agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni20900Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-06-2012, 18:39   #1
Ağaç Dostu
 
Ana gibi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-01-2012
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 143
Canım benim, mutfak bölümüne baktım,frenk üzümüyle ilgili bir konu yok veya ben göremedim. Özelden yazmakta istemedim,çünki elinde çok olanlar, farklı tatları denemek isteyenler olabilir diye.
Frenk üzümleri yıkanıp ayıklanıyor, ben bir miktarının suyunu çıkartıp, bir ölçü suya bir ölçü şeker (arzu eden bir buçukta koyabilir) koyup kaynayınca az bir miktar taneyi ilave ediyorum. Toplam 15 dakika kaynatıyorum. Sonra kavanoza doldurup, ağzını tülbentle bağlayıp güneşe koyuyorum. Bu ve ahudududan yaptığım reçelleri sadece tart ve kurabiyelerde kullanıyorum. Malum yaştan dolayı reçel yiyemiyoruz ama ikramlarda beğenildiğini gördüğüm için yapmaya devam ediyorum.

Unutmadan kaynatırken içine, tane karanfil ve kabuk tarçın da ilave ediyorum.

Ana gibi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025