![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
![]() Çimin sağlıklı büyümediği, taşlar arasında biçmenin çok zor olduğu alana çakıl, taş döşemeyi, aralarına da çiçek yerleştirmeyi düşünmüştüm. Bu alan çimin seviyesinin altında olduğu için ince mıcır döşedim, üzerine çakıl döşeyeceğim. En alta da delikli naylon serecektim ama mıcırı aldığım yer, drenaj borularına sarılan örtüyü tavsiye etti, ben de kullandım. Şimdilik problem gözükmüyor. ![]() Geçen haftalarda olan fırtınadan, duvara sarılan hederalar da nasibini aldı, tutunamadı, izi kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Evet Sn. Gilan, bu sene çiçeklik için daha fazla yer ayırdım. Şimdilik bir kısmı ekili, bir kısım tohumlar da çimleniyor. Sonradan ektiğim çimler çıkıyor. ![]() Leylak açtı, filbahri açmaya başladı. Kuruyan bodrum papatyamdan kalanlar ve geçen sene çelikle çoğalttıklarım açmaya başladı. Aralarda yer açelyası, klarkiya tohumları çimleniyor. Duvar diplerine dikeceğim çiçekli sarmaşıklardan şimdilik sadece pasiflorayı dikebildim. Acil çözüm için sabah sefalarının tohumlarını ekmiştim,çimlenmeye başladılar. İnşaat sırasında kırılan saksıya da buz çiçeği tohumu ektim, çimlendi. ![]() Not: Güler Hanım, çimlerin son halidir, 5 dk.önce fotoğraf çektim. Düzenleyen Kiraz : 12-05-2009 saat 17:38 Neden: fotoğraf ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Morsalkım ilk defa açtı. Saksılara sardunyaları diktim ama serin giden havalardan yaprakları henüz çıkamadı. ![]() Merdivenleri çıkarken gülleri yakından görebiliyoruz. ![]() Geçen sene küllemeden dolayı çok bozulan hanımelinin şimdi keyfi yerinde. Yanındaki güle de clematis tırmanıyor. ![]() Geçen sene saksı kenarlarına diktiğim bir kaç dal acem halısı: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye istediğim kadar zaman ayıramadım, istediğim gibi olmadı diye moralimi bozuyordum ama bu sabah okuduğum mesajlar moral verdi, teşekkür ederim. Fotoğrafını çekmediğim kötü görüntülerin olduğunu da söylemeden edemeyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Yeni yapılan yerler eskisinden daha mı güzel olmuş ne... ![]() Benim merak ettiğim gölge bölgeye anlaşılan daha sıra gelmemiş. Galiba orası pek görüş alanı içinde değil. Orman gülünü ucuza bulmak mümkün değil mi acaba? Herkes bir soruştursa, özellikle karadeniz bölgesindekiler, belki makul fiyata bulunur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Acem halısının görüntüsü muhteşem .Çim alan ile oturma bölümünün ( önce ki kararınızda ki daire şeklinde ki ),hazır çimle yeni çimin arasına beyaz , bodur bir sıra çiçek dikmeyi düşünebilirsiniz.Şeker begonya **** alisyum ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Habibe Hanım teşekkür ederim. Haklısınız Sabah hanım, gölge alana sıra gelmedi, önce görüş alanından ve elimdeki çiçeklerden başladım. Zaman ve ulaşım açısından çiçekçilere de gidemiyorum, zaten gölge için aradıklarım da çok kolay bulunanlardan değil. Ormangülü çok sevdiğim bir bitki, umarım bir gün ona da sıra gelir ![]() Sn Nurcanabay, ben de sizinle aynı fikirdeyim. Oturma alanı taş olsaydı, kenarına bodur çiçekler dikecektim ama iki çimin arasında korumam ve çimleri biçmem çok zor olacak. O alan kullanılmaya başlanınca, gerçek sınırları belli olacak, çimler de kötü olmaya başlayınca ilk işim yeni döşemeyi yapmak olur. Alisyum, şeker beyonya, camgüzeli burası için düşündüklerimdi ama başka yere ektiğim alisyumlar hiç çimlenmedi. Not: Ben oturma alanına sonradan ekilen çimlerin üzerine hiç basmayın demiştim ama hafta sonu demir parmaklıklar kale olarak kullanıldı, futbol oynandı. Neyse ki çimlere basan kaleciyi erken farkettim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, gelişmeleri merakla takip ediyorum.Demir parmaklık fikri harika gerçekten ama orasını hemen düşündüğün bitkilerle donat, bir an önce kale görüntüsünden kurtulsun, yoksa daha çok maç yapılır. ![]() Yeni çim ektiğin alana bordür olarak beyaz taşlar koyabilirsin. saksılarla bordür yapabilirsin. Fikir işte.. Düzenleyen ardabora : 15-05-2009 saat 00:39 Neden: link görüntülenemiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ardabora, her türle fikre seve seve açığım. İlk başta saksı koymayı denedim ama sonra kaldırdım. Şimdilik çimde hiç bir şeyin iz yapmaması belki daha doğru, gerçek sınır kullanıldıktan sonra ortaya çıkacak. Belki tahmin ettiğim gibi çim yıpranmayacak ve bahçeyle bütün halinde bırakacağım??? Demir parmaklığın boşluğu beni de çok rahatsız ediyor, yaseminim yeni çimlendi, bir iki sene bunun yerine sabah sefası ekerim diye düşündüm. Bir tarafına ekilen sabah sefaları uzun zamandır çimlenmedi, diğer tarafına ektiğim çan sarmaşığı ise henüz bir karış. Aslında sabah sefası çıksa çok çabuk uzayacak ama naz yapıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sema Hanım. Acem halısı seneler önce bir saksıdan aldığım kupkuru bir daldı. Uzun süre saksıda yetiştirdim, yazın sıcaklarına ve benim ihmallerime dayanamayarak iyice kuru dallarla yaşıyordu. İki sene önce kış başı, giriş kapısına on kuru dalı diktim, baharda coştu, budadıklarımı saksılara, başka güneş alan yerlere koydum, onlar da coştu. Yukarıdaki fotoğraf güneş çekildikten sonra alındı, aslında görünümleri daha da güzel. Biliyorsunuz bu çiçekler güneş gelince açıyor, yoksa kapanıyor. Çiçek ömrü uzun değil ama açtığında beklediğinize değiyor. Bir de uzadıkları ve merdivenlere indikleri için sürekli budamak gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Klematis henüz açmadı ama tomurcuk var. Geçen sene bir kaç adet amıştı, bakalım bu sene ne yapacak? Acem halısının çiçekleri bir kaç günde soluyor diye hatırlıyordum ama yanlış hatırlıyormuşum. Açalı on gün kadar oldu, hâlâ çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Bendekinin de bu sene 4.yılı ve ilk kez açtı. Çok arsız çabuk büyür diyorlar ama çok yavaş büyüdü, belki bundan sonra hızlanacaktır. Çiçek açmayan dallar da birden boy attılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kiraz, Bahçenizin alt üst oluşuna kendi bahçem bozuluyoruş gibi üzülmüştüm ama sabırla koruk helva oluyor. Bahçenizi zaten çok beğeniyordum, şimdi eskisinden de güzel görünüyor. Sonradan eklediğiniz küçük oturma alanının çok güzel olacağına eminim. Bahçenizdeki mermer kurnalı bahçe çeşmesini çok beğendim. Bence o bölümü daha çok vurgulayın. Yanına büyüklü küçüklü birkaç küp içinde çiçekler koyarsanız daha da güzel olur gibi geliyor. Derinlik hissi de verir. Güle güle keyifle oturmanız dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Seleste, teşekkür ederim. İstediğim tempoda gitmiyor ama en azından atılacaklar, kaldırılacaklar gitti, ağır iş bitti. Çeşmenin yanını istediğim gibi yapamadım. Solundaki ortanca bu sene daha büyüdü, seneye istediğim gibi olacak; sağındaki abelya ise henüz çok küçük. Boş kalmasın diye bir kaç mevsimlik çiçek ektim ama yine de çok kötü. Sizin de yazdığınız gibi o bölgeye derinlik katmak istiyorum ama malzeme ve zaman sıkıntım var. Umarım fırsat bulurum. Sn. Ayazkentli, Oğuzhan bahçem için mavi yasemin göndermişti, çok da güzel büyüyordu ama son kardan sonra bozuldu, maalesef kurtaramadım. Sevgili Limon, mor salkımının yerinde ya da suyunda mı problem var? İlk seneden itibaren çok hızlı büyümesi lazım. Suyu ve güneşi seviyor. En hızlı büyümeyi ağustos ayında gözlemledim; haftada bir m'den fazla uzadılar. Şu sıralar da hızla büyüyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Bu mevsimi çok seviyorum. Bahçeye pek vakit ayıramıyorum ama ısınan havalarla beraber iki haftadır beni merdivenlerde karşılayan sevenlerim var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Kiraz : 12-06-2009 saat 21:59 Neden: kelime yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Büyük duvarın dibi öğleden sonra güneş almıyor. Koyu gölgede kırmızı çiçeklerin rengi değişiyor, morarıyor ve kararıyor. Bu sene, bu köşeye beyaz, mor, mavi, pembe çiçekler dikmeye karar verdim. Yaz ortasından sonra da üçüz çiçekleri açacaklar. Şimdilik açan çiçeklerden doğru karar verdiğimi düşünüyorum, gün batımında beyaz çiçekler o köşeyi çok aydınlatıyor, gece bile göze çarpıyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Henüz yapmadığım, çim olmayan köşeden ufak bir bölge (çeşmenin yanı). Düzenlemesini netleştiremedim ama çıplak kalması da kötüydü. Camgüzeli ve lobelyanın yakın olması su ihtiyaçları açısından iyi değil ama şimdilik böyle kalacak. Arka bahçedeki taşları bu tarafa taşıdım, mıcırların üzerine de beyaz çakıl taşları sereceğim ama ne zaman... ![]() Taştaki deliğe dikilecek bir şey bulmam lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Kiraz , merdiven bölümü çok güzel olmuş. Koyu gölge olan alan ,gala ile papatyaların olduğu alan mı ? Benim bahçede de koyu gölge olan alanlar var , bir türlü renklendiremediğim.Sonunda çareyi hosta ,kurdela ve astilbe de buldum.Astilbe tam büyüyünce nasıl olacak bilmiyorum ama seneye o kısma beyazlarından dikmeyi düşünüyorum.Size de önermek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nurcanaybay, koyu gölge alana henüz bir şey yapamadım ama astilbeyle yeni tanıştım, mutlaka o köşeye dikmek isterim. Kurdele de düşünüyorum ama çekincem, o bölge kışın hiç güneş almasa da yazın 1-2 saat öğlen güneşi alıyor, gölge çiçeklerine öğlen güneşi ne yapar bilemem. Ayrıca hiç güneş almayan bir yerim daha var orayı daha hiç düzenlemedim. Yukarıda bahsettiğim yer, yeni yapılan duvarın dibi. Sabahtan öğleden sonraya kadar çok güzel güneş alıyor, ama sonra duvarın yüksekliği ve güneşin tam ters tarafta kalması nedeniyle kararıyor ve görüş alanımın büyük kısmını kaplıyor. Bu nedenle daha buraya kademeli olarak güneş isteyen ve yarı gölge çiçeklerini dikiyorum. Hosta ve galla da bu duvarın dibinde ve daha az güneş alan yerinde. Şimdilik ikisi de çok keyifli. Bahsettiğim alan yeni duvarın dibi. Henüz bitkiler küçük ve çiçekler az ama ufacık beyaz çiçekler bile akşam göze batıyor. Aralardaki boşluklara da bazı tohumlar ektim, yeni çimleniyorlar, arkalarda uzun boylu kozmoz, üçüz, glayöl gibi çiçekler olacak. [ATTACH]81639[/] Bu arada tekrar yerine dikilen üç adet leylandi (antenin önünde) kuruyor gibi, sonbaharda yeni bir çözüm düşünmem lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|