agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-04-2009, 18:28   #61
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Merhaba,
yürüme yolunuz benim yapmayı düşündüğüm bir şeydi,ve de çok beğendim.Ellerinize sağlık.İnternette gördüğüm bu resmi çok beğenmiştim,kütük dilimleri daha sık yerleştirilmiş.

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2009, 18:58   #62
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Koyu yeşil ,o keresteciye bir daha gitmeniz gerekecek.Pencerenin altına sardunyalık
yaptıralım diyorum.Daha önce fotoğraflarını görmüştük , ince uzun ahşap ,sandık şeklinde.
İçine de 2-3 sakız sardunya , ne dersiniz ?
Orası çok ensiz derseniz , pencere mermerinin üstüne de sakızları koysak yine güzel olur.

Düzenleyen nurcanaybay : 28-04-2009 saat 19:03 Neden: ekleme
nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2009, 13:26   #63
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Sevgili Nurcanaybay, ah o pencere benim olsa neler yapacağım da, malesef ben üst katta oturuyorum. Komşum da aşırı titiz. Kendi balkonuma astığım saksılarımı indirmem için benle uğraşıp duruyor. Sularken aşağı su damlarmış panjurları kirlenirmiş diye. Tabii daha çok bekler.

Ama yine de 2 tane sardunya saksımı mermerin 2 köşesine yerleştirmeyi başardım Zevkimiz ortakmış, belki dediğiniz gibi ahşap saksı daha da hoş olacak.

Eklenen Resimler

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2009, 13:29   #64
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Mor salkımı komşu yukarı doğru çıkmasını istemediğinden yatay yerleştirdim. Önündeki alanda tavuskuşu orkide soğanları, zıpçıktılar ve hosta var. Henüz yeni filizleniyorlar. Tomruk halkalarının arasındaki boşlukları yoncalar kapladığında daha hoş bir görünüm olacak.

Eklenen Resimler

Düzenleyen Koyu yeşil : 29-04-2009 saat 13:30 Neden: ekleme
Eski 29-04-2009, 13:35   #65
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Ardabora, bu nefis bir çalışma. Bana biraz daha ilham verdi. Büyük halkaların arasına bu şekilde küçüklü büyüklü halkalarla hat şeklinde geçsem çok hoş duracak demek ki. Bunu uygulayacağım. Çok teşekkürler

Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır En azından çapalama yapmayın. Ya bu arada geçen gün bir mağazanın bahçe reyonunda motorlu çapalama aleti gördüm. Harika birşey çim biçme makinası gibi yapmışlar. Geniş bahçeler için ideal. Gördünüz mü?

Eski 29-04-2009, 13:38   #66
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Bu da kırmızı cananım. Çok güzel çiçeklendi bu sene.

Eklenen Resimler

Eski 29-04-2009, 13:41   #67
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sevgili Koyuyeşil benim için bu başlığa her gelişimde ilk sayfalardan itibaren resimlere göz atmak keyif verici bir hal aldı. Gelişmeleri ve kattığınız güzellikleri görmek çok hoşuma gidiyor. Ellerinize sağlık. Ama komşunuz da bir acayipmiş yani. Böyle bir güzellik onu mutlu edeceği yerde bir de zorluk mu yaşatıyor. Her yerde var bu gibi kişilerden herhalde. Neden insanlar bu güzellikleri görüp birşey anlamaz pek anlam veremiyorum. Eski oturduğum apartmanda bir komşum vardı ne zaman bana gelse çiçeklerime baktıkça "ay bunları ne yapıyorsun, sulamak da bir meseledir. Ortalık batmıyor mu?" diye konuşup dururdu. Bu gibi zihniyetlere çiçek sevgisi aşılamak güç olsa gerek.

Ellerinize sağlık, bahçenizde keyifli bir yaz geçirmenizi dilerim. (Komşuya inat)

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2009, 13:49   #68
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Çok teşekkürler selenn Komşumun acayipliği konusunda senle aynı fikirdeyim! Panjur kutuları kirlenir diye balkondaki saksılarımı kaldırmaya çalışıyor baksana. Zaten yağmurla tozla kutuların üstleri kirleniyor dedim ve saksılarımı iple ayrıca balkon demirine bağlayarak (ya düşerseymiş, zaten bağlantı kolları var saksıların) şimdilik ikna ettim. Sanırım

Eski 29-04-2009, 15:44   #69
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Dikilen soğanlı çiçekler de açınca ,çok sevimli olacak.Ellerinize sağlık.
( Umarım o komşu ev sahibi değildir. )

Eski 29-04-2009, 22:20   #70
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Eline sağlık Koyu Yeşil, her şey çok güzel.

Yürüme yoluna ilave kütükler koymalısın bence de. Bu şekliyle kütüklerde yürünmesi zor, dün fotoğrafa bakınca düşündüm ama canını sıkarım diye yazmamıştım, baktım bugün konu açılmış yazmadan duramadım Ardabora'nın eklediği fotoğraftaki uygulamanın biraz farklısını fuarda görmüştüm, çok beğenmiştim. Kütüklerin arası biraz daha açıktı, aralarında küçük dekoratif taşlar ve nazar boncukları vardı. Çok şık ve sempatik duruyordu.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 09:10   #71
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Komşu evsahibi Nurcanabay, aslında iyi biri ama işte böyle abartılı ve gereksiz titizlikleri var. Mor salkımı kesmemi istemişti pencerenin önünden geçmesini istemediği için. Ben de şarlayıverince, böyle bir orta yol bulduk da konu tatlıya bağlandı. Neyse buna da şükür hiç değilse apartmanlardaki gibi kalabalık değiliz.

Sevgili Limon, eşimde araları geniş yaptın, yürümek zor olur diyip duruyordu. Örnek uygulamayı malzeme temin ettiğimde yapacağım, nazar boncuğu da koyayım gerçekten, çok güzel fikir Teşekkür ederim.

Düzenleyen Koyu yeşil : 30-04-2009 saat 09:11 Neden: imla hatası
Eski 30-04-2009, 13:06   #72
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Molsalkımın yatay hali çok hoşuma gitti. Sanki orada özel saksı varmış gibi görünüyor.

Çiçekli halini ve bitki daha gelişince nasıl görüneceğini merak ediyorum.

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 15:00   #73
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Koyu Yeşil
Super olmuş. Ama önermeden edemeyeceğim bazı önerilerim olacak, umarım kızmazsınız .Yürüme agaçları tek model hepsi düzenli kesilmiş görüntüde ve çok ayrık görünüyor ben olsam ya bir tane daha ek yaparım **** kütüğü hafif eğilimli kestirerek daha uzun ve düzensiz bir görüntü ile yapardım ve yandaki ağaç çitin agaçlarını ikiye böler aralarında biraz boşluk bırakır üstlerine de bir sıra düz olarak döşerdim .yeri çimlendirir yapmaya çalıştığım gibi hafif s ler yaparak öne allisyum ara ya kırmızı begonya **** başka birşeyler ekerdim.Ekte ki resim benim paintle uydurmam ilk defa yapıyorum ama belki bir işe yarar sevgiler

Eklenen Resimler

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-04-2009, 15:11   #74
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

[yandaki ağaç çitin agaçlarını ikiye böler aralarında biraz boşluk bırakır üstlerine de bir sıra düz olarak döşerdim .

Sevgili Jineop, kızmak ne demek, ben resimleri sizden fikir alayım diye ekliyorum, lütfen çekinmeden yazın. Önerileriniz çok güzel. Sadece yukardaki kısmı anlayamadım. Biraz daha açıklayıcı yazarsanız çok sevirim.

Yürüme yolu dediğiniz gibi üzerinde biraz daha çalışacağım. Yarın 3 günlüğüne sedir ormanlarına gidiyorum, heyecan içindeyim. Ormandan hem toprak, hem kuru dallar hem de sizler için şahane fotoğraflarla dönerim diye umuyorum.

O kuru dallarla yürüme yolunu tamamlamayı planlıyorum. Paint çalışmanız süper. Bu yaptığınız çiçeklendirmeyi uygulayacağım. Elinize sağlık, zaman ayırdığınız için de ayrıca teşekkür ederim İnşallah bittiğinde bahçem çiziminiz kadar güzel olur

Eski 30-04-2009, 15:22   #75

jineop's Avatar

Tekrar Merhaba
ağaçları ikiye böldükten sonra örneğin 5 cm aralıklarla yerleştirip artan agaçları da kalınlığa göre üçe **** dörde bölüp en üstte çivilesek diyorum...Kolay gelsin.

Eski 30-04-2009, 16:20   #76
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Çiçeklendirme çok güzel olmuş(kırmızı- beyaz ).

Eski 05-05-2009, 15:22   #77
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Baharın gelişiyle, güzellikler ve renkler artıyor, soğanların hepsi filizlendi. Bir de çiçeklenseler...3 günlük tatil sonrası bahçem beni gülümseyerek karşıladı

http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=26259&c=462

http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=26260&c=462

http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=26261&c=462

Eski 08-05-2009, 18:00   #78
Ağaç Dostu

ardabora's Avatar

Giriş Tarihi: 15-03-2008
Galeri: 169
Sevgili koyu yeşil,çiçeklerin çok güzel açmış,hele ki güle hayran oldum.

Sn.Limon'un bahsettiği tarzda bir resim daha buldum,altına çakıl taşı döşemişler.

Eklenen Resimler

ardabora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 22:00   #79
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Bugün seraları dolaşıp clematis sordum.Burda ki iklime uymadığı için getirmediklerini söylediler.Sizin ki gayet sağlıklı görünüyor.Yazın da sorun çıkarmazsa ben de alacağım.
Yani gözlerim üzeriniz de haberiniz olsun

Eski 08-05-2009, 22:13   #80
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Koyu yeşil, 60 nolu mesajınızdaki black Baccara, clematis ve passifloranız harika görünüyorlar, bunlar bu sene açtı değilmi? Passiflorayı ben daha yeni çimlendirmeye başladım, ne kadar geç kalmışım.
Ayrıca kütüklerle yaptığınız yürüme yolu bana da güzel fikirler verdi.
Kolay gelsin.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 20:04   #81
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Ablam bana küçük bir hediye getirmiş.Görür görmez aklıma siz geldiniz.Çok basit ,tarif
edeceğim hoşunuza giderse yaparsınız.
5-6 cm eninde ki ,düzgün kesilmiş yuvarlak kütüğün altına , 3 ayaklı demir monte etmişler ( vidalanmış ).Siz hazır satılan saç ayağı da kullanabilirsiniz.İster alçak ,küçük bir sehpa isterseniz üzerine bir saksı koyun.
Kütüğü verniklemişler.Düşünün derim

Eski 11-05-2009, 12:46   #82
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Arkadaşlar mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Ardabora yol şahane görünüyor. İnşallah sıcaklar başlamadan ben de bu yolu benzer şekilde tamamlamak istiyorum.

Clematisimin 2. yazı bu, kışın tamamen kaybolmuştu, baharda merakla bekledim acaba canlanacak mı diye. Geçen sene de 2-3 çiçek açmıştı ama bu sene daha coşkulu. Sevgili Celal Sungur'un hediyesi, kulakları çınlasın
Adalet Hanımcığım, bu Passiflora'yı çelik almıştım minicik bişeydi. Geçen sene ilk yazıydı, çiçeklenmedi. Bu sene üzeri tomurcuk dolu. Birbirimizden bir sürü şey öğrenmemiz çok hoşuma gidiyor

Nurcanabay sehpa fikri çok hoş, bende bir ekleme yapayım, şık bir mağazada devasa bir saksı gördüm. Küp gibi bir malzemenin üzerini, minik dalları halka halka kesip silme kaplamışlar, nefis duruyordu.

Eski 11-05-2009, 13:24   #83
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
İnsan isterse neler yapabiliyor. Fikir cok hoşuma gitti, benimde çok ama çok eski bazı yerleri kırık, iki adet büyük saksım var ( Dedelerimden kalma ) halka halka kesilen minik dallar, dışına yapıştırılarakmı kaplanmış acaba sevgili Koyu yeşil.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2009, 14:03   #84

jineop's Avatar

Sevgili Koyu yeşil
Koçtaştaki benim kullandığım çit türü.Dev saksıda ve rogar etrafında. Her türlü eğim verebilirsin onunla ama direk kullandığında çok çabuk tozlu ve küflü enterasan b ir görüntüsü var önerim onları temizledikten sonra ya boyaman **** tik yağı ya da yat verniği ile cilalaman. Çünkü suyu görünce sanki daha çabuk bozulacak gibi.Koyu renk yeşil örneğin yeşil renkli maden suyu şişelerini boyunlarına kadar toprağa girecek şekillde istenilen şekilde yanyana sıralayarak minik güzel bordürler yapılabilir... Ben şişeleri biriktirmeye başlıyorum Clematise ve gülünüze bittim. Bahçenin son genel halinden yine resimler bekleriz...

Eski 11-05-2009, 14:27   #85
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Sayın Birol yaklaşık 2 cm çapındaki kuru dalları 1 cm kalınlığında halka halka dilimleyip, tüm saksı yüzeyine bu halkaları silme yapıştırarak kaplamışlar. Nefis birşey çıkmış ortaya.

Teşekkür ederim Jineop, çalışmana baktım, süper olmuş. Eşimin annesi de bira şişelerini kullanmıştı yazlığın bahçesinde Şu yolu bitirecek zaman ve malzemeyi bir bulsam. Tamamlayıp ekelmek istiyorum resimleri.

Eski 12-05-2009, 14:40   #86

jineop's Avatar

Sevgili Koyuyeşil balon çiçeği ne oldu merak ettim.Sevgiler

Eski 12-05-2009, 16:41   #87
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Çimlenme oranı epey düşüktü, çimlenenlerden de bir kısmı sizlere ömür. Kala kala 2-3 filiz kaldı. Bakalım çiçek görebilecek miyiz

Eski 07-06-2009, 20:51   #88
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
İstemiş olduğunuz karanfilleri diktim.Size resmini gönderiyorum.köklenince postaya veririm.

Eklenen Resimler

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 10:48   #89
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Çok teşekkürler FikretEren.

Eski 13-06-2009, 23:50   #90
Ağaç Dostu

Birol's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2009
Birol bey, aman 2-3 gün dinlendirin. Yoksa elinize kramplar girmeye başlıyor. Özellikle başparmağın kasına, az sabır En azından çapalama yapmayın. Ya bu arada geçen gün bir mağazanın bahçe reyonunda motorlu çapalama aleti gördüm. Harika birşey çim biçme makinası gibi yapmışlar. Geniş bahçeler için ideal. Gördünüz mü?[/QUOTE]

Sevgili Koyuyeşil
Bu mesajınızı atlamışım özür dilerim. Evet gördüm ve inceledim bu capalama aletlerini, geniş bahceler için gercekten ideal. ciddi biçimdede almayı düşünüyorum ama bu şeftali sezonunu gecirmem lazım. Sağlıcaklakalın.

Birol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025