarını niye bahçenin DIŞINA diktin ? ÇOCUKLAR YER bitirir.

İnsanların bahçelerinde birşeyler yetiştirmelerinin nedenleri çok çeşitli. Doğaya ve onun en güzel çiçekleri çocuklara bir faydam olmayacaksa ben ne yapacağım o bahçeyi ?

Bu yıl bizim çimi yamamak için gelen bahçıvan, kompostumu beğendi, belediye araçlarının belli bir düzende çim kestiklerini ve o araçları takip ettiğini söyledi. Bunları kompost yapıyormuş, hakkaten sonra evinin bahçesinde dev gibi bir yığın gördüm. Tahmin ettiğiniz üzere bunları satıyor. Olsun, ne diyeyim doğaya dönsün de.

Değerli Safranlı, teşekür ederim güzel sözlerinize. Ortak çabamızla kompost yapımı yaygınlaşacaktır, bu biraz
zaman alacak olsa da.

Değerli Jineop doktorum, ne diyeyim ben size ? :)) Az gelecek nasıl olsa, siz beni ve bu forumdaki birçok insanın ruhunu görüyorsunuz.Tekrar burada olmanız çok güzel : siz bu foruma, bu forum size layıktır Güzel bir okul bahçesi tanzim etmek üzere bir gün birlikte çalışacağız, öyle sanıyorum. :)) Sevgiler

seleste 27-05-2012 13:50

Acemi bahçıvanlara birkaç öğüt :
- Evinizin tadilat işleri - bahçe duvarı, mantolama, boya,çatı, hatta cam balkonlar - bitmeden bahçe düzenlemesine tam girişmeyin. O özene bezene diktiğiniz yüzüne baktığınız bitkiler eziliyor, kırılıyor, boyanıyor. Ustalar dışarı, bitkiler içeri !

- Çim yapacağınız toprak biraz çökecektir, özellikle çok dolaşılan alanlar. Dikkat edin çim seviyesi, bahçe etrafındaki kaldıırmların seviyesinin altında kalmasın. Çim yapılacağı zaman, iyi bir usta,iyi toprak, iyi tohum ve doğru zamanlamadan şaşmayın. Çim bahçenin en zahmetli işi, bir kere yapıldktan sonra değiştirip durmanız çok zor.

- Bir bahçede ağaç dikilecek yer, ağacın yetişkin durumdaki gölgesinin binaya değeceği en dış noktadır. Bu yüzden küçücük bir bahçeyi bir çok ağaçla doldurmayın.

- Bu yılki deneyimime dayanan önerim şudur : Eğer benimki gibi konut bahçesine sahipseniz, bahçenizde yapacağınız en güzel şey bahçeyi içeri taşımaktır. Bu yıl bahçeye en geniş açıyla bakan balkon kapısı ve penceresini kırdırarak wosvagen cam denen bütün ve kaydırmalı cam sistemine geçtim. Işık arttığı gibi, o duvara eşsiz ve kıymetinin takdiri bana ait devasa bir tablo asılmış gibi oldu. Bahçeniz evinizden başlıyor, camları ve duvarları kırdırın !

ciceksever70 27-05-2012 16:04

Uzun bir aradan sonra hosgeldiniz sevgili seleste. Bahce tavsiyelerinizde haklisiniz. Bazi bahcelere baktigimda kücücük bahceye dev gibi mavi ladin ya da cam türü agaclari dikmisler bir garip duruyor hic yakistiramiyorum. Bence normal büyüklükteki ev bahceleri icin en ideali cali türleri. Bahce hizli bir giris yapti. Sevgiler.

seleste 27-05-2012 16:11

Sevgili çiçeksever, teşekkür ederim. Bu bahçem küçük olduğu için ağaçlardan hevesimi alamıyordum. Evimin 10- 15 km uzağında, hobi bahçesi diyebileceğim bir yerden 300 metrekare içi meyve ağaçları ile dolu yeni bir bahçe satın
aldım. Yanındaki boş parseli de içine bir bağevi yapmak üzere satın aldım. Bu hafta işlemler bitecek. Size bol bol yeni bahçe fotoğrafları göstereceğim.

seleste 28-05-2012 22:05

5 Eklenti(ler)
Bu senenin güzelleri
Eklenti 301865

Eklenti 301866

Eklenti 301867

Eklenti 301868

Eklenti 301869

Bu bölüm ön bahçemde. Bu yıl mantolama çalışmalarında en çok berbat olan alan burasıydı. Çimi kaldırdım. Bu bölüme çilek diktim.

seleste 28-05-2012 22:13

5 Eklenti(ler)
Eklenti 301870

Eklenti 301871

Okuldan gelince bir avuç çilek toplayıp yemek çok güzel. Bahçe duvarları da geçen kış boyandı, üzerine demir tel korkuluk çekildi. Artık bahçeye kedi köpek girmiyor. Gönül rahatlığıyla bahçeden bir çilek koparıp yiyebiliyoruz. Buradan çıkan toprağı kökleriyle birlikte arka bahçeye götürdüm.

Eklenti 301875

Eklenti 301876

Kesilmiş çimleri biraz havalandırıyorum. Bunları kompost yapımında kullanacağım. Nasıl yaptığımı ilerki zamanlarda fotoğraflayarak anlatacağım.

seleste 28-05-2012 22:20

Hanımeli bileğim kalınlıktaydı. Bahçenin güney yönünde bulunmasına rağmen bu yıkli kış soğuklarına dayanamadı. Kırıldı. Kökünden yeniden süğmekte olan hanımelini sardırıyorum, anca bu kadar büyüyebildi.

Bu bölümde kışı geçiremeyen bir diğer bitkim, kışın bana değerli Halil Bey den hediye gelen bodur zeytin fidanımdı. Hava bozduğunda birkaç çul çaputa sardım fakat ne yazık ki kış soğukları bitmek tükenmek bilmedi. Hediye olduğu için iyice üzüldüm. Gene de bir hitimal di,yerek sökmedim ön bahçede yerinde duruyor.

seleste 28-05-2012 22:26

1 Eklenti(ler)
Eklenti 301894

Çeşmenin altına hem çamur olmaması için hem kırmızı ile kontrast yapması için dolomit taşı denen bu beyaz taşları doldurdum.

seleste 28-05-2012 22:32

3 Eklenti(ler)
Arka bahçe duvarına sardırdığım güller. Mutfak penceresinden bakınca bu gülleri görüyorum.

Eklenti 301900

Eklenti 301901

Eklenti 301902

Bu da salonumdan bir görüntü. Geçen kış bu duvarı yıktırdım, balknda onarım yapıldı. Bahçemiz evimizin içinden başlar. Bu şekilde duvarını kırdırıp pencereyi genişletmeyi düşünen üye arkadaşlarımıza öneririm: 1 dakika bile kaybetmesinler. Evin havası tamamen değişiyor.

seleste 29-05-2012 13:22

1 Eklenti(ler)
Eklenti 302053

En sevdiklerimden. filbahri

jineop 29-05-2012 13:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seleste (Mesaj 975399)
Eklenti 302053

En sevdiklerimden. filbahri

Filbahriye çok benzeyen clematis göremedim:o

seleste 02-06-2012 14:18

Filbahri gibi kokan clematis dersen, o da yok...

Var mı yoksa , jineop, clematis uzmanı sensin. Bahçende 1 tane clematise yer olsa, bu hangisi olurdu ?

jineop 02-06-2012 14:43

Seleste, inan bana çok zor soru. Uzun süre çiçekli kalan, büyük çiçekli rengi de mor olsun derim. The president olabilir. Ama emin olduğum konu bir tane ile kalamayacağındır. :p

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025