![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan, teşekkür ederim, kısa zamanda toparlanabilirler mi bilmiyorum. Sevgili DefneD, vapur dumanı tohumdan kolayca yetişiyor, manzarası hoş, tavsiye ederim. Sevgili Bahar, bahçem için övgü dolu sözler yazmışsınız, bu sene çeşit konusunu abarttım, seneye sadeleştirme programı uygulayacağım çok fazla çeşit olduğunda görsel yorgunluk oluyor, bakımlı ve uygun yerlere uygun çiçekler bulmak çok önemli, seneye daha değişik bir bahçe düşünüyorum.Sevgili Ülkü, biraz zaman alacak ama çiçeklerim şimdiden toparlanmaya başladılar, en çok da daturalarımın nazik yapraklarına zarar vermiş, hiç yaprakları kalmamış gariplerin ![]() Sayın Fikreteren, gerçekten bir afat olmuş, iyi ki ben yoktum, buradaki otomobillerin tavanları da hasar görmüş. Yardım isteğinizi hemen değerlendirmeye alıyorum, bahçeme yeni bir yüz vermek istiyorum, yardımlarınız bu konuda olursa sevinirim, sevgili Kiraz'ın bahçesine hayranım, yeşil yapraklı süs bitkilerinin yanında öbek öbek çiçekler, toprak görünmüyor, işte böyle bir bahçe hayal ediyorum. Sevgili Selenn, sağ olun, dostlarımın tesellisleri ilaç gibi geliyor bana. Hazeranlarım hep kırılmış, glayöllerim de öyle, insanın içi burkuluyor kırık dalları görünce. Cumhur bey, ben elimden geleni yaparım ama insanın şevki kırılıyor, yığınla boynu bükük çiçekleri görmek çok acı. Sevgili Vildan hanım, teşekkür ederim, bu sene doyasıya kiraz kayısı şeftali yiyemiyeceğiz, vişnenin de yarısı yerlerde, daha beteri de olabilirdi, domates fasulye ve hıyarlar yavaş yavaş toparlanıyorlar, verimleri gecikecek gibi görünüyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte böyle, bir çiçeğin gülümsemesi yaraları iyileştiriyor. Yine de üzülmeyin, senelik geçimini bahçeden sağlayanlar var, onların zararı çok daha kötü olur. Aynı ben konuşmuşum gibi, tam sizinle aynı durumdayım ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Merhaba sevgili Adalet hanım, lisileriniz maşallah gerçekten coşmuşlar çok güzel görünüyorlar.Bende güvey feneri tohumu ekmiştim ama filizlendikten sonra öldüler yeğenim amerikadan getirmişti tohumları,bu sene tekrar deniycem inşallah.Bahçedenizden elde edeceğiniz tohumlardan bana da kalan olursa lütfen haber verin. Sağlıkla mutlulukla kalın. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz aslında baharın güzelliği çok uzaklarda kaldı, yapraklar sararmaya başladılar, yine de kırmızı gülüm tüm haşmeti ile açmaya devam ediyor. ![]() Lisilerim onbeş gündür dalında tazeliğini muhafaza ediyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Lobelyaları bu sene tanımıştım, iyi ki de tanımışım, minik çiçekleri üzerinden eksik olmuyor. ![]() ![]() En büyük sıkıntım, tohum alamamak olmuştu, büyüteçle de baktım ama bir tane bile tohum görememiştim. Meğer benim küçük lobelyam tohumlarını bitkinin dibine saklamış, pek çoğu çimlenmişler. Bunları Bahara kadar nasıl muhafaza ederim bilmem. ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene bahçemde altı çeşit domates vardı, hava çok serin gittiği için ancak Ağustos sonunda yemeye başladık, günde b ir kilo bile çıkmıyor.![]() Erzincan domatesleri çok iri ve etli. Bu arada bahçemde bir misafirim vardı, inanılmaz sevimli bir yaratık, korkmasam avcuma alıp sevmek isterdim, bana defalarca poz verdi. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet hanimcigim tohumlarim kayinvalideme ulasmis o da bize gönderdigi Bayram kolisine koymus. Cok cok cok tesekkür ederim. Esim de ben de Türkiye`den tohum geldi diye o kadar heyecanlandik, duygulandik ki anlatamam. Su anda size mesaj yazarken bile gözlerimde yaslar var. Artik bir de elimize gectigi gün heyecanlaniriz sonra da nasil ekeriz nasil yasatiriz telasi baslar. Nasil tesekkür edecegimi inanin bilemiyorum. Size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. Mersin`de ki dostum sevgiyle kalin. Tüm ailenizin ve sizin bayraminizi kutlarim. Saglik, mutluluk ve huzur sizinle olsun. Düzenleyen ciceksever70 : 19-09-2009 saat 11:24 Neden: mesaja yazi ekleme |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sevgili Adalet ablacığım, bayramda Balıkesir'de olduğum için size mesaj yazamadım kusura bakmayın.Sizin ve ailenizin geçmiş ramazan bayramını kutlar daha nice sağlıklı,mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim. Tohumlarım geldi, zarfı elime aldığımda nasıl mutlu oldum anlatamam.İnsanın hiç görmeden yürekten sevdiği bir insandan hediye alması müthiş bir duygu. Zarfa baktım sizin ellerinizin dokunduğunu, emeğinizin geçmiş olduğunu düşününce duygulandım. Sizin bende, yüreğimde, bambaşka bir yeriniz var.Sizi çok seviyorum, tohumlar için bir kez daha teşekkür ederim, sevgim ve saygım sonsuz hakkınızı helâl edin sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım; Bende bahçeleri gezmek için birkaç günde bir fırsat bulabiliyorum. Nedenine gelince özetle ''dünya meşakkati'' deyivereyim. Siz bahçe sahiplerinin çoğu hemen hemen benden bir tur öndesiniz. Sevgili eşim ve ben sizleri örnek alarak peşinizden geliyoruz. Bu keyifli takipte, özellikle sizin üretkenliğiniz kadar, dağıtıcılğınızda bir erdem olarak dikkatimi çekiyor. Hep böyle ve sağlıkla kalın e mi! |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Adalet hanimcigim iyi günler. Size on puanlik bir uzman sorusu. Saksiya bir hanimeli celigi daldirmistim köklenmis. Simdiden bahceye diksem mi yoksa ilkbahari mi beklesem? Sevgiler. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Mineler de açmaya devam ediyorlar, hava serinleyince daha iyi oldular. Eklenti 107760 Eklenti 107761 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sellukamı topraktan çıkarıp saksıya aldım, bir tanesi toprakta kaldı, kışa dayanıp dayanmayacağını merak ediyorum, Kasım sonu gibi havalı naylon ile sarıp sarmalayacağım. Saksıya aldığım sellukamı Mersin'e getirdim. ![]() Kış için red robin yetiştirmeyi düşünüyorum, balkonum bütün gün güneş alıyor. Red robinimde tomurcuklar var. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Değerli arkadaşım paylaştıkki zaten onları, benim adenium da goncalanmaya başladı. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın arkadaşım ,hele bi şu işlerimi toparlayayım daha çok güzellikler paylaşacağız,hep hayal ediyorum 10 bin tane sardunyanın bir anda açmasını,nice renkli çiçekler işte güzellikleri o zaman paylaşacağız. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Kaybettik
|
Adalet Hanımcım ben tohum istemiyorum Sardunya paylaşımı sayfasına eklediğimiz ceylan fotoğrafları vardı. Onlardan istiyorum Çok güzeller. Yanlış hatırlamadıysam Güler Hanım yollamıştı birini. Güler Hanımın cennet gibi bahçesinde ne varsa istiyesi geliyor insanın artık hayranlık ötesi bir şey ya sizin bahçeniz de çok güzel Adalet Hanımcım. Emek dolu, güzellik dolu. Sağlık içinde sefasını sürün güzelliklerinizin, sevgiler![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Kaybettik
|
![]() ![]() Adalet hanımcım yeşilin içinde büyüdüğüm için doğaya düşkünüm, çiçeklere de. Kaktüsler sukulentler ve doğanın örtüsü yer örtücülerini de seviyorum. Ama vallahi deliysem eğer bu kesin sizlerden bulaştı![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Baldur Garten i geziyordum, aklınızı başınızdan alabilir miyim biraz ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() Açelyam bir türlü açamadı, bu kışı dışarda geçirdi, halinden çok memnun, Sonbaharda onu yayla bahçesine dikeceğim. ![]() Sevgili Jineop, astilbem beni çok mutlu etti. ![]() Cüce hatmi de öyle. ![]() Bunun adını hatırlayamadım, neydi? ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, kardeşim, Bugün gönderdiğin tohumlar ulaştı. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Hepsi için teşekkür ederim. (Kudret narı çoktan beri aklımdaydı ; tam isabet) Sevgilerimle.... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Alıntı:
sizlere yürekten maaşaalah diyorum. |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bak şimdi daha çok merak ettim. Adalet hanım ne demek istedi ki şimdi Cemocum.. Ben forumu düzensiz kullanmanın cezasını çekiyorum Ekim ayında Mersindeydim. Eğer forumu daha iyi incelemiş olsaydım mutlaka uğrardım. Cemo kurban olam Adalet hanım çiçeklerden daha mı güzel şimdi.. ) |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazar günü bahçeye gitmiştim, fotoğraf makinemin pilleri bitince üç tanecik çekebildim. Ağaç şakayığım açmak üzere. ![]() Saksifragam pek keyifli değil, yine de bir kaç çiçeği var, dilerim seneye daha canlı olur. ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|