![]() |
|
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Koyu yeşil ,o keresteciye bir daha gitmeniz gerekecek.Pencerenin altına sardunyalık yaptıralım diyorum.Daha önce fotoğraflarını görmüştük , ince uzun ahşap ,sandık şeklinde. İçine de 2-3 sakız sardunya , ne dersiniz ? Orası çok ensiz derseniz , pencere mermerinin üstüne de sakızları koysak yine güzel olur. Düzenleyen nurcanaybay : 28-04-2009 saat 19:03 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nurcanaybay, ah o pencere benim olsa neler yapacağım da, malesef ben üst katta oturuyorum. Komşum da aşırı titiz. Kendi balkonuma astığım saksılarımı indirmem için benle uğraşıp duruyor. Sularken aşağı su damlarmış panjurları kirlenirmiş diye. Tabii daha çok bekler. Ama yine de 2 tane sardunya saksımı mermerin 2 köşesine yerleştirmeyi başardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Mor salkımı komşu yukarı doğru çıkmasını istemediğinden yatay yerleştirdim. Önündeki alanda tavuskuşu orkide soğanları, zıpçıktılar ve hosta var. Henüz yeni filizleniyorlar. Tomruk halkalarının arasındaki boşlukları yoncalar kapladığında daha hoş bir görünüm olacak. Düzenleyen Koyu yeşil : 29-04-2009 saat 13:30 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Ardabora, bu nefis bir çalışma. Bana biraz daha ilham verdi. Büyük halkaların arasına bu şekilde küçüklü büyüklü halkalarla hat şeklinde geçsem çok hoş duracak demek ki. Bunu uygulayacağım. Çok teşekkürler ![]() Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Koyuyeşil benim için bu başlığa her gelişimde ilk sayfalardan itibaren resimlere göz atmak keyif verici bir hal aldı. Gelişmeleri ve kattığınız güzellikleri görmek çok hoşuma gidiyor. Ellerinize sağlık. Ama komşunuz da bir acayipmiş yani. Böyle bir güzellik onu mutlu edeceği yerde bir de zorluk mu yaşatıyor. Her yerde var bu gibi kişilerden herhalde. Neden insanlar bu güzellikleri görüp birşey anlamaz pek anlam veremiyorum. Eski oturduğum apartmanda bir komşum vardı ne zaman bana gelse çiçeklerime baktıkça "ay bunları ne yapıyorsun, sulamak da bir meseledir. Ortalık batmıyor mu?" diye konuşup dururdu. Bu gibi zihniyetlere çiçek sevgisi aşılamak güç olsa gerek. Ellerinize sağlık, bahçenizde keyifli bir yaz geçirmenizi dilerim. (Komşuya inat ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler selenn ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Dikilen soğanlı çiçekler de açınca ,çok sevimli olacak.Ellerinize sağlık. ( Umarım o komşu ev sahibi değildir. ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Eline sağlık Koyu Yeşil, her şey çok güzel. Yürüme yoluna ilave kütükler koymalısın bence de. Bu şekliyle kütüklerde yürünmesi zor, dün fotoğrafa bakınca düşündüm ama canını sıkarım diye yazmamıştım, baktım bugün konu açılmış yazmadan duramadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Komşu evsahibi Nurcanabay, aslında iyi biri ama işte böyle abartılı ve gereksiz titizlikleri var. Mor salkımı kesmemi istemişti pencerenin önünden geçmesini istemediği için. Ben de şarlayıverince, böyle bir orta yol bulduk da konu tatlıya bağlandı. Neyse buna da şükür hiç değilse apartmanlardaki gibi kalabalık değiliz. Sevgili Limon, eşimde araları geniş yaptın, yürümek zor olur diyip duruyordu. Örnek uygulamayı malzeme temin ettiğimde yapacağım, nazar boncuğu da koyayım gerçekten, çok güzel fikir ![]() Düzenleyen Koyu yeşil : 30-04-2009 saat 09:11 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Koyu Yeşil Super olmuş. Ama önermeden edemeyeceğim bazı önerilerim olacak, umarım kızmazsınız .Yürüme agaçları tek model hepsi düzenli kesilmiş görüntüde ve çok ayrık görünüyor ben olsam ya bir tane daha ek yaparım **** kütüğü hafif eğilimli kestirerek daha uzun ve düzensiz bir görüntü ile yapardım ve yandaki ağaç çitin agaçlarını ikiye böler aralarında biraz boşluk bırakır üstlerine de bir sıra düz olarak döşerdim .yeri çimlendirir yapmaya çalıştığım gibi hafif s ler yaparak öne allisyum ara ya kırmızı begonya **** başka birşeyler ekerdim.Ekte ki resim benim paintle uydurmam ilk defa yapıyorum ama belki bir işe yarar sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
[yandaki ağaç çitin agaçlarını ikiye böler aralarında biraz boşluk bırakır üstlerine de bir sıra düz olarak döşerdim . Sevgili Jineop, kızmak ne demek, ben resimleri sizden fikir alayım diye ekliyorum, lütfen çekinmeden yazın. Önerileriniz çok güzel. Sadece yukardaki kısmı anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı yazarsanız çok sevirim. Yürüme yolu dediğiniz gibi üzerinde biraz daha çalışacağım. Yarın 3 günlüğüne sedir ormanlarına gidiyorum, heyecan içindeyim. Ormandan hem toprak, hem kuru dallar hem de sizler için şahane fotoğraflarla dönerim diye umuyorum. O kuru dallarla yürüme yolunu tamamlamayı planlıyorum. Paint çalışmanız süper. Bu yaptığınız çiçeklendirmeyi uygulayacağım. Elinize sağlık, zaman ayırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
|
Tekrar Merhaba ağaçları ikiye böldükten sonra örneğin 5 cm aralıklarla yerleştirip artan agaçları da kalınlığa göre üçe **** dörde bölüp en üstte çivilesek diyorum...Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklendirme çok güzel olmuş(kırmızı- beyaz ). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Baharın gelişiyle, güzellikler ve renkler artıyor, soğanların hepsi filizlendi. Bir de çiçeklenseler...3 günlük tatil sonrası bahçem beni gülümseyerek karşıladı ![]() http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=26259&c=462 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=26260&c=462 http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=26261&c=462 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Bugün seraları dolaşıp clematis sordum.Burda ki iklime uymadığı için getirmediklerini söylediler.Sizin ki gayet sağlıklı görünüyor.Yazın da sorun çıkarmazsa ben de alacağım. Yani gözlerim üzeriniz de haberiniz olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Koyu yeşil, 60 nolu mesajınızdaki black Baccara, clematis ve passifloranız harika görünüyorlar, bunlar bu sene açtı değilmi? Passiflorayı ben daha yeni çimlendirmeye başladım, ne kadar geç kalmışım. Ayrıca kütüklerle yaptığınız yürüme yolu bana da güzel fikirler verdi. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Ablam bana küçük bir hediye getirmiş.Görür görmez aklıma siz geldiniz.Çok basit ,tarif edeceğim hoşunuza giderse yaparsınız. 5-6 cm eninde ki ,düzgün kesilmiş yuvarlak kütüğün altına , 3 ayaklı demir monte etmişler ( vidalanmış ).Siz hazır satılan saç ayağı da kullanabilirsiniz.İster alçak ,küçük bir sehpa isterseniz üzerine bir saksı koyun. Kütüğü verniklemişler.Düşünün derim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Ardabora yol şahane görünüyor. İnşallah sıcaklar başlamadan ben de bu yolu benzer şekilde tamamlamak istiyorum. Clematisimin 2. yazı bu, kışın tamamen kaybolmuştu, baharda merakla bekledim acaba canlanacak mı diye. Geçen sene de 2-3 çiçek açmıştı ama bu sene daha coşkulu. Sevgili Celal Sungur'un hediyesi, kulakları çınlasın ![]() Adalet Hanımcığım, bu Passiflora'yı çelik almıştım minicik bişeydi. Geçen sene ilk yazıydı, çiçeklenmedi. Bu sene üzeri tomurcuk dolu. Birbirimizden bir sürü şey öğrenmemiz çok hoşuma gidiyor ![]() Nurcanabay sehpa fikri çok hoş, bende bir ekleme yapayım, şık bir mağazada devasa bir saksı gördüm. Küp gibi bir malzemenin üzerini, minik dalları halka halka kesip silme kaplamışlar, nefis duruyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
İnsan isterse neler yapabiliyor. Fikir cok hoşuma gitti, benimde çok ama çok eski bazı yerleri kırık, iki adet büyük saksım var ( Dedelerimden kalma ) halka halka kesilen minik dallar, dışına yapıştırılarakmı kaplanmış acaba sevgili Koyu yeşil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
|
Sevgili Koyu yeşil Koçtaştaki benim kullandığım çit türü.Dev saksıda ve rogar etrafında. Her türlü eğim verebilirsin onunla ama direk kullandığında çok çabuk tozlu ve küflü enterasan b ir görüntüsü var önerim onları temizledikten sonra ya boyaman **** tik yağı ya da yat verniği ile cilalaman. Çünkü suyu görünce sanki daha çabuk bozulacak gibi.Koyu renk yeşil örneğin yeşil renkli maden suyu şişelerini boyunlarına kadar toprağa girecek şekillde istenilen şekilde yanyana sıralayarak minik güzel bordürler yapılabilir... Ben şişeleri biriktirmeye başlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Birol yaklaşık 2 cm çapındaki kuru dalları 1 cm kalınlığında halka halka dilimleyip, tüm saksı yüzeyine bu halkaları silme yapıştırarak kaplamışlar. Nefis birşey çıkmış ortaya. Teşekkür ederim Jineop, çalışmana baktım, süper olmuş. Eşimin annesi de bira şişelerini kullanmıştı yazlığın bahçesinde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
İstemiş olduğunuz karanfilleri diktim.Size resmini gönderiyorum.köklenince postaya veririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır ![]() Sevgili Koyuyeşil Bu mesajınızı atlamışım özür dilerim. Evet gördüm ve inceledim bu capalama aletlerini, geniş bahceler için gercekten ideal. ciddi biçimdede almayı düşünüyorum ama bu şeftali sezonunu gecirmem lazım. Sağlıcaklakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|