![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni Gine'ciğim, toplantı fotoğraflarını gördükten sonra ben de hayıflandım, cismimle olmasa da aklım sizlerde kaldı, 10. yıl toplantısını birlikte kutlarız inşallah. Cumartesi Pazar bahçedeydim, gerçekten çok iş var, öyle böyle değil. Yapabileceğim işlerin adı belli, gücümü aşan işler için yardımcıya ihtiyacım var, köyde yaşayanlar süs bitkilerinden anlamıyorlar. Hatta, bahçede elma, armut vs. varsa süs bitkilerine ne gerek var diye düşünüyor çoğunluğu. Böyle olunca, bitkileri tanımıyorlar, ot zannedip bir çok değerli bitkimi söküp atıyorlar. Kazarken dikkat etmiyorlar, dün meselâ üzeri tomurcuk dolu kocaman bir clematis dalını koparıp attılar, içim gitti, çok üzüldüm. Yapabildiklerimi yapmaya çalıştım ama çok yoruldum, fotoğraf çekmeyi unutmadım bu sefer, bu gün küçültüp yüklemeye çalışacağım. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Geciken bahçe açılışını yapalım artık ![]() Cumartesi günü bahçeye gittim, içler acısı bir durumdaydı. Her tarafı otlar basmış, temizlenecek, bellenecek, gübrelenecek, saksıdaki bitkiler toprağa geçirilecek, bazılarının yerleri değişecek, yeni aldıklarım dikilecek ve daha bir sürü şey ![]() Bahçenin süs bitkileri bölümüne kimseyi sokmuyorum, tüm otlar tek tek elimden geçti. Öyle çok iş var ki, öyle üç günde beş günde bitecek gibi değil, ne var ki, Pazar akşamı dönmem gerekiyordu. Elimden geldiğince iki gün uğraştım, geri kalanları da haftaya bıraktım. Bu mevsimde bahçeyi şenlendiren bir kaç güzel bitkiyi de fotoğraflayabilidim nihayet. Buyrun efendim, sevgili Başbahcivan'ın dört yıl önce hediye ettiği medar-ı iftiharım, sevgili ağaç şakayığım her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel çiçeklenmiş. Geçtiğimiz yıllarda fazla dikkatimi çekmemişti ama neredeyse 'yoğun' denebilecek güzel kokusu var. ![]() ![]() ![]() Gelen geçen herkes hayranlıkla baktı, bir kaç kişi de "fiyatı ne olursa olsun bana da al" diye tembihte bulundu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
Adalet hanım gözümüzü,gönlümüzü şenlendirdiniz..Yüreğinize sağlık,ellerinize sağlık,hangi birine bakacağımı şaşırdım.Obrezyalar ayrı güzel,haseki küpeleri,şakayık....hepsi emekle sevgiyle büyümüşler,çiçek yetiştirmeyi çocuk yetiştirmeye benzetiyorum ben;ikisini de nasıl eğitirseniz o kadar karşılığını alıyorsunuz ![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Yeni Gine'ciğim. Alıntı:
Güzel yorumunuz için teşekkürler. Bitki ve çocuk eğitimi konusundaki çıkarımınıza katılıyorum. Sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SAĞLIK VE HUZUR DOLU GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİ İLE SAĞLICACLA KALIN. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim, çiçeklerinin güzelliğine doyamadığım Rudbeckialar kışı atlatmış, bu yaz daha erken görebileceğim çiçeklerini. ![]() Vangelia çalısı da kışı atlatanlardan. ![]() Yaz sonu Monardayı dipten buduyorum, yayıldıkça yayıldı maşallah ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Hazeranlar her yıl bahçenin her köşesini istedikleri gibi kullanıyorlar ![]() ![]() Geçen yıl tohumdan yetiştirip çok sevdiğim çılgın papatyalar. ![]() Ekinezyalar düşen tohumdan çimlenmişler, onları derleyip toplamak lazım. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Heuchera, değişik renklerini bulabilmek için geçtiğimiz yıllarda az uğraş vermedim. Şimdilik sadece iki rengi var. Bunu tohumdan yetiştirdim. ![]() Anne bitkiyi sevgili Jineop göndermişti, tomurcuklanmış. ![]() Bu rengini Yalova gezisinde buldum, darısı diğer renklere. ![]() Bu da Aster, Yalova gezisinden. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|