![]() |
|
![]() |
#1411 |
Ağaç Dostu
|
Vakit darlığından ankara çiçeğimi öylece toprağa gömmüştüm, bunların dağıtılması gerekiyor, Pazar gününe kaldı tabi. ![]() Astilbem tomurcuklarını büyütüyor, yanına beyaz ve mor da lazım. ![]() Düzenleyen Adalet Yağcı : 23-04-2010 saat 13:40 Neden: Görünmeyen fotoğraflar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sizin bahçeniz yüksek rakımlı bir yerde mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
|
Zengardenden aldığım bebek nefesi çok kolay bir çiçekmiş, beyaz beyaz açacaklar, yayla havasını sevmişler ![]() ![]() ![]() Geçen sene Ekim ayında ektiğim bezelyelerde bol çiçek vardı, üzerinde bezelyeler de görünüyordu, yakın çekim yapamadım, bahçe çamurlu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Ağaç Dostu
|
Gallalarıma salyangozlar dadanmış ![]() ![]() Hostalarımı ve çuha çiçeklerimi diktim. ![]() İrisler açmaya devam ediyorlar. ![]() Küçük leylak ağacım bol çiçeklenmiş, acaba leylak budanır mı, biraz daha derli toplu bir görüntü istiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Adalet Hanım, Bir bahçe ancak bu kadar güzel olabilir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ankara, Dudi, leylaklar gerçekten çok güzeldi. Geçen sene kesip vazoya koymuştum ama bir günde soldu, bu sefer dalında bıraktım. Sarı gülden çelik alabilirim, ama şimdi zamanı değil, Sonbaharda hatırlatırsanız olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Olsun çok güzeller değer yinede ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet abla bahcede calismaktan yeni geldim senin bahcene daldim. Hersey cok güzel ve bakimli tadini huzur ve saglikla cikarmani dilerim. Ben leylaklarimi cicekleri bozulur bozulmaz buduyorum. Genelde cicek actigi dalin altindan bir karis kadar birakarak budayin deniyor ama ben cok da dikkat edemiyorum dogrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever, bu bilgiler çok iyi oldu, korkmadan budayıp istediğim formu verebilirim. Bahçenin bakımı bitmedi daha, gözlerimi rahatsız eden yığınla şey var etrafta, ayrıca bahçeye dikmem gereken çiçek fidelerimi de dikmedim daha, çok çalışmam lazım çok ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım, Ayva Ağacımız ilk kez geçen yıl meyve verdi. Çok lezzetli güzel bir cinsmiş ama çok fazla kurtlanıyor. İlaçsız bir yolu var mıdır bu kurtlanmayı önlemenin? Clematis'in tomurcukları inşallah eş zamanlı açarlar, bize de göz ziyafeti çekmek kalır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon, ayva ağacına hiç bir özel bakım ve ya ilaç uygulamıyorum, neden kurtlandiği hakkında da bir fikrim yok ![]() Ancak, kurtlanmaya eğilimli meyve ağaçları için, 1. çiçek gözleri kabardığında, 2. taç yapraklar döküldüğünde, 3. meyveler belirdiğinde olamak üzere üç defa ilaç yapılması gerektiğini söylüyor köy halkı. Ben şimdiye kadar ayvaya hiç ilaç vermedim, kurt da olamadı. Clematisler yerlerine alıştılar herhalde, kafasına göre demirlere sarılıp gitmişler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Ağaç Dostu
|
Almira'cığım dua et de yağmasın yarın, lupinler bahçede güllerin dibinde, viyollerde bekliyor, saray patları, güvey fenerleri ve diğerleri. Yarın, bir çok işimi halletmeyi umuyorum, bir de clematisimin bana sürpriz yapmasını, hepsinin birden açtığını görmek çok güzel olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Fikreteren, elimdeki tohum ve fideleri paylaşmayı seviyorum, bende yaşamazsa komşumda yaşasın, garantili olsun ![]() Almira'cığım, fotoğraf makinamı arabada unutmuşum, bu gün aşağı inmeye fırsat olmadı, sabah beri balkonda döktüm saçtım, her yer toprak içinde kaldı. Domates, biber, patlıcan fidelerimi viyollere aldım, tabi anlattığım kadar kolay olmuyor, balkon dar, topraklar, torflar, gübreler, leonardit ve viyoller 2 mt. lik bir alanda bu işleri yapmaya çalışıyorum. Neyse bitirdim ama balkonumun hali içler acısı, yıkayacak halim kalmadı, dinlenmek için oturdum. Birazdan aşağı inebilirsem makinamı getirip fotoğrafları yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, ben gördüğünüz o iki boşluğa ikişer kök clematis diktim, iki yıl önce aldığım iki clematis ve geçen yıl aldığım yine iki clematis var orada. Gallalar kışın yapraklarını adeta çürütüyor, su gibi oluyor, baharla birlikte toparlanıyor yeni yapraklar ve çiçekler veriyor. Ankara'da olur mu bilemiyorum, soğuklar başlamadan üzerini gübre ve samanla iyice örtseniz, üzerine de havalı naylon kapatsanız yaşatabilirsiniz belki. Yaylanın iklimi Ankara iklimine yakın aslında. Siz bolca clematis dikin, soğuklardan hiç mi hiç korkmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Ağaç Dostu
|
Benim de 4 kök clematisim var. 2'si önceki seneden, 2'si geçen seneden, hepsi farklı türler. Henüz durumları 50 tomurcuktan bayağı uzak da o yüzden merak etmiştim. ![]() Teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|