![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah o güller... ![]() Pervane yasemini ben ne zaman böyle güzel büyüteceğim? Bugün, Bayındır'dan aldığım pervanemin saksısını büyüttüm. Biraz kökleri koptu, neden daha dikkatli olmadım diye kendime kızdım. Üçüncü alışım, bahçede barındıramadım. Bu sefer terasta büyütüp sardırmayı düşünüyorum. ![]() Yine her şey çok güzel. Huzurla, sağlıkla geçsin günleriniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderatör
|
Her sabah bahçeden çıtır çıtır taze salatalık ve sakız tabağı topluyoruz. Günde 40-50 arası salatalık ve 14-15 tane kabak toplayınca konu komşuyu da sevindirir olduk. Kahvaltıda süt gibi salatalık yemek hoşuma gidiyor. Bize kalanlar.... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Moderatör
|
Vişneler oldu, kuşlar bitirmeden reçel yapalım dedik. Bu sene kirazlardan yemek nasip olmadı. Üç ağaç kiraz var ama yediklerimi toplasam bir iki avuç eder. Tam da kirazların olgunlaşmaya başladığı sıralarda köye sığırcık gibi ama daha beyaz renkli kuş sürüleri dadandı. Bütün bahçelerdeki kirazları toplamaya fırsat vermeden yiyip bitirmişler ama sadece bizimkileri değil, bütün köydeki kirazlar bitirip gitmişler. Oğuz, iki tepsi 8 kg. kadar toplamış. Vişne reçeli yapalım dedi. Altı kilosunun çekirdeklerini çıkardı sonra sıkıldı, yoruldu. Ben de altı kilodan yapalım kalan iki kilodan da ben vişne suyu yapayım dedim. Dün ilk partiyi kaynattık, bu sabah da kavanozlara doldurduk. [ATTACH] 676632 [/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Oğuz tezgahı kurdu. ( Ben de telefonda konuşurken vişne reçeli yapıyorum dediğimde bayağı bozuk attı " ohh iyi, vişneyi toplayan ben, çekirdeklerini çıkaran ben, neymiş Güler hanım reçel yapıyormuş" dedi. Haklı valla, bana bir kaynatmak düşüyor..... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Soğuk soğuk vişne suyu yazın sıcağında çok güzel oluyor. Ben de sık sık yaparım, misafirlerime şık bardaklarda ikram etmek hoşuma gidiyor. Toz şekerler maalesef pek temiz çıkmıyor. Duru ve pırıl pırıl olması için tanelerini ayırdıktan sonra suyunu kağıt filitreden geçirdiğimde istediğim duruluğu elde edebiliyorum. İş biraz uzasa da içime siniyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderatör
|
Balkon çiçeklerim çoook güzel ama ben de her sabah onlarla ilgileniyorum. Bakımlarını yapıyorum, sulamaya dikkat ediyorum, her defasında ilan-ı aşk ediyorum, kokluyorum, okşuyorum, öpüyorum. Cevap almak da çok güzel. ![]() Bu kırmızı sakız sardunya bir başka güzel. Saksıyı dolduruyor, bol bol çiçek açıyor. Çiçekleri hem çok iri hem de çiçek sapları çok uzun. Solmuş olanları kesince sap boylarını ölçtüm 34-35 cm geliyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderatör
|
Lilyumların çoğu açtı, balkonum nefis kokuyor. Fasulye mi soyacağım tepsiyi aldığım gibi balkona çıkıyorum, mutfakta yapacağım işlerin çoğunu bu güzellikleri seyretmek, kokularını hissetmek adına balkona taşınır oldum. Sarı, pembe, fuşya.... renk renk, up uzun boylular da var. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2017
|
ne kadar güzeller )) Maşallh diyelim ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Moderatör
|
Güller idare ediyor, ancak bir güneş bir yağmur ısının ani değişikliği karşısında biraz şaşırdılar. Yine kara lekeler görülmeye başladı, yarın ilaç yapmayı planlıyorum eğer vişne kaynatmaktan vakit kalırsa. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2016
|
Güler abla bi yerde görmüştüm çelikten yetiştirilen güller uzun ömürlü olmuyormuş doğru mu |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Moderatör
|
Yoo, ben yaptığım çelikleri 2-3 sene sonra çok yaşlanan güllerimle yer değiştiriyorum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2016
|
Öyleyse Şubat ayında bana da her Gülden birer çelik gönderir misiniz 😊 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Moderatör
|
6-7 sene evvel 250-300 adet çelik paylaşımı yapıyordum arkadaşlarla, şimdi o kadar gücüm yok ama yine de isteyen arkadaşlara beşer onar çelik gönderebilirim. Gülleri budadığımda çelikleri de o gün hazırlayıp bir sonraki gün kargoya vermem gerekiyor o yüzden artık fazla hazırlayamıyorum. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-02-2010
|
Güler hanım, güllerinizin gerçekten maşallahı var yanlız Amaryllis 'Picotee çok çok güzel miş, kartondan yapılmış gibi ama çok çok güzel. Ellerinize emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Dün günü birlik İstanbul'a gittim. Bu sabah da erken kalkamadım. Uyandığımda mutfakta bir sepet bekliyordu beni, Oğuz erkenden toplamış ve bize ayırdıkları. Diğer salata ve kabaklar poşetlere konup kapıya asıldı; ihtiyacı olan komşular için. ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Moderatör
|
İki gün önce komşum bahçesinde yetiştirdiği kabaklardan birini daha kesip yarısını bana yollamıştı. Bildiğim kadarı ile tatlı yaptığımız bu kabakları mart ayı sonundan itibaren pişirmeyiz çünkü lif lif ve lezzetsiz olurlardı. İçindeki çekirdeklerde bile cücüklenme başlamıştı. Misafirlerim de var uğraşmaya değer mi diye düşünsem de denemeye karar verdim. Bir kısmını denedim inanılmaz güzel ve lezzetli oldular. Yine bir kısmını temizleyip derin dondurucuya koydum bunu da deneyeceğim; bakalım buzlu buzlu pişirdiğimde nasıl olacaklar? ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|