![]() |
|
![]() |
#11 |
Moderatör
|
Her gün ya sabahtan ya da akşama doğru yağmur yağıyor. Toprak çok ıslak ne çapa yapabiliyoruz ne de temizlik. Bu sabah baktım yağmur yok kalkar kalkmaz hemen dereotu maydanoz fesleğen ektiğim adaların yanına gittim. Ada etrafındaki otları temizleyeli çok da olmamıştı, yine her taraf ot içinde kalmış. Önce o otları temizledim daha sonra da maydanoz ve dereotları içinde çıkan diğer yabani otları. Yani sabah mesaisi 06:00 - 09.00 oldu. Kahvaltı hazırlamak için içeri girdiğimde eğilmekten belim tutulmuştu. Çay suyunu koyar koymaz hemen sıcak bir duş yaptım da kendime geldim. Kahvaltı sofrasını bu sefer içeri hazırladım; dün akşam yorgunluktan Gürkan Hacir'in Şimdiki Zaman programını izleyememiştim, hem onu izler hem de kahvaltı ederiz diye düşündüm. Biraz sonra Oğuz geldi, o da bayağı yorulmuş, duş yap kendine gelirsin dediysem de dinlemedi. Yağmur yağmadan salatalıkları askıya almam gerekiyordu dedi. Daha onun sebze bölümüne gidip de bakamadım. Kahvaltı sonrası güllü kameriyedeki çiçekler ne alemdeler diye gittiğimde güzel bir sürprizle karşılaştım. Bir kısım atlasları oraya götürmüştüm beyaz açan manolya kokulu atlas da onların arasındaymış ve kocaman bir çiçek açmış. Üzerinde hiç tomurcuk yoktu halbuki. Öyle de güzel kokuyor ki. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|