![]() |
|
![]() |
#3811 |
Moderatör
|
Sevgili Adalet Yağcı, bahçemden kopardığım iri bir salkım üzümü yiye yiye bahçende keyifle dolaştım. Bitkilerin çok güzel, renk cümbüşü içindeler. Ancak bazı bitkileri saksıdan toprağa geçirmekten bahsediyorsun biraz erken değil mi? Bence yayladan inmeden önce yaparsan daha garanti olur diye düşünüyorum. Ben de saksı sulamaktan bıktığım için aynı şeyi yapacağım ama Ekim sonu veya Kasım'ı bekliyorum. Güzelliklerin tadını keyifle çıkarmanı dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yoluna güller sersin İzine gerek yok canım İste, hepsini versin. (Nasılım öğretmenim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ada, harikasın canım. İzin isteme nedenim, " çalınan çiçek tutar" fikrine külliyen karşı olduğumdandır. Benim bu konuda çok canım yandı, bazı saksılarım ben yokken yok olma aşamasına geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3814 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seni bahçemde görmeyi özlemişim, hoş geldin. Üzümlerin tam zamanı, afiyet olsun canım. Bu sezonun başında bir çok saksıyı toprağa geçirmiştim, bazılarına pişman oldum, onları yeniden saksıya alacağım ![]() Saksıda büyüyen üç clematis, üç renkli galla, tüm liliumlar toprağa geçecek. Dilerim pişman olmam. Yayla epeyce serinledi, gündüzleri bile hırka çorapla dolaşıyorum çoğu zaman. Okulların açılmasına bir hafta kaldı, bu demektir ki, en yakın komşularım yayladan inecekler. Aslında Eylül ve Ekim yaylanın İlkbahardan sonra en güzel zamanları ancak, yakınımdaki komşular gidince tedirgin oluyorum, bu yüzden bu ayın sonuna kadar bile kalabilirmiyim bilmiyorum. Sevgilerimle... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bilirsin, milletçe kılıf uydurmayı da iyi biliriz biz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Ablam yine harikalar var bahçende bizlere siz değerli büyüklerimizin yaptığı güzellikleri izletmeniz ne güzel mutluluk sağ olasınız selamlar sevgiler saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3820 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3821 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Adalet Hanım bahçeniz çok güzel, böyle güzel bir bahçenin su sıkıntısı yaşaması ise üzücü. Yine de sevginiz susuzluğa galip gelmiş ki cennet gibi her köşe. Alıntı:
Çalınan çiçek tutar mı hiç test etmedim ama bırakın çalmayı sahibinin gönülsüz verdiği çiçek bile tutmuyor. Tecrübeyle sabit ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul'cuğum, bir çok bitki destek istiyor, lisianthuslar, dahlialar, rudbeckialar ve aklıma gelmeyenler. Zinnialar uzun süre desteksiz dim dik durdular, ilk çiçeklenmelerin ardından yeni tomurcuklar çıkınca bitkinin boyu giderek uzadı, etrafa dağılmaya başlayınca kökler zedelendi, ben de çareyi bağlamakla buldum. Aslında bu tür bitkileri belli yerlere sıralamak lazım, önünden arkasından sağlam bir ipi gergin olarak bir destek çubuğuna sabitlersek sorun kalmaz diye düşünüyorum. Yerden 50 cm. yüksek olması yeterli olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Beğenileriniz ve nazik sözleriniz için teşekkür ederim. Benim susuzluğum Haziran ayı sonlarına doğru başlar, Eylül sonlarında normale döner. Eylül ayı ortalarında okullu çocukları olanlar yayla sezonunu kapatıp şehire inerler, su da yaylada kalanlara kalır ![]() Alıştık artık, seneye Büyükşehir Belediyesine bağlanacak köyümüz, bir çaresine bakarlar belki. Çalıntı çiçek konusunda aynı fikirdeyim ![]() Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemde bütün yaz sevgili Durul'un bahçesindeki gibi rengarenk kelebekler bekledim. Ara sıra küçük beyaz kelebekler dışında göremedim, fotoğraflarını çekemedim. Dün iki saat bahçeyi suladıktan sonra terasta yorgunluk atarken bir tane dünya güzeli uçup geldi. Önce şaşırdım, sonra çok sevindim, kıpırdamaya cesaret edemedim kaçmasın diye, telefonla bir kaç kare yakalayabildim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-08-2008
|
Sayın Adalet Hanım merhaba. Agaclar.net bir derya deniz. Keşfedilmesi gereken güzellikler var. Sizin paylaşımlarınızı yeni keşfettim. Biraz geç oldu ama... Ne güzel bahçeniz varmış. Allah nazardan saklasın. Bu güzellikleri yetiştiren de mutlaka güzel bir insandır. Dünyayı da güzel görür, etrafına da güzellikler saçar.. Bu bahçede ömür geçiren yaşlanmaz bence. Etrafına da pozitif enerji verir. Ufkumu açtınız. Gözlerimin pası silindi. Her şey için teşekkürler.... Not: Size bahsettiğim gübreyi Mart ayı içinde ücretsiz göndereceğim. Unutursam hatırlatırsınız. Selamlar... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz sayın vetman996; Nazik övgüleriniz için teşekkür ederim. Bütün bahçem 300 m² ağaçlar, sebzeler, süs bitkileri ayrı bölümlerde. Doğrusunu isterseniz bir kaç yıl önceki güzelliği kalmadı, yalnız olmak ve su sorunumuzun olması istediğim pek çok şeyi yapmamı engelliyor. Kompost konusunda başlığa yazmıştım, gördünüz mü bilmiyorum. Mart ayında size hatırlatırım, sağolun. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet, Hani senin bir başlığın vardı"arap saçına dönen bahçeler" diye, işte aynen o durumdayım,düzeltmeye çalıştıkça yeni sorunlar çıkıyor. Şimdi olsa yaptığım bir çok hatayı asla denemezdim bile.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3830 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3831 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baharda saksıları azaltacağım diye(sulama derdinden)yere aldığım bitkilerden bir kısmını yine saksılara alacağım ![]() Ayrıca yerini değiştiremeyeceğim bir kaç bitki var ki, onların başka yerde olması gerekiyor. Yani yine arap saçı, hep arap saçı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3832 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sorun, gül, ağaçşakayık vb. kalıcı ve görece yaşlı bitkilerde. Yerlerini değiştirmeye cesaretim yok, peyzaj hak getire ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Adalet Hanım üstte sarı renkte görünen çiçeklere güz çiğdemi demişsiniz önceki mesajlarınızda. Bende de buna benzer bişeyler var. Yeni yeni filizlendiler. Ben onları zıpçıktı sanıyordum. İkisi farklı mı? Zıpçıktı ve güz çiğdemi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güz çiğdemi ile zıpçıktı(Zephyranthes) farklı bitkilerdir. Başlığı incelerseniz neye benzediğini anlayabilirsiniz. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
hepsi muhteşem..ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |