![]() |
Vildan Hanım, ağaç hatmi yaz sonunda açmıyor muydu? Sanki sonbaharın habercisi gibi kalmış aklımda. (Oyalarla beraber)
|
Limon, ben de öyle sanıyordum ama sitedekiler açmış bile. Benimkinin boyu 80 cm civarında, üzerinde tomurcuk yok.
|
Sevgili Vildan hanım, beyaz hatmiye vuruldum:)) çok değişik, aman tohum zamanını kaçırmayın, iki tanecik tohum da ben isterim:))) kötü alıştım:( Benim de saksıdaki hatmim açtı, saksıda pek sağlıklı olmuyor tabii, ama idare ediyor, ne yapsın:(( Sebzeler ne güzel olmuşlar, elinize, emeğinize sağlık, afiyetle yenilsin.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili limon , sevgili kiraz ,ağaç hatmi şimdilerde açmaya başlıyor. Benimkinin üzeri tomurcuk dolu. Yaz sonunda ise solmuş çiçekler dökülüp biraz pisletiyor altını :D
Dediğiniz gibi oya daha geç açıyor. Yanda amcaoğlunun bahçesinde var, henüz tomurcuk bile yok üzerinde. Alıntı:
|
O beyaz hatminin hiç kaçarı yok Nur hanım.Tohum alınacak, yeter ki ben gidene kadar, bahçe sahibi çiçekleri bitti diye söküp atmasın.
Alıntı:
|
Sevgili Vildan Hanım,
Beyaz hatminin çiçeği ,bizim cüce hatmilerin çiçeğinden, hala ne tomurcuk var ama yapraklar artmaya devam. Bakalım ne renkler çıkacak. Hatmilerin yaz sonun da açtığını duymak çok iyi oldu. Demek ki hala şansımız var.:) |
1 Eklenti(ler)
Bakın ne buldum. Yürüyüşlerde kır çiçeği fotoğrafı çekerken kendimi kaybediyorum ya, eşim hep kızar yılan böcek çıkacak, hiç dikkat etmiyorsun diye.
Enez'de yürüdüğümüz yoldan dönüşte yolda bu izler vardı: Yılan arkadaş karşıdan karşıya geçmiş:D |
Çarpıcı bir resim olmuş, eşiniz etrafı kontrol ederken , siz çekmeye devam edin ve gözlemlerinizi bizimle paylaşın lütfen.
|
Vildan Hanım, biz denize giderken geniiiş bir kumluk araziyi geçiyoruz. Sağ taraf dere, sazlık, sol taraf kum tepesi. Sabah erken saatlerde yüzlerce yılan izi oluyor, aynı çöl gibi, hep fotoğrafını çekmek isteyip her seferinde makinamı almayı unutmuşumdur. Yılanlar tepe ile dere arasında mekik dokuyorlar sanırım. Bir kaç kere yavru yılan gördüm, çok çok şirinlerdi ama büyüyüğünü görmeyi istemem. Yalnız bu sene çok sayıda olduklarını düşünüyorum. Geçen gün bizim sitede arabayla giderken karşıdan karşıya geçen orta boy bir yılana yol verdim. :)
|
İşte gerçek bir doğasever, alkış Sayın Limon'a.
|
2 Eklenti(ler)
İyi ki arabadaymışsınız Limon'cum. Ben bir kez de yine Enez'de anemon fotoğrafı çekerken tam arkamdaymış. Yine eşim, yavaşça bu tarafa gel deyince bir baktım tam arkamda. O bana baktı, ben ona, o benden korktu, ben ondan , sonra oradan uzaklaştık tabi...Sıcak havalarda otluklarda, ya da su kenarlarında dikkatli olmak lazım.
İşte anemonlar işte yılan:eek: |
2 Eklenti(ler)
Cuma akşamı iş çıkışı, Tekirdağda sel haberlerine rağmen sevgili görümcem ve eşi ile Enez'e gitmeye kararlıydık.Gümüşyaka'dan itibaren şimşekler, gökgürültüsü, ve ardından yağmurla birlikte yollardaydık. Tekirdağ yakınlarından Malkara çıkışına kadar hep şimşekler çaktı, yer yer silecekler yetişmedi. Keşan'dan çıkarken, hepsi kesildi. Cuartesi ve Pazar da yağmur yağmadı. Vazgeçmediğimize sevindik.
Trakyanın sarı gülleri kendini göstermeye başlamışlar. |
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki güzel sürpriz: mor salkım. Bu mevsim için oldukça fazla çiçekliydi.
|
1 Eklenti(ler)
Ağaç hatmi onbeş günde tamamen çiçeklenmiş. Üzerinde hala bir dolu tomurcuk var.
|
1 Eklenti(ler)
Solmuş hatmiler yerlerde.....
|
1 Eklenti(ler)
'Güllerin içinden canım'
Güllerin içinden, hatmiler... |
2 Eklenti(ler)
Bir önceki gelişimde solmuş güllerin tamamını temizleyip, sadece tomurcukları bırakmıştım. Güller bizi açarak karşıladı.
|
2 Eklenti(ler)
Kırmızı ve pembeler bir arada...
|
1 Eklenti(ler)
Kokulu lila gül tomurcukta..
|
2 Eklenti(ler)
Paşasakalı en canlı,en çiçekli döneminde..
|
2 Eklenti(ler)
Bodrum papatyası ve gazanyalar hala küskün sadece birer çiçek açmışlar.
|
1 Eklenti(ler)
Minik top sarmaşık gül zamanı geçmesine rağmen tek tük çiçek açmış.
|
2 Eklenti(ler)
Aslanağzı yan dallardan cılız çiçekler açıyor. Ana dallar yohum yapmiş. Çoğunu toprağa serptim. Yeniden filizlenmesini dileyerek.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemize Lillium soğanları,aslanağzı tohumları, görümcemin çimlemdırdiği yer güllerini ektik. Enez'in tertemiz denizinde yüzdük.Üstüne güllere karşı neskafelerimizi içtik. Ama bundan sonraki gelişimiz biraz zaman alacak.
Fincanın üzerinden Datça bana göz kırpıyor... |
Bir gezgin, bir kaşif peşine takılıp, dere tepe bağ bahçe yürüdüm yürüdüm yürüdüm... Her gördüğüm karede eyleşen gözlerim, şen olan gönlümle selamladım.
Özgürce yürümenin, gezmenin ve görebilmenin bir ayrıcalık olduğunu bilen forumdaşınızdan sevgiler. |
Sevgili Habibe,
Dere,tepe, dağ, taş yürümeyi severdim de, bunu trekking düzenine aldığımız ik göz ağrım, Yuvacık yakınlarından arkadaşım, sevgiler benden de. Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
11 Temmuz Enez ziyaretimde, sebze bahçemde domates fideleri yemyesil, fire yok. Ama çok fazla domates de yok. Hala çiçekli.
S atıcılara sordum, yerli domates tarlada bile olmamış daha yeni yeni sararıyormuş. Çanakkaleden gelen domatesleri satıyorlarmış.. |
1 Eklenti(ler)
Geçen yıldan birkaç kök taze soğanı bırakmıştım tohum yapsın diye. Bunun çiçekleri tohuma dönmüş.
|
1 Eklenti(ler)
Bunun tepesinde minik soğancıklar oluşmuş. Bilen var mı, acaba arpacık soğan böyle mi oluşuyor ?
|
1 Eklenti(ler)
Bır ay kadar önce alıp ektiğim rozetler yaşıyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025