![]() |
|
![]() |
#2101 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, suzanlar hem saksıda hem de yerde mutlu olabiliyorlar, tabi yerde biraz daha güçlü oluyorlar. Ben bu sene aplik saksıya diktim, duvardan sarkıyor, ayrıca bahçenin her tarafından suzan fışkırmış, geçen seneden kalan tohumlardan. Benim yolladıklarımın hepsi de turuncu açacak, içine beyaz karışmış olabilir mi bilmiyorum, beyazlardan tohum alamamıştım, ama bazan bitkinin üzerinde de açılmış tohum buluyordum, yanındaki beyazdan geldi ise sürpriz yapabilir. Bence artık yerini değiştirme, sarılmayı seviyorlar, yerlerinde mutlu görünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Sevgili Adalet ablacığım , bu kelebek tatlısından bana hediye gelmişti sanırım aynı çiçek , rengi değişik. Seninkilerin maşallahı var ne güzel büyümüşler çokta sağlıklı görünüyorlar . Ellerine sağlık ablacığım. Fotoğraf içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bana hediye gelen asmanın kenarına asmıştım ama bütün gün güneş alıyordu. Kurumaya durmuştu bende derin bir budama yaptım. Şu an üzerinde bir yarısında çiçekleri var , diğer yarısıda gelişmeye durmuş. Sanırım güneşi sevmiyorlar. Budadığımı şu an gölge ama yinede aydınlık bir yere astım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk'cuğum, lobelyalar yarı gölgeden hoşlanıyorlar, suyu da çok seviyorlar, ben saksıdan taşıncaya kadar hemen her gün suluyorum. Budamakla doğru yapmışsın, budanan dalları inşallah başka bir saksının içine almışsındır, dökülen tohumlarından yeni fidecikler verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Ağaç Dostu
|
Vallahi budarken hiç aklıma gelmedi ablacığım , dalları kuru kuruydu hep . Neyse sağlık olsun , inşaallah budadığım güzel gelişir. Çok teşekkür ederim canım ablam bilgiler için . Öpüyorum , kucak dolusu sevgiler . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Ağaç Dostu
|
Ya Adalet Hanım, olmadı benim Lobelyalar. Bu sene ikinci denememdi bir daha asla almayacağım. Yeri yarı gölgeydi, suyunu ihmal etmedim, çiçekleri geçince budadım ama saman gibi kurudular. Benim için bitmiştir Lobelya, sizinkileri seyredeceğim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 |
Ağaç Dostu
|
Limon'cuğum, lobelyadan vaz geçmeyin ne olur, o kadar kolay ve güzel bir bitki ki. Ben size baharda çıkan fidelerden göndereyim, küpe çiçekleri gibi bol havadar yer istiyorlar, İstanbul'da çok rahat büyüyecektir, bir şanssızlık olmuş. Çiçekleri üzerinde 4-5 gün kalıyor, yaz sonuna kadar da açıyor. Siz yine de saksısını gölge bir yere alıp sürekli sulayın, toprağına dökülen tohumlardan kısa zamanda çimleneceklerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Ağaç Dostu
|
Ben o saksıları doldurdum bile ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Ağaç Dostu
|
Saray patları çok güzel ama mutlaka destek istiyorlar. ![]() ![]() Bu da saray patlarının arasında kalmış hostam, tomurcuk vermiş açacak. Fotoğraf net çıkmamış ama sizin uzman gözleriniz tomurcuğu farketmiştir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2116 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz çardak gülüm tüm tomurcuklarını açacakken aniden bastıran yoğun sıcak gülleri yaktı, şimdi açanlar biraz daha sağlıklı gibi. ![]() Erik ağacının altına diktiğim ortanca çiçeklerini koruyor, güneşte olanlar çoktan soldu bile. ![]() Bu sene üç rengini de diktiğime seviniyordum ama keyifsiz görünüyorlar, şöyle yoğun bir yaprak ve çiçek yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Cok güzeller Adalet ablacigim Güler ablanin elindeki sihirli degnekten sende de var. Bazi insanlar buradaki halkin deyimiyle yesil parmakli oluyor gercekten de. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah Adalet Hanımcığım; çiçekler ne güzel olmuş öyle. Her biri ayrı güzel açmış. Ellerinize sağlık. Malesef benimkiler perişan. Bir kısmı tam çiçekteyken tohum alamadan öldü. Bir kısmı da çiçeklenmeden. Küpeler bir bir ölüyor. Nedenini bilmediğim bir sebepten kök çürümesi oluşuyor. Yemyeşilken birden pörsüyüp ölüyorlar. O kadar moralim bozuldu ki artık dönüp bakmak istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Adalet Hanım çiçeklerinizin hepsi çok güzeller emeğinize sağlık. Benim sardunyalarım neyazıkki sıcağa yenilmek üzereler. Gövdeleri simsiyah oldu . Sizin sardunyalarda çokgüzel görünüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Lobelyalarınızda saksıda muhteşem görünüyor. Ben denemek için yere diktim çok güzel oldular tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet ablacığım, dahlia için çok sevindim. Begonyaların , sardunyaların , begonvil hepsi harika görünüyorlar. Hani bende bu saraypatıları çok sevmiştim ya , sevgili Emine ablamın komşusu bir ara çiçek fideleri vermişti. Meğer arasında saraypatı da varmış. Açınca anladım. Seneye bu saraypatıdan her renginden ekmek istiyorum. Çok beğendim. Kucak dolusu sevgiler ablacığım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2124 |
Ağaç Dostu
|
Ablacığım bu çok yıllık hazerandan benim bahçede şuan 2 kök var. Yine sevgili Emine ablamın komşusundan geldi köküyle beraber. Tohum için endişelenmeyin. Burada kolay ulaşabiliyorum tohumlara. Tek sorun direk buradan postayla gönderemiyorum ama gelirsem onuda getirebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Finduk'cuğum, iyi ki varsın ve Emine ablan da iyi ki var, her konuya hızır gibi yetişiyorsunuz maşallah. Saray patları çok güzeller ve yoğun açıyorlar ama desteklemezsen yerlerde sürünüyorlar, ben şöyle dim dik duran çiçekleri daha çok seviyorum, sanırım haseki küpesi ve çok yıllık hazeranlar, lupinler dik duruyorlar. Bu sene yine lupin ekeceğim, açmasa da bahçedeki yeşilliği çok güzel. Emine ablayı ne zaman alıyoruz buraya ![]() Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2127 |
Ağaç Dostu
|
Her yıl bu aylarda domateslerin yaprakları yanıyor, nedenini bir türlü bulamadım ![]() ![]() Bu sene Zengarden tohumlarından yetiştirdiğim siyah domatesler, kabuğu inanılmaz ince, çok da lezzetli bir tür, ne yazık ki sadece iki fidem var. ![]() ![]() ![]() Biberler çok iyi, hem salçalık hem de yemeklikler sağlıklı, süs biberleri ayrı bölümde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün bahçeden doğal semiz otu topladım ![]() ![]() Sevgili Ozbey'in gönderdiği gece mumu on gün öncesine kadar açıyordu, şimdi ara verdi ve yaprak uçları kınalandı, normal midir acaba? ![]() Ekinezyaları baharda tohumdan yetiştirmiştim, yaprakları irileşti ama gelişimi çok yavaş, sanırım çiçek de vermeyecek bu sene. Dilerim kışa dayanıklıdır da seneye görürüm çiçeklerini. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım maşallah sardunyalarınız ne kadar canlı, burada sıcaklar biraz daha giderse bende sardunyalar pes edecek, çöl gülünüz çok güzel bana da sevgili günebakan yumrularından getirdi, saksıya mı yoksa bahçeye mi ekeyim bilemedim, yabani semiz otunun hem salatası hem de yemeği çok güzel oluyor. Gece mumları bende de aynı görüntüyü aldılar ,eşim onları ot diye gözüne kestirdi inşallah ben yokken başlarına bir şey gelmez. Bütün çiçekleriniz çok güzeller ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|