![]() |
Sn Vildan Hanım, bahçeniz çok güzel olmuş ellerinize, kollarınıza sağlık. Ben de kayısı-somon gülünüze bayıldım bir de çörek otuna, ne kadar güzeller her an yeni bir şeyler öğreniyoruz. Sağolun varolun.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili limon gazanyalar ve papatyalar kurumamış, ama üzerlerinde sadece onlarca solmuş papatya vardı. Onları ayıkladım.
Yukanın çiçeği solmuş.Altından sürekli uçları dikenli sürgünler veriyor.Bir ay aradan sonra bir sürü yavru vermiş.Hepsini attım ve ve yaprak uçlarındaki sivri uçları da makasla kestim. Alıntı:
|
Bana doğru atsaydınız :)
|
İstediğiniz yuka olsun sevgili limon. O kadar çok yavru yapıyor ki. Çiçeği çok güzel, dikenlerini affettiriyor. Ve canı istediği zaman açıyor .
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Güller o kadar çok açmış ki biz yokken. Hepsini temizledim. Susuz kaldıkları için yaprakları biraz kavrulmuş.
|
3 Eklenti(ler)
Demet halinde açan güllerim..
|
2 Eklenti(ler)
Sarı ve rengi biraz koyulaşan kayısı gülüm.
|
2 Eklenti(ler)
Koyu pembe sarmaşık gülün sürekli konukları serçeler cıvıl cıvıl...
|
2 Eklenti(ler)
Zakkum çiçeklerini ziyaret eden bir çok kelebekten biri.
|
2 Eklenti(ler)
Bir ay önce tomurcukta bıraktığım hatmiler pembe ve sarı açmış. Yaprakları ipek gibi incecik ve çok uçuk renkli.
|
Sevgili Vildan Hanım,
Seneye nigellerınız daha çok çıkacak ve kırmızı ,pembe,beyaz pembe gibi karışık renkli de olacak. Geçen sene benimkiler sadece mavi-beyaz renklerdeydi.Güllerinizi özellikle sarmaşık gülünüzün olduğu kısmı çok beğendim elinize sağlık. |
3 Eklenti(ler)
Ancak bir bahçede gördüğüm bu hatmi çiçeğine gönül verdim.
Mutlaka tohum alacağım:D |
Sevgili jineop desenize seneye sürprizler var. Çocukluğumda annemin karanfil cinsi bir çiçeği vardı her yıl tohumdan kendiliğinden çıkardı ve hiçbir kökünde renkler birbirini tutmazdı. Hatırlattınız sağolun.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Celal Bey'cim, Enez'i bu yüzden çok seviyorum. Serçeler bizmle beraber hiç ürkmeden bahçede, balkonda, ilerde ormanda arı kuşları. Göç mevsiminde flamingolar, ak balıkçıllar. Kelebeklerin biri geliyor, biri gidiyor. Bu gidişim uç uç böceği zamanıydı. Bir kaç güne kadar yusufçuklar renk renk uçuşacaklar.(hepsi fosforlu gibi, kırmızı, sarı, lacivert.)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yıllardır hiç büyümeyen süs narı bu yıl atakta. Hem oldukça gelişti, hem de çiçeklendi.
|
2 Eklenti(ler)
Nar çiçeği kırmızısı dediğimiz..
|
sevgili vildan sönmez,
Ne kadar güzel fotoğraflar çekmişsin ,hayran kaldım. Görmeye hasret kaldığımız o güzel hayvancıkları bizlere sunduğunuz için teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sevgili Hozat,
Enez sınır kasabası olduğu için yıllarca turizme kapalıydı. Bu yüzden doğallığını hala koruyor. Ben de bu yüzden çok seviyorum. Alıntı:
|
Sevgili çiçeksever70, ağaç hatmiyi söylüyorsunuz değilmi ?
Digeri, yani tek dal üzerinde çiçeklenen mevsimlik olanı tohumdan yetişiyor biliyorum. (101 v3 103 nolu mesajlar) Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ağaç Hatmiyi yaz sonunda budamıştım. Yemyeşil olmuş, üzeri tomurcuklarla dolu.Topraktan itibaren bütün gövde ve dallar yapraklanmış.
|
Sayın Vildan Sönmez,
Bahçenizde dolaşırken fotoğrafların ne kadar özenerek çekildiğini görüyorum. fotoğraflara baktığımda ilk düşüncem sizin bir fotoğrafçı olduğunuz. çiçekleri böcekleri o kadar güzel fotoğraflamışsınız ki.Rengarenk çiçekler. hamitye dediğiniz beyaz karanfil olan çiçek ise.. o çiçeğe aşık oldum diyebilirim. çok hoş gözüküyor. |
Teşekkürler genç arkadaşım. Doğayı ve fotoğraf çekmeyi sevince bazen güzel şeyler çıkıyor böyle. O beyaz karanfile benzeyen hatmi çiçeğine ben de tutuldum. Yerini tespit ettim. Vallahi bir iki tohumuna kalk gidelim yapacağım çaresiz.;)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Vildan hanım, forumda o kadar çok okunacak, öğrenilecek şey var ki, bahçenizi keşfetmekte gecikmişim. Harika, emeğinize sağlık. Tüm çiçekler muhteşem, ama ben kırmızı sarmaşık gülünüze, uzun boylu aslan ağızlarınıza bayıldım. Çok güzeller. Keyifli zamanlar geçirmeniz dleğimle, sevgiyle kalın
|
Alıntı:
|
Teşekkürler Nur hanım. Bahçem çok büyük değil ve L şeklinde. gördüğüm her çiçeği ekmek istediğimden de biraz karışık. Ama asıl sorun, sürekli kalamayışım. Örneğin 17- 18-19 Mayıs'ta gitmiştim.Sonraki gidişim 20 Haziran. Tabi bu bir aylık arada susuz kalıyorlar.
Enez'de iki üç gün kalınca da zaten çok fazla güneş alan terasımdaki çiçekler takır takır kuruyorlar. |
A bakın şimdi de yazlığınızın bahçesini görmek isteriz biz. En kısa zamanda bahçeniz için de bir başlık açmanızı dilerim.
Bir de yazlığa gidince tersınızla ilgilenen var mı ? Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025