![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Moderatör
|
Sevgili Şeref bey, Hacer Yılmaz, bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti. Hacer Yılmaz, çimler beni hayli yordu. Gerçi artık miadı da dolmuştu. Geçen sene yabani otlarla çok uğraştım. Bu yüzden sezon sonunda bastım ot ilacını. Şimdi ne çim kaldı ne de yabani ot, hepsi öldü. Bu sene hem alt yapıyı hem de çimi yeniden yapmaya karar verdim. Karar vermesine verdim de nasıl baş edeceğimi kara kara düşünüyorum. Alt yapıyı eşim halledecek, drenaj ve otomatik sulama sisteminin yenilenmesi ona ait. Çim faslı benim elimi öpecek. Hiç de yardımcım yok. M2 - M2 bölerek yapmayı düşünüyorum. Emin olun aklıma geldikçe uykularım kaçıyor. Geçen seneki çimin hastalık faslını ve sitedeki arkadaş ve hocalarımızın önerilerini okuyun, çok faydasını görürsünüz. Dezenfektan olayı mühim. O kısmı tekrar okumanızda fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Size pratik bir fikir. Şu an aklıma geldi. Mademki hastalık, yabancı ot vs. çimleriniz mahfoluyor. Atın dekara 10-15 kğ serpme olarak buğdayı. 3-4 Cm. olunca traşlayın. Alın size en alasından çim manzarası. Sakın banada gülmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Moderatör
|
Bu sabah bahçeye çıktığımda her tarafın vıcık vıcık su içinde olduğunu gördüm. Moralim bozuldu. Bu su ne zaman emilecek de bahçede çalışmaya başlayacağız? Şubat ayının ortasında budadığım güller, bayağı yapraklanmış. Limonluğa girdiğimde güzel bir sürprizle karşılaştım. Sardunyaların çoğu çiçekte. Ama iyi bir temizlik istiyor. Kasım ayında limonluğa taşıyıp, su vermeyi tamamen kesmiştim. Çiçekleri çok güzel ama yine de su vermeyeceğim, Nisan ayına kadar istirahat etsinler. Büyük sürprizi Mimoza ağacı yapmış. O kadar güzel çiçeklenmiş ki, ilk defa çiçekleniyor. Bahçeye dört keredir Mimoza ekiyor, ama bir türlü muvaffak olamıyordum. Oğuz da '' her yörenin kendine has bitki örtüsü vardır, yeter artık'' dediyse de ben son defa denemek istiyorum dedim. Geçen sene ağaç kurumadı ama pek de iştahlı değildi, ama bir de şimdi görün, harika. Eeee, o zaman sıra geldi, praecox'a (kış tatlısına). Bu ağacı da beş defa ektim ama bir türlü yetiştiremedim, demek son defa diyerek yine dikmem gerekecek. Bahçeden çektiğim bir iki fotoğraf. Saksıdaki sümbüller açmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, sardunyalar harika görünüyorlar, hiç de kış içinde dinlenmeye çekilmiş gibi değiller ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler, sardunyalar, Mimoza harika görünüyor. Sardunyaların ne çok çeşiti varmış, çok canlılar, ben elimdeki bir kaç saksıyı sulamaya devam ediyordum, sulamazsam kurumazlarmı? Bahçe işleri uykularını kaçırıyordur eminim, havalar biraz ısınsın her şey yoluna girecektir, Mart geldi artık güneşi daha sık göreceğiz ve daha yakından, bu da bizim işlerimizi kolaylaştıracak. Gök yüzünde güneş pırıl pırıl parlayıp, toprak biraz ısındığında bütün enerjimizi toplayıp her şeye yeniden başlayacak cesareti ve gücü bulacağız kendimizde. Sorunsuz çimli günlere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Mimoza ağacına bayıldım gerçekten muhteşem görünüyor Güler hanım.Bende bir iki tohum ekip deneme yapsam iyi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Moderatör
|
Sevgili Adalet, senin saksıların evdedir, veya balkonda. Devamlı gözetimin altındadırlar. Bu durumda sulaman normal. Benimkiler Kasım ayında limonluğa kalkıyor. O yüzden su vermiyorum. Su verdiğim takdirde don olduğunda bozulmaları hatta ölmeleri mümkün. O yüzden dinlendirmek istiyorum. Evet, ben de gel güneşli günler gel, diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hn, Bahçenize hayran kaldım, Allah nazarlardan saklasın 41 kere maşallah ![]() Sardunyayı cok severim, yaprağı olsun çiçeği olsun kendine has hoş kokusu mest eder beni her zaman. Bende yukarıda bahsettiğiniz üzere, Mart sonu Nisan başı Sardunyaları gençleştirirken herbirine talibim. ![]() Bandırma da yaşıyorum, gerekirse hem sizi ve bahçenizi ziyaret, hemde talibi oluduğum sardunya fidelerden almak isterim. Sevgi ve saygılarımla Zeliş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle agaçlar net'e hoşgeldiniz diyorum. Hele Bandırma'da olmanız sizin için büyük bir şans. Derler ya. Doktor. İyi olacak hastanın ayağına gelirmiş. Birsene sonra siz tam bir profesyonel çiçek yetiştiricisi namzetisiniz. Neden derseniz? Tam bir deryanın içine düştünüz. Yakınsınız da. Korkarımki Motosikletle haftada 1-2 sefer yaparsınız. Nereye mi? ****** Güler ablanın yanına Manyas'a. Şimdiden kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
Sevgili zelish, çok sevindim. Manyas'a geldiğimde mutlaka beklerim. Hem sizinle tanışmak da çok güzel olacaktır. Sardunyalarımdan da çelikler yaparız, istediklerinizden alırsınız. Geldiğimde sizi haberdar ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Güler hanım saatlerdir sanaat eserlerinizi seyrediyorum. Tek kelime ile muhteşem, benimde bir bahcem var, içinde şeftali ağırlıklı meyvelerim var sizin trabzon hurması diye adlandırdığınız benimse cennet elması diye bildiğim meyve agacından hiç yok, bir kaç tane dikmek istiyorum ama rüzgar alan ve sulak olan yerlerde olurmu acaba ? ne dersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Moderatör
|
Mine hanımın tanzim ettiği bahçedeki kırmızı çiçeği, fırça çalısı sanmıştım. Daha sonra bu güzelliğin Grevillea olduğunu öğrendim. Bunun üzerine, Ferda ile soluğu hemen serada aldık. Her ikimiz de ikişer adet aldık. Ben Manyas'a ekeceğim o da Armutlu'ya. Bu arada, balkonumdaki çiçeklerime yeni bir arkadaş daha katıldı. Beyaz camellia. Duru ve saf bir güzelliği var. Grevilliea. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Güler abla(izninizle size abla demek istiyorum, hanım demek bana çok resmi geliyor) Bahçeniz yine gözlerimze bayram ettirmeye başlamış. Birde benimki başlasa. Hala başlayamadık. Yağmurlar izin verirse başlayacağız, ama bugün bile yağdı. Mübarek hiç nefes aldırmıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Moderatör
|
Sevgili İlknur, ben de tam başlayamadım bahçe işlerine. Ama her zaman beklerim, geleceğini birdirdiğin gün, bahçe fırınını yakacağım. Köy ekmeği benden, tepsilerdekini pişirmek işi eşinden.... Abla demen için izine gerek mi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
Merhaba Güler hanım ,saatlerce bahçenizi gezdim sanki oradaymışım gibi,tek tek hepsini kokladım,sevdim,öptüm.Telaşlanmayın hiçbirine zarar vermedim.Eminim onları çocuklarınız,torunlarınız gibi görüyorsunuz.Hayalimdeki bahçeyi çok emek harcayarak bugünlere getirmişsiniz,umarım benimde sizin bahçenize(bahçe demek az bence)benzer bir bahçem olur şimdilik küçük balkonumdaki birkaç saksıdaki çiçekle yetiniyorum,bu gidişle sayıları kesinlikle artıcak.Tekrar tebrikler ve sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim sevgili şakran. Evet, inşallah sizin de güzel bir bahçeniz olur. Ama sitemizde bir dolaşırsanız göreceksiniz arkadaşlarımız ne güzel balkonlar, teraslar yapmışlar. Bahçeden farksız. Ha gayret deyip, kolları sıvayın bence. Güzel bir balkon yapalım. Fotoğraflarını da siteye yükleriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Sayın Güler Hanım, Bahçeniz bir harika... Çok emek verdiğiniz muhteşem güzelliklerden belli. Artık benim çok istediğim bahçeli bir evimin olması. Oturduğum evin küçücük bir balkonu var, çiçeklerim çoğaldıkça nereye sığdıracağımı şaşırdım doğrusu. Size bu güzellikleri bize de yaşattığınız için teşekkürler sağlık ve mutluluklar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Moderatör
|
Teşekkür ederim meraklı. Sevgili Cumhur, hadi sen de gelsene. Lilium'u da alırız. Bandırmalı üyelere de bir duyuru. Ohhhh, gel keyfim gel, Güler hepinizi bahçeye öyle bir sokar ki, canınızı çıkartır. Ama sonunda da güzel bir çay partisi hazırlar, veya Alabalık partisi. Hem de subaşında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Güler Hanım, keşke yakınlarda olsam da bahçenizde canımı çıkarsanız. Bugün güneşi gördükçe, bahçede bitkilerle boğuşma isteğim depreşti, akşam gelince de balkona attım kendimi ama nafile hava çabuk karardı. Yine de fırsat bulursam ziyaretinize gelir, kalan yabani otlarınızı temizlerim. Siz de bize meşhur demli çayınızdan yaparsınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|