![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Enteresan bitki clematisler..... beni bayağı zorladılar. İki sene evvel sieboldi'yi pamuklu bit sarmıştı, seyreltilmiş oksijenli su ile temizleyip sert bir budama yapmıştım. Canlanacağından pek ümidim yoktu ama ertesi sene çok güzel gelişti ve çok güzel çiçeklendi. Aynı dert bu sene clematis piilu'nun başına geldi. Yine aynı şekilde uğraştım 3-4 saat temizleme ve budama sürdü. Koca saksı kuşa döndü, umarım kurtulur. Bir kısım clematislerin yaprakları kururken bazıları tohumlarını döküyor ama bu pastırma yazına kanıp tomurcuklananlar da var. Beyaz güle sarmış olan clematis tek tük açmaya devam ediyor, sanki gülle yarışıyor... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2017
|
Selamlar Güler hanım, bu kadar klematis türünü nereden buldunuz? Bahçeniz hayranlık verici, bilgilndirebilirseniz çok sevinirim, sevgiler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Bir kısmını Bauhaus'dan almıştım, ama çok değişik türleri değişik fidanlıklarda var. Yeri geldi Anadolu yakasındaki fidancıları,yeri geldi Yalova'daki fidancıları dolaştım. Sağlıklı ve ender türleri aradım, bir kısmını bulmamda da Forumdaki arkadaşlar yardımcı oldu. |
|
|
|
|
![]() |
|
|