Canım benim, mutfak bölümüne baktım,frenk üzümüyle ilgili bir konu yok veya ben göremedim. Özelden yazmakta istemedim,çünki elinde çok olanlar, farklı tatları denemek isteyenler olabilir diye.
Frenk üzümleri yıkanıp ayıklanıyor, ben bir miktarının suyunu çıkartıp, bir ölçü suya bir ölçü şeker (arzu eden bir buçukta koyabilir) koyup kaynayınca az bir miktar taneyi ilave ediyorum. Toplam 15 dakika kaynatıyorum. Sonra kavanoza doldurup, ağzını tülbentle bağlayıp güneşe koyuyorum. Bu ve ahudududan yaptığım reçelleri sadece tart ve kurabiyelerde kullanıyorum.

Malum yaştan dolayı reçel yiyemiyoruz

ama ikramlarda beğenildiğini gördüğüm için yapmaya devam ediyorum.
Unutmadan

kaynatırken içine, tane karanfil ve kabuk tarçın da ilave ediyorum.