agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni50701Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2008, 06:10   #841
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Galeri: 103
Sevgili ide, ilgi alanına yazdığın gibi ''görebildiğim, göremediğim her şeyi sevmek'' tabirin biraz da bana uyuyor galiba.
Sevgili kazim polat, Allah iyi günler göstersin, hepberaber mutluluklar içinde olalım.

esemeral beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2008, 07:02   #842
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Güler hanım, sabah sabah Sümbül'e çok güldüm.
Aynı kelimeleri söylemiyorum ama sizin enerjiniz en hasta, halsiz zamanımda bile beni etkiliyor, gaza geliyorum, üstelik daha sizi görmeden. Allah size sevdiklerinizle sağlıklı, uzun, enerji dolu günler versin, maşallah diyelim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2008, 07:06   #843
Moderatör

Güler's Avatar

Aminn, sizlerle de beraber.....

Eski 28-08-2008, 07:10   #844
Ağaç Dostu

Filiz's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Galeri: 1
Tam bir Anadolu kadınıymış Sümbül. Dobralığı, saflığından ileri geliyorsa da yalan söylemeyen bu tip insanlara bayılırım. Güler hanım siz de o kadar güzel anlatıyorsunuz ki... Eğer anneler günü hediyenizi Sümbül görseydi ne derdi merak ediyorum

esemeral beğendi.
Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2008, 07:40   #845
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Guler Mesajı Göster
''Karı İstanbullu, hemi de paşa torunu, bi de ihtiyar, o o kadar çalışıyor da sen yatıyor musun Sümbül, kalk ekmeğini yoğur''
Birden anlayamadım ne, ne diyorsun dedim. O tekrarlayınca, Oğuz kahkahayı bastı '' valla Sümbül, bu kavgada bile söylenmez'' dedi. Gördünüz mü ne diyerek kendini gaza getiriyormuş?
Güler Hanım Teşekkürler. Hikayeleriniz gerçekten çok güzel, çıkarılacak o kadar çok şeyvarki nasıl anlatılır buna benim gücüm inanın yetmez.

Aslında yukarıdaki yazılalar ve yaşananlar kendini gaza getirmekten çok bizim toplumumuzun büyük çoğunluğunun farkında bile olmadığımız İNSANIN KENDİSİNİ MOTİVE ETMESİ diye düşündüm bir an.

Konu ile ilgili kendi köyümde yaşanmış bir olayı bir gün sizinle paylaşırım. İnsanımız inanın bu tür örneklerle dop dolu.

Saygıyla.

esemeral beğendi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2008, 15:31   #846
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 11
Alıntı:
..Sümbül, kalk ekmeğini yoğur...
Çok hoş bir hikaye imiş.*

Diğer arkadaşlar gibi biz de sizin yaptıklarınızı okudukça, fotoğrafları gördükçe kendimize öyle diyoruz.Tabi Sümbül Hanımdan farklı olarak biz
Güler Hanım o kocaman bahçeyi, çimi, çeşit çeşit çiçeği, ağacı, toprağı, gübresi, ilacı, çiti vs araştırarak, her bir detayı öğrenerek ve bizzat yaparak o hale getirmiş. Biz ona göre minnacık bahçelerimizi niye öyle güzel yapamayalım?
diyoruz.

*Sizin başlıkların sayfa sayısı kabardığı için bir ara sonradan foruma gelenler için Seçme Mesajlar hazırlayalım diyorum. Favorilerimden biri de bahçeye sepet yapma hikayenizdir.

esemeral beğendi.
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2008, 12:01   #847
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili Sabah, eğer sizleri bu şekilde motive edebiliyorsam ne mutlu bana.
Teşekkür ederim.

Eski 29-08-2008, 12:22   #848
Ela
Ağaç Dostu

Ela's Avatar

Giriş Tarihi: 23-10-2006
Güler Hanım ben bu Sümbül Hanıma bayıldım, çok komik kadınmış, art niyeti olmayan saf bir kadın belli.

Ela Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2008, 19:17   #849
Moderatör

Güler's Avatar

Evet, hakikaten öyle, hem de çok çalışkan. Ben de çok seviyorum.

Eski 30-08-2008, 08:21   #850
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-05-2007
Alıntı:
Evet, hakikaten öyle, hem de çok çalışkan. Ben de çok seviyorum.
Güler hanım günaydın.

Bu zamanda gerçekten işini severek yapan ve babasının işi gibi çalışıp işine saygı duyan insan gerçekten az. Sevmeyi ve sevilmeyi fazlası ile hakediyorlar diye düşündüm bir an çok şanslısınız.

Saygıyla.

cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2008, 09:49   #851
Moderatör

Güler's Avatar

Merhaba cemal.S, çok haklısınız.
Biz Sümbül'le ot yolar ve güllerin diplerini çapa yaparken, Oğuz da ekeceği dereotu,maydanoz,fesleyen yerlerini bellesin diye başka bir, işçi ayarlamış. Hangi arada gelmişse gelmiş adam, kadına ''sen bu kadar çabuk ve iyi çalışırsan, iş biter bir daha çağırmazlar'' demiş. Sümbül ''ben Allahtan korkarım, aldığım para haram olur'' diye cevap vermiş. İşte aradaki fark. Bahçeye bir daha çağrılmayan adam oldu.

esemeral beğendi.
Eski 30-08-2008, 10:03   #852
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Sümbül'ü çok beğendim, Sümbül gibi çalışkan ve temiz insanlar az. "İş olsun" diye çalışan insan çok, "işi yapmak için çalışan" az. Gerçekten çok şanslısınız Güler Hanım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2008, 12:55   #853
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Sayın Güler Hanım,
Bendeniz İstanbul da oturmaktayım.Bahçelerim Kocaeli-Maşukiye de ;bodur elmalarım,kiraz,japon eriklerim muhtelif meyvelerimin bakımı yabani ot mücadelem sizinkilerin benzerleridir.Yazışmalarınızı zevkle eşim ve ben takipetmekteyiz.Çünki bu çok zahmetli,zahmetli olduğu kadar keyfli olan uğraşılarımızın aynı olduğu bir gerçektir.
Biz de geçen sene 40 adet üzüm fidanı dikmiştik.Bunların çoğunu da sizin aldığınız yerden(Tekidağ bağcılık enstitüsünden) almıştık.Çeşitlerimiz de takriben aynı.Diğer çeşitleri biz Türkiye nin muhtelif bölgelerinden getirttik.Ancak sizin tecrübelerinizden bizi lütfedip aydılatabilirseniz çok seviniriz.Sorumuz;2007 şubat-martta diktiğimiz aşılı üzüm fidanlarımız
dikildikleri yaz meyve bile verdiler.Ancak kış geçip 2008 baharına geldiğimizde fidanlarımızın yarısı kurumuştu.Geçen sene Yeşilköy de katıldığım tarım fuarında üzüm yetiştiricileri aşının hemen üstünden 2. boğumdan kesin ki kökleri kuvvetlensin dediler ben de öyle yapmıştım.Omacaları kesin dediler.Omca,gövdeden çıkan yaprağın gövdeye bağlı olduğu yerden tekrar dal çıkarması diye öğrenmiştim.Yok terbiye sitemleri v.s.gibi bilgileri ihtiva eden doküman **** tavsiye edebileceğiniz kitap olabilir mi?Ben hiç ilaç ve gübre kullanmamıştım.

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2008, 21:12   #854
Moderatör

Güler's Avatar

Sayın yolaç, üzüm kütüklerinizin neden kuruduğu hakkında bir fikir yürütemiyeceğim. Bağcılıkla ilgili bir kitabım var. Tekirdağ bağcılık enst. vermişlerdi. İsmi Genel bağcılık diye hatırlıyorum. İlk sene biz de sıkı bir budama yaptık ki kök kuvvetlensin diye. Daha sonra köyde bulunan ve evvelce üzüm yetiştirmiş olan dostlar bize yardımcı oldular. Biz sık sık ilaçlama yapıyoruz. Bordo bulamacından tutun da taki üzümlerim olgun haline kadar, periyodik ilaçlama oluyor. Arıların delme işleminin bile ilacı var, bunu siz de bilirsiniz.
Size tavsiyem, ilçedeki Tarım müdürlüklerindeki ziraatçilere danışmanız olacaktır.

esemeral beğendi.
Eski 04-09-2008, 01:04   #855
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Güler hanım, Ziya Soner Bey'in bana tohumlarını verdiği ve sizin bahçede de olan bitkiyi bugün Bauhause'de gördüm. Adı cycas mış.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2008, 09:06   #856
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili eylems, ben size başka bir şey mi söylemiştim? Öyle yapmışsam kusura bakma, bahçemde değil, evde saksıda mevcut.

Eski 05-09-2008, 06:53   #857
Ağaç Dostu

Filiz's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Cycas çok yavaş büyüyen bir bitkidir. Bir hocam bu bitkinin dünyanın ilk bitkilerinden olduğunu ve halen aynı özellikle bugüne kadar geldiğini anlatmıştı.

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 14:16   #858
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2008
Güler hanimcigim, merhabalar. Nohutu nasil ekiyorsunuz acaba? Bildigimiz fasülye gibi mi yoksa farkli bir yöntemi mi var? Bu mevsim de de ekilebilir mi? Ayrica fikrinizi almak istedigim bir konu daha var. Kis icin bahceme neler ekmemi önerirsiniz? Cicek acan agac türü bir seyler istiyorum donlara dayanikli. Saygilar.

ciceksever70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2008, 14:19   #859
Moderatör

Güler's Avatar

Evet Filiz, hakikaten çok geç büyüyor, bana da bir arkadaşım hediye etmişti.
İlk görenler de onun hakiki bir çiçek olup olmadığını anlamak için mutlaka el teması yapıyorlardı. Yaprak görünümü plastik havasında olan bir çiçek.

esemeral beğendi.
Eski 11-09-2008, 10:14   #860
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili ciceksever70, mesajınızı şimdi gördüm. Cevabım gecikti, kusura bakmayın.
Biz burada nohutu Mart sonu Nisan başı ekiyoruz. Fasulye gibi ocaklara değil de karık yapıp serpiyoruz.
Kışın çiçek açan ağaçlar için benim en çok tercihim Chimonanthus praecox'tur. Çiçeklerinin kokusu nefistir. Bir dalı biraz su içinde salonunuza koyun, bütün salon harika bir koku ile dolar.

Eski 11-09-2008, 10:19   #861
Moderatör

Güler's Avatar

Oniki gündür İstanbul'daydım. Bahçemi otlar basmış. Gül çanaklarındaki otların bu kadar büyüyebileceğini düşünemezdim.
Çim felâket bir görünümde, sanırsınız ki çim yerine suotu dikmişim. Kara kara düşünmeye başladım. Bayramdan sonra işlerim çok olacak gibi. Hayırlısı......

Eski 11-09-2008, 10:51   #862
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-07-2006
Güler abla kolay gelsin, keşke benim işlerim de sizin işleriniz gibi olsa topu topu 3-4 saksım var sabahtan akşama kadar kendimi onlarla avutuyorum, adeta dinleniyorum, size işe başlamak zor geliyordur eminim bir başlasanız zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız.

bitkiseli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2008, 11:40   #863
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
Güler abla bayramdan sonra ben yanındayım merak etme, el birliği ile hallederiz

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2008, 12:13   #864
Moderatör

Güler's Avatar

Teşekkürler Sebo, eğer seni bahçeye soksam, emin ol akşama ders çalışacak halin kalmaz.
Ben hem yapıyor hem de akşamları avaz avaz ağlıyorum. Evvelden Oğuz yanımda yoktu, ama şimdi artık o da evde ya '' Yaa Güler ne olur kendini bu kadar yorma, hoş ben ne söylersem söyleyeyim, sen kafana taktığını yaparsın'' diyor. O da doğru. Ellerim, kollarım, ayağımın tabanları bile zonk zonk ağrıyor. Banyodan sonra ellerimi kremliyorum, yatağa yattığımda vallahi sağa sola dönecek halim olmuyor, başlıyorum ağlamaya. Geçenlerde ben ağlamaya başlayınca '' ben pikemi ayayım da diğer odaya gideyim sen de doya doya ağla ''dedi. Ama gidemedi, baktı ki çok kötüyüm, bana bir asprın getirdi. Biraz beni teselli etti. Bir iki kişi bulmaya çalışırız, dedi. Şimdi Ramazan kimse de yok dedim. O zaman Silivri'ye dönelim, bayramdan sonra geliriz dedi. Eyvahhh, dedim kendi kendime.
Dedim ya sizlere benim deliliğim hat safhada, bu bahçe yüzünden hem sağlığımdan olacağım hem de kocadan.(Allah korusun)

esemeral ve alboretum beğendi.
Eski 11-09-2008, 12:26   #865
Ağaç Dostu

Sebahattin Sargın's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2006
Galeri: 345
İlk haftalar ders olmaz üniversitede, hiç yorulmam ablacım. Seninle o bahçede çalışmak büyük zevk benim için, bu kadar yakınında iken seni tek başına bırakamam o koskoca bahçede....

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2008, 15:05   #866
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Cok tesekkür ederim Güler hanim. Internetten resimlerine baktim gercekten cok güzel orkide benzeri cicekleri olan bir agac. Evde orkideleri yasatamadim belki bahcede bu agaci yasatip avunurum. Demek ki nohut icin daha beklemem lazim.

Eski 11-09-2008, 17:12   #867
Moderatör

Güler's Avatar

Sevgili ciceksever70, eğer nohut yemeğini seviyorsan, mutlaka tazesini de pişirmeni tavsiye edeceğim. Hiç ıslatmadan, pişir.

Sebo'cum teşekkür ederim, bayramdan sonra işe başlarız. Sayın Mine hanımdan cevap bekliyorum, kolları sıvamak için.

Eski 11-09-2008, 20:04   #868
Ağaç Dostu

ciceksever70's Avatar

Sevgili Güler hanim, kendi bahcemden geldim sizin bahceyi ziyaret ediyorum. Sizi o kadar iyi anliyorum ki... Saatlerce calistiktan sonra sirtimdaki agrilardan degil ayakta duracak oturacak halim bile yok. Üstelik evde daha yatirana kadar ugrasmam gereken iki kücük canavar var. Nohutu bu sene mutlaka deneyecegim tesekkür ederim.

Eski 12-09-2008, 00:14   #869
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4
Güler hanım;
Ne zamandır yazacağım ama parça parça okuduğum için anca bitirdim.
Siz bence başlığı değiştirmelisiniz GÜLER'İN CENNETİ demelisiniz.
Çok, çook güzel bir bahçeniz var ne kadar emek verdiğiniz belli oluyor. Yakın olsaydık size yardımcı olamayı çok isterdim.
Hele karpuzlara torunlarınızın isimlerini yazma fikri harika çok şanslılar. Sizler gibi büyükanne ve büyükbabaya sahip oldukları için
saygı ve sevgilerimle

Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2008, 00:49   #870
Moderatör

Güler's Avatar

Teşekkürler, sevgili arkadaşlar.
Hiçbir şey emek vermeden olmuyor, daha doğrusu emek verdiğiniz şeyin kıymetini daha çok biliyorsunuz. Minicik tohum olarak ektiğiniz şeyin gün geçtikçe büyümesini izlemek, kocaman kocaman çiçekler vermesini seyretmenin hazzı bambaşka bir his.
Evet, karpuzlar daha ufacıkken isim yazıyorum, onlar büyüdükçe isim de daha belirtili oluyor. Bu da torunlarımın çok hoşuna gidiyor. Her gelişlerinde gidip gidip okşuyorlar, ''babanne ne zaman olacaklar'' diye soruyorlar. Böylece onlara da daha küçükten aşılıyoruz doğa sevgisini.

esemeral beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025