![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dilek, o askılı naylonun "Bitki Delileri"ne konu olabilecek bir hikayesi var. ![]() Bir fidanlıkta, geçen kış başı baktım içindeki çiçekler ölmüş bu saksı merdiven altında asılı duruyor. "Bunu bana verir misin?" dedim. Meğer ne kıymetliymiş adam vermek istemedi. ![]() Biraz dil döküp bir iki kök çiçek aldıktan sonra biraz metazori aldım ![]() Bunların nerede satıldığını kaç yere sorduysam da cevap alamadım, sır vermiyorlar. Sanıyorum kökü 500 Ykr olan 10 kök çiçeği (5 Ytl eder.) 25 YTL'den sattıklarından saklıyorlar. Meslek sırrı gibi bir şey. Araştırmalarım sürüyor ama bulur bulmaz sitede ilan edicem ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sarkan petunya peşine düştüğümde, tohum ve pakette bulamayınca, soluğu Yalova' da aldım. Araştırdım, soruşturdum yok. En sonunda, bahsettiğiniz askılı naylonlarda ( ki isimleri ''yastık'' oluyor ) olanlarından bulabildim, ee mecbur tabii oraya kadar gitmişken bulup ta almamak olmaz. Saksıları hazır, toprakları hazır. 8 adet, 3 sandık paket edildi, arabaya sığmıyor, çocukları tek koltuğa oturttuk neyse yükledik, eve geldik. Ben o yastıkları bir güzel falçata ile kesip doğrayıp çiçeklerime kavuştum. Onları da saksılarına. Az önce öğrendim çok kıymetli olduklarını. Dedim ben ne yapmışım, 8 adet yastığı paramparça... Ama tekrar düşününce de yapacak tek şey o. Üzgünüm. Ben de araştırayım, bulunca size haber vereceğim. |
|
|
|
|
![]() |
|
|