![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yılmaz Yalçın, özel bir bakım uygulamadım. Terasımda %40 gölge sağlayan örtü altında 20cm çapında plastik saksıda çiçekçilerden aldığım saksı toprağı kullandım. Büyükçe bir bidon içine çiftlik gübresi koyup üzerine doldurduğum su ile ertesi gün tüm çiçeklerimi suluyorum. Bunun dışında bir şey yapmıyorum. Sanırım Adalet ablanın gönül zenginliği de etkendir. ![]() Bu arada sevgili Adalet ablanın yokluğunda sayfasını işgal ettik kendisinden özür dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Mavi renkli olan bir aydan fazla zamandır açık, geçen sene 15-20 gün kalmıştı çiçekleri üzerinde, bu sene çok uzun kaldı. Sanırım giderek kök yapısı güçleniyor, hem daha yoğun hem de uzun zaman açık kalıyor. İki clematisin üzerinde 100 den fazla çiçek oluştu. Hemen söyleyeyim, özel bir şey yapmadım, bu sene keçi gübresi verdim sadece. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Dolu tohum, arkadaşlar hep soruyor dolu tohum nasıl oluyor diye, işte böyle oluyor. İki ay daha oluşan tohumlara dokunmayacağım, Ağustos sonunda yeterince olgunlaştığından emin olursam toplayıp, Clematis tohum bankasına yatıracağım ![]() ![]() Yeni açan tomurcukların rengi daha koyu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bana geldiğinde, Mart ayı idi, yaklaşık 8-10 cm. incecik bir çelikti, tutmaz diye düşünmüştüm, beni utandırdı. Gaura çalısı çok hızlı büyüyor, Mayıs başında açmaya başladı, sanırım tüm yaz açacak, sürekli yeni sürgünler ve tomurcuklar veriyor. Ben bu çalıyı çok sevdim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|