View Single Post
Eski 07-10-2009, 13:34   #2698
habibe
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sevgili habibe, bir mesaj yazmış ve silmişsin.
Çok özür dilerim bu mesajını hiç farketmemişim.

Benim yaptığım biber salçasını soruyorsun sanırım.
Salçalık biberleri iyice yıkayıp sap ve çekirdeklerini çıkartıyorum.
Temiz bir çuvala doldurup, kaynayan su içine daldırıyorum. Bu durumda çuval yarıdan daha aşağıya kadar iniyor. Daha sonra bu haşlanmış biberleri ya çektirmeye götürüyorum veya evde kevgirden geçiriyorum.
Hava güneşli ise içine biraz tuz atıp, tepsilerin üzerine tülbent koyarak güneşte kurutmaya bırakıyorum.
Eğer aceleniz varsa fırınlayarak da kurutabilirsiniz. Bu durumda rengi biraz daha koyu oluyor.
(senin için de mini bir kavanoz ayırdım, tadına bakarsın)
Bahçen herzaman ki gibi harika ... Bu bahçe sellukasız olmaz inan ki.

*Geçen sene bana vermiş olduğun biber salçasını beğendiğim için tarifini istemiştim evet.
Annemin komşusu da yapıyor, dün ona sipariş verdim bana da yapacak.

(Yine de senin tarifini az miktarda biberle denerim. Bakalım ben becerebiliyormuyum merak ettim.)
İşte bu yüzden bana biber salçası getirmeyin emi. Zaten tadını biliyorum Harikaydı.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön