![]() |
|
![]() |
#31 |
Moderatör
|
Çok haklısın sevgili limon. Benim bahçeme de sincap ailesi dadandı. Dört üyeli bir aile. Üç adet ceviz ağacı ile kayısı ağaçlarının arasında mekik dokuyorlar. Geçen sene ağaçlarda meyveler bitince gelmeyecekler diye korktum, hemen askılıklı saksıların içine yer fıstıkları doldurarak ağaçlara astım. Eşim ve oğlum çok dalga geçtiler benimle. Ama maalesef gelmediler. Bu sene yine misafirim olduklarını görünce çok sevindim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Mavi cicek dediginiz hatmi agaci, evet bizim bahcede. Önce japon gülü zannediyordum ama siteden hatmi oldugunu ögrendim. Kanarya gülü konusunda hic endiseniz olmasin burada kisin sicaklik bazen eksi 20lere kadar düsüyor Ankara sicak bile gelir. Cok dayanikli ve bereketli bir cicek. Yilda iki kez cicek aciyor. Bizimki Mart sonu ve Temmuz sonu acti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Gülümün son hali ve sarmasik olarak sardirdigim barbunya fasülyem. Cicekleri o kadar güzel ki iyi ki de yapmisim diyorum. Düzenleyen ciceksever70 : 15-08-2008 saat 10:48 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Herkese cok tesekkür ederim. Bu günlerde bahcemi sonbahara hazirlamakla, ot bicmekle mesgulüm. Kisla ilgili bitkiler bulabilirsem seve seve paylasirim. Ya da belki sizlerin kisa dayanikli ve cicek acan bitkilerle ilgili önerileriniz olabilir. Paylasirsaniz cok mutlu olurum. Wintergreen ve kis yaseminini denemek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Sevgilki Limon bende aynı şeyi düşünmüştüm, geyikler gelse benim bahçeme ellerimle beslerim onları. Demekki ne kadar şahane bir yer orası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Bahcemizde sonbahar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ sözü tam da bunu anlatıyor değilmi arkadaşlar. Çiçeksever ellerine sağlık. Harika bir bahçe yapmışsın. Darısı benim terasımın başına... Düzenleyen susam : 05-10-2008 saat 19:02 Neden: renkli harfler kullandığım için düzeltiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Cok tesekkür ederim arkadaslar (bu arada herkese iy bayramlar). Burada bahcemi paylasmak ve sizlerden övgüler almak gercekten cok motive edici oluyor. Bahceyle ugrasmayi seven bir insana en iyi ödül övgü olabilir herhalde. Insanin bütün düsündüklerini gerceklestirmesi para ve zaman isi ayni zamanda. Önümüzdeki yillarda umarim kafamdakilerin hepsini uygulayabilirim ama inanin simdi bile evime severek dönüyorum bahcemle karsilasacagim diye... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Güzel yorumlarinizi alinca simariklik yapip sevdigim bir kac cicegi daha paylasayim istedim. Belki bakimi ya da cogaltilmasi konusunda bilgileri olanlar paylasmak ister... Wintergreenlerim. Meyvesini kurutsam cogaltabilirmiyim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Cranberry´ler... Henüz cok minikler meyve vermediler. Ama yine de cok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Ilk kez bir kaktüs cesidi aldim. Ama cok sevdim. Yasatmayi basarabilirsem yenilerini de alacagim. Digerleri de garten girl´lerim. Türkce isimlerini bilmiyorum özür dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-01-2008
|
Ellerinize sağlık, bahçeniz çok güzel, ne kadar emek verildiği belli oluyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Moderatör
|
Erika, bizim buralarda Funda deniliyor. Arkadaşlar, geçen sene B.Hause'a gittiğimde bu Erikaları görünce şok oldum. Güzelim çiçekleri spey boya ile rengarenk yapmışlar. İçim sızladı. Morundan tutun da mavisine yeşilin her tonuna boyamışlar. Ben bunları doğada iki renk kırmızı ve beyaz olarak biliyorum. Hatta biraz ileri giderek, değişik renk alanlara ''bunlar boya, almayın, bu kadar boya altında zaten fazla yaşamazlar'' dedim. Düzenleyen Güler : 05-10-2008 saat 10:16 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Erika ya da Garten girls diye satilan ciceklerimin Türkce adini da ögrenmis oldum sayenizde Güler hanimcigim. Siz bahcemi ziyaret edip mesaj yazinca cok mutlu oluyorum. Bir uzmandan bir seyler ögrenmek cok güzel. Tüm üyelerin iyi dileklerine tekrar tesekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba! Uzun bir kis sessizliginden sonra bahcedeki calismalarimiz hizlandi. Sonbaharda cimleri iyiyce budayip bir cok yere yaprak koydugumuz icin isimiz bu yil daha kolay oldu (Tesekkürler Güler hanim) . Ilkbahar calismalarimin resimlerinden önce birkac kis manzarasi paylasayim dedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Merhaba sevgili Çiçeksever70 bahçenizi daha önce görmemiştim,ancak bugün ziyaret edebildim ellerinize,emeğinize sağlık harika olmuş inanın böyle güzellikleri görmek çok zevkli ve kamçılayıcı oluyor.Bende burda bir iki saksıda çiçek bakınca birşey yapıyorum sanıyorum,sizin ve diğer arkadaşların bahçelerini gördükçe insan bahçeli bir ev hayali kuruyor inşallah bir gün bende sahip olur ve sizin gibi cennete dönüştürebilirim.Evinizde,bahçenizde sağlıklı,mutlulukla ve sevdiklerinizle huzurlu bereketli günler geçirmenizi dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkürler sevgili Mor Menekse. Dün aksam minik oglumun uykusu geldigi icin tüm resimleri yükleyemedim. Kis resimleriyle devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Gelelim bu bahar yapilan calismalara... Ilk is olarak güllerimi budadim, sonra da onlarin ve minik agaclarin altindaki otlari yolup agac kabuklarini tazeledim. Dinlenme bankimin yanina bir clematis ve passiflora bölümü yaptim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Acer Palmatum canlaniyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Sonbaharda bahceye gömdügümüz eski küvetten simdi bizi ilkbaharin ilk acan cicekleri selamliyor. Böylece köstebege karsi bir puan öne gecmeyi amacladik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Bu yil bahcemin yeni konuklari bir kac adet berry agaci, lavantalar, minicik rododendronum ve nihayet cok istedigim mor leylak. Henüz hepsi cok kücük ama umarim bu yil biraz toparlanirlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Ilk acan manolyamiz (stellata)... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Agac kabuklari bahcede cok büyük kolaylik sagliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Fasülyelerimi, misir ve bezelyerimi dikecegim bölüm. Siparis ettigim direk siriklar gelince onlar da yerlerine konacak. Topragin üzerine kabuksuz salyangozlara karsi odun külü döktük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Bahara iyi hazırlanmışsınız Sevgili Çiçeksever ![]() Clematis ve passiflorayı aynı yere ekmek sorun oluşturmasın, sanırım sizdeki Passiflora caerulea meyvesi yenmez ama güzel çiçekleri vardır ve arsız bir türdür. Fotoğrafların devamını bekleriz... Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|