![]() |
|
![]() |
#2161 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fizban, çok güldüm, yeni bir keşifte bulunmuşsunuz, kutlarım sizi ![]() Sanırım teldeki demir birikimi tohumların çok hoşuna gitmiş, keşke bütün tohumlar böyle kolay çimlenseler. Demirin bir çok bitkiye ilaç gibi geldiğini biliyoruz, ortancalarımı dikerken hazırladığım toprak karışımına demirciden tedarik ettiğim demir tozu ilâve etmiştim, demir tozu uygulamadığım ortancaların yaprakları zamanla sararırken, uygulananlar çok sağlıklı yem yeşil yapraklı kaldılar. İnşallah, tüm tohum çimlendirmede de aynı başarıyı yakalarsınız. Çimlenenlerin üzerine yavaş yavaş toprak serpiştirin, ışığa alıştıktan sonra toprağa alabilirsiniz. Bu sene kuşlarımızın yemi sizden ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Gülünmiyecek gibi değil zaten!! Bana da öyle geldi demirin etkisi oldu, bir de seyrek ortam olduğundan havalandırması da denk geldi herhalde.. Dediğiniz gibi toprak atayım belli bir seviyeye gelince bahçenin bir köşesine iliştiririm bahçivanlar görmeden.)) sonraki hedef; çam fıstığı olacak.. İnsan merak çukuruna düşmeye görsün.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2163 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Bilimsel çalışmalarınız bize öncü oluyor.Ben özellikle selluka ve passiflora gibi zor çimlenen tohumlarda bu yöntemi uygulamak istiyorum.Bulaşık teli ince olandan mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2008
|
Bence bilimsel değil de.. fazla merak Yalçin.. Bilimselliğe erişemeden gideceğiz zaten.))) en ucuz olan bulaşık teli.. Hiç dikkat etmedim ince mi kalın mı diye.. Ama en ucuz en basit olanı..Bir torba içinde 2 li ya da 4 lü olarak satılıyor. Top halinde tek satılanlardan değil.. Onlar paslanmıyor ama bu bahsettiklerim paslanıyor bu yüzden onu seçtim aklım sıra.. Denemelerini paylaşırsan keyifli olur hatta farklı bir yer de mi yapsak da Adalet Hanım ın burayı işgal etmesek? EK: zor çimlenen tohumlar için giberalik kullanıyorlar. Google dan aratırırsan detay bulursun.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, yayla domateslerini beğendiniz mi? Verimi yüksek bir domatestir, geçtiğimiz yıllarda her kökten en az beş kilo toplardım, son iki yıldır aşırı sıcaklardan bitkilerim yanıyor, verim düştü. İnşallah sizinkiler sağlıklıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene Baharda tohumdan yetiştirdiğim çuhalar bütün yaz kuraklığa rağmen böyle yemyeşil kaldı, bu sene çiçek açmadılar ama seneye çok güzel açacaklarından eminim. ![]() ![]() Görüntülerini çok sevdim, çoğaltmayı düşünüyorum, tüm yaz açmasalar da yeşil kalmaları yeterli. Bitkilerin altında nergis soğanları var, İlk bahardan sonra kuruyup kayboluyorlar, onları çıkartıp başka yere alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Ağaç Dostu
|
Tadilat tüm bitkilerimi mahvetti, üstüne sıcaklar da cabası. Her şeye rağmen büyük bir özveri ile açmaya çalışan beyaz sarmaşık gülüm beni mutlu etti. ![]() Hostamın mis kokulu çiçeği. ![]() Haseki küpesi, bu sene açmadı, seneye ondan da ümitliyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Şimşirleri ben de sizin gibi saksıya geçirmeyi düşünüyorum. Bahçede grup yapacağım yer yok, orada burada 4-5 tane ayrı ayrı olacağına, iki taneyi saksıya alıp, evin girişine koyacağım. Bu arada, Tarçın'ın dişleri kaşındığı için bir çok bitkiyle beraber, şimşirlerimi de iyice budadı ![]() Size bahçedeki işler için kolaylıklar diliyorum, tadilat zor iş ama sonunda bitiyor, her şey eskisinden iyi oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, Mersin'de yayla domatesleri çok değerlidir, özellikle kahvaltıda ve salatalarda çok iyi oluyor ama salçası verimli değil, suya kesiyor. Şimşirler çok yavaş büyüyorlar, 9 yılda bir defa saksı değişimi yaptım, girişte çok güzel duracaklardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
Ağaçsever
|
Sevgili adalet abla,dünden beri bahçenizi gez gez bitiremedim.Çok çok güzel bi manzara harika bir bahçe ve teras maşallahh Bende bahçenizde başına buyruk çıkan hazeranları ve çörek otlarını çok sevdim,canları nereyi isterse ![]() Clematislerinizden ve diğerlerinden söz etmeye gerek bile duymuyorum müthişler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili FreesiaN, Cumhur bey, bir de gelin de bu gün görün bahçeyi, içiniz sızlar ![]() Yakın zamanda bu günkü durumlarını fotoğraflayıp, "Arap saçına dönen bahçeler" başlığında görüşlerinize sunacağım. Hemen hemen tüm bitkiler sökülecek(clematisler hariç)çoğunun yeri değişecek. Yeni görünüm için havanın serinlemesini bekliyorum, hepinizin fikirlerine ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili FreesiaN, inşallah dediğiniz gibi olur. Ah Satı hanımcığım, yaylada ev yapmak gibi bir fikrim yok iken, görünen o küçük orman manzarası beni baştan çıkardı. Çoğunlukla her gün görünen şey ilginç gelmez insana, kanıksanmıştır artık, ama benim küçük ormanım her gün, hatta günün her saatinde ayrı güzel, bir de yağmur yağarken görseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet ablacığım, yaylanızın sardunyalarla bütünleşmiş manzarası süper görünüyor. Eviniz çok güzel bir yerde, bir an kendimi oradaymış gibi hissettim. Yaylada yetişen her şeyin tadı başka oluyor. Yayla ile ilgili o kadar güzel anılarım var ki. En çok köylü pazarını severdim, yıllardır bu güzellikleri yaşayamıyordum ama sayende yaşıyorum ablacığım. Size sağlık ve huzur içinde tadını çıkarmak nasip olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bildiğim tek çuha ciceği bu resimdeki. Sendeki ne cıkacak, ben de merak ettim vallahi ![]() Benim cuhalar yaz boyu toprak altında kalıyor, nasıl oluyor da, sendeki cuha yaz boyu yeşil yaprak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 |
Ağaç Dostu
|
Az önce fotoğrafları çektim Sevim hanım, bir bakın bakalım, Bahardaki görüntülere benziyor mu ![]() Not:Fotoğraflar, "Arap saçına dönen bahçeler" başlığında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2182 |
Ağaç Dostu
|
Pazartesinden bu yana hava iyice serinledi, bu gün yağmur yağacak gibi. Canım sıkıldı, bahçeye inip biraz fotoğraf çektim, bir süredir ihmal ettiğim bahçemin başlığını canlandırayım biraz ![]() Bütün güllerim pas hastalığı olmuştu, tek tek yapraklarını topladım, budadım, kendine gelmeye başladılar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da menekşelerim, tüm yazı gölge bir alanda dışarda geçirdiler. ![]() İki yıl önce sayın Basbahcivan'ın gönderdiği manolya büyüdü, İlk baharda büyük bir saksıya alacağım. ![]() Saksifragaları altını delmediğim saksılara dikmiştim, bütün gün güneş altında kalmalarına rağmen iyi durumdalar, suyu ve güneşi sevdikleri kesin. ![]() Şimdilik bu kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım; Bahçeniz, sözünü ettiğiniz tüm karmaşaya karşın, bir defa konumu nedeniyle ''On numara''. Manzarası, yüksekliği nedeniyle nemli havanın bunaltıcılığından uzak olması(ki siz Mersin gibi bir nem konusunda, Karadeniz sahil şeridinden hiçte aşağı kalmayan bir kentte oturuyorsunuz. ![]() İşte bu nedenle, sizin bu artılarınıza sahip olmak isteyipte, olamayanların; ''Bırakın bahçe arapsaçına dönsün! Demin sıraladığım artılar size yeter.'' Dediklerini duyar gibiyim. Ya da; ben kendi kafamdan geçenleri yazıverdim, bir çırpıda. ![]() Fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla, biraz fazla emek harcayarak, güllere, sardunya ve begonyalara yeniden ilkbaharı yaşatmaktasınız. Yani anlaşıldığı kadarıyla, bahçenizi seviyorsunuz. Bu da; gelecek yaza daha güzel bir ''Adalet Yağcı Bahçesi'' forum sayfalarının gözdelerinden olacak anlamına geliyor. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, tam da dediğiniz gibi, aynen. Eksoz dumanlarından, gürültüden uzaktayız ama sıkıldığımızda dolmuşa atlayıp yarım saatte şehirde olabiliyoruz. Dün Mersin'deydim, öyle sıcaktı ki, dayanamadım, akşamı bekleyemeden döndüm. Yaylaya geldiğimde çok üşüdüm, üzerime hırka, ayağıma çorap giyecek kadar yani. Bu kadar büyük farkların olması enteresan, burası bizim gibiler için bir sığınak adeta. Arap saçına dönmesi tamamen benim suçum, bitkiler konusundaki aç gözlülüğümü bir türlü yenemediğimden oldu hep, biraz da tecrübesizliğin payı var tabii. İnşallah seneye daha keyifli bir bahçe sunarım sizlere. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet ablacigim senin bu acgözlülük dedigin (bence bitki sevgisi ve yetistirme hevesi) huyun olmasa bu kadar tohumu bizlere nasil ulastirirdin? Agaclar net`teki bir cok bahcede bir Adalet abla kösesi oldu. Daha dün aksam esimle suzannalarina bakip marketten aldiklarimizdan daha güzel yetistiklerini konusuyorduk. Bir cok bahcede imzan var yani. Ben bu yaz sadelestirme isinde epey yol aldim artik bahceyi daha rahat biciyorum. Orda burda daginik ektigim bitkileri bir araya topluyorum cok rahat ettim. Hem nerde ne var biliyorum hem de görüntü biraz rahatladi. Her yil yeni seyler ögreniyoruz. Eminim sen de önümüzdeki bahara istediklerini yapar bize yine birbirinden güzel resimlerini gösterirsin. Sevgiyle kal ablacigim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, sadeleşme şart, ben şu meşhur, Fukuoka(inşallah doğru yazmışımdır)bahçelerini sevmiyorum. Bir düzen olmalı. Bu sene malesef hiç tohum toplayamadım, sıcaktan her şey yandı, tohum veremeden söküp atmak zorunda kaldım bitkileri. Bu senenin başında tohumdan 40 kök kadar lupin yetiştirmiştim, küçük viyollerle birlikte toprağa geçirdim, çok da sağlıklı gelişiyorlardı ama sadece iki tane kaldı, sıcaktan öldüler. Şimdi yeniden lupin tohumu alıp bu ayın sonunda ekeceğim. Senin suzanlar seneye her yerden fışkıracak haberin olsun, bahçenin hiç ummadığım köşelerinde bile çıktılar. Tohum kesesi eğer bitkinin üzerindeyken patlarsa 5-6 mt. uzağa sıçrıyorlar. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|