View Single Post
Eski 26-05-2009, 19:08   #180
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sevgili Nurcanaybay, koyu gölge alana henüz bir şey yapamadım ama astilbeyle yeni tanıştım, mutlaka o köşeye dikmek isterim. Kurdele de düşünüyorum ama çekincem, o bölge kışın hiç güneş almasa da yazın 1-2 saat öğlen güneşi alıyor, gölge çiçeklerine öğlen güneşi ne yapar bilemem. Ayrıca hiç güneş almayan bir yerim daha var orayı daha hiç düzenlemedim.

Yukarıda bahsettiğim yer, yeni yapılan duvarın dibi. Sabahtan öğleden sonraya kadar çok güzel güneş alıyor, ama sonra duvarın yüksekliği ve güneşin tam ters tarafta kalması nedeniyle kararıyor ve görüş alanımın büyük kısmını kaplıyor. Bu nedenle daha buraya kademeli olarak güneş isteyen ve yarı gölge çiçeklerini dikiyorum. Hosta ve galla da bu duvarın dibinde ve daha az güneş alan yerinde. Şimdilik ikisi de çok keyifli.

Bahsettiğim alan yeni duvarın dibi. Henüz bitkiler küçük ve çiçekler az ama ufacık beyaz çiçekler bile akşam göze batıyor. Aralardaki boşluklara da bazı tohumlar ektim, yeni çimleniyorlar, arkalarda uzun boylu kozmoz, üçüz, glayöl gibi çiçekler olacak.
[ATTACH]81639[/]

Bu arada tekrar yerine dikilen üç adet leylandi (antenin önünde) kuruyor gibi, sonbaharda yeni bir çözüm düşünmem lazım.

Eklenen Resimler

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön