![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, sizi yeniden bahçenizde gördüğüme çok sevindim. Kayıplarımız, bizim kayıplarımız ve bizler yaşadıkça hep bizimle olacaklar. Yattıkları yerler nur olsun. ağaçlar. net'imiz sayesinde bu zor günlerimiz, biraz daha hafif geçecek inşallah. Eksikliğinizi hep hissettim. Sevgiyle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Adalet Ablacığım merhaba bu gün hava çok güzeldi ben elimde budama makası akşama kadar ağaçlarımla çalılarımla mutlu bir gün geçirdim budadığım dalları toprağa fide diker gibi diktim,komşum bahçeden içeri geldi,ne yapıyorsun komşu diye seslendi,bende ona,bir fide diktim büyüsün ağaç olsun meyveleri dostluk olsun dedim tabi ki çok hoşuna gitti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca bu güzel ve alımlı çalının hafif kışlardan hiç de rahatsız olmadığını gördüm, çok güçlü yeni sürgünler vermiş ve eski sürgünlerin uçlarında hâlâ çiçekler vardı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
Tebrik
Sayın Adalet Hanım; Bahçenizi büyük bir dikatle ve sıkılmadan gezdim. Gerçekten takdir edilecek bir emek. Sizler gibi doğa sevenlerden çok şeyler öğreneceğiz. Sağlık ce esenlikler dilerim. Emeğinze sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Yücel bey, kolay gelsin. Budama için erken değil mi? Bu gün ben de yaylaya gittim, güneş enerjisini boşaltmak gerekiyordu dondan patlamaması için, sanırım antifrizli bir sistemle değiştirmem gerkecek. Bahçemde bir kaç nergis ve erkenden açmaya çalışan bir iki kök hazerandan başka bir şey yoktu. Bu sene kış hazırlığı ve bakımı yapamadım bahçeme, bakalım durumu nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu.
|
Adalet hanım, sizin yayla hangisiydi diye sormuş muydum önceden? Gözne mi Çamlıyayla mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gözne'ye yakın Soğucak yaylasının bir köyündeyim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sen tohumlardan vazgeç bence, ne olsa Atila bey söküp söküp atıyor. Çok istersen hazır fide al seralardan, kendini yorma artık canım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Ablacığım bahçenin bahardaki halini hayal edebiliyorum şimdiden clematislerinin o güzel çiçeklerini görür gibiyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Laleleri dikerken ortalığı dağıtmamaya dikkat edin Çiçek abi... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemi beğenmenize sevindim sayın Kamelyavadisi, bütün yıl bunları duyabilmek için didinip duruyoruz. Bilmediğimiz çok şey var, ya da bilip de unuttuğumuz, hepimiz sürekli bir şeyler öğreniyoruz. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet abla ne güzel mesajlarini yeniden okuyabilmek. Insallah yeni resimlerini de en kisa zamanda keyifle izleriz. Sevgiyle kal. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçeksever'im, canım, kısa zamanda keyifle izlenecek görüntü yok şimdilik. Bahçem bakımsız kaldı, geçen sezondan kalan bitkileri bile sökemedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İki yıl önce bana gönderdiğiniz Brüksel lahanası tohumlarından ekmiştim, epeyce minik lahana topladım, en son da dün on beş tane topladım, daha bir sürü lahana var üzerinde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanımcığım, iki gündür foruma çok sıkışık zamanlarda girdiğim için yadığınızı görmemişim. Brüksel lahanalarına çok sevindim. Bir hafta kadar önce mor olanlarından da aldım. Amerika'dan gelmesi biraz uzun sürüyor. Geldiğinde isterseniz onlardan da gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdilik tohumla uğraşmak istemiyorum, bu sene yapabilirsem bahçemdekileri muhafaza etmeye çalışacağım. Benim Brüksel hiç bozulmadan kışı atlatacak gibi görünüyor, bu yaz tohuma kalkabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım, yeni sezona hangi bitkiye yoğunlaşacağız? Şimdiden karar verelim de altyapıyı hazırlayalım değil mi? ![]() Az olsun öz olsun dedik ya, aynı türden fazla miktarda (değişik renkleri olabilir) ekmeye kararlıyım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Moderatör
|
Alıntı:
Bakın yine Praecox aldım. Bu herhalde 5 veya 6. dikim girişim olacak Manyas'a. Yok yok ben uslanmam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu sene çok yıllık hazeran ekmeyi tasarlıyordum biliyorsunuz. Renkleri ve uzun süre çiçekli kalmaları, dökülen tohumlarından kolayca çimlenmeleri, bakım gerektirmeyen, hastalanmayan bir bitki olması açısından tercih etmiştim. Ama, Ekim ayında ekmem gereken tohumları ekemedim, hava güzel giderse önümüzdeki günlerde ekmeyi düşünüyorum. Ayrıca, yapraklarının güzelliği için lupin, sürekli açtığı için bodur dahlia ve kışın ölmediği için gazanya düşünmüştüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Lupin fidem çok var, seneye kaçı kalacak bakalım? Geçenlerde Digitalis tohumları da aldım, onlar da seneye açacaklar. Yalnız o istediğimiz Hazeran tohumlarından bulamadım, ondan bulup ektim mi bu seneyi seneye hazırlık olarak geçireceğim demektir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Ben bu sene az ve öz dikime kararlıyım. Mevsimlikler az, kalıcılar çok olmalı. Mevsimliklerin de çoğu seneye kendiliğinden çimlenmeli. Ne kararlılık ama değil mi! Zaten ben ipin ucunu kaçırsam da Tarçın ve salyangozlar anında sadeleştirmeye geçerler. Güler Hanım'ın verdiği sosyete sarımsaklarını diktiğimde Tarçın bu kokuya kesin gelmez dedim ama bir tomar sökülmüş kökü ağzından zor aldım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Tarçın ağzının tadını biliyor. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Kiraz ; köpeklere sarımsak tableti veriliyor biliyorsunuzdur.Tarçın doğal halini tercih etmiş ![]() Adalet hanım ; Gaura çeliklerini üst dallardan mı aldınız yoksa biraz daha kalınlaşmış olanlarımı tercih etmeliyiz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kurşun kalemden ince dallar uygun olur. Öyle vefalı bir çiçekmiş ki, kış mevsimine rağmen üzerinde çiçekler vardı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Adaletciğim Guara çeliği yarı odunsu dallardandı değil mi? Ben böyle hatırlıyorum .Bende yok gerçi ama sevdiğim ve ekmek istediğim için incelemiştim . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Güler Hanım, Çok haklısınız..Ben de bu yıl bahçeye mevvsimlik çiçek dikmeyeceğim diye düşünüyorum ama aklım çuha ve lale soğanlarında kaldı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|