Sayın Güler Hanım,
Bendeniz İstanbul da oturmaktayım.Bahçelerim Kocaeli-Maşukiye de ;bodur elmalarım,kiraz,japon eriklerim muhtelif meyvelerimin bakımı yabani ot mücadelem sizinkilerin benzerleridir.Yazışmalarınızı zevkle eşim ve ben takipetmekteyiz.Çünki bu çok zahmetli,zahmetli olduğu kadar keyfli olan uğraşılarımızın aynı olduğu bir gerçektir.
Biz de geçen sene 40 adet üzüm fidanı dikmiştik.Bunların çoğunu da sizin aldığınız yerden(Tekidağ bağcılık enstitüsünden) almıştık.Çeşitlerimiz de takriben aynı.Diğer çeşitleri biz Türkiye nin muhtelif bölgelerinden getirttik.Ancak sizin tecrübelerinizden bizi lütfedip aydılatabilirseniz çok seviniriz.Sorumuz;2007 şubat-martta diktiğimiz aşılı üzüm fidanlarımız
dikildikleri yaz meyve bile verdiler.Ancak kış geçip 2008 baharına geldiğimizde fidanlarımızın yarısı kurumuştu.Geçen sene Yeşilköy de katıldığım tarım fuarında üzüm yetiştiricileri aşının hemen üstünden 2. boğumdan kesin ki kökleri kuvvetlensin dediler ben de öyle yapmıştım.Omacaları kesin dediler.Omca,gövdeden çıkan yaprağın gövdeye bağlı olduğu yerden tekrar dal çıkarması diye öğrenmiştim.Yok terbiye sitemleri v.s.gibi bilgileri ihtiva eden doküman **** tavsiye edebileceğiniz kitap olabilir mi?Ben hiç ilaç ve gübre kullanmamıştım.
|