![]() |
1 Eklenti(ler)
Güller bile görünmüyordu neredeyse.
|
3 Eklenti(ler)
2 Günde yapabildiğimiz kadar temizledik otları. Çiçekler biraz ortaya çıktı.
|
3 Eklenti(ler)
Terasta keyifli büyüyemeyen gazanyaları bahçeye götürmekle iyi yaptığıma karar verdim.
Enez'in kışını atlatıp böyle güzel açmışlar. |
3 Eklenti(ler)
Her yıl bahçemde muscarı cinsi çiçekler çıkıyor. Bahçe kazıldıkça soğanları zarar görmesin diye onları çam ağacının dibinde biriktirmeye başladım.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl anemon ve yılan yastığı da koruma altına alındı.
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz uyku çiçeği öbeği biraz daha büyümüş, otlar ayıklanmadan önce...
|
1 Eklenti(ler)
Yine terasta iyi sonuç alamadığım soğanlılar sürgünler vermiş, beyaz frezya açmış bile.
|
1 Eklenti(ler)
Ön taraftaki ponpon sarmaşık gül çirkin cılız ve dağınıktı, Kasım'da iyice budadım. Tazecik sürgünler vermiş.
|
Bahcenizi özletiyorsunuz hep Vildan hanim. Ben bahcemin uzaginda kalsam cok özlerim hep orada olmak isterim. 6 ay cok uzun bir ara.
|
1 Eklenti(ler)
Çeliğinden arka çitlere sarsırdığım da çok keyifli gidiyor..
|
Sevgili çiçeksever ben de çok özlüyorum, henüz yazı orada geçiremiyorum. Ama buna rağmen orada yaşıyormuş gibi iki gün gidip biraz bakım yapıp dönüyorum. Ellerimi görseniz, sıyrıklar içinde, eldivenle iş görmeyi beceremiyorum.
Dönüşte, Silivri'yi geçince trafik, beton yığınları kalabalık başlamıyor mu daha o an özlüyorum küçücük bahçemi. |
2 Eklenti(ler)
Mor salkım henüz açmamış ama tomurcuk yüklü.
|
1 Eklenti(ler)
Cezayir menekşesinin en neşeli zamanı, yemyeşil ve çiçekli.
|
1 Eklenti(ler)
Son olarak Enez'in en güzel yanı, doğası. dilerim hiç bozulmaz.
Üzmene gölünün ortalarında bembeyaz bir adacık, göçmen filamingolar... |
Alıntı:
|
Mor salkim cok güzel. Evi aldigimizdan beri dikmeye hevesleniyorum, seraya gittigimiz zaman ciceklenme dönemi gecmis oluyor yine vazgeciyorum. Bahcelerde mutlaka bulunmasi gereken bitkilerden.
|
Yorulmuşsunuz Vildan hanım ama güzel görüntüler ortaya çıkmış.:) Manzara çok güzel flamingolara bayıldım. Havayı güzel bulmuşlar. Beş çayında gibi hem atıştırıyor hemde sohbet ediyorlar galiba:) Vildan hanım o uzun boylu aslanağızları hala duruyor mu? Tohumlu zamanında benim içinde tohum alır mısınız?.
|
Bahçeniz de harika, manzaralar da ;) sabah sabah çok iyi geldi teşekkürler ....
|
Alıntı:
|
Gazanyalarla bodrum papatyaları yan yana çok yakışmış.
Filamingolar belgeselden fırlamış gibi. :) Uzaktaki bahçe çok zor, kolaylıklar dilerim. :) |
Teşekkürler arkadaşlar. Bodrum paptyası ve gazanya benimki gibi yalnız bahçeler için çok uygun. Ekiyorsun ve seyrek de gitsaniz açmaya ve yayılmaya devam ediyorlar.
|
Eskiden mor salkımların çiçekleri yaz başında biter sonra yeşil yaprakları sürerdi. Şimdi ise sonbahara kadar seyrek de olsa çiçek açıyorlar.
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevim Hanım'cım benim yaşlı arslan ağzı bu yılda yeşermiş ve balkon duvarını geçmiş. Geçen kasımda butun dallarını budamıştım.
Bu yıl mutlaka tohum almalıyım, bu kadar dayanıklı bir türü kaybetmemeliyiz. Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ve yine Enez kırlarından...
|
İnanamıyorum gerçekten inanılmaz bir boyu var. Çiçek rengide hoş. Evet ya mutlaka tohum alınmalı. Çoğaltılmalı. Çoğaltmaya ben destek olutum.:p
|
Sevgili Vildan hanım, gazanyalar ve mor salkım harika, benim mor salkım dördüncü yılı hala çiçek açmadı.
Flamingolar çok şirin görünüyorlar:) |
2 Eklenti(ler)
Eşim geçen hafta uzak, yalnız bahçemizi dolaşmaya gitti. Bütün güller açmış.
Pergoleye tırmanan sarmaşık gül... |
2 Eklenti(ler)
Ön bahçedeki ponpon sarmaşık gül dallarını taşıyamıyor...
Arkadaki çitlere sardırdığım, parmaklıklar görünmüyor... |
5 Eklenti(ler)
Bahçeyi güller ele geçirmiş.
|
3 Eklenti(ler)
Bakımsız kalan gazanyaların, aslanağzının keyfi kaçmış.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:00. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025