agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Vildan Sönmez/Bahçem (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/10746.htm)

Vildan Sönmez 10-08-2010 13:48

Sevgili Sdurul o bahçede uzun süre kalmadıkça narin çiçek ekmem de. Örneğin iki kök lisi denedim kurumuştu.

Yusufçuk'un sesini ben hiç duymadım vallahi, nasıl bir şey , vızıltı gibi mi ?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 681989)
Sevgili Vildan hanım, orada olmadığınız, ilgilenemediğiniz halde çoğu çiçeğiniz açmış. Dipten kesilen paşa sakalı bile. Çeşitleriniz hep dayanıklı.

Bizim bahçede geceleri öten bir şey var. Eşim yusufçuk, olduğunu söylüyor. Bana çocukluğumu hatırlatan, yazları gittiğimiz, rahmetli anneannemlerin İnegöl'deki evlerinde aynısını duyduğum, bu sesin sahibi yusufçuk fotoğrafı için teşekkürler. Sesini çok duydum, kendisini hiç görmemiştim.

Vildan Sönmez 10-08-2010 13:52

Ne güzel değilmi Sevim Hanım,
Ben Enez'de yusufçukları çok bol görüyorum bu aylarda, ilk göçlerinde bulut gibi kaplıyorlar ortalığı. Aynı şey Uğur böceğinde de oluyor.

Ben çooook uzun zamandır ateşböceği göremedim. Oysa İstanbul'da bile görürdük çocukluğumda.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 681975)
Çocukluğumun kanatlıları. Unutmuşum. Eski bir dostu görmüş gibi sevindim:p:p

Vildan Sönmez 10-08-2010 13:54

Sevim Hanım'cım, o sarmaşık güle yoldan geçen bakardı. Biraz yaşlandı, biraz da ben budarken hata yaptım sanırım, eski formunda değil, ama çok şükür çelikten ektiğim tutmuş ve büyüyor.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 682002)
Vildan hanım,kışın üzülmüştük hepberaber yüce rabbim tekrar nasip etmiş.
Mor salkım harika görünüyo güllere diyecek yok.
Üye olduğum ilk zaman sizin baçenizi görmüştüm sarmaşık güle hayran kalmıştım.

Sevgi Durul 10-08-2010 14:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 682101)
Yusufçuk'un sesini ben hiç duymadım vallahi, nasıl bir şey , vızıltı gibi mi ?

Muhtemelen duymuşsunuzdur, vızıltı gibi değil. Tarif edemiyorum.
Ben de, eşim söylemeseydi, çocukluğumda da duyduğum o sesin ne olduğunu bilemezdim.

Fatoş 10-08-2010 17:42

Sevgili Vildan hanım bahçeniz yine eski haline dönmüş gidilmeyince komşular ilgileniyor ama bin bir güçlükle yetiştirdiğimiz farklı bir bitkiye ot muamelesi yapılıyor, ben yazlıkta çiçeklerimin başına küçük etiket levhası dikerek sorunu çözmeye çalışıyorum.Gülleriniz çok güzel ,ilk işim mor salkımdan edinmek çok hoşuma gitti ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez 10-08-2010 21:29

Fatoş Hanım güzel bahçenize mor salkım çok yakışacaktır. Eskiden Mayıs ayında açar, sonra yeşil yaprakları sarınca çiçeksiz kalırdı. Ama şimdilerde bakıyorum, çevrem de de yaz boyu seyrek de olsa çiçek açıyorlar. Hemde öyle kolay bir sarılıcı ki, her gidişimde bahçeye uzanmış taze sürgünlerini kesiyorum, yoksa bahçe amazona dönecek...

Fatoş 10-08-2010 23:33

Evet ben de öyle hatırlıyorum, rahmetli babamın bahçesinde vardı, çiçeklerini döktükten sonra sırf yaprak kalırdı ama şimdiki hali daha güzel.

Orhan Özbilgiç 13-08-2010 20:19

İnsanoğlu ne kadar vefasız olursa olsun, doğa yinede mevsimine göre bitkilere can veriyor.
Bahçemizin on gün sulanmaması halinde, birçok bitkimizin kuruyabileceğini sanırdım. Demekki o kadar da sahipsiz değillermiş.
Paşa bıyığı çok sevdiğim çalıların başlarında yer alır. O nedenle tekrar çiçeklenmesine sizin kadar sevindim dersem yalan olmaz.
Mor salkım saptamanıza bende katılıyorum.
Yusufçuk çok tatlı. Sizde çok mükemmel fotoğraflamışsınız. Elinize sağlık.

Vildan Sönmez 20-11-2010 21:30

4 Eklenti(ler)
Bayramdan önceki hafta sonu kışa hazırlık olmak üzere Enez'e gittik, Arife günü de İstanbul'a döndük. Geçen kış su saatımız patlamıştı, onu güzelce sarıp sarmaladık, bahçedeki su moturunu söküp içeri aldık. İki asma, vişne, süs narı, mor salkım, ağaç hatmi ve güllerimizi budadık.

Vildan Sönmez 20-11-2010 21:34

3 Eklenti(ler)
Gazanyaların keyfi yerindeydi.

Vildan Sönmez 20-11-2010 21:36

2 Eklenti(ler)
Bodrum papatyaları yeniden yetişiyorlar.

Vildan Sönmez 20-11-2010 21:43

2 Eklenti(ler)
Süs yoncası, oxsalis ki biz ona uyku çiçeği derdik yaprakları kapandığı için, sorunsuz kendi halinde...

Vildan Sönmez 20-11-2010 21:45

1 Eklenti(ler)
Sayın Cemals nerelerdesiniz, bakın kasımpatınız Enez'li oldu orada da açıyor.

Vildan Sönmez 20-11-2010 21:49

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl aldığım soğanların bir kısmını bahçede bir köşeye ekmiştim. Yeşermişler, çiçeklerini göremiyeceğiz herhalde..

Vildan Sönmez 20-11-2010 21:57

3 Eklenti(ler)
Bahçedeki yaşlı yukayı kestikten sonra bu yavru yukayı kontrollü bir şekilde büyüteceğiz.

Vildan Sönmez 20-11-2010 22:02

2 Eklenti(ler)
Eskisi ağaç haline gelmişti, defalarca kökünden kestiğimiz halde hala sürgün vermeye devam ediyor. Bu gidişimde kök kalıntısının etrafını havuz gibi su doldurup yumuşatarak çamurlarla boğuştum adeta, bir çuval dolusu kök kalıntısı ayıkladım, eminim bir dahaki gidişimde yine yeşermiş bulacağım.

Vildan Sönmez 20-11-2010 22:04

2 Eklenti(ler)
Cumartesi de Pazar da hava çok güzeldi, yorgunluğumuza değdi.

ciceksever70 20-11-2010 22:12

Bahcenize hosgeldiniz Vildan hanim, güzel resimlerinizi özlemistik.

Vildan Sönmez 20-11-2010 22:29

Teşekkürler sevgili çiçeksever. Yine2 günde ne yapabilirsek yaptık ve döndük.Bahçem uzak ve küçük. Şöyle elim üstünde değil, gidiyoruz bir elden geçirip dönüyoruz. İnşallah ileride daha güzel eyler yaparız sizler gibi...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 717234)
Bahcenize hosgeldiniz Vildan hanim, güzel resimlerinizi özlemistik.

Satı Uğurtan 21-11-2010 00:09

Sevgili Vildan hanım, güller, gazanyalar, Bodrum papatyaları ve kasımpatı çok güzel sağlıkla büyütün.

umutyolcusu 21-11-2010 00:26

Bahçenizle her gün ilgilenememenize karşın ne kadar güzel çiçeklerle karşılamış sizleri.Hepsi çok güzel,elinize sağlık.

Orhan Özbilgiç 21-11-2010 04:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 717231)

Evet..
Bahçe, herşeye rağmen de!
Şu iki fotoğraf var ya, tam masa üstü arka planlık.;)
Enfes kareler yakalamışsınız valla.:eek: Tebrikler.

Vildan Sönmez 21-11-2010 11:38

Orhan Bey, Enez küçük bir sınır kasabası ama, günbatımları müthiş güzeldir. Güneş her mevsimde denizin üstünden batar. O görünen de bir Yunan adası..

cemo 21-11-2010 19:00

Bahceniz sizden uzakta olsa da, çiçekleriniz size cok yakın. Nasılda gelişmişler.
Ben, bu yıl diktiğim yukka ya her sabah bakıyorum büyüdü mü acaba diye.:) İnşallah sizin yukka gibi olur. Gercekten cok hoş. Ellerinize sağlık.

fikreteren 22-11-2010 17:48

Vildan hanım,Çicekler güzel manzaralar harika.Eee kışlık bakımıda yapmışsınız zaten.Gelsin bahar.

Vildan Sönmez 22-11-2010 21:32

Arkadaşlar sağolun. Şimdilik fazla gidemesek de gittiğimiz zaman bütün vaktimizi bahçede geçiriyoruz. Komşular bu sefer kalacaksınız herhelde diyor, yok pazar akşamı dönüyoruz diyoruz, bu diyalog yaklaşık 10 yıldır böyle. Hatta bir seferinde komşulardan biri, uğraşıp gidiyorsunuz çiçeklerinizin sefasını biz sürüyoruz dedi. Sağlık olsun buna da razıyız.

Hhatice 22-11-2010 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 717231)

Ellerine sağlık harika yakalamışsın Vildan'cım .Orhan abi haklı tam arka planlık resimler .

furkan yıldız 23-11-2010 21:03

merhaba vildan hanım
bahçeniz çok zarif gülleriniz mükemmel ötesi rica etsem türlerini yazabilirmisiniz özellikle ilk mesajdaki en baştakine bayıldım

nergis06 23-11-2010 21:17

Vidan hanım bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.

Vildan Sönmez 01-05-2011 21:26

4 Eklenti(ler)
6 ay aradan sonra bu hafta sonu Enez'e gittim. Her yanı bazıları bir metreye varan yabani otlar ve kır çiçekleri bürümüş. Güllerimden sonra bahçemin en renkli çiçekleri bodrum papatyaları, gazanyalar otlar arasında kaybolmuş adeta.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025