agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni50701Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-10-2009, 13:34   #11
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili habibe, bir mesaj yazmış ve silmişsin.
Çok özür dilerim bu mesajını hiç farketmemişim.

Benim yaptığım biber salçasını soruyorsun sanırım.
Salçalık biberleri iyice yıkayıp sap ve çekirdeklerini çıkartıyorum.
Temiz bir çuvala doldurup, kaynayan su içine daldırıyorum. Bu durumda çuval yarıdan daha aşağıya kadar iniyor. Daha sonra bu haşlanmış biberleri ya çektirmeye götürüyorum veya evde kevgirden geçiriyorum.
Hava güneşli ise içine biraz tuz atıp, tepsilerin üzerine tülbent koyarak güneşte kurutmaya bırakıyorum.
Eğer aceleniz varsa fırınlayarak da kurutabilirsiniz. Bu durumda rengi biraz daha koyu oluyor.
(senin için de mini bir kavanoz ayırdım, tadına bakarsın)
Bahçen herzaman ki gibi harika ... Bu bahçe sellukasız olmaz inan ki.

*Geçen sene bana vermiş olduğun biber salçasını beğendiğim için tarifini istemiştim evet.
Annemin komşusu da yapıyor, dün ona sipariş verdim bana da yapacak.

(Yine de senin tarifini az miktarda biberle denerim. Bakalım ben becerebiliyormuyum merak ettim.)
İşte bu yüzden bana biber salçası getirmeyin emi. Zaten tadını biliyorum Harikaydı.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025