![]() |
|
|
|
|
|
#1 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama baksana ne kadar şeker. Alıntı:
Sipariş verirsek önce size haber vereceğim söz ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 04-08-2010 saat 00:21 Neden: eksik harf |
||
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene tohum almayı başarabilirsem size göndereyim, elimde bir kaç tane geçen yıldan kalmış olan var, ekim fazlasıydı, olmazsa onu gönderirim. Tohumları Mersin'de bırakmışım, bu sene geçti zaten, döndüğümde adres bilgilerinizi alırım. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet ablacigim suzannalarindan biri turuncu acti. Digerleri de tomurcukta. Sevgili Finduk52 cok güzel bir uygulama yapmis hepsini bahceye dikmekle ama simdi saksidan bahceye aktarirsam bozarim diye korkuyorum. Gerci bahcede tohum döküp seneye cimlenme olasiligini da gözardi edemiyorum. Belki bir saksiyi denerim. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Maşallah Adalet Hanımcığım; çiçekler ne güzel olmuş öyle. Her biri ayrı güzel açmış. Ellerinize sağlık. Malesef benimkiler perişan. Bir kısmı tam çiçekteyken tohum alamadan öldü. Bir kısmı da çiçeklenmeden. Küpeler bir bir ölüyor. Nedenini bilmediğim bir sebepten kök çürümesi oluşuyor. Yemyeşilken birden pörsüyüp ölüyorlar. O kadar moralim bozuldu ki artık dönüp bakmak istemiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Cumhur Tonba; Sizi (biraz geciklmeli de olsa), çeşitli sayfalarda gördükçe keyifle ve gülümseyerek okuyorum. Filozofi mizah tarzınız, yer yer Hayyam' dan, yer yer kaynağını bilemediğim, bazılarının kendinize ait olduğunu tahmin ettiğim dörtlük ve şiirlerle süslediğiniz bu yazılarınız, sizin ne denli engin bir mizahi ve edebi bir kültürünüz olduğunu gösteriyor. Herkes gibi, bende sizi seviyorum. İyi ki varsınız. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
bulaşık teli,biraz çay kalıntısı, biraz da muz enzimi
Adalet Hanım'ın affına sığınarak, "o tohumları nasıl çimlendiririz?" in keşfini paylaşmak istedim! Bulaşık teline rastgele serpiştirilmiş kuş yemi tohumları, telin üzerine biraz demlenmiş çay, 2 damla kadar da kendi yaptığım muz enzimi.. Artık buna muz enzimi mi denir, yoksa olmamış mı denir bilemiyorum. Yine bu platformdan öğrendiklerimle sadece muz kabukları ile yaptığım bir karışım. Resimde de dikkat edilirse muz kabuğu kalıntıları görülüyor. Bunun etkisi nedir ya da var mıdır onu da net olarak bilmiyorum doğrusu! etkisi büyük ama benim yaptığımın etkisi ne derece başarılı demek istedim.. Bulundukları yer hiç güneş görmedi loş bir ortam ,cam önü! zaten uzayan boylarından az ışıklı ortamda oldukları belli. Kademeli olarak ışık seviyesini arttırmayı düşünüyorum. Bu tel ortamı onları ne kadar idare edecek derseniz, sizin gibi ben de bilmiyorum. Bir süre sonra toprağa kavuşmaları gerek herhalde!! Ve bol sulama! 4 gün içinde çimlenen tohumlar!! E şimdi o torbanın yerini ben de merak eder oldum desem.)) Şaka bir yana, hiç bu kadar güzel tohum çimlendirdiğimi hatırlamıyorum.. Eklenti 167999 Eklenti 168000 Düzenleyen fizban : 12-08-2011 saat 19:11 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Bilimsel çalışmalarınız bize öncü oluyor.Ben özellikle selluka ve passiflora gibi zor çimlenen tohumlarda bu yöntemi uygulamak istiyorum.Bulaşık teli ince olandan mı? |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışın korumaya alıyor musunuz? Orada kışın hava sıcaklığı minimum kaç derece oluyor? |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet ablacigim nasilsin, nerelerdesin? Sen güzel bir astilbe dikmistim ben de aldim bugün ama nereye dikecegime karar veremedim (her zamanki gibi). Seninki ne durumda? Rhododendron ile uyumlu diyor internette ama önüne diksem olur mu acaba ne kadar yükseliyor astilbeler? Sevgiyle kal ablacigim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Astilbe basligi varmis ablacigim kusura bakma. Bugün bastan sonra okuyacagim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yorumların en harikası, en güzeli. Dünyaya geldiler, coşup taştılar; Güldüler, eğlendiler, anlaştılar; Bir kadehte sızıverdiler bir gün Ölüm uykusunda kucaklaştılar. (Ömer Hayyam) dan Adalet Hanıma. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Sayın Adalet Yağcı ; Forumun yeni bir üyesiyim. Size başsağlığı, rahmetliye de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Sevdiklerimizden ayrılmak ne kadar acı olsa da hayatın gerçeği bu, neticede bunu hepimiz yaşayacağız. Yazılanlardan anladığım kadarıyla siz forumun çok çok sevilen bir üyesisiniz. Ne mutlu size ki sizi seven ve özleyen bu kadar çok insan var. Tekrar döndüğünüze bende sevindim. Hayırlı günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burası, bulunmaktan mutluluk duyacağınız, sohbetlerine dostluklarına doyamayacağınız, en doyurucu bilgileri bulacağınız benzersiz bir forum sitesi. Kısa sürede siz de kendinizi kaptırıp gideceksiniz. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene Mersin ve yaylaya kış uğramadı, clematisler yeterince soğuklanmadı, bakalım açacaklar mı. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
![]() 1- Gymnocalcium Hibotan 2-Mammillaria Matudae 3-Pilosecereus Menisianus 4-Pleiospilos Nelii |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Adalet Ablacığım, Bahçenin bahardaki halini heyecanla bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
agaclar.net'i sallamanız lazım. Yanılıyor muyum? |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lir; Bu ne güzel bir mavi, teşekkür ederim. Nehir'i sizin için öperim tabii, keyifle. Bahçemi şenlendirdiğiniz için ayrıca teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Kaybettik
|
Alıntı:
Torununuz nasıl, iyi artık değil mi? |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben Pazar günü dönüyorum Mersin'e ama acil yapılması gereken işler var, onları halletmem gerekiyor. İnşallah daha sonra bir buluşma ayarlarız. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Hayir, bu lisanı bilmiyorum. Google Chrome dan çevirttiriyorum bende. Yine de bazı kısımları olmuyor, resim olarak eklemişler sayfaya. Onları, eğer çok önemli ise "google translate" e yazıyorum. Oradan çevirttiriyorum. Sorduğunuz sorulara akşam vakit bulunca tekrar bakarım ama ısı , hatırladığım kadarı ile en fazla 24 olmalı.. Detaylara bakarız birlikte. Bu arada, sardunyaların, ki sayfada afrika menekşeleri için de geçerli dediği bir köklendirme şekli var. Açıkçası tek sizinle değil, burayı paylaşan birçok arkadaşla da paylaşmak istedim. Elbette sizler biliyorsunuzdur ama ben ilk defa rastladım böylesine.. Resimlerden anlaşılıyor diye açıklamasını yazmadım. http://www.wexthuset.com/default.asp..._article_id=43 |
|
|
|
![]() |
|
|