Sizlerle Çilek altına şeffa naylon sermenin eksilerini paylaşmak isterim. Biliyorsunuz şeffaf naylon sermemdeki amaç, sağlığa daha az zararlı olduğunu düşünmemdi. Ancak, naylon şeffaf olunca sera etkisi yarattı ve alttaki otlar çileklerden daha hızlı gelişmeye başladılar.
Otlar uzadıkça naylonu yukarı kaldırmaya başladılar. Hemen her gün çilek fidelerini ve meyvelerini teker teker çıkarıp, otların olduğu yerleri ayaklarımda ezdiğim halde ertesi gün yine naylonun yukarı kalktığını ve çileklerin üzerinde kalamadığını gördüm. Daha önce yazdığım gibi zaten naylonla nefes alamıyorlar gibi geliyordu, üzülüyordum hallerine. Bir iki kere naylonu çıkarmaya niyetlenmiştim ama vazgeçmiştim. Geçen gün dayanamadım ve kaldırdım naylonu. Çilekler iki gün içinde kızarmaya başladılar, sanki keyiflendiler ya da bana öyle geldi
İkinci dezavantajı, naylonun altında yüzlerce siyah çekirge yuva yapmıştı. Naylonu kaldırdığımda toprakta bir sürü ufak delikler vardı. Ve çok çok sayıda siyah çekirgeler.
Kısacası artık çileklerim toprağın üzerinde özgürler, istedikleri kadar kol atıp çoğalabilirler, memnun olurum

Otları şimdilik sökemedim ama güzelce temizleyip saman sermeyi mi denesem ne yapsam? Saman da börtü böcek toplamaz mı?