![]() |
|
![]() |
#1681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Adalet Ablacığım, Eline,emeğine sağlık bu güzellikler için ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yılmaz bey, sevgili Bahar çiçek hanım diyor, siz de çiçek abla deyin, mutlu olurum, ancaaak... Çiçeklerin kraliçesi derseniz diğer kraliçelere haksızlık olur bu, bu sitede öyle çok "çiçeklerin kraliçesi" var ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Ağaç Dostu
|
Boş kısımları çiçekler doldurmaya başladı, toprak görünmesin istiyorum, hem manzarası güzel oluyor hem de sulama daha uzun dayanıyor. ![]() Zengarden tohumlarından yetiştirdiğim kuş gözü çiçeklendi, minik ama çok hoş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Kuş gözü çok güzel duruyor. Bunun turuncusu da vardı sanki bir yerlerde Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Kuş gözü ne kadar da güzelmiş çiçekleri. Ne güzel oluyor değil mi ablacığım bahar yaz geldimi gözümüz gönüllerimiz şenleniyor huzur doluyor bu güzellikleri görünce. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım her zaman ki gibi çok hoş kareler yayınlamışsınız. Sanırım liliumların arasında en erken açanları turuncu olanlar benimde ilk turuncusu açtı. Sardunyalarınız ise çok canlı ve güzeller, tekrar sardunyalara bulaşmamak için onlara çok fazla bakamıyorum ![]() Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nazlı, sanırım şu mesajımdaki kır çiçeğinden bahsediyorsunuz, kuş gözü biraz daha farklı, çiçekleri ve yapraklarıyla. Sevgili Finduk, baharla birlikte hepimizin neşesi yerinde çok şükür. Ben de sizin bahçelerinizde gezdiğimde aynı huzuru hissediyorum. Sevgili SDurul, kuş gözünün çiçekleri bir haftadır üzerindeydi, takip edemiyorum, en geç Pazar günü gittiğimdetekrar bakar yazarım. Sevgili Sebo, lilium konusunda haklısınız, turuncu olanlar erken açıyorlar ama kokmuyorlar, diğerleri de bu gün yarın açarlar, onlar muhteşem kokuyorlar. Passiflora Mollıssimayı erik ağacımın dibine diktim, yarı gölge bir alanda yaşayacak, dilerim yerini sever de o güzel kırmızı çiçeklerini görebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Sevgili Adalet hanım Allah nazardan saklasın hem sizi hem bahcenizi ve bu güzellikleri. Her şey çok çok güzel, göz alıcı ve muhteşem. Ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık. Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
[QUOTE=Adalet Yağcı;654841]Sevgili Nazlı, sanırım şu mesajımdaki kır çiçeğinden bahsediyorsunuz, kuş gözü biraz daha farklı, çiçekleri ve yapraklarıyla. Adalet Ablacım, evet o turuncudan bahsetmiştim. Senin bahçende var olduğunu biliyordum ama nerede olduğunu hatırlayamamıştım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Çiçek Ablacığım, Tohumdan çiçek yetiştirmede gerçekten çok iyisin..Maşallah diyelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk'un bahçesinden sonra nette campanula garganica fotoğraflarını gördüm, pembesi de varmış, tüm yaz açıyormuş ve sert kışlara dayanıklıymış. Üstelik dökülen tohumlardan her yıl yeni bitkiler çıkıyormuş. Harika değil mi? Bendeki böyle açacak sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Ağaç Dostu
|
Buda başka bir cins campanulamıymış ablacığım? Ama çok güzelmiş bu cinside.Yine tekrar ediyorum ablacığım eğer ki (2 ay sonraya niyetleniyorum) gelebilirsem bende olan çeşidinden getiririm. Saksıları öyle büyük değil 1-2 saksı elde gelir sorun olmaz. Tek düşüncem orada kargoya versem zarar görürmü , hani sağsalim ulaşırmı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk, burada bir çok bitkiyi kargo ile getirtiyoruz sorun olmuyor, önemli olan bitkiyi iyi paketlemek ve sabitleştirmek. İki sene önce Fidanistanbul firmasından getirttiğim clematislerimin saksıları ve bitkileri parçalanmış haldeydi, üzüldüm tabi ama hemen telafi ettiler. Ben bahçemde güzelleşecek olan campanulaya razıyım, artık kısmetime nasıl çıkarsa, ama senin imkanların orada daha geniş olabilir, pembesini bulursan kaçırma derim. Düşünsene, pembe beyaz ve mor/mavi sırayla dikilmiş olsalar ne güzel olurdu. Güzel teklifin için çok teşekkürler ediyorum, yine de oradan bitki taşıma canım, canlı bitki yasağı da var biliyorsun, başına iş açma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Orjinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Sevim hanım, 5-6 yaşlarındayken mahalledeki adım, "Çiçekçi kız"dı, kendime asla dur diyemediğim tek konu çiçekler Sizi ben anlarım Adalet Abla on yaşımdan beri hastayım. Ben de sizleri çok iyi anlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız dostlar, yok aslında birbirimizden farkımız, hepimiz "Bitki delileri"yiz ![]() Burada buluşmamız bir tesadüf mü? Yıllar geçtikçe aramıza ne deliler katılacak kim bilir, deliliği ile utanmayıp gurur duyan, aklındaki bitkiye ulaşmak için her yolu deneyen, güzellikleri paylaşmayı seven... Biz Tanrı izin verdiği sürece hep böyle kalacağız, böyle mutluyuz çünkü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Biz Tanrı izin verdiği sürece hep böyle kalacağız, böyle mutluyuz çünkü. Evet kim ne derse desin böyle mutluyuz .Yaşamdaki tüm amaçta mutlu olmaksa bunu en iyi biz beceriyoruz.Kendimizi olabildiğince mutlu ediyoruz.Mesela ben bu gün 4 tane litops alarak kendimi yine çok mutlu ettim . Hiç tanımadığım bu bitkiyi de tanımam , üzerinde master yapmam gerektiği için saatlerdir araştırıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Ağaç Dostu
|
Pembesine henüz rastlamadım ablacığım ama bu günden itibaren rastlarsam mutlaka alırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili Adalet hanım sizin için kokulu üzüm çelikledim. unutmadım. şimdi sökemiyorum zamanı değilmiş..bahçenizde dolaşmak çok zevkli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benol Hazarolu üzüm çeliklemek için uygun bir zamanmıdır şuan? Teyzemin gelini için bende çelikleyeceğim ama zamanını bilmiyorum. Birde havai daldırma olarakmı yoksa dalında poşetle toprak sararakmı çeliklediniz? Hangisi daha çabuk tutar acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hatice hanım, sitemizde Litops başlığı var, baktınız mı? Güle güle büyütün, çok değişik bir bitki. Lithops çiçekleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benol hanım, çok naziksiniz, beni düşündüğünüz için teşekkür ederim. Bildiğim kadarı ile, üzümlerin köklenmesi biraz uzun sürüyor, yerinden oynatmaya gelmiyor, aynen gül çelikleri gibi en az bir yıl bekletmek gerekiyor. Sizin için sakıncası yoksa şimdilik sizde kalsın, kök yapısı iyice geliştiğinde emniyetle yola çıkabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
sevgili fınduk52 ben 1 ay evvel birkaç dalı toprağa gömdüm yeşil filiz verdi .iyice kök atmasını bekliyorum yerinden almak için sanırım sonbahar da alırım.sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Küpe çiçekleri çok güzelmiş gerçekten Adalet ablacığım mavi de İnternet efsanesi imiş galiba. Ama yine de çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Ağaç Dostu
|
Adalet ablacığım ama o pembiş pembiş ne kadar güzelmiş öyle ![]() Mor olanı ile birlikte de harika bir renk uyumu olurdu. Düşünsenize bir morundan bir pembesinden sırayla tüm kenarı dolduracaksın , ne güzel olurdu .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|