agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Vildan Sönmez/Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10746.htm)

limon 24-06-2009 23:57

Vildan Hanım, Begonvili çok sevdiğinizi biliyorum.

Baharda Bauhausdan aldığım "Bodur Begonvil" i büyük bir saksıya dikip, tüm gün güneş alan yere yerleştirmiştim. Şu anda üzeri çiçekten görünmüyor, dalları da uzadı. Kışın içeriye veya korunaklı bir yere alacağım ama sanırım alınmasa da bodur tür dayanıklı oluyormuş.

Bauhausda kalmış mıdır bilmiyorum ama fırsat bulunca bir bakın, çok seveceğinizi sanıyorum.

Vildan Sönmez 25-06-2009 08:15

Sevgili limon
Bu yıl begovil almaya karar verdim. Hatta iznimde gittiğimde Datça'dan alacağım. Enez soğuklarına dayanacağını zannetmiyorum. Orada hiç görmedim. Terasta büyük bir saksıya ekmeyi düşünüyorum. O kadar sıcak ve güneşli ki, tam begovillik. Diğer çiçeklerim kavrulmaya başladı bile. Hiç birinin Nisan- Mayıs aylarındaki keyfi yok. Sardunyaları demirlere asmıştım, onların bile yaprakları sararıyor.

Sizin begovil için sevindim.İstanbul ikliminde begovil görmeye başladık. Kadıköy ve özellikle Adalar'da çok var. Sizin elinizde olduktan sonra da o çiçek çok da güzel yetişecek.

bennur 25-06-2009 10:42

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 451691)
A bakın şimdi de yazlığınızın bahçesini görmek isteriz biz. En kısa zamanda bahçeniz için de bir başlık açmanızı dilerim.

Bir de yazlığa gidince tersınızla ilgilenen var mı ?

Sevgili Vildan, yazlığım başlık açılacak kadar değil. Yazlığın bahçesi terasımdan küçük, ön tarafta ve yanda, hanımelim, acem borazanım, 6 gülüm vede biraz mevsimlik ekilecek alanım var. Arka tarafta gölge duvar dibi ortancalarımın, güneş alan kısım harika renkli hatmilerimin yeri. Denize sıfır olunca bitkiler tuz tarafından kavruluyor maalesef. Eşim 2 yıldır yurt dışında, eskiden ev, teras ve evcil dostlar ona emanet edilir, okul tatili ile yazlığa kaçılırdı:p Şimdi çok zoooor, bitkileri bıraksam Maçocan ve koilerim var;) Ancak hafta sonu bir iki gecelik kaçışlar:( Yazlık fotoğrafı yüklememişim bilgisayara, olanlar bunlar. Acem borazanı yan cepheyi kapladı, üst kat pencerelerimden çatıya çıktı.
Eklenti 89328
Eklenti 89329
Eklenti 89330

Vildan Sönmez 25-06-2009 10:45

İlk gidişinizde bol bol fotoğraf çekin, bu saydıklarınız az değil ki.
İpuçları da çok güzel...

Ülker 25-06-2009 10:59

Vildan Hanım,
Serçelerin şarkı söylediği, sarmaşık gül komseptine bayıldım.
Bir de, katmerli hatmi çiçeğinizden bol bol tohum alırsanız çok sevinirim, gelin gibi açmış, çok beğendim, mümkünse seneye taliplerinin sırasında olacağım.

Vildan Sönmez 25-06-2009 11:40

Teşekkürler Ülker Hanım.
O beyaz hatmi hiç görmediğim bir tür ve çok güzel. Komşu bahçelerden birinde, ama, iki tanecik alacağım artık.;)

Ülker 25-06-2009 12:31

Vildan Hanım, geçen yıl bordosunu görüp hayran olmuştum ama, beyazı çok daha zarif ve hoş duruyormuş.

Vildan Sönmez 26-06-2009 00:22

1 Eklenti(ler)
Küçükçekmece'de terastan sonra Enez'de bahçede yeni bir kumru bebek:
Bahçe girişindeki kapının iki tarafında iki ayrı tür asma var. Amcaoğlu ekerken birinin yaprağı, birinin üzümü güzel demişti. Şimdi pergolanın üstünde birbirine karıştılar.

Vildan Sönmez 26-06-2009 00:24

2 Eklenti(ler)
Geçen pazar çardağa bir kumru geliyor ve kayboluyor. Bu ne derken eşim haberi verdi .Asmanın sık dalları arasına bir kumru yuva yapmış.
Kuş beyinli diyenlarin aklına şaşayım. Çevrede o kadar çok karga var ki. Hayvancağız yuvasını en sık dalların arasına kurmuş. Alttan bakılınca yumurta zar zor görünüyor.

bennur 27-06-2009 21:25

Sevgili Vildan, çok tatlı, şimdi tam yuva yumurta derdinde oldukları zaman:) Benim çatıda da martı ailesi var, ama sanki dinazor ailesi yaşıyor gibi, çok gürültücüler, bastıkları yerden ses geliyor. 3 haftadır yastığımı kapıp alt katta uyuyorum:))) Senin minik benimkilerin yanında pek bir masum:) Asmaların yaprakları da, üzümleri de afiyetle yensin dilerim. Sevgiyle kal.

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:31

Nur Hanım'cım,
Benim minikler kumru yavruları ve yavruları uçmayı öğrenince gidiyorlar. Ama bitişik komşum terasında güvercin besliyor.Onlar benim terası ziyaret ediyorlar sık sık.Neyse ki çiçeklere bir zarar vermiyorlar.Sadece terası pisletiyorlar bir parça.

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:35

2 Eklenti(ler)
Geçen Pazar gittiğimde tüm solmuş gülleri temizlemiştim.(beş küçük yapraklı yaprağın üstünden keserek)

Bu hafta sonu açmış güllerden çok birçok tomurcuk geldiğini gördüm.

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:41

2 Eklenti(ler)
Bu gülü biz yokken rahat bırakmadıklarını sanıyorum:mad:
Bir defasında bir komşu geldi ve çelik aldığını söyledi. Bu yıl aynı komşu, balkonda olduğumuzu farketmedi dikildi duvar dibine, dikkatle bu güle baktı durdu.

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:44

2 Eklenti(ler)
Ağaç hatmi tomurcukları açmaya başlamış. Bir hafta içinde tamamı açacak gibi.

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:46

2 Eklenti(ler)
İki gülüm daha,

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:50

1 Eklenti(ler)
Bu hafta sonundan son gül fotoğrafı

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:53

2 Eklenti(ler)
Eskiden bahçemde çok güzel zinnialar vardı. Bu yıl iki kök ektim.

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:55

1 Eklenti(ler)
Asmanın üzerinde salkımlardan biri...

Vildan Sönmez 29-06-2009 00:58

1 Eklenti(ler)
Bu ağaççık bir nikah şekeri. Görümcem saksıya ekti ve güçlenince geçen yıl bizim bahçeye naklettik. Bu kışı atlattı şimdi bir metreye yakın.

Vildan Sönmez 29-06-2009 01:01

1 Eklenti(ler)
Eşim bu hafta Enez'de kalmıştı, haftasonu gittiğimde serçeleri tabaktan yemeğe alıştırmış.

Vildan Sönmez 29-06-2009 01:04

1 Eklenti(ler)
Yaşlı aslanağzının tohumlarından duvar dibinde iki kök yeşermiş. Geçen pazar yoktu bir haftada bu hale gelmiş.

Vildan Sönmez 29-06-2009 01:06

1 Eklenti(ler)
Ve Enez sahilinde yürüyüşten, günbatımı...

bennur 29-06-2009 09:37

Sevgili Vildan, güllerin çok güzeller, hele o komşunun göz diktiğine bayıldım. O koca salkım koruğa da maşaallah. Kuşların o kirletme huyları yok mu?.. beni de delirtiyorlar, İstanbul'da tatlı su bulmaları çok zor diye hep su koyuyorum, (gerçi balıkların hvuzunun icabına bakıyorlar yaa..), hadi biraz da yem koyayım diyorum, yiyor, içiyor, terasa teşekkür kart viziti bırakıp gidiyorlar. Parapetleri yeni boyadım, mahvettiler. Hem kızıyorum, hem acıyorum:))) Serçeler de çok şirinler, tabağın etrafına nasıl da dizilmişler:))) İyi bir hafta diliyorum. Sevgiyle kal

Vildan Sönmez 02-07-2009 23:21

1 Eklenti(ler)
Domates fidanları sağlıklı görünümde ama üzerinde çok az domates var.

Vildan Sönmez 02-07-2009 23:24

1 Eklenti(ler)
Üç kök fasulyadan ancak türlüye katkı olacak kadar ürün var.:(
Eğer biz yokken birileri toplamazsa gelecek yıla tohumluk bıraktım.

Vildan Sönmez 02-07-2009 23:26

1 Eklenti(ler)
Birlikte tohum attığım maydanozlar ciliz tek tük çıkmışken, dereotları daha bol yeşermiş.

Vildan Sönmez 02-07-2009 23:27

1 Eklenti(ler)
Ve ağaç hatmiden güzel bir tomurcuk...

Kiraz 03-07-2009 07:24

Vildan Hn, gülleriniz çok güzel ve üzüm koruğu da. Aslında hepsi güzel, manzara da. Domatesiniz fazla sulandığı için az vermiş olabilir mi?
Hepsinin keyfini çıkarmanızı dilerim.

Vildan Sönmez 03-07-2009 09:54

Sevgili Kiraz,19 Mayıs, 20 Haziran gibi bir aylık aradan sonra eşim bir hafta kalınca sanırım suyu biraz fazla kaçırmış. Şimdi yine bir aya yakın gidilemeyecek.
E domatesler de şaşırdı ne yapsınlar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 455859)
Vildan Hn, gülleriniz çok güzel ve üzüm koruğu da. Aslında hepsi güzel, manzara da. Domatesiniz fazla sulandığı için az vermiş olabilir mi?
Hepsinin keyfini çıkarmanızı dilerim.

Vildan Sönmez 03-07-2009 13:29

Sipariş başlığı şu aralar yok forumda.

Sayın Hocam 100'e buradan teşekkür ediyorum. Verdiğim siparişe karşılık, öyle çok soğan geldi ki, inanamıyorum, inanamazsınız. İş yerindeki 5 arkadaşıma birer soğan verdikten sonra bana da bol bol kaldı.
Tekrar teşekkürler, sağolun Hocam 100.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025