Her gün sularım da şimdi elimdeki torbanın akıbetini takip edeceğim. Uzayacak kolları kesince nasıl olacak bilmiyorum. Hep aynı toprakta ne kadar süre sağlıklı kalabilir? Her sene toprağını yenilemek gerekecekse hiç işime gelmez.

Gözlemleyerek karar vermek gerek. Fikir değiştirip duruyorum. Yerde sardığı kadar sarsın en güzeli galiba. (Ceviz ağacının çilekleri gibi)
Börtü böceğimiz çok fazla, ürünlerimin hepsini yemedikçe ellemiyorum hiç birisini
Siyah çekirgeler çok ama onların pek zararını görmedim. Kaplumbağalar çok, bir iki kabak yemelerine sesim çıkmıyor ama bazen hepsinden bir ısırık alıyorlar canımı sıkıyorlar. Kargalar vişnelerin olmasını benden daha çok bekliyorlar. En canımı sıkan ise bir kök enginarımı saran uğur böceğine benzeyen böcekler. Yaprakların özsuyunu bitiriyorlar. Çevre dostu bir ilaç alıp uyguladığım halde hiç etkilemedi kendilerini. Şimdi şu yapışkanlı fare tuzağını, sarı renkli bir levhaya sürüp asma yöntemini uygulamayı düşünüyorum. Karıncalar çok feci bu civarda. Arazi kumluk olduğundan, çok çok fazla sayıdalar. Bir de nanelerimi bitiren fosforlu boncuğa benzeyen böcekler var. Anlayacağınız bizim toprak capcanlı