agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni50701Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-01-2008, 23:42   #1
ZİRAATÇI

bektas's Avatar

Giriş Tarihi: 15-08-2007
Üzülerek sivrisineklerden muzdarip biri olarak yazılanları okudum, bu hayvanlara kahve , fesleğen vız gelir geniş alanda larva ve ergin mücadelesi şart , yoksa çekilmez bu hayvanların çilesi

bektas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2008, 05:52   #2
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili Buket, kahve yakma olayını ben de birkaç defa denedim, ama spırallerden aldığım sonuç en iyisi.
Sevgili bektaş, dediğinizde çok haklısınız, ama çeltikçiler, randıman düşüyor diyerek ilaçlama yönüne gitmiyorlar, ne kadar doğru onu da bilemiyorum.
Sevgili kumru teşekkür ederim, bildiklerimi paylaşmaktan zevk alırım.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 14:32   #3
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Galeri: 4
Güler Hanım bu kadar büyük bir bahçede yaban otu derdini nasıl çözdünüz?

Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 14:57   #4
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili emre albayrak, otlar hakikaten bir dert. Güllerin ve ortancaların altlarındaki çanaklara sonbaharda ağaçlardan dökülen yaprakları yığın yığın sıkıca ört. Kışın hem dondan korurlar hem de baharda, yaprakları kaldırdığında tertemiz bir toprakla karşılaşırsın, hiç ot olmayan. Ondan sonra periodik olarak temizlemeye başlarsın.
Otun çıkmasını istemediğin yerlere veya yürüme alanlarına yol boyunca olan yerlere siyah naylon döşe, üstüne de çakıl at. Yağmur suyunun gidebilmesi için bir iki yerine ufak artılar yap, yani naylonu bıçakla + şeklinde kes, ama boyları3-5 cm den büyük olmasın.
Sana benim bahçemde yaptığım yeri göstereyim; bahçemdeki 219 ve 191 numaralı mesajdaki yol, 184 numaralı mesajdaki gül çanakları dışında kalan çakıllı kısım. Bu kısımların altında sanırım iri kayalar mevcut ki ayrıkları temizlemek mümkün olmadı-ayrık otunun bulunduğu yerde genellikle taş vardır ki kökü bu taşa sarılır kendini emniyette hisseder- ben de ancak bu usulle onlardan kurtulabildim. Sana başka kitaplardan da resim yüklemeye çalışırım.
Bahçedeki asmaların ve sebzelerin altındaki otlara mecburen ufak çapalarla yani elle girişiyoruz. Dedim ya hafta sonu Manyas'a gidiyoruz, Cuma, cumartesi, pazar ha babam di babam otları yoluyoruz, pazar akşamı da yorgun argın İstanbul'a dönüyoruz. Tekrarı ertesi haftaya...... bu böyle gidip duruyor. Ama ben bundan da keyif alıyorum inan.

Eski 31-01-2008, 15:57   #5
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Galeri: 4
Güler Hanım gerçekten büyük emek harcıyorsunuz.. Sonuçta peyzajı mimariden ayıran en keskin noktalardan biri sürekli değişim halinde olması ve devamlı farklı sorunlarla karşınıza çıkması.. Siz hem kurmuş hem düzgün işlemesini sağlamışsınız.. Ellerinize sağlık..

Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2008, 22:32   #6
Ağaç Dostu

sevil's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2006
Galeri: 34
Güler hanım,
Size danışacağım ilk konu yabani otla mücadele olacaktı!
Emre bey benden hızlı davranmış, onun vesilesiyle aldığım bilgi için teşekkürler.

sevil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2008, 18:54   #7
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
İyiki varsın Güler. İçim açılıyor çiçeklerinle. Allah güç versin sana.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-02-2008, 20:30   #8
Ağaç Dostu

dost.bahcivan's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2007
Galeri: 26
Bu güzellerin arasında herkez "GÜLER" değilmi GÜLER Hanım.

dost.bahcivan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2008, 09:33   #9
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Güler hanım; önceki mesajlarda sizin climatis'lerin tohumlarından bahsetmiştik. Tohumları alabildiyseniz, bana da ayırabilir misiniz? Sizin güzel Climatis'lerin çeliklerinden almama imkan olmadığı için şansımı tohum ile denemeyi düşünüyorum. Bu arada çiçekci'ye Climatis'ten bahsettim sonbahar'a bulabilirse bana getirtebileceğini söyledi ama ben sabırsızlanıyorum.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2008, 10:35   #10
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Buket, şu an elimde ne çelik ne de tohum var. Bu ay sonu gülleri budamak için gitmem gerekiyor, eğer climatisler çelik almaya uygunsa alacağım, yoksa tohum için çiçeklenmesini beklememiz lazım. Sen climatisler için sonbaharı bekleme, yazın ne zaman geleceksin bana bildir kökünden sana bir fide veririm.

Sevgili yeşillim, teşekkür ederim. Ben de bahçemi çok seviyorum.

Eski 04-02-2008, 11:05   #11
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Ben sadece; ALLAH (c.c.) nazardan saklasın diyorum.MAŞŞALLAH

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2008, 21:00   #12
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Güler Hanım; çok teşekkür ederim. Sonbahar dememin sebebi çiçekcinin bana öyle demesindendir. Yaza İstanbul'a geleceğimde size mutlaka bildireceğim. Belki o zaman benim de climatisim olur.

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-02-2008, 21:38   #13
Ağaç Dostu

Filiz's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 1
Güler Hanım, annem en çok çiçeklere nazar değer derdi. Hani sizin nazar boncuklarınız göremedim.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-02-2008, 02:12   #14
Moderatör

Güler's Avatar

Teşekkürler uzman16, sevgili filiz, zenfree bir tane nazarlık taktı. Bahçemde de birkaç yerde var, geldiğinizde gösteririm.

Eski 05-02-2008, 16:42   #15
Moderatör

Güler's Avatar

nazar boncuğu

Name:  Kopyası bah-174.jpg
Views: 2538
Size:  61.5 KB
Sevgili filiz, nazar boncuğum duvarda gördün mü? Bunun gibi başka yerlerde de var.

Eski 10-02-2008, 15:54   #16
Ağaç Dostu

handanhanım's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Güler Hanım, bahçenizi nasıl atlamışım bilmem. Ne de olsa site bir derya. Size söyleyecek söz bulamıyorum. Ellerinizden öperim. Kolay gelsin.

Eviniz nerede acaba onu kaçırdım sanırım okurken

handanhanım Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2008, 20:15   #17
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Güler hanım bahçeniz demiyorum arberatumunuz çok güzel.Herşey var, hepsi çok güzel.Biliyorum başlayınca sonu gelmiyor bu bitki yetiştirme merakının.Yaptıkca daha fazlasını istiyor insan.
Ben çalışıyorum. Akşamları ve hafta sonu yanlızca evimdeki ve balkonlarımdaki çiçekler tüm zamanımı alıyor.Çok yoruluyorum ama yine de vazgeçemiyorum.
Sizi gerçekten tebrik ederim.Hiç bir şeyi rastgele yapmıyor,çok düzenli ve bilinçli yapıyorsunuz.Dolayısıyla sonuçlar da muhteşem.Ellerinize, yüreğinize ve çiçeklerinize sağlık.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2008, 00:32   #18
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili handanhanım, fatmadundar çok teşekkür ederim. Evimiz Manyas'ta.
Çok haklısınız fatmadundar, bir başladın mı bitmek bilmiyor. Bahçede şimdi çim olan alanı yaparken sadece o kısımdan tam 8 traktör römorku dolusu taş topladım. Bütün gün taş topluyordum artık yoruldum eve gireyim derken bile yol boyunca taş toplayarak eve giriyordum, bu son artık, diyordum ama gözlerim yine taş araştırıyordu. Tam bir hastalık.
Ama neticesi güzel oldu.

Eski 14-02-2008, 08:16   #19
Moderatör

Güler's Avatar

Günaydın...AAA neler okuyorum neler. Hani sizler bitki sevdalılarıydınız? Bitki sevdası olan bitkilere zarar verebilir mi? Sardunyalarımı tam nevsune hanımdan kurtardım derken, başkaları çıkıyor. Allahtan Sebo gönüllü bekçi. Bu arada kuzuyu kurta mı emanet ettim dersiniz? Sevgili arkadaşlar sizlere takılıyorum. Benim bahçem hepinizin, insan kendi bahçesini talan eder mi?(duygu sömürüsü diye de buna derim ben).
Merak etmeyin bol bol çelik hazırlıyacağım, tohumlar toplamaya çalışacağım, sardunyalardan saksı değişimi sırasında yapabildiğim kadarı ile çelikler hazırlıyacağım.
Bitkilerim de sizlere diyecek ki ''dokunma bana küserim sana''. Artık gerisi size kalmış......

Eski 14-02-2008, 08:20   #20
Moderatör

Güler's Avatar

Bu arada sohbet evinde de yazdım ya, bir tane Osiria gülü ile 2 tane Riesen Lilie soğanı buldum. Yolda geliyorlar. Elime ulaştığında nereden nasıl buldum sizlere söylerim. Daha elime geçmeden bilgi vermek istemiyorum, hüsrana uğrarsam başkasının da başını yakmak hoş olmaz kanaatindeyim.

Eski 14-02-2008, 11:35   #21
Ağaç Dostu

zenfree's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2007
Galeri: 341
Güler Hanım benim gül çeliklerim kalsın. Biliyorsunuz artık dikecek yerim yok.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2008, 06:38   #22
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Oyaman, demek aynı dert sizde de var. Bizim arazi de bir dağın yamacında nereyi kazsan taş çıkıyor. Tamam burası temizlenmiştir herhalde diyorum, bir yağmur yağıyor yine bütün taşlar irili ufaklı ortada. Ne zaman bahçeyi dolaşmaya çıksan elimde bir kova, dolaştığım yerlerden topladığım taşlar için. Zaman zaman yaa bu taşlar doğuruyor mu diye düşünüyorum? Neyse sağlığımız iyi olsun da toplamaya devam edelim.
Size de kolay gelsin.

Eski 16-02-2008, 09:03   #23
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili dost bahcıvan, dedikleriniz sebze bahçesi ve süs havuzu yapmayı planladığım arazide doğrudur mutlaka, ama diğer bölümler çim makinası ile biçiliyor. Bir makinamız var bıçak adedi 4 oldu. Devamlı bileyleyip duruyoruz.

Eski 16-02-2008, 10:19   #24
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Sonja, çim alan 975m2, evet traktör gibi çim makinaları burada da mevcut ama hayli pahallı. Zaten çimi eşim biçiyor, o da yarım gününü alıyor. Bahçede yaptığı (bana ait bölümde-ki biz paylaştık, asmalar ve sebze bölümü ona ait) saadece çim biçme. 10 dönümlük yerde de artık onu yapsın diyorum. Ben hem kendi bölümüme bakıyorum hem de bütün ilaçlamaları yapıyorum. Asmaları, sebzeleri ayırım yapmıyorum. Aramızdaki anlaşma böyle. O istediği sebzeleri ekiyor, ben istediğim gülleri, çiçekleri. Hoş bazen hır çıkartıp, onun bahçesine de tecavüz etmiyor değilim.

Eski 17-02-2008, 10:19   #25
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sevgili Güler, maviş yerini sevdi, küçük yapraklar vermeye başladı. Duyunca hoşunuza gider diye haber vereyim dedim.

Bu arada listenizi görünce, çileklere hazırladığım saksılar boş kalmayacak diye sevindim Şimdiden toprağı gübreleyip hazırlayayım bari.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 11:36   #26
Ağaç Dostu

şükran ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 25-07-2007
Galeri: 8
Sevgili Güler Hanım cığım, şu osmanlı çileğinden eğer kalırsa benim gül çelikleriyle beraber bana da yollar mısınız. Vallahi bahçem olmasına rağmen henüz kimseye bir şey yollayamadığım için bende istemeye çekiniyorum. Bazen hani balık tutamayıpta satın alıp eve balık tuttum diye gelen adam gibi; bende satın alıp sitedeki arkadaşlara yollasamda istemeye yüzüm olsa diyorum. Geçen sene bahçede güllerimiz de dahil hepsinde hastalık ve kurumayı engelleyemedik. İnşallah bu sene daha doğru ve bilinçli ekim yapıp bizde resimlerini sizlerle paylaşma imkanını buluruz. Sevgiler...

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 13:04   #27
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili şükran ünal, siz hiç üzülmeyin, ben, bende olanları paylaşmayı çok seviyorum. Sizi de hem gül, hem de çilek listesine ekledim. Zaten gül listesinde adınız varmış.

Eski 18-02-2008, 20:11   #28
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Güler Hanım;
4 yaşındaki oğlum çileğe bayılıyor ve her şeyin çileklisini yiyor.Bende sizin gibi hayallerimin bahçesini düzenlemeye çalışıyorum.Eğer mümkünse bana osmanlı çileğinden gönderebilirmisiniz? Saygılarımla..

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-02-2008, 23:47   #29
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Osmanlı çileği

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hatipali74 Mesajı Göster
Güler Hanım;
4 yaşındaki oğlum çileğe bayılıyor ve her şeyin çileklisini yiyor.Bende sizin gibi hayallerimin bahçesini düzenlemeye çalışıyorum.Eğer mümkünse bana osmanlı çileğinden gönderebilirmisiniz? Saygılarımla..
Ama bu haksızlık ben de 5 yaşındaki kızım için çok önce talepte bulunmuştum kimseden yanıt gelmemişti...

Demek ki neymiş isteği genele değil özele dökmeliymiş.Kim ne yetiştiriyorsa onu bulup rica etmeliymiş.

Güler hanım arkadan kalkan 2. parmak bana ait.

Hoşçakalın, "AĞAÇLAR" la kalın!

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2008, 08:31   #30
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili berduray, burada ''kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla'' olmaz. İstediğini yazacaksın ki alasın.
Not edildi.

Arkadaşlar, adreslerini göndermeyenler, lütfen özelime yazsınlar.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025